Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Arkadaşlar bu isme dikkat dolandırıldım

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [İkinci El - Sıcak Fırsatlar - Ödüllü Anket] >> İkinci El >> Bilgisayar ve Parçaları >> Ram/Hafıza kartları >> Arkadaşlar bu isme dikkat dolandırıldım Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Nm1

İkinci el mesajı:957
Katılım zamanı: 10 Haziran 2006;
Durum: Forumda değil

Bu kullanıcının bu kategori altındaki dukkan mesajlarına git Bu kullanıcının DH Dukkan sayfasina git

7 Ağustos 2006; 20:37:44 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Temmuz başlarında Manisadaki bir arkadaşım vasıtasıyla elden para göndererek BandeezGoneWild rumuzlu Mehmet Ali (0 542 455 87 32) isimli üyemizden iki adet 512 Mb Mushkin redline xp4000 Ddr ram satın aldım. Ramler geldiğinde benim anakartımda ve üç dört arkadaşın anakartında hiç açılmadı. İki hafta sonra uygun voltaj verebilecek D.F.I. Lanparty ultra D anakart satın aldım(Pain'den) onda da açmayınca bu arkadaşa mesaj attım cepten de aradım hiçbir cevap alamadım. Daha sonra kendisini savcılığa vereceğimi söylediğimde ancak bana cevap yazdı. Cold boot yaptığını kabul ettiği halde ki benim daha önce bundan hiç haberim yoktu gerçekten; ramleri geri almamakta ısrar ediyor. Daha sonra aynı ramlerden kullanıp 2 tane daha arayan Hcanku rumuzlu üyemize gönderdim o da asus marka anakartıyla çalıştıramadı bunu BandeezGoneWild rumuzlu şahısa bildirdim ve ramleri satılığa çıkaracağımı hangi tip anarkartla kullandığını sordum ama henüz bir cevap alamadım.

BandeezGoneWild
Kime: Nm1
Tarih: 17 Temmuz 2006; 1:31:11
Başlık: mushkin

Msjlarına tatilde olmam dolayısıyla cvp yazmamıştım..

Tekrar ram konusuna gelirsek..Cold boot problemini aşman için..DFI boardda turuncu slotlarına takmam gerek..Ramleri takmadan önce başka bir ram takıp voltu 3.0'a ve diğer timing ayarlarınıda auto'ya getir.Sonra o rami çıkar ve mushkinleri al..Alt turuncu slota o çalışmıyo dedğin rami tak üst slotada diğer rami tak..Birde böyle dene.Kesinlikle kazıklama veya dolandırıcılık gibi bir olay söz konusu değildir..Arkadaşınızın gözünün önünde takıp ramleri ve cpu-z açıp 1024 olarak gösterdim..Sizin yaşadığınız problem cold boottan kaynaklanmakta büyük ihtimalle..Mümkünse takmadan önce birgün ramleri.Önerebileceğim bunlar.

Hcanku
Kime: Nm1
Tarih: 19 Temmuz 2006; 23:42:52
Başlık: Cevap: Mus redline

Cuma gunu yollıyacagım. Yurtıcı olmazsa MNG ıle yollarım.. Dedıgınız gıbı bır not ılave ederek. arada ben de tek olarak ta acmıor cold booth fln acmadı yanı ancak bu ramlerın bazılarında bu sorun varmıs hakkaten. bır kac kısı de soyledı nadır olsa da cıkıo dedı. Saygılar.

Nm1
Kime: BandeezGoneWild
Tarih: 19 Temmuz 2006; 20:58:50
Başlık: Cevap: mushkin

Ben bu ramleri satılığa çıkaracağım sende hangi marka hangi model anakart vardı kaç voltajla hangi timinglerle çalıştırıyordun ona göre yazayım da seninkine benzer bir anakart olursa alsın adam çalıştırabilsin de alanın da başı yanmasın.

Bu yüzden başka arkadaşlara da bu şahsın zararı dokunacağını düşündüğümden size bu mesajı gönderiyorum.

Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 10 ürün
  • ESATA KABLOSU

• _____________________________

Alış:hederahelix,pain,muho06,phobia,ataruz,şimdikizaman,bahadir_bado,schavelle,RS, ROCKNET©,seko2001, civil_KSK,ahmet_tem,mahapurusha,soulflymax ,R@,martech2,Asilhan,KEHRIBAR,OverClocker,annihilator,Kuvvet_Mira,Halit61,FaTaLL ,renegade53 , chiper,tonymontana3242

Satış=Hcanku, jedah, pashha27, wild, s.s.s, megagaddar, firstbuddy78, zeak13, dargmen, Never_Ends,isirgan,mustafayaman,çaresiz,BaMKaN,mendiss, blakey,mehmet_koksal,alperbaba,Tsunami41,ozgboy,atigun216,squall144
    Takas=pLayEr,brtana,OzanBaseski,Bulutcy,öztin,((UĞUR)) ,aLper_iLeri,GentleGiant,vaypcnet
    Olumsuz referans =bussinesstr, BandeezGoneWild değiştirmiş TomCruise olmuş id: 119419
    raccer_006
    Uzaklaştırılmış
    ¥ gün kaldı.

7 Ağustos 2006; 20:50:25 

GEÇMİŞ OLSUN DOSTUM VALLA BAZEN BOLE ADAMLAR CIKIYO AMA FİRSAT
    VERMEMEK GEREKİYOO...
    jedah

İkinci el mesajı:225
    Katılım zamanı: 10 Ağustos 2005;

7 Ağustos 2006; 20:51:36 

geçmiş olsun kardeş inşallah böyle can sıkıcı şeyler birdaha başına gelmez nb1 arkadaşımla alış veriş yaptım gerçekten dört dörtlük bir insan yardımını desteğini eskirkemeyen birisi

Alış Veriş Yaptıklarım :
    * muzeg * onur_Akın * serkahan * elemterefish * rapator * fabarge * nm1 * dejavu098 * rameturk * pc dünyası * turi * brtana * celchuk * hasli * sewenangl * wetx * redbutterfly * kendinibil * qEccE * masterchief33 * clup_alem * eagle66 *
    sentanoo

İkinci el mesajı:896
    Katılım zamanı: 19 Ekim 2005;

Bu kullanıcının bu kategori altındaki dukkan mesajlarına git Bu kullanıcının DH Dukkan sayfasina git

7 Ağustos 2006; 20:53:48 

o ramlerden bende kullandım cold yapanları var ama bu kadar falza bilmiyorum kaç anakartta denemişsin sonucta bildim kadarıyla dfı bazı modellerde cold sorunu yoktu öle ultra-d de sanırım deneme sansın varsa birde o anakartla dene derim olmadı ramlerde problem vardır bence.. geçmiş olsu diyorum..

Referanslarıma Buradan Bakabilirsiniz!
    hederahelix

İkinci el mesajı:649
    Katılım zamanı: 13 Şubat 2006;

7 Ağustos 2006; 20:56:55 

Nm1 arkadasımı tanırım..alısverişimiz de olmustur..cok güvenilir bi arkadasımdır..cook gecmiş olsun....

BandeezGoneWild dan gerekli ilgiyi göstermesini ve ramleri geri almasını rica edicem bende...

Referanslarım:*RockfordFosgate*xms*Tsunami41*Nm1*keops*575m*magiK*mkoyuncu*ekobravo*MAG*brtana*evrenel
    *maradona01*rotasmmm*ZEUS__*phobia*odrin34*nerazzuri*RealityWorld*sebil1*bilalarabaci
    *kartal2339*ilhanathema*signomis*anarchipunk*cool_recep ve daha niceleri

Nm1

İkinci el mesajı:957
    Katılım zamanı: 10 Haziran 2006;

7 Ağustos 2006; 21:06:28 

Anakartım Lanparty nF4 Ultra_D (D.F.I.) modeldir destek veren tanıyıp tanımadığım bütün arkadaşlara teşekkür ederim. Ben parayı alabileceğimi hiç sanmıyorum ama böyle sorumluluk duygusu gelişmemiş ve vicdanı olmayan kişilerin dürüst alışveriş yapmak isteyen kişilerin arasında yerinin olmaması gerektiğine inanıyorum. Ben bu şekildeki ramleri bir başkasına satmayı vicdanen uygun görmediğim için satılığa çıkartmayıp bu mesajı vermenin en dürüstçe yol olduğuna karar verdim. En azından aşka birinin de canının aynı kişi tarafından yanmasını engellemek istiyorum. Bu mesajıma dikkat gösterip de okuyan herkese saygılar dilerim.

Alış:hederahelix,pain,muho06,phobia,ataruz,şimdikizaman,bahadir_bado,schavelle,RS, ROCKNET©,seko2001, civil_KSK,ahmet_tem,mahapurusha,soulflymax ,R@,martech2,Asilhan,KEHRIBAR,OverClocker,annihilator,Kuvvet_Mira,Halit61,FaTaLL ,renegade53 , chiper,tonymontana3242

Satış=Hcanku, jedah, pashha27, wild, s.s.s, megagaddar, firstbuddy78, zeak13, dargmen, Never_Ends,isirgan,mustafayaman,çaresiz,BaMKaN,mendiss, blakey,mehmet_koksal,alperbaba,Tsunami41,ozgboy,atigun216,squall144
    Takas=pLayEr,brtana,OzanBaseski,Bulutcy,öztin,((UĞUR)) ,aLper_iLeri,GentleGiant,vaypcnet
    Olumsuz referans =bussinesstr, BandeezGoneWild değiştirmiş TomCruise olmuş id: 119419
    saddamx

Sisteme Gözat

İkinci el mesajı:462
    Katılım zamanı: 3 Şubat 2005;

7 Ağustos 2006; 21:10:01 

dostum geçmiş olsun yaa üzüldüm şimdi artık 2. elden bişi almak öle zorlaştı ki kimseye güvenemiosun halbuki herkes senin gibi olsa doostum hiçbir kargaşa çıkmıcak arkadaşlar böle kişilerle alışveriş yapmayalım tekrar geçmiş olsun dostum böle yapanlara sonuna kadar

Sezer Yücel Orhangazi/BURSA
    05436213700

İlk Referansım Vicdanım ve İnsanlığımdır..
    Alışveriş ve Referans Listem Dükkanımdadır.
    alpalp84

İkinci el mesajı:92
    Katılım zamanı: 6 Haziran 2006;

7 Ağustos 2006; 21:22:41 

ben bu yüzden elden alışveriş yapıyorum.

arkadaşlar misal izmirden ürün alırsak şu arkadaş nasıldır diye konu açsak olurmu.

PAZARLIK SÜNNETTİR
    pain

İkinci el mesajı:1323
    Katılım zamanı: 7 Ocak 2005;

7 Ağustos 2006; 21:37:19 

Madem ramleri satan kişi sorunlu olduklarını biliyordu bunları nasıl sattı hadi sattı diyelim neden uyarmadı bu ramlerde boyle boyle sorun vardır diye ramlerin cold yapmış olduklarını pek sanmıyorum sonuçta birden fazla anakartta denenmiş sonuç olarak ramleri satan kişinin geri alması gerekli ama naladığım kadarı ile sorun çıkartıyor hiç uğraşma abi direk savcılığa suç duyurusunda bulun yanılmıyorsam sen o ramleri alalı 1.5 2 ay oldu zaten iyi niyetli bir kişi olsa hemen yardımcı olurdu insan allahtan korkar ya....

Kefil olduğum insanlar
    TLGKOC,extreme,endless,FATALIST,ilhanathema,pSyCo MytHoLoG,Kortin ve öztin'e
    Herşeyimle Kefilim

referanslarım ise yazmakla bitmez ama yinede şüphesi olan varsa söylesin 1000 e yakın referans verebilirim

pashha27

İkinci el mesajı:983
    Katılım zamanı: 14 Kasım 2005;

7 Ağustos 2006; 21:40:29 

BandeezGoneWild Arkadaşımıza sesleniyorum : Erkeklik ve Dürüstlük bu gibi durumlarda belli olur.
    Ne kadar zor gelsede kendini bu dürüst kardeşimizin yerine koy.. ve gerekeni yap. Sonra çık buraya
    iade aldım de.. Herkesin takdirini ve hayranlığını kazan..
    Yeme başkasının hakkını..mutlaka ödersin fazlasıyla

Nm1 arkadaşımızla alış-verişim oldu. Süper bir arkadaş.. Geçmiş olsun diyorum.

imza falan yok bundan sonra. uyarı uyarı uyarı .. bıktım yaw
    cydonia

Sisteme Gözat

İkinci el mesajı:2233

7 Ağustos 2006; 22:28:36 

quote:

Orjinalden alıntı: pain

Madem ramleri satan kişi sorunlu olduklarını biliyordu bunları nasıl sattı hadi sattı diyelim neden uyarmadı bu ramlerde boyle boyle sorun vardır diye ramlerin cold yapmış olduklarını pek sanmıyorum sonuçta birden fazla anakartta denenmiş sonuç olarak ramleri satan kişinin geri alması gerekli ama naladığım kadarı ile sorun çıkartıyor hiç uğraşma abi direk savcılığa suç duyurusunda bulun yanılmıyorsam sen o ramleri alalı 1.5 2 ay oldu zaten iyi niyetli bir kişi olsa hemen yardımcı olurdu insan allahtan korkar ya....

+1
    ınsan bıraz utunar yaw

ben bır parca satarken adama 1 eskık vıda var dıye bıle soyluyorumkı
    vıcdanım rahat olsun
    boylelerıne ıse yazıklar olsun

Alışveriş Yaptığım 70 değerli insana ulaştım;daha çok bilgi için,
    Referanslar ve Şehir için Tıklayınız.

milyondabir

İkinci el mesajı:1196
    Katılım zamanı: 28 Ocak 2005;

7 Ağustos 2006; 22:31:01 

slm beni başıma gelen olayı anlatıyım.
    aynı ramleri ben aldım ataruz nikli arkadastan 512 Mb Mushkin redline xp4000
    -----------------------------------
    ramleri arkası zafere verdi zaferrin işyerine gittim ramı aldım sonra dedimki senin hazır burda pc varken denemek istiyroum aklımda bişey kalmasın bir deniyebilirmiyim dedim.
    oda kendin den emin tabi olur dedi anakartına taktı ramleri.ramlerden biri calışmıyordu .ne yaptıysak calışmadı onun anakarttındandır dedik. ben demedim ama o öyle dedi neyse.eve geldim sistemde benim kumburgazdaydı yazlıktaydı o zaman.
    yeni aldıgım dfi sli ddr boardıma taktım.ne hayaller kurarken ondada calışmadı.ne yaptıysam olmadı 500 den fazla kontur harcadım. ataruzu nik olrak yazıyroum.vede niki unutugum zafer adlı arkadası aramakla baya bir zamanım gecti.net cafeye gititim durumu anlattım işi bilen birilerine dedilerki ramlere vazla volt vermekten ucurmuşlar rami o olaya bişey deniyordu ama oc anlamadıgım icin onuda unutttum.
    en sonunda kumburgazdan arabaya koydum kasayı tam yer yazmıyım maslaktan daha çok çok öteye gittim.
    60 ytl benzin gitti işimden gucumden oldum. en sonunda paramı geri aldım
    bu kadar zararrıma karşılık verdigim paranın 20 ytl fazlasını istedim aldım diye aramız da acıldı ama benim sucum yok yaptıgım masrafları zamanlarımı yazmıyroum.
    ----------------------------
    bu arada getirtigimde anakartıın biosundan her türlü şeyi denedi bana biostandır ben yaparım vsvs diyordu sonuçta bence gunahını almıyım ama aynı ram o benim aldıgım ram binine kakalamak gerekiyorlardı snei buldular.
    ------------------------------------------------------------------------
    benide bugune kadar asla sorunlu alışverişi olan biri degilim çok şey var yazacak ama yazmayla aram iyi degil. kardes üzüldüm birine bişey alırken yada satarken o kişyle ilgili iyi bilgi edinin
    ----------------------
    gecende vga alıyordum cocukla limewire aynı yerde semtde oturuyorduk o bana elden vermeyi dusunuyordu her halde bende onu evime devat ettim gelirim dedi sonra gelmedi msj cvp vermedi aramadıda. neyse .
    -----------------------
    gecmiş olsun sana kötü bir durum

MSN milyonda1@hotmail.com

Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 5 ürün
    metintekin

Sisteme Gözat

İkinci el mesajı:1296
    Katılım zamanı: 28 Mart 2006;
    Durum: Forumda

7 Ağustos 2006; 22:47:53 

Geçmiş olsun yaww.....Benimde bugün siteden biri yüzünden canım baya sıkkın wallahii, böle kişilere insan demiyeceksin, sırf gıcıklığına adam bana werdiği 50 kuruşluk ide kablolarını cd sini geç gönderdim diye bana lazım olduğunu bildiği halde aldı...Ama inşallah benden aldığı 2ide +1power kablosu g*tune girer

Sırf onun yüzünden yeni pc mi kullanamıyorumm..İnşallah bi daha karşılaşmam o şahsiyetsiz herifle yoksa fena yapıcam ALLAHIMAAA

>>>DH-Teknoloji_Shop(İzmir)!!!>>>
    Bilgisayar(Oem)--Mp3 Player--Cep Telefonları Alınır Satılır Takas Yapılır...Sadece bir tık :)
    Referanslarım••Brtana••alitopal••aliask••caver••Meroboy••mami23••Elessar••VTS*••pashha27••turrican22••omusti••wotn••_ZENITH_ ••memet••mj_pelit••ERGENEKON••delifirtinaa ve daha fazlası....
    Bugüne kadar hiçbir sorunlu satışım ve alışım olmamıştır
    ezorla