Şimdi Ara

360 derece çekim desteği veren top şeklinde fotoğraf makinesi Panono, çözünürlüğünü 108 megapiksele çıkardı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  • 360 derece çekim desteği veren top şeklinde fotoğraf makinesi Panono, çözünürlüğünü 108 megapiksele çıkardı








     

    Hazırlanan ilk versiyonu ile dikkatleri üzerine çeken ve ikinci sürümüyle Indiegogo üzerinde uzun zamandır destek arayan yuvarlak formlu fotoğraf makinesi Panono, daha önce 72 megapiksel olarak belirlenen fotoğraf çözünürlüğünü 108 mega piksel düzeyine taşıdı ve bu sayede 100 megapiksel üstü çözünürlük sunan ilk tüketici kamerası olma özelliğini elde etti. 

     

    Üzerinde 36 adet sabit netlemeye sahip kamera bulunan fotoğraf makinesi Panono, havaya atıldığı zaman çıktığı en üst noktada 360 x 360 derece fotoğraflar oluşturabiliyor ve bu sayede fotoğrafı çeken kişi dahil bütün ortam tek bir kare içerisinde görüntülenebiliyor. Çektiği fotoğrafları iOS ve Android platformu için hazırlanmış özel uygulaması ile gösterebilen makine, bu çekimleri bulut destekli servisi ile diğer çevrimiçi ortamlara ya da Oculus Rift gibi cihazlara da aktarabiliyor. 11 cm çap ve 300 gram ağırlık ile taşınabilir bir yapı ortaya koyan ürün, plastik malzeme kalitesine ve yuvarlak bir gövde yapısına sahip. Dahili depolama birimi 400 adet fotoğraf alabilen ve USB üzerinden şarj edilebilen Panono, Wi-Fi ya da Bluetooth kablosuz bağlantı teknolojileri üzerinden destekli cihazlara görüntü aktarımı yapabiliyor. Şimdilik video çekimi yapamayan fotoğraf makinesinin, ileri de bu özelliğe kavuşacağı söyleniyor.

     

    Indiegogo üzerinde başlatılırken konan 900,000$'lık hedefin, bitimine 12 gün kala 633,624$'lık kısmını toplayabilen 108 megapiksellik Panono, yapılacak 535$ bağış ile 2014 Eylül ayında elde edilebiliyor. Ürün hakkında hazırlanan tanıtım videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.








    360 derece çekim desteği veren top şeklinde fotoğraf makinesi Panono, çözünürlüğünü 108 megapiksele çıkardı

    360 derece çekim desteği veren top şeklinde fotoğraf makinesi Panono, çözünürlüğünü 108 megapiksele çıkardı










  • Farklı fotoğraflar elde edebiliriz. Hoş kareler meydana gelir fakat fiyatının da bu güzelliğe katkı yapması lazım. Eminim ilginç bir deneyim sunar :)

  • Attıktan sonra yakalayamazsak kırılıyor mu onu da biri söylesin. Kaç metreden beton zemine düşmelere dayanıyor? Ya da su geçiriyor mu?
    Bunlar artık bu tip aksiyon kameralarında ilk aranan önemli özellikler.

  • Fikir çok yaratıcı, teknik özelliklerde öyle. Fırlatıp foto cekmek, avangard ;)
    Umarım hedeflerine ulaşırlar.

  • Eskisine göre daha dayanıklı olduğu söyleniyor ama eskisinin bile nasıl bir dayanıklılığa sahip olduğunu bilmeyen bizler için, bu tip bir karşılaştırma bir anlam ifade etmiyor. Diyelim attım havaya çektim resmi tutamadım çakıldı betona. Çatlamasını bozulmasını geçtim, sadece yere düşüp o lenslerin üzeri çizilse gitti işte. Sakar bi adam değilim tamam ama her seferinde lan yere düşecek korkusuyla resim çekmek mantıklı gelmedi. Ayrıca ne formatıyla resim çekiyo? Ben onların üzerinde düzenleme yapamayacaksam ve sosyal medyaya koyup paylaşamıyacaksam zaten hiç bi anlamı yok. İşte bu gibi durumlar olduğu için fiyatının gerçekten ucuz olması lazım. Yoksa bu ürünün tutup satması çokda mümkün değil.

  • onizuka_sensei O kullanıcısına yanıt
    Sert plastik yaziyor baska detay yok.

    Ayrica hocam ipadde app i pini indirip kurdum. Resimlere zoom yapilabiliyor . Twitter ve facebookta paylasilabiliyor.

    360 derece çekim desteği veren top şeklinde fotoğraf makinesi Panono, çözünürlüğünü 108 megapiksele çıkardı

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 108 megapiksel
  • yere düşerse sakat...

  • Oyle bi kamera alıp havaya atana para bol geliyor demektir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tıp da küçüğü yapılıp kapsül halinde yutturulsa ve yönetilse (İsveçlilerin küpü yönetebildiği gibi)tüm damar ve sindirim sistemi, idrar yolları vs. tam görüntülenebilir. ayrıca askeri ve polisiye operasyonlarda atılıp duvar arkası ev baskını ve uçak kaçırma vs. görülemeyen bölgeler için eldeki tablete yada direk gözlüklere aktarabilir.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.