Şimdi Ara

PULSE ile ip atlarken mobil cihazınızı şarj edin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  • PULSE ile ip atlarken mobil cihazınızı şarj edin





    Günümüz teknolojisi, hiç tahmin edemeyeceğimiz alanlarda bile kazanımlar sağlayabilecek ilginç fikirler ortaya çıkmasına neden oluyor. PULSE projesi de bunlardan birisi.




    PULSE genelde antrenman aracı olarak bilinse de çocukluğumuzun unutulmaz oyunlarından olan ip atlamayı bir enerji üretim şekline dönüştürüyor. Uncharted Play tarafından geliştirilen PULSE, bir atlama ipine çok benziyor. Tutacak kısmında yer alan sistem, kinetik hareketten enerji elde ediyor ve bunu depoluyor.




    PULSE projesinin hedefi elektrik enerjisine zor ulaşılan gelişmekte olan ülkelerde alternatif enerji kaynağı yaratmak. Kısa süreli PULSE kullanımında bile saatlerce kullanıma yetecek kadar enerji üretilebiliyor. PULSE'nin ürettiği enerji çoğunlukla akıllı telefonları şarj edebilecek kapasitede.




    Proje ilerleyen günlerde ilk 100 prototipi deneme amaçlı olarak 129$ fiyat etiketi ile satışa sunacak. Deneme süreçleri sonrasında maliyetin azaltılması planlanıyor. Böylece gelişmekte olan ülkelerde daha uygun fiyatlarla satışa sunulabilecek.  

     

     



    Kaynak:http://www.phonearena.com/news/Charge-your-phone-while-jumping-rope_id50597







  • zıplarken oluşan enerji de ayakların altına koyulacak pad gibi, platform gibi bir düzenekle depolanabilse keşke.

  • Teknolojinin geetirdiği hantallığı yine teknoloji için yakmak gereksiz gibi biraz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • wooooow aradığım üründü, çok iyi oldu bu hemen 10 tane almalıyım.

  • telefonun şarjı dolmadığı gibi ,benim şarjım da biter.
  • bi nevi enerji aktarımı, cihazlara enerji üretmek için kendi enerjini tüketiyosun
  • burada bedava dağıtsan almazlar bizim millet alışmış hazırcılığa. babam bile "lan kalk şu telefonumu şarja tak, şarjı bitmiş" diyebiliyor
  • Mangal yakarken şarj edilebilse idi bu ülkede rekor kırardı.Avrupalılar illaki bunu test edecektir ama buradakiler hayattan yanaşmaz.
  • Şarzım bitince ip atlayacağım ilk ter atarken %1 biraz soluklandıktan sonra ikinci terde %2 şarz üçüncü teri atamadan benim şarzım bitmiş olur %2.5 ve nakavt tüh kaldık gene şarzsız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dekuki -- 22 Aralık 2013; 22:13:42 >
  • Tıpkı balık oltası misina makinesi gibi çark aktarımlı bilyeli, koldan uygulanan dönüş devrini artırarak dinamoyu yüksek hızlarda döndürebilecek bir cihaz yapın, kas gücüyle yormadan rahat rahat şarj edilsin işte.
    Alın size fikir. Bu mantıkta kol ile çevirmeliler vardı fakat olta makinesi içindeki gibi mekanizmayla devir artırılması verimini daha da artırır diye düşünüyorum.

    PULSE ile ip atlarken mobil cihazınızı şarj edin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.