Şimdi Ara

AMD Opteron'lardaki hatalar...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • AMD'nin bu ay içerisinde yayınladığı raporlara göre 2 önemli hata Opteron işlemcilerin bazılarını etkiliyor.

    Hatalardan ilki bazı durumlarda "REP MOVS" komutunun yanlış adres boyutu veya veri boyutu döndürmesi. Bu durum yapılan hesaplamanın hatalı sonuç üretmesine ya da sistemin çökmesine yol açabiliyor.

    Soruna geçici çözüm olarak AMD, BIOS güncellemesi hakkında bilgi almanızı tavsiye ediyor.

    Firma bu problemi ileride çözeceğini söylemiş.

    İkinci problem ise bazı işlemci revizyonlarında Rtt spesifikasyonlarının bazı HyperTransport pinleriyle ( VID (input differential voltage) ve Tr/Tf (slew rate)) uyuşmaması ile ilgili.

    Bu hatadan dolayı herhangi bir olumsuzluğa rastlanmamış.

    Geçici bir çözüm bulunmuyor.

    Firma bu problemi de ileride çözeceğini söylemiş.

    Eğer Opteron kullanıcısıysanız daha detaylı bilgiyihttp://www.amd.com/us-en/assets/content_type/white_papers_and_tech_docs/25759.pdf adresindeki PDF dosyasındaki Product Errata bölümünden alabilirsiniz.








  • Lutfen yanlis anlasilmasin bu siteyi son zamanlarda pek takip etmedigimden dolayi bilgim yok ancak prescottlarda 31 tane bug bulundu. Bu niye haber olmuyor? Ben AMD fanatigi degilim ancak eger bu site intel fanatigiyse bilmek hakkim diye dusunmekteyim.

    Anlayisiniz icin simdiden tesekkur ederim.

    http://216.239.39.104/translate_c?hl=en&langpair=fr%7Cen&u=http://www.clubic.com/n/n13110.html&prev=/language_tools
  • Bu site ne Intel ne AMD ne Nvidia ne ATI ne de Maybach fanatiği değildir (ben Maybach fanatiğiyim o ayrı :) ).

    Errata diye anılan hatalar sadece Opteron'larda değil tüm işlemcilerde görülebilmektedir. Hatta sizin bu habere yorum attığınız bilgisayarın işlemcisinde bile marka bağımsız hatalar mevcuttur.

    Yukarıdaki haberdeki gibi Intel'in Prescott işlemcilerinde de çeşitli hatalar bulunmuştur ve bunlar 22 Haziran'da açıklanmıştır. Zaten hatalar çıktıkça tüm şirketler standart olarak bu tarz dökümanlar yayınlarlar.

    Niye Intel'inki haber olmadı derseniz bir sebeble: Opteron haberini okuduysanız hataların geçici çözüm önerisi olduğunu fark edersiniz. Halbu ki Intel işlemcilerde hatalar için herhangi bir çözüm önerisi bulunmamakta ve çekirdekten kaynaklanan bu hataların çözümü için yeni bir stepping gerektiği çıkmaktadır. Yani Opteron haberi kullanıcılarına BIOS güncellemesi önerisi ile yarar sağlarken, Intel'i haber yapmanın herhangi bir anlamı yoktur (çünkü okuyanlara herhani bir kazanç sağlamıyor).

    Bu arada giriş ve orta seviye kullanıcılara bir uyarı: İşlemcilerdeki bu tarz hataların kesinlikle ve kesinlikle aksi söylenmedikçe satın alma kararınızı etkilemesine izin vermeyin çünkü bu hatalar tüm üreticilerin ürünlerinde bulunmaktadır

    Yanlış anlama önleme notu: Maybach Mercedes'in ürettiği dünyanın en pahalı ve lüks arabalarından biri olup, bilgisayar alemiyle içindeki yol bilgisayarı ve kontrol devreleri haricinde herhangi bir alakası yoktur : )

    Eğer Intel'in en son yayınladığı Pentium 4 Prescott hatalarına göz atmak isterseniz:

    http://www.intel.com/design/pentium4/specupdt/30235203.pdf




  • Fanatikligi kotu bi bicimde aktarmak istemedim sadece haberimiz olmali maksadiyla sormustum. Fanatikligini bir kusur gibi saklayan siteler mevcut ve bu ahlaka aykiridir bence.

    Bilgi ve ilgi icin tesekkurler. :]

    Hayirli yayinlar dilegiyle.

    Yasasın bilmemne :P
  • biosla geçen birşeyse yine iyi.. intelinki gibi geri dönüşümsüz birşey olmasın da..

    Bu arada Maybach da fanatiği olunmayacak araba değil hani.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.