Şimdi Ara

Kingdom Come: Deliverance (2018) [PC ANA KONU]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.574
Cevap
28
Favori
98.641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kingdom Come: Deliverance (2018) [PC ANA KONU]


    Steam Linki:
    https://store.steampowered.com/agecheck/app/379430/

    Mafia, Mafia 2, Operation Flashpoint ve ArmA gibi yapımlarda çalışmış bir ekibin oluşturduğu Çek yapımcı Warhorse, Avrupa Orta Çağ atmosferinde geçen ve gerçekçi öğelerle süslenmiş bir RPG oyunuyla karşımızda. Kingdom Come: Deliverance açık dünya oynanışına sahip ve de savaş öğeleriyle gerçekçiliği hedefliyor. Yapımın sloganında yer alan "Dungeons and No Dragons" aslında Warhorse Studios'un amacını açıkça belli etmiş. Yani bu oyunda e jderlerden ziyade son derece kanlı geçecek gerçek savaş atmosferleri, kale kuşatmaları ve de yakın dövüş dinamikleri bekleyin. First Person bakış açısına sahip olacak RPG oyunu CryEngine ile geliştiriliyor ve 2015 yılında PC, PS4 ve de Xbox One için çıkış yapmaya hazırlanıyor.

    Kingdom Come: Deliverance (2018) [PC ANA KONU] Kingdom Come: Deliverance (2018) [PC ANA KONU] Kingdom Come: Deliverance (2018) [PC ANA KONU] Kingdom Come: Deliverance (2018) [PC ANA KONU]

    Videolar





     
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >



  • Geçen yine oynuyorum. Bir göreve gideyim dedim hızlı seyahatle. Yolda olay var diye uyarı geldi. Bir bakayım dedim köylünün teki almış eline sopayı haydutluk yapmaya çalışıyor. Hayırdır dayı yaşamaktan mı bıktın demeye kalmadan alnımın çatına geçirdi odunu. Allahtan kafada şişak var. Doğradım tabi herifi. Üzerinden şarap falan çıktı. Yanıma alınca bunları ağırlık yaptı ,hızlı seyahat yapamaz olunca bir kısmını içeyim dedim. Oyunun alkol mekaniğine alışık değilim ya iki üç şişe götürdüm. Öküz Henry. İnsan bir iki yudum birşey alır. Bütün torbayı kafaya dikmek nedir Neyse yoluma hızlı seyahatle devam ederken çat diye ekran karardı bilincimi kaybettim. Gözümü bir açtım, karanlığın orta yerinde bir tane gözetleme kulesinin üzerindeyim. Kafa olmuş bir milyon. Herif öğürüp duruyor kustu kusacak.Ulan ben buraya nasıl çıktım niye çıktım diye düşünürken, bari gideyim de bir yerlerde yatayım sabaha hem stamina yenilenir hem kafayı toplarız dedim. Açtım haritayı baktım en yakın yerde bir kasaba var. Adını hatırlayamadım şimdi.Şehre gittim in cin top oynuyor. E tabi saat gecenin üçü. Hancıya gittim herif evinde uyuyor. Kapı kilitli. Ahıra gideyim belki uyuyacak bir yer vardır dedim o da yok.

    En son aklıma yosma hamamcı geldi. Kapısının kilidi gevşekti tık diye açtım. İçeri girdim. Amacım kadını bayıltıp yerine yatmaktı. İki saat de olsa uyumam lazım çünkü yol gidemiyorum. Kadının dibine kadar girdim bayılttım. Tam sırtlayıp kenara alacam yanlışlıkla F ye basılı tutmuşum kadının boynunu kırıp öldürdüm. Bu olay üzerine büyük pişmanlık duydum ne yapacam ne yapacam derken şeytan dürttü yağmaladım kadını. Alkolün de etkisiyle ben artık iflah olmam deyip ana salonda uyuyan herkesi gırtlakladım. Sonra da hiçbir şey olmamış gibi yatıp uyudum. Sabah kalktığımda ise herşey için çok geçti. Pişmandım. Psikolojim bozulmuştu. Jesus ben ne yaptım dedim. Aynasızlar gelmeden kasabadan tüydüm. Yolda giderken bir rahibe cesedinin başında duran Tüccar kılıklı bir elemana rastladım. Sen mi öldürdün lan kadını deyince bu başladı suçu benim üzerime atmaya. Lan dedim ben şimdi geldim. Bu tutturdu seni ihbar edecem diye. Başladı koşmaya. Tabi durur muyum yakaladım bunu da kestim. Zaten ipimi koparmışım. Oyunun o raddesine kadar masumlara dokunmayan ben seri katil olup çıktım. O günden sonra yemin ettim. Ağazıma içki koymayacağım bundan gayrı. Oyun kanser falan ama bazen güzel role play tecrübeleri yaşatıyor oyuncuya.



    Bu da böyle bir anımdır.
    oradaki ürünlerin patlama ihtimali oluyormuş

    ayrıca yani söylemekten dilimde tüy bitti.Oyun 90 tl 'ye çıkmış ve türkçe desteği eklenmiş.Hala türkiye için satış miktarı faydasına bir şey sağlamadan abuk subuk sitelerden 15-20 tl kara geçmek için alıyorsunuz

    yani sonra niye hiç bir oyun türkçe gelmiyor.

    fiyat yüksek olsa tamam diyeceğim ama oyunu bir de o kadar ucuzdan sunmuşlar piyasaya ya, yapmayın plati ru durma-play bilmem ne'den almayın
    Bu optimizasyon ile alakalı ne sıkıntı var Allah aşkına herkes yazmış buraya ? Oyun yağ gibi akıyor gram takılma yok, betada olan stuttering filan hiç biri yok, hepsini düzeltmişler. 8 saat oynadım daha herhangi bir bug filan da görmedim. Kaldı ki ben bu oyuna çok ön yargılı bakıyordum, betadaki hali rezaletti. Fakat tam sürümü müthiş olmuş oyunun.

    Bir de, millet (ya da yeni nesil mi desem?!) iyice arcade seviyesine indirgenmiş oyunları oynamaya alıştığı için, combat sistemi veya diğer şeyler çok zor geliyor galiba insanlara. Combat sistemi gayette etkili ve dengeli. Oyundaki karakterimiz hiç bir halt bilmeyen bir züğürt. Karaktere kılıç kullanmayı veya ok kullanmayı öğretmedikçe combatta da başarılı olamazsınız. Uzun süredir bu kadar ayrıntılı, bu kadar gerçekçi bir RPG oyun çıkmamıştı. Burada oyunu eleştirenlerin hemen hemen hepsi oyunun %5'ini bile görmemiştir. Oyunun sunduğu olanakları, ince ince işlenmiş ayrıntıların varlığından bile haberdar değildir. Yahu oyunda yıkanmadığın zaman karakterin kokmaya başlıyor ve diyalog kurduğun zaman bunun bile etkisi oluyor. Hatta bunun perki var "erkeksi koku" diye, kadınların bazıları bu kokudan hoşlanıyorlar. Üzerindeki kıyafetler kötü görünüyorsa dediklerini ciddiye almayanlar oluyor. Herbalism geliştirirken gördüğüm bir ayrıntı da, eğer perkine verirsen, inventoryde topladığın çiçekler belli bir sayıda ise charisma 3 artıyor. Hangi birini sayayım bilmiyorum ama o kadar çok ayrıntı var ki. Daha ilk questte karakterin babası dönerken bizden soğuk bira istiyor. Eğer ilk olarak gidip birayı alır da diğer görevleri yapıp dolandıktan sonra götürürseniz o bira bir süre sonra ısınıyor ve questi etkiliyor. Bana eski Fallout mekaniklerini hatırlattı oyun resmen. Son çıkmış hangi oyunda böyle bir ayrıntı var gözünüzü seveyim ?

    Açık açık söylüyorum, bu oyunu eleştiriyorsanız ya bilgisayarınız kaldırmadığı için optimizasyon sorunu olduğunu zannediyorsunuzdur, ya oyunu oynamayı denememişsinizdir (!), ya üşengeç olduğunuz için bu kadar çok ayrıntılı bir oyunu oynamaya üşeniyorsunuzdur ya da yeni nesil arcader oyuncu kitlesinin bir parçasısınızdır. Başka açıklaması yok yani.


    Edit: Bir ton şey yazardım ama sadece şunu ekleyeceğim. Oyunun bağımsız yapımcı tarafından yapıldığının farkında mısınız siz?
    PS4 bölümünden bir arkadaşımızın yazdığı bir mesaj var.Güzel detaylar var.

    Tasidiginiz yiyecekleri uzun sure yemezseniz bozulmaya basliyorlar. En son curuyorlar. Bozuk peynir yedim besin zehirlenmesi yasadim. Caresi de yok bulabildigim zamanla geciyor. Health, strength ve agility'e olumsuz etkileri oluyor gecene kadar. Muthis olaylar.

    Kiliciniz keskinligini kaybedince bileytasi bulmaniz gerekiyor vrya repair kit lazim ki pahali bu kitler. Bileytasi smithlerde. Bileytasina gidip bileyle tusuna basmak diye bir sey yok yalniz. Oturup kendimiz bileyliyoruz. Pedali L2 ile basip (bastikca yoruluyorsunuz ara vermek gerek) sag analog asagi yukari ile kilicin acisini, sag sol ile kilicin ustunu altini istedigimiz yeri hizalayip R2 ile tasa bastiriyoruz. Kivilcimlara gore islemin nasil gittigini anliyoruz. Aciyi dik tutarsaniz siyah dumanlar cikiyor kilic koreliyor. Cok yassi tutarsaniz bir etkisi olmuyor. Baya ince is istiyor yani.

    Gece vakti mesalesiz gezmenin yasak oldugu yerleskeler var. Uyariyorlar devam ederseniz ceza yiyorsunuz ya da hapis.
    Uykunuz geldiginde gozleriniz kapaniyor etraf bulaniyor.
    Acikinca mideniz gurulduyor. Yemezseniz duser bayilir olursunuz.
    Sarhos olunca neler neler. Kusmalar bas donmeleri. Efektlerin hepsi muthis gercekci.
    Gun batimi gun dogumu her sey realtime grafikler enfes.
    Pickpocketing bayagi zor her detay icin farkli mekanikler var.
    Dovuste parry muthis yapilmis slow motion vs. zamanlama onemli. Dodge da oyle. Zirhlar cok onemli kalkan cok onemli. Helmet takarsaniz bayagi gorusunuz azaliyor ekrana cerceve geliyor helmetin tasarimi neyse ona gore.
    Diyaloglar apayri bir dunya. Persuation olayi var. Kimine empati yaparak, kimine duygu somurusu, kimine tehditkar konusmalisiniz. Karsinizdakini tanimiyorsaniz nasil konusmaniz gerektigini de bilemiyorsunuz. Konusmalari karsinizdakinin ses tonuna, sectigi kelimelere gore insan sarrafligi yap diyor oyun.

    Hayran kaliyorum bu detaylara.
    Bence oyun çok iyi. Çok zevkli.
    Ekşi'de herkes dövüş sisteminin zorluğundan bahsetmiş.

    4 kişilik bandit kampına dalınca herkesi öldüremiyorlarmış. Ulan gerizekalı tabi öldüremezsin. 4 tane adama direk dalmaya çalışırsan.

    Sen kimsin daha kılıç tutmayı bilmeyen demirci çocuğusun. Siyah renk giysi giyip geceyi bekliceksin. Üstüne uyumayanlar için pişen yemeklerine gizlice güçlü zehir atacaksın. Sonra karanlıkta adamları kesmeye çalışacaksın.

    Ulan cahil daha oyun oynamayı bilmiyorsun kalkmış fıstık gibi gerçekçi oyuna laf atıyorsun. Sen git mario oyna canavarların kafasına atarsın. Çomar ya.
  • TPS kamerada olsa ne olur sanki.FPS kamera yay filan kullanırken çok güzelde kılıç, kalkan kullanırken hiç hoşuma gitmiyor.Ama yinede gelsin bakalım.Açık dünya ve rpg öğeleri ağırlıklı olursa oynanır.
  • Esasında FPS olarak kılıç ve kalkan olarak oynamak gerçekten çok keyifli.Ayrıca gerçek ortaçağda geçen rpg oyunuda şimdiye kadar görmedim.Heyecanla bekliyoruz.
  • Sabırsızlıkla beklediğim oyunlardan biri. Umarım hayal kırıklığı olmaz.
  • Acaba büyük savaşlarda olacak mı? sanmıyorum ben gerçi.
  • Adını duyurmuşlar sonunda bayadır bekliyordum.
  • Grafikler çok güzel görünüyor. Gameplay'de iyi olur umarım...
  • Teoride harika bir oyun olacak gibi fazla bilgi sahibi olmasak da ama pratikte ne koyacaklar önümüze göreceğiz. Düzgün bir dövüş sistemi olursa ve M&B tarzı kendini tekrar oynatabilecek bir yapım olursa tadından yinmez. Ayrıca mod desteği de isterük.
    Yapımcılarda Mafia oyuncuları ve UFO ların yapımcıları. Önceki işlerine bakarak umut çıtamı yükseltiyorum.





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siberarmi -- 20 Aralık 2013; 11:06:47 >
  • Sitesinde geri sayım var. Bitince yeni bilgiler açıklayacaklar heralde. Her RPG fantastik tarzda olacak diye birşey yok ama fazla gerçekçiliğe kaçarsa işin tadı kaçabilir. Dark Souls bunu çok güzel bir şekilde başardı. Oyunda çok kez ölmenize rağmen oyun sizi kendine bağlıyordu. Bekleyelim bakalım umarım güzel olur.
  • Kingdom Come: Deliverance'tan Yeni Bir Görsel

    Kingdom Come: Deliverance (2018) [PC ANA KONU]



    Çek Cumhuriyeti'nden geliştirici Warhorse'un Avrupa Orta Çağ atmosferinde geçen ve gerçekçi öğelerle süslenmiş bir RPG oyunuyla Kingdom Come: Deliverance'ın yepyeni bir görseli ortaya çıktı.

    Sloganı "Dungeons and No Dragons" olan oyun gerçeküstü öğelerin olmadığı (minimuma indirildiği diyelim) gerçekçi bir Aksiyon-RPG oyunu olma amacında. Aşağıda oyuna ait yeni görseli bulabilirsiniz.

    Kingdom Come: Deliverance (2018) [PC ANA KONU]

    http://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-Kingdom_Come_Deliverancetan_Yeni_Bir_Gorsel-47161.htm
  • Kingdom Come: Deliverance (2018) [PC ANA KONU]
  • Güzel bir oyuna benziyor, takip.
  • Çok güzel olacağa benziyor, takip.
  • 2015 bekle bekleyebilirsen.
  • Mükemmelmiş.
  • Oyun güzel olacak gibi, takibe alıyorum hemen.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.