Asrock'dan Conroe işlemciler için zengin özelliklere sahip bir anakart daha ASRock ConRoe945G-DVI (Intel 945G). Anakart Core 2 Duo/Extreme işlemcileri destekliyor. FSB 1066/800/533 MHz işlemci desteği bulunan anakart ayrıca, EM64T ve H-T teknolojisinide tam destek veriyor. Bunların dışında bellek desteği olarka anakart Dual Channel DDRII667/533 x 4 DIMM ile maksimum kapasite olarak 4GB kadar destek verebilmekte. ASRock ConRoe945G-DVI (Intel 945G) üzerinde taşıdığı 945G yonga setiden dolayı ayrıca onboard grafik çekideğine de sahip. Anakart üzerinde Intel® Graphics Media Accelerator 950 grafik çekirdeği yer alıyor. Bugrafik çekirdeği Pixel Shader 2.0, DirectX 9.0 desteğine sahip ve paylaşımlı 192MB'A kadar arttırılabilir bellk desteği veriyor. Ayrıca anakart 1 x PCI Express x16 slotuna ve 1 x PCI Express x1 slotuna sahip
Anakartın Teknik Özellikleri;
CPU - LGA 775 for Intel® Core™ 2 Duo/ Pentium® XE / Pentium® D / Pentium® 4 / Celeron® D, supporting Conroe processors - FSB 1066/800/533 MHz - Supports Hyper-Threading Technology - Supports Untied Overclocking Technology - Supports EM64T CPU Chipset - Northbridge: Intel® 945G - Southbridge: Intel® ICH7 Hybrid Booster - CPU Frequency Stepless Control - ASRock U-COP - Boot Failure Guard (B.F.G.) Memory - Dual Channel DDRII memory technology - 4 x DDRII DIMM slots - Supports DDRII 667/533 - Max. capacity: 4GB Slots - 2 x PCI slots - 1 x PCI Express x16 slot - 1 x PCI Express x1 slot - 1 x HDMR slot VGA - Intel® Graphics Media Accelerator 950 - Pixel Shader 2.0, DirectX 9.0 - Max. shared memory 192MB - Dual VGA Output: support DVI-D and D-Sub ports with DVI Graphics-SI card by independent display controllers Audio - Realtek ALC888 7.1channel CODEC with High Definition Audio LAN - Gigabit LAN 10/100/1000 Mb/s - PCIE x1 Realtek RTL8111B - Supports Wake-On-LAN Connector - 4 x Serial ATAII 3.0 Gb/s connectors (No support for RAID and "Hot Plug" functions) - 1 x ATA100 IDE connector (supports 2 x IDE devices) - 1 x Floppy connector - 1 x IR header - 1 x COM port header - CPU/Chassis FAN connector - 20 pin ATX power connector - 4 pin 12V power connector - CD in header - Front panel audio connector - 2 x USB 2.0 headers (support 4 USB 2.0 ports) Rear Panel I/O HD 8CH I/O - 1 x PS/2 Mouse Port - 1 x PS/2 Keyboard Port - 1 x VGA Port - 1 x Parallel Port (ECP/EPP Support) - 4 x Ready-to-Use USB 2.0 Ports - 1 x RJ-45 LAN Port - HD Audio Jack: Side Speaker / Rear Speaker / Central / Bass / Line in / Front Speaker / Microphone BIOS Feature - 4Mb AMI BIOS - AMI Legal BIOS - Supports "Plug and Play" - ACPI 1.1 Compliance Wake Up Events - Supports jumperfree - SMBIOS 2.3.1 Support Support CD - Drivers, Utilities, AntiVirus Software (Trial Version) Hardware Monitor - CPU Temperature Sensing - Chassis Temperature Sensing - CPU Fan Tachometer - Chassis Fan Tachometer - CPU Quiet Fan - Voltage Monitoring: +12V, +5V, +3.3V, CPU Vcore Accessories - Quick Installation Guide, Support CD, I/O Shield - Floppy/ATA 100 cables - 1 x SATA data cable (optional) - 1 x SATA 1 to 1 power cable (optional) - 1 x COM port bracket - 1 x HDMR card (optional) - 1 x DVI Graphics-SI card Form Factor - Micro ATX Form Factor: 9.6-in x 9.6-in, 24.4 cm x 24.4 cm OS - Microsoft® Windows® 2000/XP/XP 64-bit/Vista™ compliant Certifications - FCC, CE, WHQL
Anakart üzerinde 1 HDMR, 2 PCI, 1 PCIe x 1 ve 1 PCIe x16 slotları yer almaka. Yine anakart üzerinde Realtek HD ses çipi ve gigabit ethernet kontrolcüleri yer almakta.
Bios Görüntülerine de Bakalım;
Testler;
Intel 945G
* ASRock ConRoe945G-DVI / Intel INF 8.0.1.1002 * Intel X6800 Extreme Edition processor * 2 x 1024 MB Corsair CMX1024A-8500C5 (total 2GB) * ASUS EN7900GT TOP with Forceware 91.31 * Hitachi 7K80 SATAII HDD * Windows XP SP2
Intel 945P
* ASRock ConRoeXFire-eSATA2 / Intel INF 8.0.1.1002 * Intel X6800 Extreme Edition processor * 2 x 1024 MB Corsair CMX1024A-8500C5 (total 2GB) * ASUS EN7900GT TOP with Forceware 91.31 * Hitachi 7K80 SATAII HDD * Windows XP SP2
VIA PT880 Pro Series
* ASRock 775Dual-VSTA / VIA Hyperion 5.08A * Intel X6800 Extreme Edition processor * 2 x 1024 MB Corsair CMX1024A-8500C5 (total 2GB) * ASUS EN7900GT TOP with Forceware 91.31 * Hitachi 7K80 SATAII HDD * Windows XP SP2
Intel 975X
* ASUS P5W DH Deluxe / Intel INF 8.0.1.1002 * Intel X6800 Extreme Edition processor * 2 x 1024 MB Corsair CMX1024A-8500C5 (total 2GB) * ASUS EN7900GT TOP with Forceware 91.31 * Hitachi 7K80 SATAII HDD * Windows XP SP2
Zaten uzun zamandır Asrock'ın kalitesini oldukça yükselttiği söyleniyordu. Oldukça uygun fiyata zengin özellikle " Windows Vista " uyumlu sertifikası olan bu anakart performans testlerinde de kendisinden 3 kat daha pğahalı olan abilerinden pekte geri kalmıyor. Overclock yeteneklerini sürekş geliştiren Asrock yavaş yavaş bu noktada iddalı olak istediğini belirityor. Ülkemize de gelse en azından iyi bir işlemci alıp anakarta 90-100$ dan daha fazla vermek istemeyenler için oldukça iyi ir çözüm olurdu.
Bu da gelmicek o yüzden umutlanmıyorm
Bi de üçüncü test sistemindeki anakart 775dual bildiğimiz anakart mı yoksa Conroe destekleyen yeni versiyon filan mı çıktı -VSTA die
Bir de Conroe destekli TR'de satılan Asrock anakart var mı ?
quote:
Orjinalden alıntı: SkiNNy
Bu da gelmicek o yüzden umutlanmıyorm
Bi de üçüncü test sistemindeki anakart 775dual bildiğimiz anakart mı yoksa Conroe destekleyen yeni versiyon filan mı çıktı -VSTA die
Bir de Conroe destekli TR'de satılan Asrock anakart var mı ?
evet VSTA versiyonu yeni bir versiyon ve Conroe destekliyor.
arkadaşlar cahilliğime verin gerçekten bilmiyorum bu anakartların vista desteği nedir nasıl bişidir
yani vista ile anakartın ne alakası var dahamı performanslı olacak vista ile yani anlatırsanız sevinirim yeri bura değil belki ama kusura bakmayın soriim dedim
quote:
Orjinalden alıntı: SELBAL
arkadaşlar cahilliğime verin gerçekten bilmiyorum bu anakartların vista desteği nedir nasıl bişidir
yani vista ile anakartın ne alakası var dahamı performanslı olacak vista ile yani anlatırsanız sevinirim yeri bura değil belki ama kusura bakmayın soriim dedim
Vista desteği temelde şu;
Üzerinde bulundurduğu onboard vga, ses özellikleri vs... vista'nın 3 boyutlu ara yüzü vs ile uyumlu ise o anakarta " Vista Ready " sertifikası veriyorlar.
Güzel bir çalışma olmuş. Tebrikler
Fx57 senı Asrock un Turkıye dıstırıbutoru yapmak lazım
Saol
quote:
Orjinalden alıntı: Rockford Fosgate
Fx57 senı Asrock un Turkıye dıstırıbutoru yapmak lazım
Saol
Bu kadar uğraştan sonra bencede haketti diye düşünüyorum
Şaka bir yana sizi biliyorum ama yanlış anlayan olabilir diye bir açıklamada bulunayım.
Conroe için gerçekten de ucuz alternatif olabilcek anakartlarda gerekli ve şuanda bu tipte ürünler Asrock'dan geliyor. Keşke diğer markalarda çıkarsa da çeşitlilik çoğalsa. Ama zamanla tüm markalar belli bir çizgiye gelecektir.
Asrock International'da artık bana bir teşekkür plaketi + 10 tane anakart + 20 tan eişlemci yollar herhalde
Yollamazsa ayıp etmiş olur
walla Asrock conroe anakartları bır cok kuyllanıcı ıcın cok cazıp duruyor oc ıle ugrasmayanlar basta
bilmiyorum diye soruyom dalga fln geçmeyin! asrock conroe-dvı(ınt) 3dmark testlerinde ve birkaç oyunda daha niye öyle almış?
quote:
Orjinalden alıntı: _Asi
bilmiyorum diye soruyom dalga fln geçmeyin! asrock conroe-dvı(ınt) 3dmark testlerinde ve birkaç oyunda daha niye öyle almış?
(INT) yazanlar harici bir ekran kartı yerine (integrated) yani onboard ekran kartı ile alınan skorlardır
quote:
Orjinalden alıntı: fx57
quote:
Orjinalden alıntı: _Asi
(INT) yazanlar harici bir ekran kartı yerine (integrated) yani onboard ekran kartı ile alınan skorlardır
ok
bu sefer daha makul bişe yapmış asrock... ddr2 800 desteklememesi bir eksik gibi görünse de ddr2 667 dual kullanıldığında 64bit olarak 1333 e denk gelir.. bineanaleyh no problem... oc potansiyeli de önemli... conroe alıp oc yapmamak olmaz...çünkü e6300 default voltla 2900 mhz çok rahat görüyor... voltaj vermeden yapılan oc ise aslında oc olmayıp cpu u kendi hızında çalıştırmaktır
anakartta onboard ekran kartı var 8mb lık bu ekran kartı ile deneme yapılmış
Asrock alacam bundan sonra destek olmak ıcın
Asrock helal olsun sana bıde oc specıal edıtıon cıkarsa
quote:
Şaka bir yana sizi biliyorum ama yanlış anlayan olabilir diye bir açıklamada bulunayım.
Conroe için gerçekten de ucuz alternatif olabilcek anakartlarda gerekli ve şuanda bu tipte ürünler Asrock'dan geliyor. Keşke diğer markalarda çıkarsa da çeşitlilik çoğalsa. Ama zamanla tüm markalar belli bir çizgiye gelecektir.
Asrock International'da artık bana bir teşekkür plaketi + 10 tane anakart + 20 tan eişlemci yollar herhalde
Eger gonderirlerse 1 islemci 1 de anakart yollarsin artik
Acaba bu kartin overclock performansi nasil olacak? Aslinda 400fps filan gorse idare eder. Anakarttan artan parayla islemcini e6600 yaparsin, genel sistem performansi cok daha fazla olur. Ayrica daha ucuz ram kullanirsin. Yani benzer paraya daha performansli sistem olur Bu arada onboard ekran kartina laf atmayin benimkisi onboard degil ama 3dmark bile calistirmiyor. Ayrica fear da 2fps az degil benimki oyunu acmiyor
Test için teşekkürler.
quote:
Orjinalden alıntı: S@N@Ne!!!
quote:
Eger gonderirlerse 1 islemci 1 de anakart yollarsin artik
Acaba bu kartin overclock performansi nasil olacak? Aslinda 400fps filan gorse idare eder. Anakarttan artan parayla islemcini e6600 yaparsin, genel sistem performansi cok daha fazla olur. Ayrica daha ucuz ram kullanirsin. Yani benzer paraya daha performansli sistem olur Bu arada onboard ekran kartina laf atmayin benimkisi onboard degil ama 3dmark bile calistirmiyor. Ayrica fear da 2fps az degil benimki oyunu acmiyor
resimlerde görüldüğü gibi cpu frekansı 140-300 arasında, işlemciye göre değişecek bile olsa sonuçta oraya conroe işlemci takmışlar.Demekki o.c olayı 300fsb ile sınırlı , tahminim doğruysa kötü...
ama tabi o.c ile uğraşmayan adam için süper , performansta güzel anakartlardan geri kalmamış