Bugün Migros Magazinde Seg 1024x768 plazma Tv reklamını gördüm. Fiyat 2890 ytl Svhs, vga, 2 scart var yazıyor............. başka bilgi yok, Migrosa giden arkadaşlar bakabilirmi? selamlar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onbes -- 6 Ağustos 2006; 15:55:29 >
TOKYO edit: henüz bilgiye ulaşamadım......
Gewicht: ca. 56 kg Abmessungen Display: 1004x100x650 mm Abmessungen Lautsprecher: 690x280x170 mm Abmessungen Tuner Box: 480x390x150 mm
Birde başka bir almanca kaynakta XGA olarak bahsediliyor, bu sakın bizim ünlü Vestel XGA 106 plazmanın arkadaşı olmasın? Arkadaşı diyorum çünkü bunda HDMI yok, belki birkaç özelliğini kısıp ucuz ürün yapmışlardır........
selamlar
Balçova Kipa da ise bu Seg'i buldum, ancak yukarda resimleri olan hiçbiri değil, ince siyah çerçeveli 106 plazma, özellikleri aynen yazıldığı gibi yazılmış oradada, arkasına ulaşıp bakamadım, görevli ile de az önce tartışmış olunca bilgi alamadım (philips 7320 plazmaya 1040x760, samsung lcd ye de 160x768 çözünürlük yazmışlar, görevliye "herhalde bir yanlışlık var" diyince suratını asıp" yok doğru, bunlar yeni ürün" dedi)
Ancak yanında duran philips 852x480 ve sony klv serisinden daha iyi görüntü verdiğini gördüm....... 1024x768 olunca daha belirgin hatlar ve renk geçişleri vardı, diğerlerinde renk geçişleri hare hare (aynı Ddream kanalı bağlı)
şimdilik bu kadr,............... selamlar
Orjinalden alıntı: onbes Ancak yanında duran philips 852x480 ve sony klv serisinden daha iyi görüntü verdiğini gördüm....... 1024x768 olunca daha belirgin hatlar ve renk geçişleri vardı, diğerlerinde renk geçişleri hare hare (aynı Ddream kanalı bağlı)
Aman dikkat, hangi modeli satmak isterlerse ona daha temiz görüntü verirler (hemen hemen bütün mağazalar yapıyor bunu). Ya da görüntü ayarlarınyla oynarlar.
Milli his ile dil arasındaki bağ çok kuvvetlidir. Dilin milli ve zengin olması, milli hissin gelişmesinde başlıca etkendir. Türk dili, dillerin en zenginlerindendir. Yeter ki, bu dil şuurla işlensin. Ülkesini, yüksek bağımsızlığını korumasını bilen Türk milleti, dilini de yabancı diller boyunduruğundan kurtarmalıdır....M.K.Atatürk
Orjinalden alıntı: onbes Ancak yanında duran philips 852x480 ve sony klv serisinden daha iyi görüntü verdiğini gördüm....... 1024x768 olunca daha belirgin hatlar ve renk geçişleri vardı, diğerlerinde renk geçişleri hare hare (aynı Ddream kanalı bağlı)
Aman dikkat, hangi modeli satmak isterlerse ona daha temiz görüntü verirler (hemen hemen bütün mağazalar yapıyor bunu). Ya da görüntü ayarlarınyla oynarlar.
o siteyi inceledim özellikle klimalara baktım yurt dışına kaliteli yurt içine kalitesiz r22 gazlı klimaları satıyor bu adi firmayı (yani VESTELİ) protesto etmeye davet ediyorum kendi halkını kazıklayan bir firmanın malı alınmaz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veranda -- 12 Ağustos 2006; 12:29:37 >
o siteyi inceledim özellikle klimalara baktım yurt dışına kaliteli yurt içine kalitesiz r22 gazlı klimaları satıyor bu adi firmayı (yani VESTELİ) protesto etmeye davet ediyorum kendi halkını kazıklayan bir firmanın malı alınmaz
haklısınız. halkını enayi yerine koyan şirketin malı alınmaz....
Valla SEG klima hakkında söyledkleriniz sizi bağlar. Ben evimde 12000 btu SEG kullanıyorum, ve sıcaklıkların rekor kırdığı şu günlerde performans ve özellikle sessizliğinden çok çok memnunum. Iş yerimde de Mitshibushi Klima var ve inanın ben bir fark göremedim. (O da 12000 btu) Hatta SEG daha sessiz geldi bana. Bence ihtiyacı olanlar bir BİM'e baksınlar. Çünkü bu klima BİM'de 329 YTL, Carrefour'da 429 YTL. Ben kullanıcı olrak tavsiye ediyorum.
Bugün İzmir-balçova-Kipa da gördüm, yan yana bir çok plazma ile birlikte idi, fena değil gibi.......... ucuz plazma arayan arkadaşlar bakabilir, 1024x768 1:10000 1:1200 HDMI ve HDReady yazıyor
selamlar
SEG markası için Almanya'da üretiliyor ve/veya montajlanıyor denmiş ama, ben öyle birşey olacağını hiç zannetmiyorum. En basitinden işçilik ücretleri hesabı tutmuyor. Türkiye'de 200-250 Euro ücret ödenirken, Avrupa'da min. + min. 650 Euro ve normalde 900-1000 Euro iken ve Türkiye'de bu kadar üretim tesisi varken, Almanya'dan kalitesiz TV ithal edilmesi bence %0,01 ihtimal.
Strong markası için de Almanya'da web sitesi olduğu için Alman malı gibi söyleniyordu ama, o marka Vestel'in ihraç fazlası bir ürünmüş.
Zaten Vestel, Beko fabrikalarını gezmiş birisi olarak söyleyebilirim ki, içeride ne kadar farklı marka olduğunu görseniz şaşırırsınız. Hatta Avrupa'lılar evde kullandıkları TV markasını görünce bu fabrikalarda, "Aaa, benim Televizyonum Türk malıymış" diyorlar. En ilginci, bir tanesinin Tv'si bozulmuş X marka, sonra garanti'den Y marka vermişler, artık eski ürünü üretmiyoruz diye (olay İtalya'da geçiyor) hem X hem Y markaları BEKO fabrikasında üretiliyor
Arkadaslar bu SEG Markası Vestelin rekabet için yarattığı bir marka ise ürünleri vestele eşit yada yakın olmalı. Acaba Vestel XGA tv 'nin eşdeğeri olabilirmi bahsi geçen plazma. Paneli nedir, özellikleri nedir öğrenmek lazım. Eğer eşdeğer ürün ise çok iyi bir seçenek olacak benim için..
Orjinalden alıntı: nicknick Arkadaslar bu SEG Markası Vestelin rekabet için yarattığı bir marka ise ürünleri vestele eşit yada yakın olmalı. Acaba Vestel XGA tv 'nin eşdeğeri olabilirmi bahsi geçen plazma. Paneli nedir, özellikleri nedir öğrenmek lazım. Eğer eşdeğer ürün ise çok iyi bir seçenek olacak benim için..
Bunun en iyi yolu, girişleri-çıkışları, teknik özelliklerini vs. karşılaştırmak olur herhalde.
Ya da doğrudan Vestel Müşteri Hizmetleri'ni arayıp, Migros'taki SEG Plazma (detaylı model-ürün no. gerekir tabi) sizin hangi modelinize denk geliyor diyebilirsiniz Gerçi muhtemelen cevap alamazsınız ama olsun, denemekten zarar gelmez. Olmadı Vestel'de çalışan birilerine ulaşmaya çalışın derim.