s.a arkadaşlar 1 aydır elimde monster 16f40( i7 4700qm : gtx780m :16 ddr3 :120ssd+750hdd) var. bilgisayar most wanted 2, COD ghosts oyunlarda ekranda takılma oluyor.garntye yolladım ilk hafta, ekran kartı ve işlemci değişip yolladılar. ama halen takılma devam ediyor codda bazen bi düzeliyor çok akıcı oluyor 5 6 sniye sonra geri takılıyor. anlattığım olay dnma deil arkadaşlar takılma oluyor sonra devam ediyor saniyelik birşey yani. varsayılan ekran kartını nvidia seçiyorum, yksek performansa alıyorum turbo fanı açıyorum anlıcanız yapılması gerekn tüm önlemleri alıyorum ama bu devam ediyor.oyunu optimizide ediyorum drivrlerda tam. metro last night ,crysis2, assassins creed son çıkanı, farcry3 ve grid 2 bunlarda kuruluama takılma olmuyor.bazen farcry3de oluyor ama çok deil. sizce neden dolayı olabilir benim sorunum donanımsal mı programsal mı. çoğu şeyi denedim test ettim ama yok çözemedim. bi el atın Allah rızası için :) bu arada belki işinize yarar 750 hdd yi 2ye böldüm ve oyunları ona kuruyorum.
caca
kullanıcısına yanıt
Hocam win8 kullanıyorsanız win7ye ayarlayın programları. Bende de MS-17631 770m ekran kartı var pes 2013te takılma yapıyordu win7 uyumluluk ve yönetici olarak çalıştırmayı seçtim ayarlarından sorun çözüldü. Belki sizin de işinize yarar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
quote:
Orijinalden alıntı: caca
s.a arkadaşlar 1 aydır elimde monster 16f40( i7 4700qm : gtx780m :16 ddr3 :120ssd+750hdd) var. bilgisayar most wanted 2, COD ghosts oyunlarda ekranda takılma oluyor.garntye yolladım ilk hafta, ekran kartı ve işlemci değişip yolladılar. ama halen takılma devam ediyor codda bazen bi düzeliyor çok akıcı oluyor 5 6 sniye sonra geri takılıyor. anlattığım olay dnma deil arkadaşlar takılma oluyor sonra devam ediyor saniyelik birşey yani. varsayılan ekran kartını nvidia seçiyorum, yksek performansa alıyorum turbo fanı açıyorum anlıcanız yapılması gerekn tüm önlemleri alıyorum ama bu devam ediyor.oyunu optimizide ediyorum drivrlerda tam. metro last night ,crysis2, assassins creed son çıkanı, farcry3 ve grid 2 bunlarda kuruluama takılma olmuyor.bazen farcry3de oluyor ama çok deil. sizce neden dolayı olabilir benim sorunum donanımsal mı programsal mı. çoğu şeyi denedim test ettim ama yok çözemedim. bi el atın Allah rızası için :) bu arada belki işinize yarar 750 hdd yi 2ye böldüm ve oyunları ona kuruyorum.
Sn. caca
Batarya takılı mı? Pil şarjı %30 üzerinde mi ?
Diğer oyunlarda takılma yapmayıp tek bir oyunda ya da bir iki oyunda takılma yapıyorsa sorun donanımsal değil yazılımsaldır ve muhtemelen ekran kartı sürücüsünün uyumsuzluğudur. Dikkat edersen yukarıdaki videoda bende BF4 'de herşey full ayarlarda oyun oynarken FPS 'te bariz gözle görülür bir düşüş ya da kasma görülmüyor ama videonun sonuna doğru aynı senin tarif ettiğin gibi bir takılma oluyor videonun en sonlarında adamı vururken ve muhtemelen sendeki de buna benzer bir takılma ama ben başka oyunlarda bunu yaşamadım mesela Crysis 3 'te de herşey fulldeyken hiç böyle bir takılma yaşamamıştım, yani olsa o zaman derdim ki kesin donanımsal bir problem ama bana göre değil hem sen de sadece 2 oyunda yaşamışsın bunu bu arada FPS düşüşü desen o da değil genelde hep 30 FPS ve üstü oynatıyor GTX780M oyunları çok güçlü bir kart çünkü ve özellikle son çıkan oyunlardaki bu çok önemli güçlü ekran kartı isteyen oyunları kasmadan oynatıyor. Bu nedenle bunu BF4 'ün Nvidia driver uyumsuzluğuna bağlıyorum ama birde önceki versiyon driverı ya da yeni çıkacak olan son Beta ya da Official driverı yükleyip tekrar denemek lazım gerçekten fark oluyor mu diye. Hemen endişeye kapılma bence bazı oyunlarda yazılımsal sürücü hatalarının olması çok normaldir ama zaten bunu tespit edip ya da gelen geri bildirimlerden Nvidia en kısa sürede problemsiz güncel yeni sürücüleri çıkartıyor.
oyunla ilgili desem most wanted 2 yi farklı kurulumlardan kurdum sorun devam etti. pc'de windows 7 kurulu (serviste kurup yolladılar lisansını ben yaptım) gene devam ediyor, pil %100 ve şarja takılıykende oluyor.zaten pil dolu değilse ve hem şarj edip hem oyun oynarsam takılma fazlalışıyor. biosda pcı latency timerı 64 yapıp sabah tekrar oyuna grdim oynadım takılmaların hepsi geçmişti çok akıcıydı bian iyice rahatladım ohh şükürler olsun düzeldi dedim biraz oynadım çıktım. sonra pc hiç kapatmadım biraz nette takılıp geri oyunu açtım al işde gene aynı takılmalar devam ediyor.s yani aslında çok güzel oynanabilcek ama bir türlü sorunu bulup çözemedim.
omur@fokusshop.com
kullanıcısına yanıt
abi şarja takılı pil dolu ekran kartı ile aç dedim hepsini denedim driverlerı güncelledim sonuç aynı, bu bilgisayarın donanımda sorun olup olmadığını nasıl anlıcam,bence birşey var düzgün çalışmasını engelleyen. sorunun nerde olduğunu çözemediğimden içim rahat etmiyor ders bile çalışamıyorum. oyun aynı ayarlarda duruyor bazen takılıyor bazende akıcı oluyor. sizce ne yapmalıyım, anakartta bir sorun olamazmı mesela benim aklımı bunlar kurcalıyor ? @omur@fokusshop.com
quote:
Orijinalden alıntı: caca
abi şarja takılı pil dolu ekran kartı ile aç dedim hepsini denedim driverlerı güncelledim sonuç aynı, bu bilgisayarın donanımda sorun olup olmadığını nasıl anlıcam,bence birşey var düzgün çalışmasını engelleyen. sorunun nerde olduğunu çözemediğimden içim rahat etmiyor ders bile çalışamıyorum. oyun aynı ayarlarda duruyor bazen takılıyor bazende akıcı oluyor. sizce ne yapmalıyım, anakartta bir sorun olamazmı mesela benim aklımı bunlar kurcalıyor ? @omur@fokusshop.com
Sn. caca
4th Gen. Haswell modellerinde Hybrid Power Tech. olduğundan ötürü, Oyun oynamak için gerekli olan 180W PSU + %30 batarya kapastesi cihazlarda ki ek özelliklerden biridir. Cihazlarımızın testlerini yaparken bu özelliği fark ettiğimiz için sizin yapmadığınızı düşündüm ilk etapta. Ancak sizin sorununuz bu değil anladığım kadarıyla.
Öte yandan servise göndermiş olup sorunun görülmemesi, olası hatanın çok ince bir arıza(problem) olduğunu ve gözden kaçtığını bize göstermektedir. Olası hatanın detaylı kontrol edilmesi için (Yaşamış olduğunuz problemi detaylı belirten bir not kağıdı bırakarak) ürünü benim adıma FOKUS BİLGİSAYAR 'a göndermenizi rica ediyorum.
abi zannedersem bu olay ısıdan oluyor bilgisayarı açar açmaz soğukken fanı açık oyuna giriyorum aşırı bi takılma olayı olmuyor sıcaklıkta 70 80 arası seyrediyr. geçen bu takılmalar olurken fan gene açıktı fakat 88 93 arası çalışıyoru takılma oluyordu. sınavlarda belki lazım olabilir.olmassa yollarım abi sizde bakarsınız soruna.ilginiz için teşkkr ederim :)
omur@fokusshop.com
kullanıcısına yanıt
abi takılmalar gene devam etti format attım sonrada takılma olan oyunları kurdum ve şimdi kargoya verdim.bt4 de sizin internet sitesindeki yayınladığınız resimlerdeki gibi yaptım tüm ayarları takılmalar çok rahatsz edici seviyelere geliyor. sorunu dediğin gibi tüm ayrıntılarıyle laptopun içinde metin belgesinde yazdım.kutunun üzerinede senin adını yazdım ilgilenirsen çok sevinirim :) iyi çalışmalar...
problemin çözüldümü bilgi verirmisin
kardeş pc servisten geldi,yapılan testlerde herhangi bir sorun bulunmamış . müşteri memnuniyeti açısından ekran kartım değiştirilmiş. yırtılma kırılma oluyordu onlar azalmış iyice. takılma çok gözüme çarpmadı, uzun süre oynayınca sonuç değşirmi ona birşey diyemiyorum.bu saniyelik takılmalar oyunların ultrada aşırı ağır olmasından yada driver oyun uyuşmazlığı ile alakalı olabilr çünkü 2 kez servise gönderdim birşey çıkmadı. açıkcası pcden genel olarak çok memnunum bunlar belkide sorun denmeyecek şeylerdir ama yeni pc olunca kafama çok takılmıştı. zaten ilerleyen zamanlarda eğer sorunluysa bu ortaya çıkar. ilgin için teşkkr ettim eğer eksik bi açıklamam varsa söylersen onlarıda yazarım.
full hd destekli bir tv'de denedin mi hiç oyunları? ne alaka demeden deneyip son durumu yazar mısın? merak ettim açıkçası. bazen bende de oluyor. ama oyundan kaynaklı olduğuna eminim. hele ki pes 2013 bezdirecek kadar yapıyor kırılma olayını. ama yüksek ebatlı ekrana (80 ekran veya 102 ekranda falan) aktarınca hiçbir sorun olmuyor. bu yüzden 15.6 inç aldığım için hafif pişmanlık var, 17inç alsaymışım diye...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme