Şimdi Ara

*

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
7
Favori
17.867
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ClassımDeğilsin -- 23 Kasım 2019; 1:26:8 >

• Tebrik ederim.
  • helal kardesım devam
  • benchte 50 mi basıyosun ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ClassımDeğilsin

merhaba forumdaş abi ve kardeşlerim.yaşım 17,yaklaşık 9 aydır spor yapıyorum.bunun 6 ayı spor salonu , 3 ayı ise street workout çalışmasıydı.bu süre boyunca araştırdım okudum ektomorf vücut olduğumu anladım.şu anda spor salonuna devam ediyorum ve hacim almaya çalışıyorum.9 aylık sürede tamamen doğal çalıştım.supplement kullanmadım.9 aylık süre içersinde boyum 1.5-2cm uzadığını tahmin ediyorum.kilom ise 55 ten 63e çıktı.yağ oranım çok çok düştü,kas oranım arttı.koyacağım ssler ile ektomorf vücut ile gelişme düzeyimi size sormak istiyorum.eksiklerimi ve yapmam gerekenleri tavsiye ederseniz sevinirim.ssler ve ölçüler fırsat buldukça güncelleyeceğim.

bu arada vücut ölçülerim,
    ağustosta-------------------21.kasım itibariyle------------------21 aralık (güncellenecektir)
    kol- 29,5-------------------31cm
    göğüs-87-------------------89 cm
    kanat-95-------------------103 cm
    omuz-103-------------------111,5 cm
    bacak-45--------------------47 cm
    bel-70------------------------71cm
    kilo 59,5 ---------------------kilo 62
    boy 177-178----------------- 179-180
    bu arada,zayıfım diye bu sporu yapmaktan sakın vazgeçmeyin veya başlamamazlık etmeyin.çünkü bi gün iyiki başlamışım diyorsunuz ben şahsen bu cümleyi geçen hafta benchte kendi ağırlığımı 6 tekrar yapınca dedim.ektomorflar, emin olun sizde diyebilirsiniz.

*

*

*

edit:boyu eklemeyi unutmuşum

Bu vücut için ne yaptın ? Ekto Vücut Olan için tavsiylerin nelerdir mesela Neyi iyi yaptın ? Bu arada bence bir tane Kilo aldırıcı bitir daha fazla hacimlernirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: excalibur7

benchte 50 mi basıyosun ?

net olarak 62,5 kg basıyorum 6 tekrar.

@Kezman03 hocam bu vücut için bi kere düzenli antreman ve düzenli uyku sistemi kurdum.bu kadar süredir en fazla 2 kere antreman kaçırmışımdır.ayrıca yemek konusunda biraz sıkıntı çeksemde (lise öğrencisiyim) elimdende gelenin üzerinde uğraşarak beslenmeyi hallettim.ektomorf olduğum için karbonhidrat alımım yüksek olmalı.mesela benim şuan günlük minimum 180 gr almam gerekiyor.fakat ben 140 150 civarı alabiliyorum.protein alımıma çok özen gösterdm.vücut ağırlığımın 1.5 ile 2 katı arasında protein almaya çalıştım günlük.bazen bu oranları tutturamadım ama çoğunlukla 1.4-1,8 katı arası aldım.(günde ortalama 70-100 gr protein)süt haşlanmış tam yumurta bi kere hayatımın vazgeçilmezi oldu.bu süre boyunca çok aradım araştırdım,okudum.araştırma önemli, bilgi önemli hocam.bi yerden sonra öğrendiğiniz bilgiler doğrultusunda antreman,beslenme,uyku vs. gibi önemli unsurları kendiniz otomatik ayarlamaya başlıyorsunuz... vesayrede vesayre kısaca emek verdim yapabildiğim kadarını aldım.kısacası bilgi birikimi ve disiplinde bitiyor iş.

• diğer bölgeler için yorum yapamam ektomorf birine, hacimsiz bölge sevmiyorum fakat sırt çok iyi.tebrikler, gittiği yere kadar devam sakın bırakma
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Cam değişimi 7 saat sürer mi?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: car_26

diğer bölgeler için yorum yapamam ektomorf birine, hacimsiz bölge sevmiyorum fakat sırt çok iyi.tebrikler, gittiği yere kadar devam sakın bırakma

teşekkür ederim.hacim olacak kollarım çok kötü.tahminim şu an 31,5-32 cm kol var.kol ve bacakta büyük eksiğim var bunu tamamlamaya çalışıyorum.göğüste biraz daha hacim alırsam şu anlık yeterli.zaten zayıf olduğum için karın var.omuzlarımdada bi güçsüzlük seziyorum.umarım çalıştıkça daha iyi olur
  • ClassımDeğilsin kullanıcısına yanıt
    yapı öyle yapacak birşey yok, sen kilolu olmak istersin yağlı biri ekto olmak ister
  • quote:

Orijinalden alıntı: car_26

yapı öyle yapacak birşey yok, sen kilolu olmak istersin yağlı biri ekto olmak ister

hocam işte o dediğin çokk doğru
  • Mobil gözükmüyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Helal kardeş güzel vücut yapmışsın bende ektomorfum şu sınav dönemini atlatayım başlayacağım vücut geliştirmeye.
  • quote:

quote:

@Kezman03 hocam bu vücut için bi kere düzenli antreman ve düzenli uyku sistemi kurdum.bu kadar süredir en fazla 2 kere antreman kaçırmışımdır.ayrıca yemek konusunda biraz sıkıntı çeksemde (lise öğrencisiyim) elimdende gelenin üzerinde uğraşarak beslenmeyi hallettim.ektomorf olduğum için karbonhidrat alımım yüksek olmalı.mesela benim şuan günlük minimum 180 gr almam gerekiyor.fakat ben 140 150 civarı alabiliyorum.protein alımıma çok özen gösterdm.vücut ağırlığımın 1.5 ile 2 katı arasında protein almaya çalıştım günlük.bazen bu oranları tutturamadım ama çoğunlukla 1.4-1,8 katı arası aldım.(günde ortalama 70-100 gr protein)süt haşlanmış tam yumurta bi kere hayatımın vazgeçilmezi oldu.bu süre boyunca çok aradım araştırdım,okudum.araştırma önemli, bilgi önemli hocam.bi yerden sonra öğrendiğiniz bilgiler doğrultusunda antreman,beslenme,uyku vs. gibi önemli unsurları kendiniz otomatik ayarlamaya başlıyorsunuz... vesayrede vesayre kısaca emek verdim yapabildiğim kadarını aldım.kısacası bilgi birikimi ve disiplinde bitiyor iş.

Benimde Vücut Ekto ben 3 aydan sonra bırıktım sonra devam etcem Gayet iyisin bence ama Hacimlenmen lazım kasların birazdaha şişerse O zaman Gerçekten görüntü Çokdaha iyi olur Karbonhidrat miktarını artır Artıbildğin kadarıyla . buarada baklavaların kay aydan sonra çıktı bende 3 ayda çıkmadıda özel bir program yaptınma karın kası için ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kezman03 -- 16 Aralık 2013; 21:32:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Kezman03

quote:

quote:

Benimde Vücut Ekto ben 3 aydan sonra bırıktım sonra devam etcem Gayet iyisin bence ama Hacimlenmen lazım kasların birazdaha şişerse O zaman Gerçekten görüntü Çokdaha iyi olur Karbonhidrat miktarını artır Artıbildğin kadarıyla . buarada baklavaların kay aydan sonra çıktı bende 3 ayda çıkmadıda özel bir program yaptınma karın kası için ?

karınkası için yaklaşık 1.5 ay bilinçsiz bi çalışma yaptım.haftanın 6 günü çalıştım ve yarım mekik dediğimiz harekette astronomik rakamlarla tek set çalışıyordum.o sırada kaslar bi sertlik kazandı fakat ben o sürede kendime zarar verdiğimi düşünüyorum.daha sonrada street workouttaki karın hareketlerini yapmaya çalıştım.çok zor karın hareketleri vardı (her ne hepsini yapamasamda zor olan bikaç hareketi yapabilmiştim).ağırlık kullanmadan kendi vücut ağırlığının kullanıldığı hareketler.gerçekten çok faydalı ve gelişimi hızlandırıyor.yanlız bi noktaya değinmem lazım ki o da genetiktir.ben karın kaslarımın bu şekili alması ve gelişimini genetiğimede bağlıyorum.çünkü benimle birebir aynı boy ve kiloda olmasına ve çoğu harekette aynı kiloyla çalıştığımız hatta yağ oranlarımızın bile yakın olduğu tanıdıklarım var (birden çok tanıdığım var) ve karın kasları benim kadar belirgin çizgilere sahip değil.benim 2 ayda belirginleşti fakat bu hale gelmesi 9 ayımı aldı.birazdan bi karın fotoğrafı daha atıcam o zaman daha iyi görme şansınız olacak.diyeceğim o ki karın kaslarını belirginleştirmenin yolu bence vücut ağırlığı (calisthenics diyede geçer) ile yapılan egzersizlerdir.

• bende ektomorfum yolun uzun daha aynı yağ oranını 90 kiloda yakalayana kadar devam
  • bende ektomorftum ne yapsam ne etsem kilo alamıyordum. genetik faktörü çok önemli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: seboist322

bende ektomorftum ne yapsam ne etsem kilo alamıyordum. genetik faktörü çok önemli.

spor yapmadan bi ekto kilo alsa bile yağ olarak alıyor.spor yaparak ve beslenmeye o kadar abanmama rağmen 9 ayda 7kg anca alabildim.ama imkansız değil yavaşta olsa kilo alınıyor
  • Pilaj vücudu olmuş
  • oldukça iyi gözüküyosun, tebrik ederim.

bu tarz vücudun tek dezavantajı giyinikken sıradan bir insandan farkın yokmuş gibi gözükmen.

ama yaz için çok dikkat çekici tabi bu kadar definisyonlu olmak.

böyle devam. bu yağ oranında 80 kilo olsan müthiş gözükürsün.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kivancokten4099

oldukça iyi gözüküyosun, tebrik ederim.

bu tarz vücudun tek dezavantajı giyinikken sıradan bir insandan farkın yokmuş gibi gözükmen.

ama yaz için çok dikkat çekici tabi bu kadar definisyonlu olmak.

böyle devam. bu yağ oranında 80 kilo olsan müthiş gözükürsün.

dar giyinmediğim sürece hiç belli olmuyor orası doğru hocam.birde soğuk çok vuruyor yağsız olunca böylede bi dezavantajı var ben hedeflerimi uzun vadeye yaydım.80 kilo hedefimi bu tempoyla 2-2.5 sene sonra gerçekleştirebileceğimi düşünüyorum.

@Executor06 hocam şimdi bu iyi mi olduğu anlamına geliyor yoksa tam tersi mi

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.