Şimdi Ara

[ 2019 ARALIK ] GÜNCEL SİSTEM TOPLAMA REHBERİ ANA KONU * [ Paranızı Çöpe Atmayın !!! ] (52. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.095
Cevap
98
Favori
155.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    4690k + soğutucuyu baştan alacaksanız hiç uğraşmayın i7 4790 alın aynı fiyata 4690k ı maksimum overclock yaptığınızda aynı performansı veriyor.

Ben kendim alsam şöyle bir sistem dizerdim:

i7 4790 + z97 pc mate + ram + 2tb hdd + ssd + corsair 300r + gtx770 veya gigabyte windforce 280x

800+ 240 + 240 + 200 + 200 + 380 + 920/770

3000/2850 lira. Eğer 400r yi çok istiyorsanız 1tb hdd alın 300r yerine 400r alın.
  • Konunuz on numara olmuş gerçekten.Böyle faydalı bir başlık açtığınız için teşekkürler.

Yeni bir anakart alacağım ancak şu iki anakart arasında kaldım.Biri sizin önerdiğiniz anakart öteki ise benim bulduğum.Sata 3 gibi bir güzelliğe ve Z97 chipsetine erişmek varken niye eski mimariye para vereyim ki dedim.Üstelik aralarındaki fiyat farkı sadece 10 TL.Bana bu anakartı önerirmisiniz?

-http://www.vatanbilgisayar.com/z97-pc-mate-intel-z97-soket-1150-ddr3-3000mhzoc-hdmidvi-anakart.html#genel-bakis

Bu da sizin önerdiğiniz anakart

-http://www.vatanbilgisayar.com/b85m-hd3-intel-b85-soket-1150-ddr3-1600mhz-sata-30-usb-30-hdmi-anakart.html#ozellikler

Ayrıca bu iki anakarttan herhangi birini alırsam , hangi nesilden olursa olsun i3,i5,i7 işlemcileri takabilirmiyim bu kartlara?İlla 4.nesil olması gerekmiyor değil mi?

Şimdiden teşekkürler.

• Eline sağlık harika konu.
  • an itibariyle sistem kuruldu işletim sistemi oyunlar yüklendi .

• Güzel konu emeğe saygi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • güzel konu
  • Merhaba öncelikle herkesin ramazan bayramınız mübarek olsun.

Merhabalar Chris hocam

Resimdeki bir sistem topladım ama fiyat olarak bana fazla geldi 1500tl civarı bir şey istiyorum.Ramler ucuz o yüzden ordan kırpmak istemiyorum.Ekran kartı seviyesi bence şuan bana fazla ara modellerin de performansları hakkında bir bilgim yok sizden cevaplamızı istediğim kafama takılanlar şunlar;

Genellikle fps oyunu oynuyorum CS:GO , CS 1.6 vb online oyun oynamayı seven biriyim ve multiplayer ağırlıklı oyunlar oynuyorum BF4 BF3 dahil edebiliriz.Şuan bu sistem benim kullanımında OC gerektirmiyor ama ileride tatmin etmediği yerde yapabilirim.O yüzden işlemci için soğutucu eklemedim sizce gerek var mıdır?

SSD konusunda da pek bilgim yok acaba seçtiğim ürün f/p ürünü müdür?

Önerebileceğiniz düşük model bu sisteme uyum sağlayacak f/p ürünü başka bir ekran kartı var mıdır?

Diğer tüm önerilerinize açığım.Aslında sistemi INTEL+NVIDIA toplamak istiyorum ama bütçeyi çok aşıyor.Cevaplarsanız çok sevinirim.Herkese iyi forumlar.

• Teşekkürler, iyi forumlar.
  • selamlar benim sistem şöyle ;
    Fx 6300
    Gigabyte 970A-DS3P
    Corsair 4GB Vengeance DDR3 1600MHz CL9 Tek Modül Bellek
    500gb hdd
    CARBIDE SERİSİ™ 200R 550W MidT ATX SİYAH KASA
    R9 280
    hocam sorum şu:bu pc uyumlu mudur ? oyunlarda ne sonuç alırım ? beni kaç yıl idare eder oyun açısından ? bilgisayar nasıl ????
    şimdiden teşekürler ...

• Z97 PC Mate Intel Z97 Soket 1150 DDR3 ANAKART
    Z3 PLUS MidT ATX KASA
    R7 240 GDDR3 2GB 128Bit AMD Radeon DX11.2 EKRAN KARTI
    ZM500-LE SERİSİ 500W GÜÇ KAYNAĞI
    3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk
    Core i3 4150 Soket 1150 3.5GHz 3MB Cache 22nm İşlemci
    4GB Vengeance LowProfile DDR3 1600MHzCL9 Ram

Kusura bakmayın ben bu işlerde acemiyim nereye konu açılacağını falan bilmiyorum bana yardım edebilirmisiniz bu parçaların biribirine uyup uymadığı hakkında bilgi verebilirmisiniz ?
  • merhaba arkadaşlar aranıza yeni katılıyorum bütün DH ailesine selamlar :)

bu sene yerleştiğim bilgisayar programcılığı bölümünü (her zamanki bahane okul :) aracı ederek bilgisayar toplayacağım ailemin karar kıldığı rakam uzun uğraşlar sonucu 3500 tl :)

karar kıldığım bileşenler şunlar;

-- işlemci : intel i5 4690k
    -- ram : tek modül g-skill ripjawsx 1600 mhz 8 gb ddr3 (tavsiyeniz üzere 4-4 olarak alabilirim)
    -- hdd : 2 tb sagete

geriye kalan bileşenler şunlar; anakart-ekran kartı-güç kaynağı;

-- anakart : msi z97 gaming 5 olarak düşünüyorum ama başka marka model önerirseniz değiştirebilirim tercihimi )
    -- ekran kartı : gtx780 de karar kıldım ama marka olarak kararsızım (msi-asus-gigabayt...)
    -- güç kayanağı : işte burası tamamen size kalmış :)
    -- kasa : eski bi kasam var 2-3 ay idare ettikten sonra cooler master haf xb alacağım.

geriye kalan ssd ve işlemci soğutucularını elime para geçtikce ekliyeceğim.

NOT : EKRAN KARTINI 2-3 SENE SONRA SLİ YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUM BUNUDA BAZ ALABİLİRSİNİZ.
    NOT2 : BÜTÜN TERCİHLERİM HAKKINDA ELEŞTİRİ VE ÖNERİ AÇIKTIR EMİN OLUN DÜŞÜNCELERİNİZ ÇOK ÖNEMLİ. BÜTCEYİ BAZ ALARAK ZENGİN GÖZÜYLE BAKMAYIN EMİN OLUN ÇOK UZUN SÜRE KULLANMAM GEREKECEK.

ŞİMDİDEN HERKESE ÇOOK TEŞEKKÜR EDERİM :)

• quote:

Orijinalden alıntı: oguzhan40

merhaba arkadaşlar aranıza yeni katılıyorum bütün DH ailesine selamlar :)

bu sene yerleştiğim bilgisayar programcılığı bölümünü (her zamanki bahane okul :) aracı ederek bilgisayar toplayacağım ailemin karar kıldığı rakam uzun uğraşlar sonucu 3500 tl :)

karar kıldığım bileşenler şunlar;

-- işlemci : intel i5 4690k
    -- ram : tek modül g-skill ripjawsx 1600 mhz 8 gb ddr3 (tavsiyeniz üzere 4-4 olarak alabilirim)
    -- hdd : 2 tb sagete

geriye kalan bileşenler şunlar; anakart-ekran kartı-güç kaynağı;

-- anakart : msi z97 gaming 5 olarak düşünüyorum ama başka marka model önerirseniz değiştirebilirim tercihimi )
    -- ekran kartı : gtx780 de karar kıldım ama marka olarak kararsızım (msi-asus-gigabayt...)
    -- güç kayanağı : işte burası tamamen size kalmış :)
    -- kasa : eski bi kasam var 2-3 ay idare ettikten sonra cooler master haf xb alacağım.

geriye kalan ssd ve işlemci soğutucularını elime para geçtikce ekliyeceğim.

NOT : EKRAN KARTINI 2-3 SENE SONRA SLİ YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUM BUNUDA BAZ ALABİLİRSİNİZ.
    NOT2 : BÜTÜN TERCİHLERİM HAKKINDA ELEŞTİRİ VE ÖNERİ AÇIKTIR EMİN OLUN DÜŞÜNCELERİNİZ ÇOK ÖNEMLİ. BÜTCEYİ BAZ ALARAK ZENGİN GÖZÜYLE BAKMAYIN EMİN OLUN ÇOK UZUN SÜRE KULLANMAM GEREKECEK.

ŞİMDİDEN HERKESE ÇOOK TEŞEKKÜR EDERİM :)

Hocam aynı sistemi ben de alıyorum forumda birçok kişiye danıştım güç kaynağı olarak Cooler Master G750M 750W alabilirsin. Sistem aşağıda;

• Güzel bir konu olmuş teşekkürler arkadaşlar tavsiyeleriniz için :)
  • Merhaba arkadaşlar bir pc almayı düşünüyorum;
    Öncelikle amaç günlük kullanım.İnternete girmek,sosyal medya.Bunun yanında bir de autocad tarzı programları takılmadan çalıştırması gerekiyor.
    Önerdiğiniz bir sistem var mı?Fiyat olarak değişken.Fakat 1500 tl yi geçmese iyi olur.Monitörlü ve monitörsüz olarak belirtebilirseniz sevinirim.
  • Öneriler üzerine düşündüğüm sistemin son halini oluşturdum. Ekran kartı, ram ve anakartı bir arkadaştan alıcam, hepsine 1000TL vereceğim. Sizce bu sistem nasıl? Bir sıkıntı olur mu, beni kaç sene götürür ? Değiştirmemi önereceğiniz bir parça var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SouL_WarrioR -- 1 Ağustos 2014; 14:23:12 >
  • Evet hocam,
    Mayıs 5 te yazmıştım tekrar yazıyorum ve 5 Ağustos'ta Eskişehir Vatan Bilgisayar'dan alacağım sistemi. 0 dan kuruyorum OC yapmıyorum herşey dahil max 3.000₺ bütçem var. Intel olarak düşünüyorum sistemi. (Bütçe performans olarak Amd daha iyisi veriyorsa o da olur ama yarıda bırakmasın kesinlikle)Fiyat performans olarak en iyisini istiyorum. Ileriye dönük bir şey olursa sevinirim hocam, şimdiden teşekkürler.
    Edit: Monitörde olacak ve sistem oyun performanslı olacak. Son olarak w7 64 bit ultimate Tr düşünüyorum.(Bulabilirsem)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stunbull -- 1 Ağustos 2014; 16:35:43 >
  • Selamlar,

Sistem şimdilik bu halde OC yapılmayacak, bir sorunu ya da tavsiye ettiğiniz bir değişiklik var mı?

Bir de vatan'ın mağaza fiyatları internet sitesindeki avantajlı fiyatla aynı oluyor mu?

@Stunbull
    Sana da uyabilir belki bu sistem?
  • crawley C kullanıcısına yanıt
    Benim için 2 tb gereksiz ve monitörde yok bende. Teşekkürler yinede.

• yararlı bir konu olmuş tenks :D
  • Hocam bu gigabyte anakartlarda rev 3.0 var. O nedir tam olarak? Kartı alırken içinde olan bir özellik mi yoksa satın aldıktan sonra güncellenebilen birşey mi?
  • 
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.