Şimdi Ara

[ 2019 ARALIK ] GÜNCEL SİSTEM TOPLAMA REHBERİ ANA KONU * [ Paranızı Çöpe Atmayın !!! ] (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.100
Cevap
98
Favori
160.547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ne zaman pc alacak olsam danışma adresim...
    geçen sene desktop kasası...
    bu sene laptop alırken danıştığım ve her konuda yardımda bulunan insan..
    Bilenin daha az bilene sonsuz yardımı emeğine sağlık....
    Drmel , Hawk-Claw , Markus Schulz , arasmustafaoglu , grkcm , Takumi , cikitare , black37 , Keanexx , Cr!M!N4L , Frobisher , Bu bir kullanıcı adı , MyReSPeT , lp.papercut , Winston Blue , Yaşayan Canlı , quarters , Degisik Kahya , Dark_Stone_TR , roebenewa , berkke , Gargemelus , yusufahmet16 , dr.halil , TR_LegendOfWar , slckssmz , Grain35 , slajer, Yggdrasil , dunklerpaladin , Kael_ , Blasted35, demirkaanersin , capcup74 , Arthionnn , SchwarzMoto , xVengeance , capcup74 , Leeroy Genghis , mustafa982 , fat33 , DoDoking , anorexia , Crashlone , Psicolog , QarekTyphon , AurumLuna , hsnpyn11111 , Gold D. Roger , Mckenziee , Markus Schulz , Ŀeoп , judge1986 , GuitarxtanbuL , Leeroy Genghis , Kronoss2510 , ExMilitary , Jellal Fernandes , Unshaken Darkness , GuitarxtanbuL , John Constantine

Dr_nike_kaddafi
  • 2500TL'ye sistem toplamak istiyorum. Şöyle bir sistem yaptım ne dersiniz? Çok ta anladığım söylenemez ama birşeyler yaptık işte.

HAF 912 PLUS GX 80PLUS 750W MidT ATX SİYAH KASA=448 TL
    M5A97 LE R2.0 AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2133MHz(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 Anakart=226 TL
    HD7870 O.C. GDDR5 2GB 256Bit AMD Radeon DX11.1 Ekran kart=467 TL
    8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 2133MHz CL11 1.65V Dual Kit Ram=263 TL
    DVR-S21LBK 24X ± DOUBLE LAYER LABELFLASH SATA DVD YAZICI SİYAH=73 TL
    FX X8 8320 Soket AM3+ 3.5GHz 16MB Cache 32nm İşlemci= 439 TL
    2,5" 1TB My Passport Ultra Siyah USB3.0 / USB2.0 Taşınabilir Disk=239 TL
    MK270 WIRELESS DESKTOP=66 TL

Bunların üstüne bir de soğutucu (fan) almayı düşünüyorum. Ama çok anladığım birşey değil. O yüzden yardım eden olursa onu size bırakmak istiyorum. Toplamda 2200 Tl civarı birşey ediyor galiba. Soğutucuyla bu en fazla 2400'e kadar çıkar. Gerçi birde İşletim sistemi yükletecez. Onu da yazalım da hesaplama doğru olsun yani üstte yazanlar

+Soğutucu fan
    +İşletim sistemi

• Arkadaşlar merhaba oyun amaçlı pc toplamak istiyorum bütçem 1500 2000 civarı yardım eder misiniz :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba öncelikli sorum bu crosshair carbide 200r 550w kasa içinde psu barındırıyor mu ayrı mı almamız gerekir. İkinci sorum ise ben sistemi bütçem oldukça toplamak istiyorum şuan bu kasayı ve hd7870 ekran kartımı alsam eski sistemimi bu kasanın içine taşısam bir sıkıntı olur mu? Teşekkürler.

İşletim sistemini evde kendinizde yükleyebilirsiniz. İşlemci fanı olarak 12cm fanlı herhangi bir model olabilir. Xİgmatek dark knight akasa venom olabilir mesela..

@parks102

Sadece kasamı yoksa monitör de dahil olacak mı acaba ?

@mak74

İlk sayfadaki sistemlerden 1750TL olanlara bakabilirsiniz. HDD çıkarında 1500-1600TL civarına gelirler.

@DeviLJoN

Sadece kasamı yoksa monitör de dahil olacak mı acaba ?

@cay1

Kasanın içinde 550W güç kaynağı var ekstra almana gerek yok. Tabiki parça parça alıp eski sistemini bu şekilde içine kurabilirisn. Sıkıntı olmaz
    Ryzen 9 5950X || Msi MPG Coreliquid K360 || MSI MEG B550 Unify || Crucial Balistix 4x16GB || MSI GTX 1660 LOKUM || PNY CS3030 Nvme || Sandisk 1TB SSD || WD Red Pro 6TB || FSP Aurum PT 1200W || Cooler Master SL600M
    Eski Kullanıcı Adı : Chris Brown

• Öncelikle yardımlarınız için teşekkürler. Kendime göre bir sistem çıkardım, buraya yazayım dedim. Çok bilgili değilim bu konularda yanlış bir şey yapmayayım diye.
    İşlemci olarak amd fx 6300 veya fx 8320 düşünüyorum
    anakart asus m5a97 r2.0
    gpu olarak hd7870
    kasa crosair carbide 200r

Bunları yavaş yavaş yaza kadar almayı düşünüyorum kasa+gpu öncelikli olarak. Sistem iyi olmuş mudur işlemcilerden hangisini tercih edeyim bilemedim fazla fiyat farkı yok sanırım 8320 almaya değerse alabilirim onun dışında vatan bilgisayardan 7870 diye aradığımda birçok ekran kartı çıkıyor ve fiyatları farklı, hangisini seçmeliyim bilemedim bu konu da yardımcı olursanız çok sevinirim bu gün içerisinde sipariş vereceğim çünkü kasa ve ekran kartını. Teşekkürler
    Ryzen 9 5950X || Msi MPG Coreliquid K360 || MSI MEG B550 Unify || Crucial Balistix 4x16GB || MSI GTX 1660 LOKUM || PNY CS3030 Nvme || Sandisk 1TB SSD || WD Red Pro 6TB || FSP Aurum PT 1200W || Cooler Master SL600M
  • Tekrardan teşekkürler ilginiz için

i7 950 3.07 - 3.1 ghz cpu
    2x3 corsair vengence ram
    nvidia gtx 460 4gb vga
    x58 ud3r gigabyte mainboard
    500 gb x 2 hdd mevcut
    thermaltake in 650 watt psu su olan bi kasası mevcut

Win 7 64bit pro işletim sistemim de mevcut.

kasayı satıp yenisini almak mı daha mantıklı yoksa güncelleme mi işin içinden çıkamadım yine yardımlarınızı bekliyorum.

şimdiden teşekkürler.
    Fx6300 300 TL
    Gskill 8GB (2X4) Ripjawsx CL9 1600 mHz 265 TL
    HDD kendi kasamdakini kullanacağım
    Kasa konusunda kararsız kaldım Corsair 200R 550W 285 TL-TT Commander 700W 290 TL-Everest Horse916P 750W 324TL
    Bütçem Max 330 TL . Aslında herkes 200R öneriyor ama 504 W verebiliyor, bu bileşenlerime yeterli olur mu ?

Bir de fx6300 işlemcim ekran kartıma 1600x900P'de darboğaz yapar mı, fx 8320 alırsam 130 TL'ye değer mi ?
    İşlemcimi 4.2 ghz'de turbo boost ile stok fanla kullanabilir miyim ?
    "ioz" adlı kullanıcı ile asla alışveriş yapmayın, ne mal satın ne de mal alın. Kendisi eline gelen sağlam ürünlere zarar verip iade istemekte, normal olarak iade kabul etmeyen satıcılara da olumsuz referans verip satıcı profilini zedelemektedir. Kullanıcının profilinden daha önce başka kişiler hk açtığı benzer konulara da ulaşabilirsiniz. Sahibinden ve Sanalpazar üzerinden yüze yakın satışım olmuştur, görüldüğü üzere forum üzerinde yaptığım diğer satışlardan da aldığım referanslar mevcuttur. Alışveriş yaparken aklınızda şüphe kalmasın, iyi forumlar.
  • konun çok güzel umarım amacına ulaşırsın :) ve şimdi sana birkaç tane soru soracağım kardeşim :) babam bu yaptığımız ygs sınavdan yüksek not aldığım için bana yeni bir pc almış sistem şöyle

işlemci=intel core i5 3330

ekran kartı=atı readon hd 7510

harddisk=500 gb

ram=8 gb ram

ankart = moedlini tam aklımda değil ama yeni çıkanlardan :)

evet hocam şimd ekran kartım kötü yeni bi ekran kartı alcam bana ne önerirsiniz ? sınavlara fazla vakit ayırdığım için oyunlara önem veremedim bol bol oyun oynucam bu yüzden şöyle iy bi ekran kartı olursa güzel olur :) 400-450 civarı olursa çok iy olur bütçem okadar...ayrıca ben bu işlemciye overclok yapabilirmiyim ? fazla hızlanmasına gerek yok 3500 -3600 olsa olurmu yapılabilirmi ? ufak bi isteğim olucak arkadaşlar sistem azır sistem babam hediye aldığı için kıramadım kabul ettim bu yüzden arkadaşlar parana yazık olmuş gibisinden yorumlar yapmazsanız sevinirim :)ewet kendim toplamayı düşünüyodum sistem ama babam benden önce davranmış almış geride veremediğim için artık bi kaç değişiklikle kullancam :)

• Merhaba hocam,

Sistem toplamak istiyorum, HDD ve kasa hariç olacak. PSU'm kaç watt'dı hatırlamıyorum ancak sistemimi yazayım.

AMD Phenom II X4 965 black edition
    Sapphire hd 6870 HD
    1 TB HDD
    4 GB Ram

mevcut sistemim bu şekilde.

Şimdi bütçem 1500 TL civarında, Buna uygun ne önerileriniz olur ?

Teşekkür ederim.

• Guzel konu. Yardımcı olacaklara sımdıden tesekkurler

BF4 u zorlanmadan oynatacak bır sistem toplamak nıyetındeyım.

kasayı sectım fakat dıgerleri ile ilgili kafam karısık. soruları ozetlersek

1) AMD mi almalı intel mi ? Yakın zamanda gundeme gelen mantle ve kaveri teknolojileri BF4 ıcın dıkkate almaya degermi . Misal kendinden GPU lu bi sistemle baslayıp sonradan bır ekran kartı ekleyerek yüksek performansta bir sistem kurmak makulmudur yoksa gereksizmi

2) Multiplayer de malum ping mevzusu muhim. Killer network kartlı bir anakart alsak ping e hayrı olurmu. Bu sebep dışında ana karta fazla para vermek mantıklı gelmıyor. Fakat pinglere faydası varsa ust seviye bi kart önerebilirsiniz.

3) Crossfire SLI onerilirmi ? Misal bugun onerecegınız kartı 1-2 sene sonra cıftleyıp kullanmayıda dıkkate alıp ona gore bir guc kaynagımı almalıyız. Eger buna degerse minimum guc kaynagımız ne olmalıdır.

4) Anakartlarda secılmesi en makul soket yapısı ve chıpset hangisidir

5) bılesenleri duzgunce toplayacak bı yer onerebılırmısınız ? kasa harıc hepsını aynı yerden alırım muhtemelen

• Hocam sistemimde bir kaç güncelleştirme yapıyorum

Şuan ki sistem

Ekran kartı: Zotac 9500 GT
    İşlemci: Q8200
    Ram: 6GB Kingston Hyperx 1333MHZ
    Psu:500 Watt Bross
    Anakart:Asus P5G41C-M-LX
    İşlemci Soğutucusu: Stock İntel Soğutucu

Alacağım parçalar

Ekran kartı: MSI R6850 CYCLONE
    SSD: 120 GB Kingston Hyperx
    İşlemci Soğutucusu: Xigmatek dark Knight veya Akasa Venom
    Kasa: Zalman Z11 PLUS

Not:

Hocam yaz tatiline kadar yukarıda ki parçaları %90 almış olacağım yaz tatilinde planım değişmez ise
    İşlemci:Q9400
    Ekran kartı:HD 7850
    ile değiştirmeyi planlıyorum bu 2sine 500 wattlık güç kaynağı yeter mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bnym97 -- 2 Nisan 2014; 10:15:59 >

İşlemciye biraz overclock yapıp daha güncel bir ekran kartı ile daha iyi performans elde edebilirsiniz. Ekran kartı oldukça eski kalmış. GTX760'a yenileyebilirisniz mesela.

@jeffogu

İşlemciyi FX6300 alın , anakart seçimide güzel. Kasa Corsairi tavsiye ederim sisteme yeterli. Bu haliyle güzel sistem

@cahall

Anakartı da bilmediğim için net yorum yapamam ama oc düşünme çünkü buna gerekli olacak bir sistemin yok. Zaten bileşenlerinde oldukça fazla kısıtlayacaktır seni. Ekran kartı olarakta ne desek boş çünkü güç kaynağı nedir bilmeden yorum yapmak yanlış olur. Hazır sistem olduğu için güç kaynağın muhtemelen güçlü bir model değildir, iyi bir ekran kartı almak için güç kaynağınıda değiştirmek zorunda kalabilirsin.

@Syn7ax

Ben ekran kartı ekleyip bir süre daha devam et derim.

@bodrumair

Sadece kasa mı monitör klavye mause vs. dahil mi ? Max. Bütçe Nedir ?

@bnym97

Yapacağın güncelleştirmeler oldukça saçma olur. 2.elden yada sıfır ucuz yollu bir HD7770 yada GTX750 alıp oyunları oynayın ekstra masrafa gerek yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Chris Brown

@warlock87

İşlemciye biraz overclock yapıp daha güncel bir ekran kartı ile daha iyi performans elde edebilirsiniz. Ekran kartı oldukça eski kalmış. GTX760'a yenileyebilirisniz mesela.

@jeffogu

İşlemciyi FX6300 alın , anakart seçimide güzel. Kasa Corsairi tavsiye ederim sisteme yeterli. Bu haliyle güzel sistem

@cahall

Anakartı da bilmediğim için net yorum yapamam ama oc düşünme çünkü buna gerekli olacak bir sistemin yok. Zaten bileşenlerinde oldukça fazla kısıtlayacaktır seni. Ekran kartı olarakta ne desek boş çünkü güç kaynağı nedir bilmeden yorum yapmak yanlış olur. Hazır sistem olduğu için güç kaynağın muhtemelen güçlü bir model değildir, iyi bir ekran kartı almak için güç kaynağınıda değiştirmek zorunda kalabilirsin.

@Syn7ax

Ben ekran kartı ekleyip bir süre daha devam et derim.

@bodrumair

Sadece kasa mı monitör klavye mause vs. dahil mi ? Max. Bütçe Nedir ?

@bnym97

Yapacağın güncelleştirmeler oldukça saçma olur. 2.elden yada sıfır ucuz yollu bir HD7770 yada GTX750 alıp oyunları oynayın ekstra masrafa gerek yok.

Peki ekran karti olarak ne onerirsiniz hocam. Madem oyle, limiti ekran kartina da yatirabiliriz. Ya da dar bogaz olur derseniz uygun bir seyler de onerebilirsiniz. Tesekkur ederim.

• Psu ve bütçeyi yazın bakalım.
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.