Şimdi Ara

Ücreti Mütekabilinde Kapıya Kadar Fiber (FTTH)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
2.271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba beyler ücreti mütekabilinde kabıma kadar fiber çektirmek istiyorum. Santralle aramda yaklaşık 120tl var. Bu konuyla ilgili sorularım var.

Apartmana kadar fiber ttnet sorumluluğunda gerisi bizim sorumluluğumuzdaymış.Apartman içindeki tesisat parasını ben kendim öderim telekoma.Lakin apartmanın içindeki hattı yenilemişler ve bu hat normal telefon hattı (tabi ben bunu duyunca fıttırdım! lan yeni hat çekiyon fiber çek madem apartmanın iç hattı iyiydi zaten. bir gece de internetsiz kaldık).Bugün kapınn önündeki kabloyu değiştiriyorlardı.Yeni kablonun fotoğrafını çektim

Ücreti Mütekabilinde Kapıya Kadar Fiber (FTTH)

kablo buydu.Ama bu da bakır sanırım. Yani 120mt yi bakır olarak gelen kablo olduğu için kesinti bol olacak. Ben de apartman yöneticisinden bu konuyla ilgili izin verildiğine dair bir belge ile Bakırköy Telekom binasına giidip kapıya kadar fiber isteyeceğim ama aklımda bazı sorular var.

Yeni hat çekmiş de olsala apartman içi tesisat bedelini ben ödeceyeceğim için hat çekmemezlik yaparlar mı?

Apartmsnda kablo için kırma dökme yaparlar mı?5cm x 10cm kablo kanalı var.Oradan mı geçirirler kabloları?

10ar daireli 5katlı 2adet yapışık bloklu binaya tahmini ne kadar ücret alırlar? bina yüksekliği19mt civarı.

EDİT: KABLO ÇAPI 6-7CM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cumfiçu -- 13 Aralık 2013; 23:09:39 >

• bildiğim kadarıyla istekle fiber getirmiyorlar eve. site falan olması lazım, parasını ödemek istiyorum desenizde bişey değişeceğini sanmıyorum. superonline bağlattım modeme kadar fiber çektiler tek kuruş almadan bu konuda superonlinenı tebrik ediyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: altuntepe2

bildiğim kadarıyla istekle fiber getirmiyorlar eve. site falan olması lazım, parasını ödemek istiyorum desenizde bişey değişeceğini sanmıyorum. superonline bağlattım modeme kadar fiber çektiler tek kuruş almadan bu konuda superonlinenı tebrik ediyorum

http://www.simtoalev.com/ben-istersem-ttnet-fiberi-kapima-kadar-getirirmis/

buradan aldığım bilgiye dayanıyorum. En kötü balıkesir müdürlükten tanıdık var bir şekilde buradaki işi hızlandırtmaya çalışacağım.Ama hiç etkisi de olmayabilir.

• Up

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kurumsal Aboneliklerde kapıya kadar fiber çekiliyor diye biliyorum ben.
  • Not: Ayrıca fotoğrafını çektiğiniz kablo bakır kablo.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Srcn81

Not: Ayrıca fotoğrafını çektiğiniz kablo bakır kablo.

O zaman koyduğum linkte dayanarak 110mt fiber saha dolabı-bina mesafesi kapansın diye Telekom'a apartman yöneticisinden belge alarak başvuravağım. Apartman içi kablo maliyetini de çok tutmaz ise kendi cebimden veririrm(450tl ye kadar) ya da aidat içinde ayrıca 30-40tl ilk bir şekilde yayılır. Zaten sabit aidat olmayan bir apartmandayız (kalorifer merkezi sistem) bu da komşulara sorun olmaz.

• quote:

Kurumsal Aboneliklerde kapıya kadar fiber çekiliyor diye biliyorum ben.

Kurum ölçeğine bağlı, ve tabi altyapıya. Küçük şirketleri hiç sallamıyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cumfiçu

quote:

O zaman koyduğum linkte dayanarak 110mt fiber saha dolabı-bina mesafesi kapansın diye Telekom'a apartman yöneticisinden belge alarak başvuravağım. Apartman içi kablo maliyetini de çok tutmaz ise kendi cebimden veririrm(450tl ye kadar) ya da aidat içinde ayrıca 30-40tl ilk bir şekilde yayılır. Zaten sabit aidat olmayan bir apartmandayız (kalorifer merkezi sistem) bu da komşulara sorun olmaz.

Saha dolabı ile ev arası 110 metre ise pek önemli bişey değil 300-400 metreye kadar VDSL2 güzel çalışıyor çünkü.
  • quote:

quote:

quote:

Saha dolabı ile ev arası 110 metre ise pek önemli bişey değil 300-400 metreye kadar VDSL2 güzel çalışıyor çünkü.

İnternete bol bol video update ettiğim, cloud sistemlerini çok fazla kullandığım için update hızının 2mbps den 1,5-1,6mbps ye düşmesi beni çok etkiliyor. O yüzden düşünüyorum.

• Böyle bir uyğulama yok tu varmı yoksa ?

Verelim parasınını en azından saha dolabına kadar çeksinler fiberi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tekno moomce

Böyle bir uyğulama yok tu varmı yoksa ?

Verelim parasınını en azından saha dolabına kadar çeksinler fiberi

İşte ben de parasını verip daireme kadar kullanmak isrtiyorum ama ne bilgi var ne maillerime cevap veren ne de tweetlerime cevap veren ttnet yetkilisi. Türk telekoma mail attım o 2 saat içinde cevap verdi. Lakin kendilerinin değil ttnetin ilgili olduğu söylendi. Ama fiber internet dolaplarında neden ttnet yerine türk telekom yazıyor o zaman!). kızkaçıran, torpil vb. birşey bağlayıp patlatıcam saha dolabını apartman tesisatını tekrar tekrar fiber döşenene kadar

• Up

Bu arada şirketimizin alınaymış fiber . Anonim şirketi 150 çalışanımız var. Orta üst sayılırız. Kapıya kadar sayılabilir miyiz?

• Iyide apartmana kabin taktilar mi. Taktilarsa hangi tur? Onlari bir belirtirsen iyi olur. Ttnet veya telekoma bisey yapamazsin yok niye bakir niye cat5 diye :D adamlar gulerler sana. Sen hele apartmana koyulan kabin turunu soyle yada resmini cek.

Edit: eger apartmanda kabin yoksa zaten alamazsin ki direk saha dolabindan fiberi. Buna dikkat et.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turn table -- 17 Aralık 2013; 3:08:34 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: turn table

Iyide apartmana kabin taktilar mi. Taktilarsa hangi tur? Onlari bir belirtirsen iyi olur. Ttnet veya telekoma bisey yapamazsin yok niye bakir niye cat5 diye :D adamlar gulerler sana. Sen hele apartmana koyulan kabin turunu soyle yada resmini cek.

Edit: eger apartmanda kabin yoksa zaten alamazsin ki direk saha dolabindan fiberi. Buna dikkat et.

Kabin yok. İşte yukarıda verdiğim linke dayanarak soruyorum.kapıya kadar telekom yükümlülüğündeymiş. GPON bağlasalar da olur. Apartman yöneticisinden yetkili kağıt alarak oluyor mu?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Iyide apartmana kabin taktilar mi. Taktilarsa hangi tur? Onlari bir belirtirsen iyi olur. Ttnet veya telekoma bisey yapamazsin yok niye bakir niye cat5 diye :D adamlar gulerler sana. Sen hele apartmana koyulan kabin turunu soyle yada resmini cek.

Kabin yok. İşte yukarıda verdiğim linke dayanarak soruyorum.kapıya kadar telekom yükümlülüğündeymiş. GPON bağlasalar da olur. Apartman yöneticisinden yetkili kağıt alarak oluyor mu?

Once kabin taktiracaksiniz. Yoneticiniz basvuruda bulunsun telekoma. Onlar gelsin kabini taksin. Sonra sen evine kabinden cat kablo cektirirsin. Bu kadar basit.

• Apartmanda kaç kişinin adsl kullandığına bağlı olarak yaparlar bu işlemi. Herhalde yeteri kadar talep yokki dışarıda saha dolabına bağlamışlar.
    Kaldı ki 300 metreye kadar hız konusunda değişen birşey olmaz. Tek bir kişi içinde daireye kadar kimse fiber getirmez.
    Bölgenizde mevcutsa superonline ile görüşün. Tabi sol'da 3-5 kişi için gelipte oraya yatırım yapmaz.

quote:

İnternete bol bol video update ettiğim, cloud sistemlerini çok fazla kullandığım için update hızının 2mbps den 1,5-1,6mbps ye düşmesi beni çok etkiliyor. O yüzden düşünüyorum.

quote:

Santralle aramda yaklaşık 120tl var.

Upload ve metre kelimeleri daha uygun olurdu.

• Turkforce T kullanıcısına yanıt
    Hocam 10 daire ttnet kullanıyor gerisi uydunet kullanıyor yada kullanmıyor.

Kelimeler t9 hezimetine uğramış @Turkforce

• quote:

quote:

quote:

Once kabin taktiracaksiniz. Yoneticiniz basvuruda bulunsun telekoma. Onlar gelsin kabini taksin. Sonra sen evine kabinden cat kablo cektirirsin. Bu kadar basit.

Hocam GPON kabin parasını biz mi veriyoruz? dairelerde ftth için gerekli olan ericson not cihazını koyacak genel bir uygun bir. Yer yok. Yani ben hallederim de başkalarında sorun olursa apartman toplantısında sorun çıkarabilmek kapasiteleri yüksek.bu yüzden gpon için başvuracağım.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam GPON kabin parasını biz mi veriyoruz? dairelerde ftth için gerekli olan ericson not cihazını koyacak genel bir uygun bir. Yer yok. Yani ben hallederim de başkalarında sorun olursa apartman toplantısında sorun çıkarabilmek kapasiteleri yüksek.bu yüzden gpon için başvuracağım.

Siz para vermiyorsunuz. Adamlar gelip kabini ücretsiz koyuyorlar. Hayır zaten saha dolabına kadar fiber geldi ise o bölgedeki tüm yerleşkelere kıtuları takarlar. Ama bu zaman alıyor. Forumda da mevcut bu süreyi bekleyen arkadaşlar.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.