Şimdi Ara

Pegatron'un iPhone 5C üretim tesisindeki ölüm olayları soruşturuluyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • Pegatron'un iPhone 5C üretim tesisindeki ölüm olayları soruşturuluyor





    Apple'ın cihazlarının üretimi için ağırlık Çin'de olmak üzere bazı Asyalı üreticilerden tedarik zinciri oluşturduğu biliniyor. Ancak özellikle Çin'deki sağlıksız çalışma şartları nedeniyle firmanın başı zaman zaman derde giriyor.




    Geçtiğimiz iPhone 5C modelinin üretimini yapan Pegatron tesisinde 5 işçinin açıklanamayan şekilde rahatsızlandığı ve öldüğü açıklanmıştı. Bu olayın soruşturmasında daha acı bir ayrıntıya ulaşıldı.




    Bilgilere göre Pegatron, 15 yaşındaki bir erkeği kağıt üzerinde 20 yaşında göstererek çalıştırmaya başladı. Yaklaşık 1 ay sonra da çocuk bir hastanede zatürreeden dolayı hayatını kaybetti. Ailesine göderilen çizelgelerde çocuğun 77 saat haftalık çalıştığı da ortaya çıktı.




    Yasalara göre Çin'de çalışan işçilerin en az 16 yaşında olması gerekiyor. Ayrıca bir haftalık toplam çalışma süresi de 60 saati geçemiyor. Pegatron bu iki kuralı böylece ihlal etmiş oldu. 




    İşçi şartları izleme komisyonu ölümlerin kötü çalışma şartlarına bağlı olarak ortaya çıktığını iddia ediyor. Pegatron ise suçlamaları reddederken, konuyu araştırdıklarını beilrtmekle yetiniyor.




    Tedarik zinciri firmalardaki çalışma şartlarını standartlara uygun hale getirmek için çabaladığını sık sık dile getiren Apple ise konuyu derinlemesine araştırdıklarını ve fazla çalışma tespit edilirse Pegatron'dan gerekli tazminatı ödemesini isteyeceklerini duyurdu. 

     

     



    Kaynak:http://appleinsider.com/articles/13/12/11/apple-supplier-pegatron-under-fire-after-several-more-employee-deaths-including-alleged-child-worker







  • Kapitalizmin acımasız yüzü.

  • Apple

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iphonu boykot ediyoruz

  • Sistemin ayarı her zaman aynı:

    Humanity Settings
    Humanity is [Disabled]

  • cinlilerin para hirzi tavan yapdi malesef onlarin devletlerinede yaziklar olsun.

  • cin hizla buyuyor ama bunu yaparkenden halkini cok agir sekilde istismar ediyor. benim merak ettigim halki buna daha ne kadar tahammul eder. su an hizli buyume ve yasam standartlarindaki artis sayesinde fazla bir ses cikmiyor ama buda surdurulebilir bir durum degil. ozellikle iletisimin hat safhada oldugu, herkezin dunyadaki herseyden haberdar oldugu gunumuzde. halki eninde sonunda olusan zenginlikden pay isteyip, bu calisma sartlarina isyan edecektir. muhtemelen ilk agir siyasi yada ekonomik krizde bir cin baharina sahit olacaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkaura -- 13 Aralık 2013; 12:35:30 >
  • Apple'a diyecek birşey yok bu noktada. Firma daha fazla iphone istiyor. Üretici adam akıllı işçi çalıştırmak yerine başka yollara giriyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emryrgc

    Apple'a diyecek birşey yok bu noktada. Firma daha fazla iphone istiyor. Üretici adam akıllı işçi çalıştırmak yerine başka yollara giriyor.

    bence appleada soylencek cok sey var. tamam bu durumun esas kaynagi cin hukumetinin goz yumasi ama appleda maliyetinin 3 katina sattigi bir urunu 50$ daha ucuz olsun diye bu adamlara urettiriyorsa ayni suca ortakdir. cinde bu kadar ucuz uretim yapilabilmesi buyuk oranda insanlarin bu sekilde somurulmesiyle saglaniyor..
  • Apple söylenecek laf yok denmiş, çinlilerin devletine yazıklar olsun denmiş ...

    -Türkiyedeki Çocuk İşçi sayılarından,
    -Sigortasız çalışan sayısından ( bir zamanlar 2bin tl maaş alırken sigortam asgari ücret üstünde yatırılmakta idi... )
    -Birşeye sebep olan başka bir şeyde bunu öğrendiği anda harekete geçmiyorsa onunda suçlu olduğundan (apple 5 yıl onceden bunu bilebilir, yani 5 milyon telefon üretim siparişi verirsem bazı işçiler ağır şartlardan öleceğini öngörebilir)
    -Çin büyürken halkını istismar ediyor denmiş, evet, bunu en iyi biz biliriz Türkler olarak ne acıdır ki.

    2. dünya savaşı sonrası sistem budur. Umarız 3. dünya savaşına gerek kalmadan değişir...

  • iPhone'u boykot etmeye gerek yok Samsung dan sonra zaten bitti 😁😁

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amerikan vatandaşı olsam iphone kullanmam, adamlar o kadar para kazanacak ama ülkesinde istihdam sağlamayacak ne ala!
  • Bu ölümlerin yarısı Amerika'da olacak, üretim dururdu.

  • apple burada üretim yaptirsa ölümüne çalışacak bir sürü kişi bulur.millet orada para için canini verirken burdakilerde imaj için can verir. nüfus çok olunca istismar sayısı da çok orada bu ülkede 70 milyon küsür kişi varken oluyor ise orada hayli hayli olur olacak. yazık geçmiş olsun ailelerine.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sadece apple mı yapıyor bunu ? Yanlış anlaşılmasın burada apple ın savunulacak bir tarafı yok ama dünyada ki bütün dev şirketlerin fabrikalarında böyle olaylar yaşanıyordur. Yoksa nasıl bu kadar büyüyeceklerdi ?
  • Kapitalizm

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • GDP büyüsün diye mecbur yapıyorlar böyle şeyler.

    Çin'de bu gidişle işçi açığı olucak.
  • Bunda apple in suçu ne? Adamlar basıyor parayı cihaz yaptırıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • apple hayranları yine kafayı yemiş.



    Apple salak mı? Adamlar üretim şartlarını belirtirken çocuk işçi(-18) çalıştırılamaz ibaresini koyabilirler. Ancak bunu koyarlarsa maaliyet artacak... Hadi apple'ın google'ın bi tarafını yalamaya devam...

  • Bir apple hayranı olarak apple'ı kınıyorum.Gerçekten çok berbat bir şekilde gavurluk olmuş bu.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.