Şimdi Ara

iOS'da bir ilk : Fleksy farklı uygulamalarda alternatif klavye olarak kullanılabilecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  • iOS'da bir ilk : Fleksy farklı uygulamalarda alternatif klavye olarak kullanılabilecek





    Android işletim sisteminde alternatif klavye uygulamaları bilindiği gibi oldukça popüler ve kullanıcılar ister üretici tarafından geliştirilen sanal klavyeyi kullanabildikleri gibi isterlerse alternatif klavye uygulamalarını da tecrübe edebiliyor.




    iOS platformunda ise klavye uygulamaları bağımsız olarak yer alıyor ve kendi içerisindeki metin düzenleme alanına yazı yazılarak kopyalanıp diğer uygulamalara aktarılıyor. 




    Ancak Fleksy klavye uygulaması getirdiği yenilik ile iOS tarihinde bir ilke imza atıyor. İlk etapta görme engelliler için bir klavye uygulaması olarak geçen yıl kullanıma sunulan Fleksy, sunduğu gelişmiş tahmin yeteneği ile dikkat çekmiş ve kısa süre önce de Android platformu için yayınlanmıştı.




    Fleksy bundan böyle farklı iOS uygulamaları içerisinde de alternatif klavye olarak seçilebilecek. Fleksy şimdilik 4 uygulama içerisinde alternatif olarak seçilebiliyor. Bunlar Wordbox, GV Connect, Launch Center Pro ve Blindsquare şeklinde sıralanıyor. Bunun haricinde mesajlaşma veya email gibi çekirdek uygulamalarda veya diğer üçüncü taraf uygulamalarda kullanılamıyor.




    Uygulama geliştiricilerin Fleksy klavyesini uygulamalarına entegre edebilmeleri için bir yazılım geliştirme aracı da mevcut. Fleksy geliştiricisi Verdelis bunun şimdilik başlangıç olduğunu ve ileride daha büyük gelişmeler olmasını umut ettiğini belirtiyor. Kullanıcıların beklentisi ise iOS'da yerleşik olarak alternatif klavyelere destek sunulması. 




    Fleksy klavyesini entegre etmek isteyen kullanıcılar yazılım geliştirme aracı ile bunu gerçekleştirebiliyor. Ancak klavye kullanımı için uygulama içerisinde satın alma zorunluluğu getirme konusu ise geliştiricilere bırakılmış. Fleksy an itibariyle yukarıdaki 4 uygulama içerisinde alternatif olarak seçilebiliyor. 

     

     



    Kaynak:http://9to5mac.com/2013/12/12/a-first-for-ios-as-fleksy-adds-alternative-keyboard-support-to-apps/







  • YaZık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tek sevdiğim yanı ekranda gereksiz tuşlar yok

    harf boyutlarıda gördüğüm kadarıyla en büyük olan uygulama bu

    yazım hatası aza iniyor böylelikle
  • Halihazırdaki klavye işlevini gayet iyi yerine getiriyor zaten.

  • Ekran küçük olunca gerekli tabi
  • Apple:siz daha klavye kullanmasını bilmiyorsunuz. Bizim klavyemız en iyisidir..



    :D

  • Türkçe klavyesini bile -sıkış tıkış denilen- gayet rahat kullanabiliyorum, gerçekten de 2008'de iOS kullanmaya başladığımdan beri bir kere olsun "ya klavye yükleyebilsek bu klavye kötü" dediğim olmadı.

    Gördüğüm kadarıyla Androidli telefonlarda da artık sistemle gelen klavyeler gayet iyi haldeler. Çok gerekli bir şey olduğunu sanmıyorum Android için de, engellense yokluğu hissedilmez diye düşünüyorum hatta. Asus tabletime de hiç yüklemeyi düşünmedim bile.

    Kaldı ki bunları yüklemek demek 3. parti bir geliştiricinin isterse gizlice keylogger tadında bilgileri alabilmesi demek. Rehber konusunda benzeri yaşandı. Çok güvenli bulmuyorum.
  • apple a geçmememin sebeplerinden biriydi bu
  • Embesil samsuung ta klavyede parmak algılaması o kadar dandik ki doğru düzgün yazı yazdığımı hatırlamam. ama iphone larda samsunglardan küçük ekranlı olmasına rağmen çok çok rahat yazılıyor, kullanmayanlar bilemez. o yüzden gerek yok yeni bir klavyeye, orijinali gayet iyi.

  • Android ios ve wp8 klavyelerini kullanmama rağmen eski tip nokianın sayısal klavyesini daha çok seviyorum 5800 da telefona bakmadan bile rahatlıkla yazabiliyordum. Gerçi kelime tahmin sistemi çok iyiydi ve sözlüğünün içinde bulunmayıp yazdığın her kelimeyi aklında tutuyordu. Şimdilik buna en yakını lumia ların klavyesi. Androidde şse en sevdiğim touchpal idi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adamlar gelmiş ios in parmak algılamasından bahsediyor..Ios 7 de ki Türkçe karakterli klavye de parmak algılama hassas olsa ne olur olmasa ne olur.. Hayatımda gördüğüm en kötü klavye bit gibi harfler..Yakın bir dostuma 5s hediye geldi Türkçe klavyede yazı yazmak için çile çekiyor adam..Yanında Swype ile mesaj yazıyorum nasıl yaptın onu diye gözlerini patlatıp beni izliyor..

    Hiç touchpal x, swype,swiftkey görüp kullandınız mı ?? Kullanamazsınızda bu gidişle.. Daha Fleksy gibi çok basit bir klavyeyi bile olması gereken yerde kullanamıyorsunuz ..

    Kullanabilseydiniz çöpün de çöpü olan ios klavyesine ömrü billah dönmezdiniz..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • idare eder swiftkey daha iyi bence



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-563091384 -- 14 Aralık 2013; 1:58:31 >
  • swiftkey güzel bence ios cihazların ekranı az genişlemeli
  • touchpal x gibi bir klavye ios'a gelirse bende yeniden apple almayı düşünürüm. ios alıp 1 haftada geri satmamın birinci sebebi numerik (t9) klavye seçeneğinin olmamasıydı.

  • iphoneların klavye harbiden küçük yazı yazmak işkence geliyor küçücük harfler

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.