Şimdi Ara

'Samsung gelecek yıl AMOLED panellerden PLS-LCD panellere geçiş yapabilir'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj





  • 'Samsung gelecek yıl AMOLED panellerden PLS-LCD panellere geçiş yapabilir'





    Artık Samsung ismiyle bir nevi özdeşleşen Super AMOLED ekranlar, daha ince yapı, daha canlı renk ve daha fazla enerji tasarrufu gibi avantajlara sahip olduğu için firmanın rakiplerine karşı kullandığı en önemli kozlarından birisi durumunda.




    Ancak Güney Kore medyasından gelen iddialara göre Samsung, amiral gemi akıllı telefonlarında kullanacağı Super AMOLED panel yerine PLS-LCD panellere geçiş yapmayı değerlendiriyor. PLS-LCD ekranlar yine Samsung'un imzasını taşıyor ve IPS panellere göre daha yüksek parlaklık ve daha düşük enerji tüketimi sunuyor. Ayrıca maliyetlerde de önemli oranda azalma sağlanıyor.




    Samsung bir yıl içerisinde on milyonlarca satan amiral gemi akıllı telefon modellerinde ekranı PLS-LCD'den yana kullanarak maliyetlerde yüzde 20 civarında bir azaltma yapmak istiyor. Bu sayede Oppo, Xiaomi, Vivo gibi üst seviye akıllı telefonlarını daha düşük fiyattan satan Çinli üreticilere karşı avantaj sağlayabilecek. Samsung halen Çin'de lider akıllı telefon üreticisi konumunda. 




    Gündeme gelen diğer bir iddia ise Samsung'un muhtemel F serisi premium akıllı telefonlarında Super AMOLED ekrana yer verilirken, Galaxy serisinde ise PLS-LCD ekranlara geçiş yapılacak. Ayrıca 2K ekran çözünürlüğünü masaya yatıran Samsung'un hızlı üretim konusunda da problemi olmayacak.  

     



    Kaynak:http://www.phonearena.com/news/Samsung-Galaxy-S5-and-Note-4-might-swap-the-signature-AMOLED-display-tech-for-PLS-LCD-panels_id50189







  • Samsung Amoled'ten vazgeçmez. LCD telefon çıkaracağını hiç sanmıyorum. Ayrıca gün ışığında görünme sorununu çözebilirlerse Amoled bence en iyi ekran olur.

  • Yapmaya cesaret edemez ;)

  • Tabi tabi

  • S2 ve S4 kullanma sebeplerimin başında gelen şeydi AMOLED... Umarım haber asılsızdır.

  • Yeter ya yeterrrr bu ne hizzz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amoled ekranlı samsunglara baktıkça, bunlar ne biçim renk yahu diyorum. Bana pek başarılı gelmiyorlar, kalite hissi de uyandırmıyor. Htc one ve lg g2 nin ekranları ile yanyana getirilince samsungun amoledleri göze çok kötü geliyor. Tabi bu benim şahsi fikrim beğenenler de çok.

  • Amoled ekranlar belki renkleri dogru gosterme ya da gunes isigi altinda basarili degiller, ancak pil tasarrufu konusunda ustlerine rakip tanimam.

  • amoled ekranların bi espirisi yok zaten siyahlar tamam harika ama şu pentile denen saçmalık ortada olduğu sürece hayatta pentile ekranlı bir amoled tercih etmem.

    en azından ıps paneller amoled ekranlara göre çok daha başarılı bunu kimse inkar edemez...özellikle keskinlik ve renk doğruluğu açısından.

  • zaten 400 ppi ve üzeri olduktan sonra pentile olup olmaması çok önemli değil keskinlik de bir yere kadar telefonun ekranına gözünüzü iyice sokmuyorsanız amoled ekran tercihi daha mantıklı dediğim ppi değerlerinde. 300 ppi altında ise pls tercihi mantıklı

  • cozunurlukler el kadar ekranda full hd ye gelmis hala ne pentileindan bahsediyorsunuz. goz farkini goremedikden sonra onemi nedir.

    dogru ips daha dogru renkler gosteriyor ama bizlerde grafiker degiliz yani. olsak bile telefonda photoshop kullanmiyoruz. amoledin renkleri daha canli daha kuvvetli. begenmiyen begenmez ama nesnel olarak eksi yon oldugu iddia edilemez, zira bazisi boyle sever. keza amoledin yogun renklerinin, tam siyah fonu ile kontrast yarattiginda cok gorsel oldugunu dusunenlerdenim.

  • Amoledlerin kontrassı çok iyi , hiçbir lcd amoled ile kontrassda yarışamaz. Zaten tvlerde yakında oled olarak çıkacak , lcd çok iyi bir teknoloji olsaydı insanlar oled tvleri beklemezdi

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • gelecek oled sistemlerde. su an pahaliysa bunun nedeni yaygin hacimli uretilmemesi, fabrikalarin kurulu lcd uretim hatlarindan biraz daha kar yapmak istemeleri. lcd nin son 10 senede ne fiyatlardan ve eksiklerden buralara geldigini hatirlamak gerek. dunyanin parasini verdigimiz ekrani perdeleri kapatmadan kullanamiyorduk.
  • Herşey LG'nin G2yi piyasaya sürmesiyle başladı...

  • bakalım bu olursa samsung fanları ne diyecek o kadar taptıkları amoled panellerden sonra
  • dünyayı kandırdığı, nice gözleri kör ettiği ekrandan vazgeçemez
  • Samsung'un en son laf edilecek yeri, ekran kalitesidir.
  • millet samsung amoled'den vazgeçmez diyor ya, fena gülüyorum. üstelik pls-lcd teknolojisini geliştiren yine samsung'muş. hiç düşünmeden sallasın millet, bayılıyor.

    mantık yürütmekte yok.

    samsung pls-lcd teknolojisini laf olsun diye üretmiş bunlara göre, boşa ar-ge yapmış, para saçmış. üstelik maliyeti %20 düşüreceği söylenirken hala amoled'den vazgeçmez demek nasıl bir kafa yapısıdır arkadaş ya?

  • kac yıldır aynı haber bi bırakamadı amoledi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: webdh

    Amoledlerin kontrassı çok iyi , hiçbir lcd amoled ile kontrassda yarışamaz. Zaten tvlerde yakında oled olarak çıkacak , lcd çok iyi bir teknoloji olsaydı insanlar oled tvleri beklemezdi

    nexus 4 de kernel ayarıyla amoled renk düzeni yap ekranı sonra kıyasla kardesim. IPS 1 numara üstüne tanımam
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.