Şimdi Ara

Samsung 2014 için akıllı telefon satış beklentisini düşürdü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
932
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • Samsung 2014 için akıllı telefon satış beklentisini düşürdü





    Bu yıla aylık 10 milyon Galaxy S4 amiral gemi modeli satışı hedefi ile başlayan ancak yıl sonuna geldiğimizde bu hedefinden epey uzaklaşan Samsung, gelecek yıl beklentilerini de revize ediyor.




    Güney Kore'den gelen bilgilere göre Samsung gelecek yıl ki akıllı telefon satış hedefini 360 milyondan 330 milyona indirmiş durumda. Bu da beklentilerde yüzde 8 civarında bir düşüşü simgeliyor.




    Samsung'un hedefleri düşürmesindeki en büyük neden Galaxy S4 satışlarının beklentilerin altında kalması ve bunun akıllı telefon bölümüne de sirayet etmesinin beklenmesi. Galaxy S4'ün özellikle HTC One yaygın satışa sunulduğunda ivme kaybetmeye başladığı belirtiliyor. Samsung Galaxy S5 satışlarında bu kez çıtayı biraz aşağı çekmiş durumda.




    Bununla birlikte Samsung'un bu yıl 300 milyon akıllı telefon satışı beklentisi gözönüne alındığında yine yüzde 10'luk bir artış sözkonusu. Samsung'un yeni yıldaki hedefi ise özellikle Çin'den gelen rekabeti göğüsleyebilmek için orta seviye telefon ve tablet modellerine ağırlık vermek. 

     

     



    Kaynak:http://www.phonearena.com/news/Samsung-lowers-its-smartphone-sales-expectations-for-2014_id50168







  • Piyasa doydu, 330 bile belki fazla. Hele ki S4 için aylık 10 milyon çok çok uçuk bir hedefti.

    Piyasada hiç üretici yokmuş gibi hedef koydu resmen S4'te. Koyduğu hedef belki klimalı telefon yapsa tutardı. Ama gene de iyi sattı bu kadar dişli rakiplere ve sorunlara rağmen.

    Şimdi Samsung'un yapması gereken abuk subuk alt ürünlerden kurtulmak. Haftabaşı yeni bir Samsung cihazı haberi duyuyoruz.

  • S5 ile premium malzemeye geçip silkelenirse eski satışlarını da yapar

  • Heralde düşürecek. Nokia androidli telefon çıkaracak ve samsung androidden ekmek yiyecek öyle mi?

    bakınız;http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=85038005

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çıtayı aşağı çekeceğine fiyatları çekseydi

  • Daha iyi satış rakamları istiyorlarsa,artan rakiplerine nazaran daha farklı bir ürün sergilemesi gerekli.Artık Çin'de adını bilmediğimiz üreticiler bile hemen hemen aynı ürünleri sunabiliyor.Misal;LG gibi kullanılabilirliği artırıcı yenilikler,Htc gibi kaliteli kasa.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kımyasal -- 11 Aralık 2013; 12:12:05 >
  • iPhone ile rekabet edemiyince üst ligde mecburen zaten alt lige döneceklerdi. 2 binliraya plastik telefonu kim alır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kadirhan96

    S5 ile premium malzemeye geçip silkelenirse eski satışlarını da yapar

    eski satışlarınımı? her modelde daha fazla satıyorlar gerimi gitsin adamlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jolawe -- 11 Aralık 2013; 12:26:09 >
  • Tüm dünya Samsung'un ezici üstünlüğünü kabul ederken bir tek bu sitede bundan haberi yokmuş gibi yorum yapanlar var. Adamın 330 milyon telefon satması, tek başına diğer tüm markaların toplam satışını geçtiğini gösteriyor. Başarısız denilen S4, 40 milyonu geçmiş, Note 3 desen 10 milyonu bulmuş, Note 2, 30 milyon satmış, S3 60 milyon satmış, buradaki yorumlara bakınca aynı Samsung'tan mı bahsediyoruz acaba diye düşünüyorum.

  • " Galaxy S4'ün özellikle HTC One yaygın satışa sunulduğunda ivme kaybetmeye başladığı belirtiliyor"
    Demişsiniz ama S4'ün ivme kaybetmeye başlamasının sebebi bana göre HTC One değil LG G2 ve Sony xperia z1'dir


    Armin van Buuren arkadaşın da dediği gibi S4 yine de iyi sattı. Sonuçta bu sene en çok satan üst seviye telefon oldu.

  • Kullanicilar anladilar artik plastikle biyere kadar gidildigini. One etkisinden belli.

  • Adamların 330 milyonluk telefon satışı 6-7 firmanın toplam satışindan daha fazla. ( apple hariç) ve gelmiş buraya samsung yıkıldı yok artık telefonlar satılmaz, iflas etti gibi kelimeler yazıyorsunuz , Yada böyle anlamlandimaya çalışıyorsunuz..

  • Sabahtan beri meizu mx3 ü inceleyip duruyorum samsung dua etsinki böyle kaliteli çin markalarının avrupada işi yok yoksa o milyonları zor satardı...

    http://en.meizu.com/products/mx3-product.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcebi001 -- 11 Aralık 2013; 13:10:51 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Galaxys7

    " Galaxy S4'ün özellikle HTC One yaygın satışa sunulduğunda ivme kaybetmeye başladığı belirtiliyor"
    Demişsiniz ama S4'ün ivme kaybetmeye başlamasının sebebi bana göre HTC One değil LG G2 ve Sony xperia z1'dir


    Armin van Buuren arkadaşın da dediği gibi S4 yine de iyi sattı. Sonuçta bu sene en çok satan üst seviye telefon oldu.

    Bunlar araştırma sonucu sana göre bana göre falan değil yani

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Düşsün bir zahmet. Tamam herşeyin son teknolojisini üretiyor ama kullanıcı ile de alay ediyor. s4 ten sonra Note 3 te de kasa açıklığı olması firmanın imajını benim gözümde zedeliyor. Acele ile çıkan ilk parti üretim ve sonuç hüsran. Plastik olmasına laf etmiyorum o konu çoluk çocuğun alay konusu olur en fazla.Evindeki led tv de plastiktir ama sesini çıkarmaz ama dışarıda havasını atmak ister premium falan geçiyorum oraları. Ayrıca yazılım konusunda da zayıf.Tamam yazılım çıkarıyor hemen her telefona eskilere blie ama bunu sırf çıkarmak için çıkarıyor.Çünkü çoğu orta düzey telefon kullanıcısı yazılımdan şikayetçi.Eski amiral gemi modelleri için de aynı. Herşeyin son modelini yapmak herşeyi iyi yaptığın ve çabaladığın anlamına gelmez.Kimse de amiral gemi almak zorunda değil ama en az 2 yıl bu telefona adam gibi destek almak zorunda. Sen bunların hiçbirini yapmayınca ve ilk seri telefonlarında aynı şikayetleri aldıkça beklentin daha da düşer. İnsanlar artık telefon değil marka satın alıyor ve bunu yapınca da o markanın arkasından destek bekliyor kalite bekliyor. Evet şimdi samsung fanboylarının eksilerini alayım.Zaten deidklerimi idrak eden ne demek istediğimi çok rahat anlayacaktır.( Senelerdir bütün ledtv ve telefonlarım samsung onu da belirteyim)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Midgardian -- 11 Aralık 2013; 13:17:53 >




  • Ya bu metal kasa isteyenleri gorecem ben çıkınca en ufak bi dusurmede telefonda ezikler olustu telefon tugla gibi ağır diye yakinmalara baslayacaklar insan oglu doymak bilmez

  • HTC one modelinin toplam satışı ne kadarki samsung firmasına ivme kaybettirsin :)) HTC bu modeliyle iyi satış yapsaydı zaten şirket çalkalanmazdı. HTC one modeli de çıktığı dönemde hayal kırıklığı yarattı. Daha sonradan anca durumu toplayabildiler.

    Zaten bu saatten sonra çıkacak olan her model geçmişe göre daha düşük satış rakamlaraına ulaşacaktır. Donanım teknolojisinin yükselişi çinli üreticilerin ucuz ve müthiş telefonlar çıkartmasına olanak sağladı. Herkes durumun farkında. Samsung firmasınında hayal kurmaması gerekiyor artık.

  • Samsung Cumhuriyeti
  • Bunun sebebi ya Gelecek Sene Donanım olarak pek üst seviye performans veremeyeceklerini düşündükleri için (ki bence kesinlikle bu değil çünkü 64bit işlemciler yüksek çöz.ekran falan olacak) 2. bir ihtimal Tizen OS'lu telefonlar çıkaracağı için insanların tizene hemen adapte olamayacığını düşünmesi olabilir diye düşünüyorum.

  • Galaxys7

    Bu yıl en çok satıl üst seviye telefon her zaman olduğu gibi yine iPhone oldu.

    2013 ilk çeyrekte : 37,4 milyon
    2013 ikinci çeyrekte : 31,2 milyon
    2013 Üçüncü Çeyrekte : 33,8 milyon

    toplam: 102,4 milyon iPhone satıldı.

    Son çeyrekte ise 50 milyon civarında iPhone satılması bekleniyor.

    Ha bunların ne kadar iPhone 5 dersen bilmiyorum ama ortalama yarısı iPhone 5 desek 51 milyon civarı iPhone 5 satılmış demektir. Ki bence en az %70 i iPhone 5 tir.

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.