Şimdi Ara

Türk yöneticilerin, teknoloji dünyasındaki yükselişi! Intel'de önemli görevler Türk'lere emanet

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
1
Favori
1.466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Türk yöneticilerin, teknoloji dünyasındaki yükselişi! Intel'de önemli görevler Türk'lere emanet


     

     Ayşegül İldeniz

     

    Teknoloji dünyasına yön veren lider firmalardan Intel'de, önemli görevler Türk kadınlarına emanet edildi . Intel Türkiye, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi Başkanı olarak görev yapan Ayşegül İldeniz'in bir süre önce Intel'in Yeni Teknolojiler Bölümü'nden sorumlu Dünya Başkan Yardımcısı olarak Silikon Vadisi'ne transfer olmasıyla birlikte ondan boşalan koltuğa da Çiğdem Ertem getirildi. 2011’den bu yana Intel Türkiye, Orta Doğu ve Afrika İş Geliştirme Bölge Direktörü olarak görev yapan Ertem, daha öncesinde Intel Türkiye Genel Müdürü olarak mesai harcamış, hatta o dönemde kendisiyle bir de röportaj gerçekleştirmiştik.

     

    Intel'in küresel yapılanmasında Türk yöneticilerin yükselişine örnek gösterebileceğimiz bir başka gelişme de, son 6 yılda bölgesindeki pazarlarda 3 kat büyüme gerçekleştiren Intel Türkiye, Orta Doğu ve Afrika Satış ve Pazarlama Direktörü Ege Ertem'in, Ayşegül İldeniz tarafından yönetilecek  Yeni Teknolojiler Bölümü'ne Strateji ve İş Geliştirme Direktörü olarak atanması oldu. Ertem, Intel’in Silikon Vadisi’nde kurulan bu yeni bölümünde Ayşegül İldeniz'den sonra üst düzey ikinci Türk yönetici oldu. Son bir kaç yıldır ciddi bir değişim içerisinde olan Intel, donanım üreticisi kimliğine ek olarak teknoloji dünyasındaki yeni gidişata paralel servis ve hizmetler sunan daha geniş perspektifli bir profile büründü.

     

    Intel'deki bu değişim çerçevesinde Türk yöneticilerin bu denli önemli görevlere atanmasının, hem ülkemiz hem de Türk kadını adına geleceğe dönük müthiş başarı hikayeri olacağını düşünüyoruz. Intel Türkiye'nin içerisinde bulunduğumuz bölgede her geçen gün daha fazla önem kazanması, gelecekte burada görev yapmış Türk yöneticilerin, Intel içerisinde farklı pozisyonlarda daha önemli görevlere geleceğinin çok önemli bir sinyali niteliğinde.  Umuyoruz ki bu yükseliş orta-uzun vadede teknoloji devi isimlerin ülkemize olan yatırımları ve ülkemizdeki üniversitelerle olan  işbirliklerinin daha hızlı bir şekilde artmasına da vesile olur. 




    Ayşegül İldeniz kimdir?

     


    Türk yöneticilerin, teknoloji dünyasındaki yükselişi! Intel'de önemli görevler Türk'lere emanet


     

    Ayşegül İldeniz Intel'e 1998 yılında Akdeniz, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi'nden sorumlu Pazarlama Müdürü olarak katıldı. 2001-2004 yılları arasında Intel Türkiye Genel Müdürlüğü görevini yürüten İldeniz, 2004 yılından bu yana Intel'in aralarında Türkiye, Mısır, Güney Afrika, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan'ın da bulunduğu, 67 ülkeyi kapsayan Türkiye, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi Başkanı ve Intel'in EMEA (Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi) Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yaptı. OECD'de Teknoloji Komitesi Başkan Yardımcılığı ve TÜSİAD'da Teknoloji ve İnovasyon Grubu Başkanlığı görevlerini de yürüten İldeniz aynı zamanda, Türkiye Bilişim Vakfı Yönetim Kurulu'nda ve KAGİDER (Türkiye Kadın Girişimciler Derneği) Danışma Kurulu'nda yer alıyor. Intel'in Kadın ve Bilişim Platformu'nun kurucusu olan İldeniz, 2010 yılında "Eisenhower fellow"; Dünya Gazetesi tarafından 2004 yılında Yılın Bilişim Kadını ve 2006 yılında Yılın Kadın Yöneticisi seçildi. Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü'nden mezun olan Ayşegül İldeniz'in San Francisco State Üniversitesi’nden Dijital İletişim konusunda master derecesi bulunuyor.

     




    Çiğdem Ertem kimdir?




    Türk yöneticilerin, teknoloji dünyasındaki yükselişi! Intel'de önemli görevler Türk'lere emanet


     

    Orta Doğu Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü mezunu Çiğdem Ertem, Bilkent Üniversitesi'nde İşletme yüksek lisansı yaptı. İş hayatına, Merkez Bankası Bilgi İşlem Departmanı'nda başlayan Ertem, daha sonra aralarında Meteksan ve Siemens Business Services'in da bulunduğu sektörün önde gelen şirketlerinde çeşitli yöneticilik pozisyonlarında görev aldı. 2004 yılı sonunda Intel Türkiye'de İş Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak göreve başlayan Çiğdem Ertem, bu görevinde Türkiye'de bilgisayar sahipliğini artırmaya yönelik çok sayıda programın başarıyla hayata geçirilmesini sağladı. Şubat 2008'den Temmuz 2011'e kadar Intel Türkiye Genel Müdürlüğü görevini üstlenen Ertem, 2011'den bu yana Intel Türkiye, Orta Doğu ve Afrika İş Geliştirme Bölge Direktörü olarak görev yapıyordu.

     

    Öğrenciliği döneminde profesyonel olarak basketbol oynayan Çiğdem Ertem, bir sakatlık nedeniyle sporu bırakıncaya kadar Milli Takım'da görev aldı. Ertem'in basketbol kariyerinde Akdeniz Oyunları'nda Gümüş Madalya ve art arda iki yıl Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi Şampiyonluğu ünvanları yer alıyor. Evli olan Çiğdem Ertem’in üç çocuğu bulunuyor. 





     Ege Ertem Kimdir ?

     


    Türk yöneticilerin, teknoloji dünyasındaki yükselişi! Intel'de önemli görevler Türk'lere emanet


     

    1973 doğumlu Ege Ertem, TED Ankara Koleji'nin ardından Orta Doğu Teknik Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu. 2000 yılı Eylül ayında Müşteri İlişkileri Yöneticisi olarak Intel Türkiye ailesine katılan Ertem, daha sonra Pazarlama Müdürü ve Satış Müdürü olarak görev yaptı. 2005-2008 yılları arasında Intel'in dünyadaki en genç Genel Müdürü sıfatıyla, Intel Türkiye Ofisi’nin genel müdürlüğünü üstlendi. 2008 yılından bu yana Intel Türkiye, Orta Doğu ve Afrika Bölge Satış ve Pazarlama Direktörü olarak görev yapan Ertem, Intel'in bölgedeki satış ve pazarlama organizasyonunun yanı sıra, Intel'in dünya çapında gelişmekte olan pazarlar stratejilerinde birçok önemli projeyi yürütüyordu.


     


     







  • İntel haa

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkler bazı şeylerde kullandığı aklı teknolojide kullansaydı Çin'i geçmiştik
  • İşte beyin göçü bu oluyor galiba
  • Teknoloji dunyasinda degil de daha cok pazarlama gelistirme vs gorevlerde yukselmis gibi gozukuyorlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Firma elin gevurunun firması.Sen üretip satamadıksan sonra başkasının firmasına kahya olsanda aynı,üst düzey yönetici olsanda aynı

  • Mesut Çevik Kimdir?

    Türk yöneticilerin, teknoloji dünyasındaki yükselişi! Intel'de önemli görevler Türk'lere emanet


    1982 Edirne Doğumluyum fakat çocukluğum ve gençliği daha 1 yaşına girmeden taşındığımız Heybeliada'da geçti. Kendimi bildim bileli elektronik cihazlara karşı bir ilgim olmuştur, orta okulda tanıştığım bilgisayar ve 1998 yılında aldığım 33.600 modemle girdiğim internet hayatımdaki dönüm noktaları olmuştur.

    Bugüne kadar eğlence, servis, satış ve bilgi amaçlı bir çok web sitesi tasarladım ve yönettim. Donanimhaber.com ile tanışmam ise tasarımından programlamasına kendi yapımım olan Mobil Cihaz Haberleri Portalı esymbian.com sayesinde olmuştur. Oradaki yazılarım beğenilince bir nevi transfer oldu :)

    8 sene önce de olduğu gibi mobil teknolojilerin hızla gelişeceğine ve hayatımızı değiştireceğine olan inancım devam ediyor. Donanimhaber.com'da Genel Yayın Yönetmenliği görevini yürütürken, bir yandan da teknoloji cihazları incelemelerine devam ediyorum.




  • Kendi firmaları olmadıktan sonra hiç bi işe yaramaz.

    Muhtar Kent Coca Cola CEOsu mesela.

    Ne gibi bi yararı oluyor kimseye.
  • ucuz cpu versinler tr ye gelen cpu lara bi vergi ayarı verseler yeter zaten amd nin perf. açısından ağzına mıçmış durumda
  • Adamların mantığı ; Kendi ülkende sadece gerekli dersleri ve meslek dersleri ver.Sömürge ülkende gereksiz matematik ve diğer dersleri üst düzeyde koy.İhtiyacın olduğunda onlardan alırsın sonra biz yaptık diye keyfine bakarsın....
  • Adam odtü mezunu hiçbir imkanı olmayan ülkemizde iş arayacak değil ya..
  • Ulan keşke odtüye gitseydim

  • Konuyu açan kıskanmış ya da Intel'den reklam peşinde.
  • adamlar ne olursa olsun dünyadaki en hızlı işlemciyi yapıyorlar Türklere bu işte görev vermeleri gurur verici

  • Bize yararı nedir ?

  • Bizim için değişen birşey yok.Kendi firmalarının çıkarlarını düşünecekler memleket insanına faydaları olmayacak.
  • Bu insanlar, en kötü emekli olduktan sonra tecrüblerini ülkemizdeki üniversitelerde anlatsalar bile memleketimiz için kardır. Kaldı ki Türk kültürünün dünyanın en büyük şirketlerinden birinde bu denli üst seviyede tanıtılacak olması da bence cabası.

  • Ne para alıyordur bu kadın he aylık maaşı ile filo kurar.

  • Cevat Yerli de sayılabilirdi. CRYSİS'in yapımcısı adam daha ne olsun.
  • @DeLorean DMC-12
    Olay budur
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.