Şimdi Ara

Fotoğrafçılık dünyasında günün öne çıkan gelişmeleri, '10 Aralık 2013'

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj









  • Fotoğrafçılık dünyasında günün öne çıkan gelişmeleri, '10 Aralık 2013'



     

    Fotoğraf makineleri, objektifler, yeni yazılım güncellemeleri, dedikodular ve yeni donanımlar ile beraber fotoğrafçılık dünyasında günün öne çıkan gelişmeleri.   




    Carl Zeiss  




    DxOMark, Carl Zeiss Apo Sonnar T* 2,0/135 ZF.2 (Nikon) lens incelemesini yayınladı

     

    Fotoğrafçılık dünyasında günün öne çıkan gelişmeleri, '10 Aralık 2013'

     

    Sektör için yaptığı ayrıntılı test ve incelemeler ile adından sıkça söz ettiren DxOMark’ın yeni konuğu Carl Zeiss Apo Sonnar T* 2,0/135 ZF.2 (Nikon) lens modeli oldu. Nikon’un FF sensörlü D800 DSLR fotoğraf makinesi üzerinde yapılan testler sonucunda siteden ortalama 40 puan alan lens, bu sonuç ile karşılaştırılan Nikon AF DC-Nikkor 105mm F/2.8D ve Nikon AF-S 105mm F/2.8 VR Micro lens modellerinin önünde yer almayı başardı. Genel olarak beğenilen Carl Zeiss Apo Sonnar T* 2,0/135 ZF.2, 2200$ fiyat etiketi ile satın alınabiliyor. Hazırlanan sayfaya buradan ulaşabilirsiniz.







    Photography Blog, Carl Zeiss Sonnar T* FE 55mm F1.8 ZA incelemesini yayınladı

     

    Fotoğrafçılık dünyasında günün öne çıkan gelişmeleri, '10 Aralık 2013'

     

    Güncel fotoğraf makineleri ve lensleri inceleme şansına erişen önemli internet sitelerinden Photography Blog’un masasına bu sefer Carl Zeiss Sonnar T* FE 55mm F1.8 ZA lens modeli konuk oldu. Sony’nin hala konuşulan A7 ve A7r isimli FF (Tam Kare) sensörlü fotoğraf makineleriyle uyumlu olarak kullanılabilen lens, yapılan testler sonucunda siteden tasarım, kullanım kolaylığı ve görüntü kalitesi açısından 5 üzerinden 4.5, genel özellikler açısından 4 ve fiyat-performans oranı açısından 4 puan almaya hak kazandı. Genel olarak yüksek oranda önerilen lensin incelemesine ve çekilmiş örnek fotoğraflara buradan ulaşabilirsiniz.







  • Bu tam kare Sony A7 gövdeler harika da lensler küçülmedi gitti. Örneğin bu zeiss 55 neden canon nikon 50 lenslerin iki katı uzunluğunda. Yahu bu lens aynasız gövdeye takılacak küçülmesi gerekirken büyüyor.
  • Evet lensin büyüklüğü benim de dikkatimi çekti. Biraz fazla büyük. Dediğiniz gibi taşınabilirlik açısından yapılan aynasız makineler için neden bu 50 mm bile bu kadar büyük, merak ediyorum bunu. Bir farkı mı var desem diğer markalardaki 50 mm'lerden, pek fazla fark edeceğini sanmıyorum. Ama belki daha iyidir. Ama dediğim gibi bence daha ufak olmalı aynasız cihazlara yönelik olması için.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Judgement..

    Evet lensin büyüklüğü benim de dikkatimi çekti. Biraz fazla büyük. Dediğiniz gibi taşınabilirlik açısından yapılan aynasız makineler için neden bu 50 mm bile bu kadar büyük, merak ediyorum bunu. Bir farkı mı var desem diğer markalardaki 50 mm'lerden, pek fazla fark edeceğini sanmıyorum. Ama belki daha iyidir. Ama dediğim gibi bence daha ufak olmalı aynasız cihazlara yönelik olması için.

    Sanırım mesele Flanş mesafesi denilen uzaklıkta. Aynalı makinalarda lensin arkasıyla sensör arasında belirli bir mesafe var. Aynasızlarda bu mesafe çok daha az olduğu için lenslerin uzun olması gerekiyor sanırım.

    Ustalara soralım birde evet ozturert hocam söz sizde;
  • Flanş mesafesiyle ilgili diye biliyorum


    @Judgement..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metabolism -- 10 Aralık 2013; 15:53:08 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • madmax50 kullanıcısına yanıt
    onu hesaba katmamıştım, haklısınız hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jiddi'nin olayını bekliyorum, o zamana kadar paylaşım yok...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.