Şimdi Ara

Analiz : Üç yıl içerisinde Windows Phone, iOS'u geride bırakabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
171
Cevap
0
Favori
3.076
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • Analiz : Üç yıl içerisinde Windows Phone, iOS'u geride bırakabilir





    Akıllı telefon pazarında yüzde 80'lere varan pazar payıyla hakim güç olan Android işletim sisteminden sonra yaklaşık yüzde 13-14 gibi oranlarla iOS geliyor. Kısa vadede iOS'a rakip bir ekosistem olmayacağı düşünülse de Forbes farklı bir rapor yayınladı.




    Rapora göre yüksek büyüme hızlarına sahip olan Windows Phone ekosisteminin üç yıl içerisinde iOS'u geçerek ikinci sıraya yükselmesi bekleniyor. Hali hazırda Windows Phone yüzde 3.6 gibi bir orana sahip. Ancak ülke bazında yüzde 16 seviyelerine ulaşmış durumda.




    Windows Phone ekosisteminin ilk yıllarında çok fazla model seçeneği olmadığı için tüketici ilgisini çekememişti. Ancak Nokia işbirliği sonrasında 15'den fazla Lumia akıllı telefon modeli ekosistemi domine etti ve hızlı yükseliş başladı. Bu yıl yüzde 155'lere çıkan satış büyümesi sonrasında genel pazar payı da yüzde 2'den yüzde 3.6'ya yükseldi.




    Microsoft'un platformlarını daha fazla ortak öge üzerine kurma ve hizmetlerini tüm platformlara paylaştırma stratejisinin Windows Phone ekosisteminin büyümesine asıl katkıyı yapacak şey olduğu belirtiliyor.

     

     



    Kaynak:http://bgr.com/2013/12/06/microsoft-vs-apple-mobile-market-share/







  • Olabilir ama belli olmaz.Birçok sistem olsun hepsi iyi olsun herkes sevdiğini seçsin rekabet olsun.Filan işte



    hala kendi malı gibi birbiriyle kavga edenler var burada da olacak ama sadece 3. kişi ile bakın komik olmayın.Lafım bunu yapana

  • Alt segment cihazlar her zaman daha fazla satis yapar. Wp alt segment cihazlariyla mutlaka iostan daha fazla satacaktir.ios o segmente oynamaz. Alt ve orta da su an hakim olan hatta tek olan android.

    Bu durumda asil zarar gorecek olan ios degil androiddir. Daha kararli yapisiyla wp bence androide darbe vurcak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkmenli -- 8 Aralık 2013; 20:58:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yavaş bıraksın
  • Yani bizler bilgili ama aksine o derecede kararsız kalıyoruz...
    Android mi ? wp8 mi ? Android diyenler + versin. Bakalım ülkemizde durum nasıl !

  • Pek mümkün değil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben umutluyum
  • Nasıl bir karşılaştırmadır bu?

    Sadece Nokia/Windows ile iPhone/iOS karşılaştırılacaksa biraz zor.

    100 markaya android yükleyip en çok biz kullanılıyoruz diyerek sadece tek marka telefonda olan iOS ile yarışacaksa oooooooo :)
  • WP8 in geleceginden buyuk umutlarim var. Eger optimizasyon problemleri asilarak kararlilik ana ekrandan uygulamalara tasinirsa neden olmasin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • öncelikle WP bir kere yükselecek.o kaçınılmaz. ama su var.IOS un popüleritesi azaldıkça ya da rakipleri arttıkça fiyatları düşük modelleri de çıkacaktır. diğer taraftan bence en büyük darbeyi android yiyecek.çünkü pazar doygunluğuna ulaştı. herseyde var. ve aynı uygulamalrı calstırabilen platformlarda çıkıyor.
  • İnadına Apple

  • Yok artık. ios u hiç sevmem ama yine de hakkını savunurum windowsun geçme ihtimali çok zor.

  • WP'un tasarımını değiştirseler daha estetik ve işlevsel bi tasarım yapsalar (özelliklede estetik) hiç durmam bi tane alırım ama sadece kutulardan oluşan bi arayüz ne biliym benim (aşşağılamak için demiorum) midemi bulandırıo belli bi noktadan sonra. Hiç estetik yok. Hee stabil o ayrı konu zaten stabil olmasa ayıp olurdu altı üstü kutulardan ve 3-5 tane renkten oluşuo ama dediğim gibi arayüzü değiştirsinler, garanti bi tane alırım. Albenisi var telefonların ama ne kadar albenisi olsada pazar payı olarak İOSu geçsede hiçbir zaman İOS kadar kar sağlamaz o ayrı konu.

  • Nokia yı satın alması zaten bunun bir kanıtı. Herkez android kullanıcak değil zaten bende windows a geçicem.
  • Şurası bir gerçek ki apple ne kadar çok satış yapsada karlılığı yüksek olsada hatta şuan dünyada en büyük şirket olarak gözüksede bir microsoft değiller.
    Apple'ın önde olduğu telefon ve tablet sektöründe apple şirket olarak bir baskı unsuru değil. Ortakları genellikle fason üretim yapan firmalar.

    Ancak microsoft neredeyse tüm bilişim firmaları ile bire bir diyalog halinde.
    Pc dünyasında dell, toshiba, samsung, lenovo, sony ,acer,hp,msi, gibi birçok dev firmayı elinde tutuyor.
    Bilgisayar temel parçalarında, asus, intel,nvidia,amd gibi birçok firma.
    Çevre birimlerinde, logitech, creative, canon, xerox,a4tech seagete, wd gibi ürünler
    yazılım alanında, vlc,kmp,winamp,eset,kaspersky,google,yandex
    Oyun dünyasında,electonic art, activision, ubisoft konami, rockstar game,

    Şirketlere özel yazılım servisleri, office uygulamaları ile neredeyse tüm dünayı yazılım alanında kontrol ediyorlar. Ellerinde hakim olmadıkları tek nokta mobil dünya. Oraya da önce nokia gibi dünya devini batırıp satın alarak hızlı bir şekilde girdiler.

    Yani microsoft bildiğimiz ABD gibi her yerde. Olmadığı yerde ise ayak oyunları ile yerini alıyor.





  • 3 yıla kim öle kim kala

  • windows phone lara zaten bi ilgim var biraz arayüzü geliştirip marketlerini düzene soksalar yükselişe geçerler.
  • WP-Nokia ortaklığı, iOS - iPhone ilişkisi gibi WP'na yazılım ve donanımın tek bir elden çıkması sonucunda stabilite ve kararlı çalışma avantajı sağlatabilir. Gelecek yıllarda WP store'un hızlı bir ivme ile yükseleceği de bir gerçek. Ancak WP'un büyük zararı Androit'e olacaktır.

    Bu arada unutulmaması gereken pazar payı herşey değildir. Bilgisayar çerçevesinden bakacak olursak OSX'in pazar payının Windows'un altında olması OSX'i daha kötü bir sistem yapmaz.
  • Tehlike çanları Apple için çalıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güvenlik ve stabilite konusunda wp'nin IOS'den geri kalır yanı yok bence,ayrıca wp'lerin amiral gemileri artık gayet sağlam donanım bileşenleri içeriyor ve özellikle kamera konusunda Nokia sayesinde piyasada spesifik bir baskınlıkları var.
    Sonuç olarak marketlerini IOS kadar ( çöp uygulamalarla dolmayacak şekilde ) genişletirlerse neden olmasın.Androidden de IOS'den de sıkılın onlarca insan tanıyorum alternatif ve iyi bir sistem tüm kullanıcıları kendi tarafına çekebilir...

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.