Şimdi Ara

HP, İngiltere'de iş gücünün yüzde 5'ini kesiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  • HP, İngiltere'de iş gücünün yüzde 5'ini kesiyor






    Hem PC pazarında yaşana durgunluk nedeniyle hem de pazardaki liderliği Lenovo'ya kaptırması nedeniyle teknoloji devi HP yeniden yapılanma kararı aldı ve ardından işten çıkarma duyuruları geldi.




    HP yaklaşık 3 yıl önce girdiği mali sıkıntılar nedeniyle CEO değişikliğine uğramış, bu süreçte TouchPad tablet ve Pre akıllı telefonların satışlarını iptal etmiş ve WebOS işletim sistemi de LG'ye satılmıştı. 




    Yeni CEO Meg Whitman ise Mayıs 2012 tarihinde yeniden yapılanma kararı almış ve işten çıkarmalar olacağını duyurmuştu. Bu planın bir parçası olarak İngiltere'de 1124 kişinin işine son verileceği açıklandı. Çalışanların bir kısmı HP'nin farklı tesislerinde yeniden işe alınacakken, diğerlerine ise maddi destek sunulacak. 




    HP'nin İngiltere'de 15000 çalışanı bulunuyor. Bu kararla birlikte İngiltere'deki iş gücünün yaklaşık yüzde 5'i kesilmiş olacak. İşten çıkarılma süreci Ocak ayının sonunda tamamlanmış olacak. HP dünya genelinde 2014 sonuna kadar 27 000 kişiyi işten çıkarmayı planlıyor. 




    Sunucu, depolama ve ağ ekipmanlarından yılın üçüncü çeyreğinde kar elde eden HP, bu sayede zarar açıklayan PC bölümünü tazmin etmeyi başarmıştı. Ancak tüketicilerin klasik PC pazarından mobil cihaz pazarına kayıyor oluşu HP'nin de strateji değiştirmesine neden oldu. İlerleyen yıllarda firma geleneksel PC pazarından uzaklaşarak kurumsal pazarlara ve Ar-Ge çalışmalarına odaklanacak. 

     

     




    Kaynak:http://www.techweekeurope.co.uk/news/hp-set-cut-five-percent-uk-workforce-133466







  • hp ye müstehaktır.
  • Bu şirketler çocuk oyunu gibi yönetiliyor. Bencede HP için en güzeli komple kapanması olacak. Sürekli sürekli plan mı değiştirilir. Palm aldı, sattı, etti... Bi ton kafalarına göre hamle. Yöneticilerin bu aptalca hareketlerinin bedelini yine alt kademelerde çalışanlar çekiyor maalesef.

  • batsın batsın az kaldı
  • Halbuki ne güzel yazın ortasında laptop modelleriyle büyük bir sarsıntı yapacaklar diye umutlanmıştım ama bu sene sonuna ait bilgisayar modellerinde bir duraksama gördüğümü söylemeliyim. Dv modelleri bitmiş Envy modellerine başlanmış ve bu modellere olan ilgi nedense hep aşağıda kalmış. Pazarlama tekniğini iyi yapmadıkları sürece o güzelim firma bilgisayar bölümünden ciddi derecede zarar eder. Şahsen HP 100 yıl da geçse kapanmayacak bir şirket, gücün kaynağını şirketlere sundukları yazıcılar, serverlar'dan kazanıp rakip tanımıyorlar. Bu sene en azından bu habere istinaden şirket çalışanlarına olan verimliliğin artacağını düşünüyorum. 2014 Yılına ait herhangi bir haber de göremedik, geçen sene bu zamanlarda bomba gibi laptop reklamlarını görürdük ne güzel. HP - Ubuntu işbirliği umarım mobil platformlarda da yeni bir işletim sistemi altından özel telefonlar üretir de ilgi alaka artar. Uzun zamandır beklediğimiz bir şey, artık mobil platforma el atıp Ubuntu gibi kankalarını iyi kullansınlar.http://www.ubuntu.com/partners/hp




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Amedra

    Halbuki ne güzel yazın ortasında laptop modelleriyle büyük bir sarsıntı yapacaklar diye umutlanmıştım ama bu sene sonuna ait bilgisayar modellerinde bir duraksama gördüğümü söylemeliyim. Dv modelleri bitmiş Envy modellerine başlanmış ve bu modellere olan ilgi nedense hep aşağıda kalmış. Pazarlama tekniğini iyi yapmadıkları sürece o güzelim firma bilgisayar bölümünden ciddi derecede zarar eder. Şahsen HP 100 yıl da geçse kapanmayacak bir şirket, gücün kaynağını şirketlere sundukları yazıcılar, serverlar'dan kazanıp rakip tanımıyorlar. Bu sene en azından bu habere istinaden şirket çalışanlarına olan verimliliğin artacağını düşünüyorum. 2014 Yılına ait herhangi bir haber de göremedik, geçen sene bu zamanlarda bomba gibi laptop reklamlarını görürdük ne güzel. HP - Ubuntu işbirliği umarım mobil platformlarda da yeni bir işletim sistemi altından özel telefonlar üretir de ilgi alaka artar. Uzun zamandır beklediğimiz bir şey, artık mobil platforma el atıp Ubuntu gibi kankalarını iyi kullansınlar.http://www.ubuntu.com/partners/hp

    Ktlyrm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.