Şimdi Ara

(3.15 Nerf'e Göre Güncel !) AD Carry Lucian Rehberi! (Wuuuuhuuuuu)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
1
Favori
4.218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Rehber son nerf'e göre güncel!

    En baştan yazayım,Ziynet/Trinked'lere rehberimde yer vermiyorum.Bunları supportunuza danışarak alın.Ezbere almayın!

    Merhaba millet,söz verdiğim diğer rehber olan Lucian rehberim ile buradayım.İntikam almak isteyen oyun karakterlerini çok severim.(Nick'im belli ediyordur herhalde)Bu yüzden hikayesini ilk okuduğum anda bile bir sempati oluştu bende.Herkes Lucian'a çöp diyor ama daha gerçek gücünü anlamamışlar.(Onlar DH Çelıncır tayfa ne derlerse olur!)4 aydır rehberini yapmak isteyip yapmadığım Varus'a da buradan selamlar

    Şimdi Lucian kimmiş,buralara neden gelmiş bunları öğrenmek için hikayemizi okuyalım ;

     (3.15 Nerf'e Göre Güncel !) AD Carry Lucian Rehberi! (Wuuuuhuuuuu)



    Hikaye



    Kadim mi kadim bir güçle donatılmış birer yadigâr olan silahlarıyla, Lucian; yaşayan ölülerin yarattığı tehlikenin karşısında duran, yılmaz bir bekçi. Sahip olduğu katı kararlılıktan, arındıran saldırılarıyla yok ettiği, akla hayale sığmaz dehşetler karşısında bile asla taviz vermiyor. Lucian’ın kasvetli bir görevi var: Öte tarafa geçemeden hapis kalmış varlıkların ruhlarını temizlemek; bu talihsiz ruhların arasında, Lucian’ın biricik aşkı da var.

    Lucian ve eşi Senna, tıpkı kullandıkları ikiz silahlar gibi, aynı hamurdan yapılmıştı. Birlikte yıllar boyunca Runterra’yı kötülüklerden arındırarak, karanlığı aydınlattılar ve menfur güçlerin kirlettiği ruhları arındırdılar. Onlar, birer doğruluk ışığıydı: Senna, bu davaya bağlılıktan asla vazgeçmedi; Lucian’ın nezaketi ve sıcaklığı ise kurtardıkları pek çok kişinin yüreğinde yer etti. Bir elmanın iki yarısı olan karı koca, ayrılmaz bir ikiliydi.

    Lucian ve Senna’nın tanık olduğu korkunç şeyler benim diyen savaşçıları bile sarsacak güçte idiyse de, Gölge Adaların yarattığı dehşetin yanında önemsiz kalıyordu. O lanetli bölgenin sakinleri Runeterra’ya yayılmaya başladığında, Lucian ve Senna buldukları yerde onları ortadan kaldırdı. Bu, kasvetli bir işti; ama korkusuz çift, hayatta kalmayı başardı… ruh koleksiyoncusu Thresh’le karşılaşana kadar. Lucian ve Senna daha önce de böylesi korkunç varlıklarla karşılaşmıştı; ama onların hiçbiri, bu kadar sinsi ve acımasız değildi. Korkunç savaş devam ederken, Thresh beklenmedik bir hamle yaptı. Lucian, dehşet içinde yaratığın Senna’yı gafil avlamasına ve ruhunu tutsak almasına tanık oldu. Hiçbir şey biricik eşini geri getiremezdi. Senna yitip gitmişti; Lucian, hayatında ilk kez, bu göreve yalnız çıkmak zorundaydı.

    Zincirli Gardiyan, Lucian’ın hayat arkadaşını alarak, Gölge Adaların en tehlikeli düşmanını ortaya çıkarmıştı. Lucian karanlık bir metanete sahip, Runeterra’yı yaşayan ölülerden temizlemek için her şeyi yapacak birine dönüşmüştü. Senna'nın anısına, Lucian eşinin silahını aldı ve görevi tamamlamaya yemin etti. Şimdi iki yadigârı da kullanan Lucian, Gölge Adalar’dan gelen yaşayan ölülerle savaşıyor ve onların ruhlarını temizliyor. Senna'nın ruhunun kaybolduğunu biliyor; ama bir gün eşini huzura kavuşturacağı umuduna sımsıkı sarılıyor.

    ''Minnettar olmalısın. Seni yok ederek, ebedi eziyetten kurtarıyorum.''
    – Lucian

    Şampiyon/Champion'un Oyun Açılış Videosu/Login Screen


    Türkçe karşılığı pek olmadı gibi geldi ama neyse.

    Normalde rehberlerime bu videoları koymam ama Lucian oyunun en iyi Login Screen'lerinden birine sahip.Bunu boş geçmemek için eklemek istiyorum.



    Yetenekler


    Pasif

     (3.15 Nerf'e Göre Güncel !) AD Carry Lucian Rehberi! (Wuuuuhuuuuu)

    Işık Silahşoru : Lucian bir yetenek kullandığında, sonraki saldırısı çift vuruş olur.

    Yeteneklerimizi kullandıktan sonra Üçlü Kuvvet/Tri Force 'in pasifi sayesinde harika bir hasar/damage kaynağımız oluyor.Can Çalma/Life Steal ve Kritik Vuruş/Crit vurabildiği için bize bayağı faydası dokunuyor.

    Q Yeteneği

     (3.15 Nerf'e Göre Güncel !) AD Carry Lucian Rehberi! (Wuuuuhuuuuu)

    Işık Atışı :

    Bedel: 60/65/70/75/80 Mana

    Menzil: 550


    Lucian, hedefini delip geçen bir ışık huzmesi fırlatır.
    Yolladığı ışık huzmesi hedef birimi delip geçerek, bir hat üzerindeki rakiplere 80/110/140/170/200 (+60/75/90/105/120% Saldırı Gücü) (İlave Saldırı Gücü değerinin %60/75/90/105/120 kadarı) fiziksel hasar verir. Minyonlara %75 hasar verir.

    Ana burst kaynaklarımızdan biri.Fazla uzak mesafeye/range atılamıyor ama yetenek atışı/skillshot olmadığı için ıskalamak oldukça zor.W yeteneğimiz dışında ana hasar kaynağımız.Mana kullanma oranı çok yüksek ama Üçlü Kuvvet/Tri Force aldığımız zaman bu açık kapanmış oluyor.

    W Yeteneği

     (3.15 Nerf'e Göre Güncel !) AD Carry Lucian Rehberi! (Wuuuuhuuuuu)

    İntikam Ateşi :

    Bedel: 60 Mana

    Menzil: 1000


    Lucian'ın yaptığı atış, yıldız şeklinde bir patlama yaratarak rakipleri işaretler.
    Lucian işaretli rakiplere saldırdığı için Hareket Hızı kazanır.
    Yaptığı atış rakibe temas ettiğinde veya menzilin sonuna geldiğinde patlar.Patlama 60/100/140/180/220 (+90% Yetenek Gücü) (+60% ek Saldırı Gücü) büyü hasarı verir ve rakipleri 6 saniyeliğine işaretler.İşaretli hedeflere hasar vermek, Lucian'ın 2 saniyeliğine 40 Hareket Hızı elde etmesini sağlar.

    Yavaşlatma/Slow,Yere Sabitleme/Stun gibi yetenekleri olmayan bir ADC için en işe yarayan skillerden biri.Üçlü Kuvvet/Tri Force,ve Ayakkabımıza basacağımız Kırmızı Enchant sayesinde gayet yüksek hareker hızımız oluyor.Kite yapmaya da oldukça müsait.

    E Yeteneği

     (3.15 Nerf'e Göre Güncel !) AD Carry Lucian Rehberi! (Wuuuuhuuuuu)

    Amansız Takip :

    Bedel: 60/45/30/15/0 Mana

    Menzil: 445


    Lucian atılarak kısa bir mesafeyi geçer ve tüm yavaşlatma etkilerinden kurtulur.
    Kısa bir mesafeye atılarak, tüm yavaşlatma etkilerini kaldırır.
    Lucian İnfaz etkin haldeyken bir rakip şampiyonu katlederse, Amansız Takip'in bekleme süresi sıfırlanır.

    Açıklanabilecek fazla şey yok aslında.2. Sıçra/Flash yeteneği gibi düşünün.En büyük artısı son seviyede mana kullanmaması ve ultimiz açıkken bekleme süresinin sıfırlanması.Ulti açıkken kullanmaktan çekinmeyin,ya da kill aldığınız zaman hemen oradan çıkmanız gerekiyorsa çıkmak için kullanın.Üzerimizdeki tüm yavaşlatma/slow etkilerini kaldırdığı için karşımızda yavaşlatma/slow atabilen ne varsa bizi ona karşı dirençli yapıyor.
    Örnek olarak ;
    -Nasus
    -Thresh


    R Yeteneği

     (3.15 Nerf'e Göre Güncel !) AD Carry Lucian Rehberi! (Wuuuuhuuuuu)

    İnfaz :

    Bedel: 100 Mana

    Menzil: 1400


    Lucian, silahlarıyla bir saldırı yağmuru gerçekleştirir.
    Lucian 3 saniyeliğine tek yönde hızla ateş ederken serbestçe hareket eder. Atışlarının her biri isabet ettiği ilk rakibe 40/50/60 (+10% Yetenek Gücü) (+25% ek Saldırı Gücü) fiziksel hasar verir. Atış sayısı, Saldırı Hızı ile birlikte artar. İnfaz minyonlara %400 hasar verir.Lucian, İnfaz sırasında Amansız Takip'i kullanabilir.İnfaz'ı erken iptal etmek için tekrar etkinleştir.

    Geldik mi bizi OP yapan ultimize.Çelıncır team bu yetenek/skill yüzünden bizi "useless" ilan etti ama hiç takmıyoruz.Skillshot atmayı bilen herkes bu yeteneği tutturabilir.Zor bir mesele değil.18.Seviyede 3000-3500 arası hasar/damage atabiliyoruz ki bu muazzam bir rakam.Çok yakından kullanmamanızı tavsiye ederim sadece.Ama çok uzaktan da kullanmayın.İkisinin ortasını yakalayın bir şekilde.Minyonların olmadığı zaman kullanmaya özen gösterin ayrıca Saldırı Hızı/Attack Speed ile vuruş sayısı ve buna bağlı olarak hasar da arttığı için MKK/BotRK almayı mümkün kılıyor.Ama yine de gerek yok bence yeterli Saldırı Hızı/Attack Speed eşyalarını alıyoruz zaten.

    Build


     (3.15 Nerf'e Göre Güncel !) AD Carry Lucian Rehberi! (Wuuuuhuuuuu)


    Her zamanki ADC başlangıç eşyası.Yanına ihtiyaca göre kırmızı veya mavi pot almayı unutmuyoruz!

     (3.15 Nerf'e Göre Güncel !) AD Carry Lucian Rehberi! (Wuuuuhuuuuu)


    Core Item.Epic Burst Damage atmamızı sağlıyor.Trade'lerde şyle yapın ;
    E-AA-Q-AA-W-AA-R

    Q ile W'yi hemen atın.Yani Lucian'ın Q'dan sonraki 2 düz vuruşunu beklemeyin.1 tanesini atsın yeterli olur.Aynı anda atsanız da fark etmez aslında.Duruma göre siz yapın.



    2. Core Item.Ana AD ve Can Çalma/Life Steal kaynağımız.Farm yapın her zaman full stack gezmeye çalışın.



    Yine neredeyse her ADC'ye alınması gereken eşyalardan biri.Enchant olarak her zaman Kırmızı olanı yapın.(Furor olmalı İngilizcesi)Kite yapmamızı üst düzeye çıkartıyor.Aynı zamanda ultimizin atış,buna bağlı olarak hasar miktarını da arttırıyor.HARİKA !!!

     (3.15 Nerf'e Göre Güncel !) AD Carry Lucian Rehberi! (Wuuuuhuuuuu)


    Karşıda Tank olup olmamasına bakmadan direk alıyorum.Zırh delme önemli sonuçta.

     (3.15 Nerf'e Göre Güncel !) AD Carry Lucian Rehberi! (Wuuuuhuuuuu)


    AD/Crit Chance ve +Crit DMG bakımında önemli bir eşya.İsteğinize vee karşıya bağlı olarak Son Fısıltı/Last Whisper ile yeri değişebilir.



    Yine her ADC'ye alınması gereken bir diğer eşya.Çok bir açıklaması yok Aatrox gibi bir olayımız olmadığı için uzun tutmayacağım.Ölmemek için alıyoruz.Verdiği+Zırh/Armor ve +Büyü Direnci/Mage Resist değeri harika.Mutlaka alın.Oyunun kısa süreceğini düşünüyorsanız Son Fısıltı/Last Whisper'dan sonra bile alınabilir.

    Sihirdar Büyüleri


     (3.15 Nerf'e Göre Güncel !) AD Carry Lucian Rehberi! (Wuuuuhuuuuu)


    Yine her zamanki kaçış-kovalayış olayı.

     (3.15 Nerf'e Göre Güncel !) AD Carry Lucian Rehberi! (Wuuuuhuuuuu)


    Canımız az kaldığında ölmeyip hasar vermeye devam etmek için alıyoruz.Boş yere kullanmamaya özen gösterin.

    Rün Sayfası


     (3.15 Nerf'e Göre Güncel !) AD Carry Lucian Rehberi! (Wuuuuhuuuuu)


    Ne rün sayfasıymış kardeş,bütün rehberlerimde var.(İşte bunlar hep AP şampiyon kullanmamanın verdiği zararlar)
    Kanasusamış/BT'ı 2. sırada alacağımız için Can Yenileme konusunda sıkıntı olmasın diye 2 adet Can Çalma/Life Steal.

    Kabiliyet Sayfası


     (3.15 Nerf'e Göre Güncel !) AD Carry Lucian Rehberi! (Wuuuuhuuuuu)


    Öküzümsü Mana harcamamız olduğu için mecburiyetten 3 puanı son bölüme veriyorum.

    Rakipler


    Aslında çok belirgin bir counter'ımız yok.

    Range olayı yüzünden şu hatun zorluk çıkartabiliyor ;

     (3.15 Nerf'e Göre Güncel !) AD Carry Lucian Rehberi! (Wuuuuhuuuuu)


    Onun dışında sizi zorlayacağını düşündüğüm kimse yok.

    Şimdi sizin onu zorlayacağınız rakiplere gelelim ;

     (3.15 Nerf'e Göre Güncel !) AD Carry Lucian Rehberi! (Wuuuuhuuuuu)


    Her taşın altından çıkıyor mübarek.E Yeteneği sayesinde ultimizi bozabikiyor bu yüzden ultimizi o skill i yemeyecek bir mesafede kullanmamız lazım.Buna dikkat ettiğiniz sürece sizi zorlamaz/zorlayamaz.

    Supportlar


     (3.15 Nerf'e Göre Güncel !) AD Carry Lucian Rehberi! (Wuuuuhuuuuu)


    İlk bakışta çok acayip gözüküyor biliyorum ama karımızı çalan bu eleman yanımıza gelebilecek en iyi supportlardan biri.Bizde CC olmadığı için yanımıza gelenlerde bol CC olması lazıım.

     (3.15 Nerf'e Göre Güncel !) AD Carry Lucian Rehberi! (Wuuuuhuuuuu)


    Ne kadar CC o kadar GG demişler.(Kendimden utandım o neydi öyle ya!)

     (3.15 Nerf'e Göre Güncel !) AD Carry Lucian Rehberi! (Wuuuuhuuuuu)


    Heal olsun,Havaya Fırlatma olsun,Alan Havaya Fırlatma olsun,Düz ataklara slow vermesi olsun,tam aradığımız supportlardan biri.

     (3.15 Nerf'e Göre Güncel !) AD Carry Lucian Rehberi! (Wuuuuhuuuuu)


    Havaya Atma,Slow,+AD,Knock Back,Heal... Mükemmel değilde ne??!

     (3.15 Nerf'e Göre Güncel !) AD Carry Lucian Rehberi! (Wuuuuhuuuuu)


    DAT ULT COMBO!!

    ------------------------------------------------------

    Sanırsam diyeceklerim bu kadardı,intikam ateşiyle yanıp tutuşan,acısı hala taze ve ırkçılığa maruz kalan ilk şampiyonumuz olan Lucian'ı da sizlere tanıttım.Hala Varus rehberi yapmayı planlıyorum,ama sadece plan aşamasındayım.Üşeniyorum sebepsiz yere.Ama yine de bekleyin siz,her an gelebilir.(YAZMADI)


    Sizlere iyi günler,iyi oyunlar ve bol pentalar dilerim.....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Kratos- -- 14 Aralık 2013; 11:02:39 >







  • Benim buildin aynısı iyi rehber beğendim
  • trade'e e ile girmek hmm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Knucker3 -- 6 Aralık 2013; 19:13:38 >
  • Güzel build tebrikler Benim de aklımdan Lucian rehberi geçiyordu ama erken kalkan yol alır demişler
  • Q ya nerf yolda biliyorsunuzdur umarim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne kadar doğru bilgiler içerir bilmem ama emeğe ve özenli çalışılmasından dolayı:
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cixsedat1

    trade'e e ile girmek hmm.

    Katiliyorum trade w ile girmek cok daha mantikli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MajoooR


    quote:

    Orijinalden alıntı: cixsedat1

    trade'e e ile girmek hmm.

    Katiliyorum trade w ile girmek cok daha mantikli.

    E ile girin diyorum ama,hızlı olmanız gerekiyor.Pasiflerden ilkinin hasarını verdigin an Q-W-R ya da W-Q-R şeklinde devam edersin.Benim taktigim bu şekilde.Sen daha farklı yaparsın,o da senin taktigindir.

    ---------------------

    Rehbere göz atan herkese çok teşekkür ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Ne kadar CC o kadar GG

    Kınadım.

    Bir de Lucian'ın Matrix referansını falan herkes görüyor ama asıl alındığı nokta Equilibrium'dur, saygılar.

    Ha bir de early'de çok Q spamlamayın "dakikada bir o da adama vurursa"yı kaldırabiliyor Lucian. Yoksa "bunun manası niye böyle bitiyo yaa" dersiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kreas Lunaquas

    quote:

    Ne kadar CC o kadar GG

    Kınadım.

    Bir de Lucian'ın Matrix referansını falan herkes görüyor ama asıl alındığı nokta Equilibrium'dur, saygılar.

    Ha bir de early'de çok Q spamlamayın "dakikada bir o da adama vurursa"yı kaldırabiliyor Lucian. Yoksa "bunun manası niye böyle bitiyo yaa" dersiniz.

    Yüzüme vurma şunu ya kötü oluyorum.

    İlk Lucian oynadığım zaman aklıma geldi şimdi.Dakikada 2 Q atıp 'Wat Dı Fah bu nasıl bi mana içme????" demiştim.

    O değilde nerf gelecek zaten.En son Draven nerfüne bu kadar üzülmüştüm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: -Kratos-


    quote:

    Orijinalden alıntı: Kreas Lunaquas

    quote:

    Ne kadar CC o kadar GG

    Kınadım.

    Bir de Lucian'ın Matrix referansını falan herkes görüyor ama asıl alındığı nokta Equilibrium'dur, saygılar.

    Ha bir de early'de çok Q spamlamayın "dakikada bir o da adama vurursa"yı kaldırabiliyor Lucian. Yoksa "bunun manası niye böyle bitiyo yaa" dersiniz.

    Yüzüme vurma şunu ya kötü oluyorum.

    İlk Lucian oynadığım zaman aklıma geldi şimdi.Dakikada 2 Q atıp 'Wat Dı Fah bu nasıl bi mana içme????" demiştim.

    O değilde nerf gelecek zaten.En son Draven nerfüne bu kadar üzülmüştüm.


    Bir şey olmaz bizim bisikletimiz var




  • Güzel

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eline sağlık. Lucian'ı çıktığı gün büyük umutlarla almıştım ama biraz güçsüz kalıyordu. Bir ara girersem tekrar denerim, buff geldi bir de tam olur.
  • Gayet hos. Begendim. Bir de guzel matchuplar olursa muthis olur. Eline saglik.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rohypnol -- 6 Aralık 2013; 23:10:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kreas Lunaquas

    quote:

    Orijinalden alıntı: -Kratos-


    quote:

    Orijinalden alıntı: Kreas Lunaquas

    quote:

    Ne kadar CC o kadar GG

    Kınadım.

    Bir de Lucian'ın Matrix referansını falan herkes görüyor ama asıl alındığı nokta Equilibrium'dur, saygılar.

    Ha bir de early'de çok Q spamlamayın "dakikada bir o da adama vurursa"yı kaldırabiliyor Lucian. Yoksa "bunun manası niye böyle bitiyo yaa" dersiniz.

    Yüzüme vurma şunu ya kötü oluyorum.

    İlk Lucian oynadığım zaman aklıma geldi şimdi.Dakikada 2 Q atıp 'Wat Dı Fah bu nasıl bi mana içme????" demiştim.

    O değilde nerf gelecek zaten.En son Draven nerfüne bu kadar üzülmüştüm.


    Bir şey olmaz bizim bisikletimiz var




    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Helal qamqs bugün arkadaşın hesabında oynadım ( TR ) ilk oyunumda 11/1/6 gibi bir sonuç elde ettim.Q aa ile verdiğimiz damage çok harika cidden tebrik ettim güzel olmuş
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 14Yaşındayım

    Helal qamqs bugün arkadaşın hesabında oynadım ( TR ) ilk oyunumda 11/1/6 gibi bir sonuç elde ettim.Q aa ile verdiğimiz damage çok harika cidden tebrik ettim güzel olmuş

    Konuyla alakasız ama evime creeper girmiş sonra eve bende girdim ve patladı.Eşyaları toplamaya çalıştım chest vs ama yarisindan fazlası gitti.Daymınd lar falan buhar oldu hep.Ne yapsam ki acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Janna ne ara heal basmaya basladi la?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kyojin Art

    Janna ne ara heal basmaya basladi la?

    ultiyi kastediyordur
    ayrı bi soru sorucam bu hero nasıl oldu da birden metaya girdi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lifad

    quote:

    Orijinalden alıntı: Kyojin Art

    Janna ne ara heal basmaya basladi la?

    ultiyi kastediyordur
    ayrı bi soru sorucam bu hero nasıl oldu da birden metaya girdi

    Hea aynen ufak bi can basiyodu hemde su doublelift, wild turtle, gosu, holy filan oynayinca popi oldu kank

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.