Şimdi Ara

Yenilenen Rehber!! Jungler Aatrox!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
3.294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Görebildiğim Hatalar Giderildi Rehber Güncel !

    Önceki rehberim olan Solo Top Aatrox rehberim pek iyi değildi.Bana sanki bir şeyler eksik gibi gelmişti.Sonra Aatrox'un aslında ormanda oynanması için yapılmış olduğunu keşfettim.Bu rehberim Jungler Aatrox üzerine olacak.Ama yine de Solo Top'ta oynamak isteyenler aynı eşya dizilimini yapabilir.Kabiliyetler konusunda ise orman ile ilgili olanları silip lane için gerekli olanlara verebilirler.Şimdi Aatrox nedir kimdir,ne yapmaya gelmiş,bunları öğrenelim ;


     Yenilenen Rehber!! Jungler Aatrox!!!




    Aatrox, Darkin adıyla bilinen bir ırkın son beş üyesinden biri olan efsanevi bir savaşçı. Devasa kılıcını büyük bir zarafet ve ustalıkla taşıyor, üzerine gelen orduları biçerken, büyüleyici bir görünüm arz ediyor. Aatrox'un canlı gibi duran kılıcı, karşısında düşen her rakibin kanını içerek sahibini güçlendirip, çıktığı kıyım seferini ateşliyor.

    Aatrox hakkındaki bilinen ilk öykü, yazılı tarih kadar eski. Bu öykü, sadece Müdafîler ve Büyücü Krallar olarak bilinen iki büyük taraf arasındaki savaşı anlatıyor. Büyücü Kralların kazandığı ezici galibiyetler, rakiplerini ebediyen yok olmanın eşiğine getirmişti. Son çatışmada, Müdafîler ordusu sayıca azdı, yorgundu ve silahsızdı. Yenilgi kaçınılmaz görünüyordu.

    Tüm umutlar tükenmişken, Müdafîlerin arasında Aatrox belirdi. Birkaç kelimeyle askerleri kanlarının son damlasına kadar savaşmaya sevk ettikten sonra, kendini savaş alanına attı. Varlığı, ümitsiz haldeki savaşçılara esin kaynağı oldu. Başlangıçta, bu meçhul kahramanın düşmanları katledişini ağızları açık izlediler; bedeni ve kılıcı tek bir varlıkmışçasına, uyum içinde hareket ediyordu. Kısa süre sonra, savaşçılar kendilerini dövüşmek için yanıp tutuşur halde buldular. Aatrox’un peşinden çatışmaya daldılar; her biri, on kişinin gücüyle dövüşüyordu. Sonunda, mucize olarak tanımlanabilecek bir zafer elde ettiler.

    Aatrox o savaştan sonra ortadan kayboldu; ama Müdafî ordusunun keşfettiği öfke için aynı şey söylenemezdi. Kazandıkları şaşırtıcı zafer, yenilerini doğurdu. Sonunda evlerine döndüklerinde, kahraman gibi karşılandılar; ama tüm uygarlıklarını yok olmaktan kurtarmalarına rağmen; karanlık, her bir savaşçının zihninde yer etmişti. İçlerinde bir şeyler değişmişti. Zamanla, savaşa dair anıları silinip gitti; yerini ise kasvetli bir gerçek aldı: yaptıkları kahramanlık, aslında kendi elleriyle işlenmiş birer vahşet suçuydu.

    Buna benzer öyküler, pek çok kültürün efsanelerinde yer etmiş halde. Hepsine inanmak gerekirse, Aatrox'un varlığı, tarihin en önemli savaşlarından bazılarının gidişatını değiştirmiş olmalı. Bu öyküler onu karanlık devirlerde gelen bir kurtarıcı olarak anlatsa da, Aatrox'un gerçek mirası, çatışma ve savaşla dolu bir dünya olabilir.

    ''Bazıları onur için savaşır, bazıları şan için. Önemli olan tek şey, savaşman.''
    -- Aatrox

    Yetenekler


    Pasif

     Yenilenen Rehber!! Jungler Aatrox!!!
    Kan Kuyusu : Aatrox Can tüketen bir yetenek kullanırken, kendine verdiği hasarı Kan Kuyusu'na depolar. Ölümcül hasar aldığında, Aatrox kuyudan kan çekerek kısa bir süre içinde can yeniler. Ek olarak, kuyuda bulunan her %2 kan için %1 Saldırı Hızı kazanır.

    Bize hem ölümsüzlük hemde gayet fazla Saldırı Hızı veren bir pasif.Bu pasif sayesinde TF'lere çekinmeden atlayıp en azından ADC/APC'yi kesebiliriz.Guardian Angel ile harika oluyor.Onu sonlara doğru yazarım.


    Q Yeteneği

     Yenilenen Rehber!! Jungler Aatrox!!!
    Karanlık Uçuş :

    Bedel: Mevcut Can değerinin%10 kadarına mal olur

    Menzil: 600

    Aatrox havalanıp hedef noktaya darbe indirerek, çarpma alanının ortasındaki rakiplerin hasar görmesine ve savrulmasına yol açar.
    Aatrox havalanır ve hedef noktaya inerek, yakındaki tüm rakiplerin 70/115/160/205/250 (+60% ek Saldırı Gücü) fiziksel hasar almasına, çarpma noktasının merkezindeki rakiplerin 1 saniyeliğine havaya savrulmasına yol açar.

    Aatrox'un en sevdiğim yeteneklerinden biri.Tek kaçış ve Gap Closer skill'imiz.Doğru zamanda,doğru yerde kullanırsak çok iyi işler çıkabiliyor.


    W Yeteneği

     Yenilenen Rehber!! Jungler Aatrox!!!
    Can Alan /
     Yenilenen Rehber!! Jungler Aatrox!!!
    Kan Bedeli :

    Bedel: Bedelsiz

    Menzil: Kendin

    Açıkken, Aatrox her üçüncü saldırısında kendi Canı pahasına ilave hasar verir. Kapalıyken, Aatrox her üçüncü saldırısında Can yeniler.
    Kapalıyken Aatrox Can Alan'dan yararlanır; açıkken ise Kan Bedeli devreye girer ve Can Alan kalkar.

    Can Alan: Aatrox her üç saldırıda bir 20/25/30/35/40 (+25% ek Saldırı Gücü) Can yeniler; can değeri yarıdayken, bu miktar %200 artar.

    Kan Bedeli: Aatrox her üç saldırıda bir 60/95/130/165/200 (+100% ek Saldırı Gücü) ilave fiziksel hasar verir ve Can kaybeder .

    Aatrox'un en sevdiğim yeteneği.Hem Early hem Late'de çok fazla Can Yenilemesi ve fazladan Saldırı Hasarı kazanıyoruz.Doğru zamanda,doğru yerde kullanmak önemli.TF'lere girerken Kan Bedeli'ni açın(Eğer canınız tamamen doluysa.Eğer dolu değilse bir zahmet yandaki minyon/ifrit/kurt'ları keserek canınızı doldurun)


    E Yeteneği

     Yenilenen Rehber!! Jungler Aatrox!!!
    Azap Kılıcı :

    Bedel: Mevcut Can değerinin %5 kadarına mal olur

    Menzil: 1000

    Aatrox kılıcının gücünü ortaya çıkararak tüm rakiplerin hasar görmesine ve yavaşlamasına yol açar.
    Aatrox kılıcının gücünü ortaya çıkararak isabet alan tüm rakiplerin 75/110/145/180/215 (+60% Yetenek Gücü) (+60% ek Saldırı Gücü) Büyü Hasarı almalarına ve 1.75/2/2.25/2.5/2.75 saniye süreyle %40 yavaşlamalarına yol açar.

    Aatrox'un bir diğer CC'li skill'i.Gerekse dürtmek,gerekse uzaktaki minyonları almak,gerekse kaçmak,gerekse yetişemeyeceğimiz yerdeki kill'leri almak için kullanacağız bunu.TF'lerde kaçanı yavaşlatmak yada kaçarken seni kovalayanı yavaşlatmak için ideal.Nasus veya Thresh'inki kadar olmasa bile yeterdi düzelde yavaşlık sağlıyor.


    R Yeteneği

     Yenilenen Rehber!! Jungler Aatrox!!!
    Kıyım :

    Bedel: Bedelsiz

    Menzil: 550

    Aatrox rakiplerinin kanını çekip çevresindeki tüm rakip şampiyonlara hasar verirken, kısa süreliğine Saldırı Hızı değerinde artış ve ilave Saldırı Menzili elde eder.
    Aatrox rakiplerinin kanını çekerek etrafındaki tüm rakip şampiyonlara 200/300/400 (+100% Yetenek Gücü) büyü hasarı verir ve 12 saniyeliğine Saldırı Hızı değerinde %40/50/60 artış ile 175 Saldırı Menzili elde eder.

    Aslında en sevdiğim yeteneğin bu olduğunu da söyleyebilirim.Tam build halde takımdaki ADC ile yarışacak hale geliyorsunuz.Gerçekten çok fazla Saldırı Hızı veriyor.Pasif full iken,ulti 3 seviye iken ve 18 lvl tam build iseniz 2,00'dan fazla Saldırı Hızı'nız olabiliyor.TF'nin ortasına Q ile atlayın,havada iken yada atlamadan önce W'yu Kan Bedeli'ne getirin,yere düştüğünüz anda ultinizi açın.Düzgün kullanımda Penta Kill garantisi veriyorum.Ben daha beceremedim Penta'yı ama biraz daha uğraşırsam yapabileceğime eminim

    Build




    Doran ile başlıyoruz çünkü bu eşya bize yeterli Saldırı Hasarı ve Can Yenileme'yi veriyor.Manamız olmadığı skiller Can kullandığı için Aatrox ne kadar hızlı can yenilerse o kadar iyidir.

     Yenilenen Rehber!! Jungler Aatrox!!!


    Karşıda AD ağırlıklı şampiyonlar varsa öneririm.

     Yenilenen Rehber!! Jungler Aatrox!!!


    Karşıda AP ağırlıklı şampiyonlar varsa öneririm.

     Yenilenen Rehber!! Jungler Aatrox!!!


    Verdiği AD olsun,Saldırı Hızı olsun,Can Çalma'sı olsun tam tamına Aatrox için olan bir eşya.Aktifini kullanmayı sakın unutmayın!



    Önceki Aatrox Rehberi'ndeki en büyük eksiklerden biri.Can Çalma'nızı çok fazla yükseltiyor.Ayrıca verdiği Büyü Direnci gerçekten yardımcı oluyor.Tank Aatrox her zaman daha iyidir.Bunu asla unutmayın!



    Ölümsüzlük.Harika bir olay değilmi?Peki ya bunu 2 kere yaşayabilmek??

    İşte bunu yaşamak harika bir his.Aatrox size bunu yaşattırıyor.Taktiğiniz şu olsun ;

    Hem pasif hemde GA açık iken TF'ye atlıyoruz.Ulti dışında herşeyi atıp ölüyoruz.Sonra GA sayesinde doğup ultiye basıyoruz.Eğer yine ölürsek pasif devreye giriyor,bir daha doğup karşıda yaşayan kaldıysa yine kesiyoruz.Bu sayede gerçekten "ölmeden" TF'yi kazanıyoruz.

    İlk seferinde ölmeyeceğinize garanti verebiliyorsanız ultinizi açabilirsiniz.Genellikle ölüp,ulti açıp,tekrar ölüp,kalanları kesecek kadar uzun sürmüyor Team Fight'lar.

    Eşyaların geri kalanını karşıya göre dizin.Önemli olan şey takımınızın tanklık ihtiyacını karşılayabilmeniz.Bunu hangi eşya ile yapabiliyorsanız,onu alın.

    Sihirdar Büyüleri


     Yenilenen Rehber!! Jungler Aatrox!!!


    Klasik kaçış/kovalayış senaryosu.

     Yenilenen Rehber!! Jungler Aatrox!!!


    Jungler olduğunuz için şart.

    Jungle Rotası


    Her manası olmayan junglerda olduğu gibi Red'den başlayıp smite atıyoruz.Tek kesebildiğimiz için yardım istemenize gerek yok.

    Oradan İfrit/Wraith'leri alıp Blue'yu yine Smite yardımıyla alıyoruz.Ve Mavi takımdaysak (haritanın sol alt tarafı) Top Lane'e,
    Mor takımdaysak (haritanın sağ üst köşesi) Mid Lane'e ilk gank imizi atıyoruz.Devamı tamamen oyunun gidişatına bağlı.Ganklerden sonra en az 1 kampı temizleyin.Yeni gelen kampı ise ilk gankinizi attıktan sonra temizleyin.

    Zaman tutmayı öğrenin,
    İfrit/Wraith-Kurt/Wolf-İkiz Golemler/Double Golems : 0:50,
    Kırmızı/Red-Mavi/Blue Buff : 5:00,
    Ejderha/Dragon/Drake : 6:00,
    Baron Nashor : 7:00 dakikada bir yeniden çıkar.
    Yeni kamp hakkında pek bir bilgim yok ama o da 0:50 olmalı.Yine de yanlış olmasın siz kendiniz kontrol edin.

    Rünler


    Örnek Rün Sayfası

     Yenilenen Rehber!! Jungler Aatrox!!!


    Can Çalma'nın neden lazım olduğunu anlatmama gerek yok sanırsam.Araya isterseniz Zırh Delme/Ar.Pen rünü ekleyebilirsiniz.

    Kabiliyetler


    Örnek Kabiliyet Sayfası

     Yenilenen Rehber!! Jungler Aatrox!!!


    Aatrox,zırha olduğu kadar bolca Saldırı Gücü/AD'ye de ihtiyaç duyar.Bu yüzden 9-21 yerine 21-9 kabiliyet sayfası kullanıyorum.

    Rakipler


    Jungler olarak oynadığınız için rakibiniz pek olmaz aslında.Yine de Jax'tan korkun.

    Bu arada counter jungle yapabilirsiniz.Saldırı Hızı/Attack Speed'imiz yüksek olduğu için rahatlıkla buff alıp kaçabilirsiniz.


    Bu rehber de burada bitmiştir.İyi günler,iyi oyunlar,bol pentalar dilerim!!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Kratos- -- 6 Aralık 2013; 16:58:04 >







  • önlerden
  • Life steal rün yerine direkt attcak damage rün daha iyi bence çünkü w skill'i gerek early'de gerekse mid ve late game'de gayet hayvani life steal sağlıyor, bütün rehberi okumadım ama altını üstünü inceledim, bence olmuş eline sağlık
  • Builde buraz daha cesit lazım. Iyi olmus

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elinize saglik güzel olmuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi gibi ya.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6. item ne alalım ?
  • redden başlayıp smite atıyoruz buraya kadar okudum ve gidiyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mandira10

    redden başlayıp smite atıyoruz buraya kadar okudum ve gidiyorum

    Mağaradan mı çıktın kardeş


    İyi rehber qnq +rep
  • ben her karaktere blue başlıyorum hocam. redin süresi bitmesin ki daha sağlam ve daha bol gang atayım diye ? aatrox da da bu olabilir mi ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ZeusunAmcası

    quote:

    Orijinalden alıntı: mandira10

    redden başlayıp smite atıyoruz buraya kadar okudum ve gidiyorum

    Mağaradan mı çıktın kardeş


    İyi rehber qnq +rep

    hiçbir junglere hele hele aatroxa redden başlanmaz bilmeyenler kaldımı hala QQ


    bu arada simitide yeni kampa atacaksın maviye degil

    edit:sonra mid 7 levelken 4 level gezinip gank ataq derken kill veriyonuz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Flareon -- 5 Aralık 2013; 18:57:57 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mandira10

    redden başlayıp smite atıyoruz buraya kadar okudum ve gidiyorum

    40 sn cd var . Sen red al wraith kes blueya gidene kadar ne kadar zaman geciyor biliyor musun ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu kabiliyet ve runlerle doran alip jungle donulmez. Denedim olmuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tabzana


    quote:

    Orijinalden alıntı: mandira10

    redden başlayıp smite atıyoruz buraya kadar okudum ve gidiyorum

    40 sn cd var . Sen red al wraith kes blueya gidene kadar ne kadar zaman geciyor biliyor musun ?

    redi pulla alıp o smiteyi golemlere at süre gene yetişiyor
  • Aatrox bence Solo Top da canavar canavar. Ben oynayabiliyorum kendisi ile. :Karşıda kim olsun farketmez hep W fullüyorum. Botkr - Hydra(yada BT) sonra biraz tank itemları vs cıkıyorum. Efsane oluyor.. En azından benim için.
  • Emeğe sağlık +rep

    Bu arada ekledm qnq duo lazım bana
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mandira10

    quote:

    Orijinalden alıntı: tabzana


    quote:

    Orijinalden alıntı: mandira10

    redden başlayıp smite atıyoruz buraya kadar okudum ve gidiyorum

    40 sn cd var . Sen red al wraith kes blueya gidene kadar ne kadar zaman geciyor biliyor musun ?

    redi pulla alıp o smiteyi golemlere at süre gene yetişiyor

    Yolu uzatmana gerek yok . Golemi 50 snde bir , blueyu 5 dk de bir alırsın . Sen goleme git blueyu bulursan haber ver .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Eline sağlık güzel rehber.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tabzana


    quote:

    Orijinalden alıntı: mandira10

    quote:

    Orijinalden alıntı: tabzana


    quote:

    Orijinalden alıntı: mandira10

    redden başlayıp smite atıyoruz buraya kadar okudum ve gidiyorum

    40 sn cd var . Sen red al wraith kes blueya gidene kadar ne kadar zaman geciyor biliyor musun ?

    redi pulla alıp o smiteyi golemlere at süre gene yetişiyor

    Yolu uzatmana gerek yok . Golemi 50 snde bir , blueyu 5 dk de bir alırsın . Sen goleme git blueyu bulursan haber ver .

    manasız hero yaaah diyip redden başlarsan sana blue vermezler zaten merak etme




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mandira10

    quote:

    Orijinalden alıntı: tabzana


    quote:

    Orijinalden alıntı: mandira10

    quote:

    Orijinalden alıntı: tabzana


    quote:

    Orijinalden alıntı: mandira10

    redden başlayıp smite atıyoruz buraya kadar okudum ve gidiyorum

    40 sn cd var . Sen red al wraith kes blueya gidene kadar ne kadar zaman geciyor biliyor musun ?

    redi pulla alıp o smiteyi golemlere at süre gene yetişiyor

    Yolu uzatmana gerek yok . Golemi 50 snde bir , blueyu 5 dk de bir alırsın . Sen goleme git blueyu bulursan haber ver .

    manasız hero yaaah diyip redden başlarsan sana blue vermezler zaten merak etme

    Senin eloda invade riskine karsılık blueyu koruyan adamlar yoktur . Oyuna baslayıp basede skill deneyen , minyonlar gelene kadar kule altında bekleyen adamlar vardır . Sende haklısın .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.