Şimdi Ara

USB 3.1 ile önceki bağlantıları unutun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
2
Favori
1.399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • USB 3.1 ile önceki bağlantıları unutun





    90'lı yılların ortalarından itibaren bilgisayar dünyasında yaygınlaşmaya başlayan USB teknolojisi, o günden bu yana vazgeçilmezlerden birisi oldu ve hem masaüstünde hem de farklı formatlarla mobil cihazlarda boy gösterdi. Ancak geriye dönük uyumluluğu bozmamak adına çıkış yuvası hep aynı formatta kaldı.




    Aradan geçen 20 yılın ardından USB Forumu radikal bir karar aldı ve USB 3.1 olarak hayatımıza girecek yeni teknolojinin geriye dönük uyumluluk sunmayacağını açıkladı. USB 3.1 standardının ilk duyurulduğu dönemde geriye uyumluluk listede olan bir özellikti. Ancak forum yenilikler sunmak adına klasik USB yuvası tasarımından vazgeçti. 




    USB 3.1 standardı Type-C adı verilen yeni bir bağlantı tipi ile geliyor. Bu bağlantı microUSB tasarımına oldukça benziyor ancak en önemli özelliği her iki yöne çevirerek kullanabilmeniz. Yani Lightning kablosuz gibi Type-C kablonuzun hangi yüzünün alta baktığı önemli olmayacak.




    Tasarımın küçülmesi neticesinde artık ilişkili tüm cihaz ve aksesuarlarda da boyutların küçüldüğüne şahit olacağız. Küçük boyutlara rağmen standart 10Gbps veri aktarım hızlarına imkan tanıyabiliyor. Ayrıca cihazdan cihaza 100W gibi devasa bir enerji akımı da sağlanabiliyor.




    USB 3.1 standardının bu haline bakıldığında aslında Thunderbolt teknolojisine alan kaptırmamak için yapılmış bir hamle olduğu görülüyor. Zira Intel, Thunderbolt kontrolcülerinde artık 20Gbps hız, bilgisayardan bilgisayara veri aktarımı, 53W ve üzeri seviyelerde enerji transferi gibi yeniliklere önümüzdeki yıldan itibaren yer vermeye hazırlanıyor. 




    USB 3.1 hali hazırda üreticilere test amaçlı dağıtılmış durumda ve gelecek yıl itibariyle kullanıma sunulması hedefleniyor. USB 3.1 piyasaya çıktığında şu an kullandığımız hiç bir dizüstü bilgisayar soket uyumu sağlamayacak ve muhtemelen adaptörler yardımıyla standardı kullanıyor olacağız.  

     

     



    Kaynak:http://www.geek.com/chips/usb-3-1-spec-solves-first-world-problem-introduces-smaller-reversible-usb-plug-1578815/







  • hep 4k standardını oturtmak için yapılıyor bunlar. 2 sene sonra elimizdekiler çöp demek oluyor bu. çöp olmasa bile çöp etmek için ellerinden geleni yapacaklar. biz yine bizim ihtiyacımız gibi hissedeceğiz 3.1 li donanımları. donanım ve yeni yazılım satışlarındaki düşüşler ilk hamlesini yaptırdı kapitalist sisteme.

    bakalım daha ne hamleler gelecek.

    yeni slotlar

    yeni cpu yuvaları

    yeni sata girişleri

    ...
  • Tek seferde takılsın da gerisi önemli değil
  • Biz hala 2.0 :(

  • USB 3.0 bile tam manası ile yaygınlaşmamasına rağmen(yeni mobo'ların bile çoğunda front panel 3.0 yok) böyle tamamen farklı bir soket yapısı ile teknoloji üretimi cidden radikal bir karar.

    sittin seneye ancak yaygınlaşır bu.
  • Haber iyi,fakat herhangi bir çizim yada prototip görüntüsü olsaydı.İçinde erkek bir parça olmazsa çok iyi olucak,mini usb girişlerinden az çekmedik.Hem aşağı-yukarı takması bilmeyen için dert,hemde içindeki parçanın aşınması ve bozulması dert.

  • 3,5'' Harici HDD'ler için çok iyi olacak. Artık tıpkı 2.5'' ler gibi direk USB üzerinden beslenir herhalde.
  • 100watt fazlaymis gibi gelsede hicde abarti degil. bu sayede harici ekran kartida kullanmak mumkun olacak. laptoplarda cigir acar.

  • Biz hala 2.0
  • dünyada devrim olmuş

    bizdeki etkisi anca çıktıktan beş yıl sonra görülür
  • bari adaptör felan yardımı ile takılabilse eski usb 2 ler 3 ler. yoksa yaygınlaşması çok yavaş olabilir. her şeyimiz usb yazıcımız hddmiz flaşımız klavyemiz mousemiz napak yani hepsini deiştirelimmi. ama bu teknolojinin getireceği güzel şeylerde var. monitörlere direk bağlantı atılır ekstra elektrik kablosu olmadan. veya 3.5 inc diskler direk çalışır. hatta 100 wata kadar güc harcayan yazıcılar tarayıcılar herhangi bir prize ihtiyaç duymadan bağlanır.

  • Şu teknolojide herşeyi geliştirdiler yenilediler de bir telefon bataryalarına çözüm bulamadılar.

  • daha 3.0 yaygınlaşmadı aceleniz ne
  • 3.0 Belleğim var 65 mb üstünü göremedim gitti gelsin bir an önce bu teknoloji..

  • biz gormeyiz

  • Geriye dönük olmaması çok kotu bir karar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pcı express 4.0 ve ddr4 ramlerle bırlıkte cıkarsa guzel kombınasyon olur toptan yenılerız artık sıstemlerı
  • geriye uyumluluk bence sıkıntı olmaz. 3.1 portuna takılabilen usb hublarla sorun çözülebilir. yanlış mı düşünüyorum?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: pegasus1881

    pcı express 4.0 ve ddr4 ramlerle bırlıkte cıkarsa guzel kombınasyon olur toptan yenılerız artık sıstemlerı

    Kapitalizm budur işte, sürekli eskiye uyumluluk sunmamak , yeniliği azar azar vermek veya yerinde sayması


    intel i9 çıkarabilir neden çıkarmıyor? Adam kurmuş bir sistem milleti somuruyor işte.


    sürekli yenileme ihtiyacı..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dogrudur tum dunyada gecerlı duzen kapıtalızmdır he nekadar begenmesek ıstemesek ve kabul etmesekte
    ısın bırde teknolojıye dıren(me)mek kısmı var dırenebılırız ama enınde sonunda uymak zorunda kalıyoruz nasıl bugun p4 ıslemcılerın dula core ıslemcılerın cogu seye yeterlı oldugu halde kullanılmaması ornegınde olması gıbı
  • Niye düz mantık bakıyoruz ki? USB üzerinden şarj etme olayını düşünün, bunu laptoplarda kullandığınızı düşünün, adaptör basit olsun ve üstüne usb portu laptopta standart bir giriş olsun, 100w altı çok laptop var ve rahatça kullanır bunu, laptoplardan çıkış konusunda ise tabi gereksiz çoğu zaman ama usb3 destekli 3,5"'lik hdd'ler 3.1 olduğunda harici bir adaptöre de gerek duymayacak artık, bu da önemli. Ayrıca tek çıkıştan çoklamayı da kolaylaştıracaktır bu. Düşünürsek Asus'un usb üzerinden çalışan monitörü vardı, en çok ona fayda, usb3 yetiyor tabi ama büyük bir ilerleme sağlayabilir böyle bir durum.

  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.