Şimdi Ara

Gigabyte'dan özel tasarımlı GeForce GTX 780 Ti GHz Edition

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Gigabyte'dan özel tasarımlı GeForce GTX 780 Ti GHz Edition


     

     

    Nvidia'nın ilk detayları bir süre önce ortaya çıkan GeForce GTX 780 Ti GHz Edition modeli için hazırlıkları ortaya çıkan ilk firma Gigabyte oldu. Tayvan merkezli firma tarafından hazırlanan özel ekran kartı, yüksek saat hızları ve güçlü soğutucusu ile performans tutkunlarının meraklı bakışlarını üzerine çekecek gibi görünüyor. Referans tasarımlı GeForce GTX 780 Ti modelinde olduğu gibi Kepler mimarisine ait GK110-425-B1 grafik yongasının güç verdiği ekran kartı, aynı zamanda özelleştirilmiş baskılı devre kartı kullanan ilk GeForce GTX 780 Ti sıfatını taşıyor.

     

    10+2 fazlı VRM tasarımının eşlik ettiği ekran kartı, 384-bit bellek veri yolu desteği ve 3GB GDDR5 bellek ile geliyor. Özellikle ikincisi önemli zira bazı haberler, GeForce GTX 780 Ti'ın 6GB GDDR5 bellek ile geleceğini iddia etmişti ancak görünen o ki, bu biraz da üreticilerin tercihine kalmış durumda. Grafik işlem birimi standart olarak 1085MHz'de, GPU Boost özelliğinde ise 1150MHz'de görev yapan kart, standart GPU hızı 875MHz olan düz GeForce GTX 780 Ti modeline hız anlamında fark atıyor. Nvidia tarafından pazarın tek GPU'lu en hızlı ekran kartı olarak lanse edilen GeForce GTX 780 Ti'ın performansını daha da öteye götüren kart, aynı zamanda bakır ısı boruları ile desteklenmiş üç fanlı özel soğutucusu ile yüksek soğutma performansı sağlıyor. 450 Watt'a kadar yüksek güç seviyesinde ortaya çıkan ısıyı dağıtabilen soğutucusu, hız aşırtma başarımını da büyük oranda güçlendiren soğutucu tüm bunlara ek olarak hem kartın daha serin çalışmasına katkı sağlayan hem de baskı devre kartının arka kısmında yer alan bileşenlerin korunmasını sağlayan alüminyum plaka genel görünümü de güçlendiren bir görev üstleniyor.

     

    Yüksek saat hızlarının bir sonucu olarak ısıl tasarım gücü referans tasarımlı GeForce GTX 780 Ti modelinden farklı olarak 250 Watt'dan 375 Watt'a yükselen kart, ihtiyaç duyduğugücü ik iadet 8pin PCIe güç konnektörü üzerinden alıyor. Uyumlu bir anakart üzerinde SLI teknolojisiyle çoklu kuruluma da olanak tanıyan Gigabyte GeForce GTX 780 Ti GHz Editon, görüntü aktarımı için Nvidia'nın referans tasarımlı güncel ekran kartlarında olduğu gibi çift DVI, HDMI ve DisplayPort konnektörlerini kullanıyor. Yapılan ilk testlerin sonuçlarına göre standart bir GeForce GTX 780 Ti modeline göre ortalamada 10 kare/saniye gibi bir fark ile kaydadeğer biçimde daha hızlı olan özel kartın fiyatı da sahip olduğu artılara bağlı olarak daha yüksek olacak. Standart bir GeForce GTX 780 Ti modeli yurt dışında 649$ seviyesinden satılırken, Gigabyte'ın özel tasarımlı çözümünün 699$+ seviyesinde bir fiyatlandırma ile lanse edilmesi bekleniyor .










  • bu kart 6 gb olsaydı 900 ş gibi fiatla satılırdı burada 800 ş gibi fiatla satılır
  • TDP'si yüksekmiş ama o soğutucu ile sorun yaşanmaz, 2 adet 8 pin'lik güç girişi B1 revizyon GPU için oc'a uygun, 780 ile arasındaki 200$ fark ülkemizde vergiler ile 600 TL'yi bulur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 5 Aralık 2013; 15:27:08 >
  • Gigabyte 780 Tİ 699 Dolarla doğdu ve ülkemize uçakta kargoyla gelirken zenginledi ve ülkemize 900+ dolarla giriş yaptı :)

  • hayalimdeki kart. MSI yada Asusun modellerini de görmek lazım. şubat gibi 1500TL civarına bulabilirsem almayı düşünüyorum.

  • evga gtx 780 classified kullanici olarak oc ve performansina hayranim, gtx 780 ti icin yine evga nin degerleri bekliyorum acikcasi. Bu da gayet iyi duruyor.
  • Bide ghz editionu mu vardı ah nvidia ah
  • http://forum.donanimhaber.com/m_84566243/tm.htm

    burada konusu da incelemesi de mevcut
  • 2500 TL civarında satılır. 1500 Hayal olur. GTX 780 1700 TL zaten

  • Tr'de ne kadar olur acaba




  • Titan alanlara yazık oldu

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gigabyte 780 ti ghz edition hazırlayan ilk değil, tek firma :)ghz edition gigabyte koyduğu bir takı, nvidia böyle bir isimlendirme yapmadı.zaten kutuda da model adı olarak sadece 780 ti yazıyor.( sol yüz)

    bu arada mobil sitedeki xz ultra reklamı gitmiş, yerine günden güne değişen usturuplu reklamlar gelmiş.okur sesine kulak verdiğiniz için teşşekkürler.

  • Birde Asus 'a bakmak lazım. Buda çok iyi duruyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.