Şimdi Ara

2560x1440 piksel çözünürlüğe sahip Samsung SM-G900S modeli benchmark testlerinde ortaya çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
2
Favori
1.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • 2560x1440 piksel çözünürlüğe sahip Samsung SM-G900S modeli benchmark testlerinde ortaya çıktı





    Samsung'un gelecek yılın amiral gemi modeli Galaxy S5 modeli ile ilgili iddialar yoğunlaşmaya başlarken, cihazın ilk benchmark sonuçları da internette paylaşıldı.




    GFXBench benchmark platformunda ortaya çıkan bilgilere göre Samsung, SM-G900S kod adına sahip bir cihazın testlerini yapıyor. Cihazın Galaxy S5 olduğuna dair en kuvvetli delil ise 2560x1440 piksel çözünürlüğe sahip olması. Tahminler bu cihazın ilk Galaxy S5 prototiplerinden birisi olduğu yönünde. Daha önce internete sızan kasa görsellerinde cihazın 5.3 inç civarında Super AMOLED bir ekrana sahip olacağı iddia edilmişti. 




    Testlerde prototipin Qualcomm MSM8974 işlemcisi ve Adreno 330 grafik birimi kullandığı görülüyor. Muhtemelen bu cihaz LTE destekli versiyon durumunda. Qualcomm'un Snapdragon 805 yongaseti yılın ikinci yarısına yetişeceği için ilk yarısında çıkan amiral gemi modellerinde Snapdragon 800 yongasetini görmeye devam edeceğiz. 




    Ancak frekans hızının 2.5GHz seviyelerine ulaşması bunun 8974AC yongaseti versiyonu olacağı ihtimalini güçlendiriyor. Bu versiyonda 550MHz grafik birimi hızı ve 933MHz bellek hızı kullanılıyor. Bu yongaseti şu an sadece Gionee Elife E7 modelinde kullanılıyor. Test kodlarından cihazın Güney Koreli SK Telecom operatörü ile birlikte denendiği anlaşılıyor. 




    Samsung'un 64 bitlik Exynos yongaseti için düğmeye bastığı ve gelecek yılın amiral gemi modellerinde yer bulacağı belirtilmişti. Bu bakımdan Galaxy S5'in Exynos 6/Snapdragon 800 kombinasyonu ile gelmesi yüksek ihtimal. 




    Hali hazırda prototip cihaz olduğu için nihai sürümde hangi özelliklerin kullanılacağını kestirmek güç. Üretim verimliliği veya tedarik durumuna göre Samsung bazı bileşenlerden vazgeçebiliyor. Galaxy S5 modelinde bunun haricinde 16MP ISOCELL sensör, 128GB'a kadar depolama kapasitesi, 3GB RAM, metal kasa tasarımı şeklinde özelliklere yer verilmesi bekleniyor.  

     

     



    Kaynak:http://gfxbench.com/device.jsp?benchmark=gfx27&D=Samsung+SM-G900S&testgroup=system







  • Ekranı 10inç'ten küçük cihazlara 2560x1440 çözünürlük bence şımarıklıktan başka bir şey değil.

    Hadi Full HD yaptın anladık ama *okunu çıkartmayın.

    Eskiden fotoğraf makinası megapiksel yarışı vardı, noldu? Sonradan iş netliğe dönünce 5-8 megapikseller dominant oldu.

    Samsung "Geliştirdik ve teknolojimiz hazır" desin saygı duyalım. Ama seri üretim yapıp satmak şımarıklık. Satın alıp da "Oohh süpermiş, dünya varmış" demek 2kere şımarıklık.

  • Benim anlamadığım mevzu s serisi ile note serisini birbirinden ekran ksa boyutu ayırırdı s penden baska ama görüyoruzki samsung kendini mecbur hissediyor her yeni s serisinde ekranı büyütmeye ne olacak 2 3 yıl sonra hem note hem s serisi aynı ekran boyutunumu paylasacaklar o zaman kimse s serisinin amiral gemisini almazki samsung un note serisi ile s serisinin arasına keskin bir çizgi koyması gerekiyor sadece kaleme kalırsa iş 3 yıla kalmaz kimse s serisini almaz 2 amiral gemi yürütmek çok zor bu piyasada ve şu ana kadar bunu sadece samsung başardı ama geleceği zor çok zor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doctor5945 -- 4 Aralık 2013; 14:07:22 >
  • Arada bir sürü model çıkardılar zaten.Biraz daha bekleyip 805 in durumunuda gözlemleser iyi olur.S800 ünde frekansı yüksek işlemcisini kullanırlar.Asıl milletin beklentisi metal kasa.Polikarbon kullanabilirler belki ama metal kasa sanmıyorum.İçindeki donanımdan mıdır bilinmez.En üst modeli çıktığında 2000 TL den aşağı satılmıyor.Metal kasa ile çıktığını düşünürsek 2500 TL derseler şaşırmam.Birde rakiplerini bir şekilde geriye bırakmayı başarıyor tabiki rakiplerinin hatasıda çok büyük.En büyük avantajı firmanın gerek lansman gerek reklam her türlü tanıtıma dünya kadar para harcaması ve marka bilinirliği artırması.En büyük eksisi dünya kadar telefon çıkararak bilemiyorum ama Nokia yı geçmiştir sanırım.Geçen gün birader bir poşet dolusu bozuk telefon ile geldi eve.Dünyada ise milyarlarca var.Uzun yorumun kısası seri üretime kimyasal atıkların dünyayı kirletmesine karşıyım.




  • Çözünürlüğe laf atanlar boşuna konuşmasın apple devri bitti artık retina metina hikaye 8k ya kadar gider çözünürlük

  • android ekosistemi şımarmaya başladı. ne gereksiz şeyler. bu çözünürlüğü neyle besleyeceksin. hangi gpu hangi batarya. buna koyacağın bataryayı gpuyu fullHDye koy piyasayı alt üst et. bu nedir böyle. geçen seneki muhabbet bu senede dönecek. bu çözünürlük çıkacak 805 ile beslenecek. sonra fps düşüşleri falan olacak yetmeyecek. sonra yeni bir nesil işlemci gelecek. o modele sahip yeni seri çıkacak. sonra 4k ya geçicekler aynı şeyler vs vs vs. kısır döngü. bu gidişle bir sonraki telefonum kesinlikle iphone olacak. (onlarda bir ekranı büyütseler artık)
  • acaba ekran kartı r 290x yoksa tıtan mı olacak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keskin53 -- 4 Aralık 2013; 14:22:21 >
  • 20.000 piksel olsa ne fark edecek, göz algılamıyor ki zaten. 1280 X 720 fazlasıyla yeterliydi. Sırf oyunlar için vs. daha yüksek gpu gereksin, yeni ürünler satalım diye böyle yapıyorlar. Yoksa 1280 X 720 çözünürlük ve yeni cpu/gpu lar ile canavar olurdu cep telefonları.

  • 2000 den aşağı gelmesi zor olacağına göre onun yerine g2 alınır. Samsung da havayı alır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah .... versin. Doğru düzgün bir telefon yapmak yerine bas çözünürlüğe bas RAM'e.
    İhtiyaç var mı?
    -Hayır.
    O zaman neden?
    -Saplantılı müşterileri başka nasıl yolarız...

    Almıyorum len almyacağım da. (umurunuzda değil evet ama olsun) Android versiyonum tarihi eser olsun farketmez, adam gibi telefon yapana kadar almayacağım. Yok ayak kadar telefon, yok grafik tasarımcu çözünürlükleri, yok masaüstü ile yarışan RAM'ler. Alın başınıza çalın. Benim sokağa atacak param yok. İhtiyacım omayan. göz boyama şeyler sizin olsun. ... üreticiler.

  • S6=4K 5.5"
    S7=8K 5.7"


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkes laf atmış, ne var yani gayet hızlı ilerliyor teknoloji ve bunuda samsung daha üzerinden 1 yıl geçmeden tüketiciye sunuyor. Siz 10 yıllık LCD ekranlı telefonu Apple'dan alınca birşey yok, Super AMOLED 2K çözünürlüğü samsung yapınca hemen laf.



    Siz 2400 TL ile çift çekirdekli 4inch 1136x640 ekranlı 1 GB ramli 8mp kameralı telefon almak istiyor olabilirsiniz.



    Ama 2000 TL ile 8 çekirdekli 5.3inch ekranlı 3 GB ramli 16mp kameralı telefon almak isteyenler hiçte azımsanacak gibi değil.

    Samsung'u samsung yapan bu... Hak ettiği fiyattan satıyor. Alüminyum kasaymış... Sizin olsun metaliniz. Ben Arap değilim malın görünüşüne değil içine para veririm.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pondera

    Allah .... versin. Doğru düzgün bir telefon yapmak yerine bas çözünürlüğe bas RAM'e.
    İhtiyaç var mı?
    -Hayır.
    O zaman neden?
    -Saplantılı müşterileri başka nasıl yolarız...

    Almıyorum len almyacağım da. (umurunuzda değil evet ama olsun) Android versiyonum tarihi eser olsun farketmez, adam gibi telefon yapana kadar almayacağım. Yok ayak kadar telefon, yok grafik tasarımcu çözünürlükleri, yok masaüstü ile yarışan RAM'ler. Alın başınıza çalın. Benim sokağa atacak param yok. İhtiyacım omayan. göz boyama şeyler sizin olsun. ... üreticiler.


    İyi git aynı fiyata 1gb ram. 4 inch LCD. 1136x640 çözünürlüğü olan telefon al. Sokağa atacak param yok diyor. Ironiye gel Ironiye.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yeni telefon çıkartıcan, tmm, bu gayet normal eyv ama neden her sene ekran boyutunu büyütüp çözünürlüğü arttırıosun bre Samsung (iddaalar doğruysa s5 5.3 inç.Phablet Note 3 ise 5.7 inç). Hayır işin kötü yanı kim ne derse desin şu bi gerçekki androidde Samsung'un borusu öter ve Samsung eğer 2k ekran+5.3 ekran çıkartırsa diğer firmalarda ona yetişmek için bu kombinasyonu kullanıcak. Yani ne gerek var bi türlü anlayamadım şu 2k tellere. Hani Note 3 ün o devasa ekranında bile ölü pixel olsa anlamassın. Buna rağmen 2k ekran yapmak. Tamamen saçmalık

  • quote:

    Orijinalden alıntı: sdelta

    20.000 piksel olsa ne fark edecek, göz algılamıyor ki zaten. 1280 X 720 fazlasıyla yeterliydi. Sırf oyunlar için vs. daha yüksek gpu gereksin, yeni ürünler satalım diye böyle yapıyorlar. Yoksa 1280 X 720 çözünürlük ve yeni cpu/gpu lar ile canavar olurdu cep telefonları.

    Tüm olay bundan ibaret işte... Yeni ürünler satmak istiyor samsung. Birde eskiyi satmak isteyen var. Elinde kalan 5 devrelerini 5c'ye koyup satıyor mu satıyor. En Yeni modeline bile 10 yıllık teknoloji olan berbat ötesi çözünürlük fakiri LCD koyuyor mu koyuyor. Ama dışını metal yapıyor tüm araplar hemenvmetale koşuyor. Gösteriş meraklısı işi işte.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haziranda ciksada alsak umarim metal kasa olmaz zaten buyuk ihtimak Note3 tarzi deri kapak olucak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EmreTheBand -- 4 Aralık 2013; 15:25:25 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Takip edicem şu S5 lansmanını: S5! DÜNYANIN EN YÜKSEK ÇÖZÜNÜRLÜLÜKTEKİ TELEFONU. İLK VE TEK... NEDEN Mİ YAPTIK? ÇÜNKÜ YAPABİLİYORUZ DA ONDAN. AYRICA SATABİLİYORUZ DA...

    Bir Samsung yetkilisinden "Bu kadar yüksek çözünürlülükte telefon yaptık çünkü...." ile başlayan bir beyanat okuyan/duyan olursa lütfen paylaşsın. Çok merak ettim 2500 pikseli napıcaz? Photoshop mu kullanacakmışız telefonda, yoksa Battlefield4 mü oynayacakmışız? Yoksa uydudan gezegen fotoğrafı mı çektirecekler? Ciddiyim.

  • İşte gereksiz işe yaramayacak teknoloji kullanmayan tek firma Apple ama fiyatları pahalı Samsung da gereksiz şeylerle uğraşmasa daha uygun fiyatlı telefon çıkarsa satış patlaması yapar

  • Yapacakları basit,%80 şeffaflığa ulaşılmış güneş enerjisi panellerini kullanmaya başlayacaklar yoksa yeterli enerjiyi sağlayamayacaklar,kablolara bağımlı olmaktan sıkıldık. Üzerimizde milyarlarca yıl bize yetecek bir nimet var ama bundan faydalanmamak için o kadar kasıyoruz ki anlatamam. Enerji baronları engelliyor,zira bir ürünü üretmek pahalı olabilir ama bu tarz ürünleri ürettin mi 10-20 yıl bakım masrafından başka masrafın olmayacak.

  • Teknoloji gelismesin mi?

    - Gelismesin be kardesim; Gelistikce trilyon dolar parasi olan sirketler daha az adam calistirip daha karli olmaya calisiyor, daha fazla ozellik koyup daha cok satmak icin hep eksik gedik urun cikartiyor, daha fazla cevrenin anasini aglatiyor. Boyle gelisecekse hic gelismesin kardesim.

    Insanliga faydasi olmayan teknolojiyi ben ne yapayim? Sanmayin ki bu telefonlari dunya nufusunun yarisi alabiliyor. Alsa alsa %0.9 u alabiliyor. Alanlarda uretme adina en fazla mail okuyup pdf aciyor telefonunda.

    2K ekranda oyun oynamak icin milyarlik nufus kole gibi calisiyor hala daha teknoloji ne kadar gelisiyor yasasin Samsung, apple, google diyorsunuz.

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.