Şimdi Ara

torrentlerlerinizi ipade bağlı harici hard disk veya SD karta indirin.. (jb gerekir)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
2
Favori
1.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ipad 2, versiyon 6.1 (jailbreakli=jb) ile denenmiştir.

arkadaşlar, ipade bağladığımız camera connection kite takılı SD kart veya camera connection kite USB girişinden bağlı ve elektrik ihtiyacını kendisi karşılayabilen harici hard diske torrent indirmenin yolunu anlatmaya çalışacağım.

Elektrik ihtiyacını USB den alan hard diskleri ipade bağlamak için Y kablo,ipad minilere bağlamak için de yine uygun girişli Y kablo gerekiyor. Y kablo bulamadığım için elektrik ihtiyacını USB den karşılayan hard diskleri deneyemedim.

(bilmeyenler için, ipadler camera connection kitlere dışarıdan takılan ve USB den gücünü alan harici hard diskleri veya bazı USB'leri çalıştıracak gücü sağlayamadığı için bu gibi cihazları bağlarken problemler yaşanıyor.SD kartlarda ise genelde problem yaşanmıyor, SD lerin 32 GB a kadar problemsiz çalıştığını okumuştum.Biz de problem yaşadığımız cihazlara Y kablo ile elektrik desteği veriyoruz)

Y kablolar :

torrentlerlerinizi ipade bağlı harici hard disk veya SD karta indirin.. (jb gerekir)

değişik şekilde Y kablolar var, özet olarak bu kablonun bir ucu ipadler için camera connection kite,ipad miniler için (denemedim) Lightning to USB Camera Adaptere (erkek uç), bir ucu bilgisayar-laptop gibi bir güç kaynağına (erkek uç), bir ucu da gücünü USB den alan harici hard diskinize gidecek.bu şekilde düşük elektrik kaynaklı problemi halletmiş oluyoruz.Dediğim gibi, eğer SD kart veya elektriğini kendi sağlayan hard diskiniz varsa bu kablolara gerek yok.

Lightning to USB Camera Adapter

camera connection kit:

ipad ve minilere harici disk bağlamakla ilgili youtube videoları:

ipad:www.youtube.com/watch?v=KSHEY4mwMV0
    ipad mini:www.youtube.com/watch?v=T1hayhLy0DY

Torrentleri bu hard disklere indirmenin mantığı iTransmission programının indirme klasörünü iFile yardımı ile değiştirip dışarıdan bağladığımız SD kart veya harici hard diskin yolunu göstermek..

gerekli malzemeler ve dosyalar:

-jailbreak yapılmış ipad

-ifile: dosya yöneticisi program, bu sayede indirme klasörümüzün yerini değiştireceğiz.

-itransmission v3.0: torrent indirme programı, cydiadan versiyon 3.0 ı indirmenizi tavsiye ederim, çünkü bu versiyonda ''arka planda download sorunları giderildi'' yazıyor..

-background manager (backgrounder programı da olur ancak ios 4 ve üzerinde backgrounder programı çalışmıyor): arka planda indirmelerin devam etmesini sağlayacak

-USB Mount SBSettings Toggle: taktığımız hard diski ipadin tanımasını veya güvenli çıkarılmasını sağlayan SBSettings eklentisi, sadece FAT32 ye formatlanmış hard diskleri tanıyor.

-Kendi güç kaynağı olan ve FAT32 ye formatlanmış hard diskimiz (FAT32 olmadan olmuyor) veya SD kartımız

-camera connection kit veya mini için Lightning to USB Camera Adapter (denemedim)

yapılacak işlemler:

1-ifile'ı açın
    2-var/mobile/library/preferences/com.itransmission.plist i metin editörü ile açın (dosyanın üstüne tıklayın, metin editörünü seçin)
    3-düzenle deyin
    4-download folder yazan yeri (normalde var/mobile/Documents/downloads yazıyor) SD kartınız için var/mnt/mount1 olarak değiştirin (harici disk için ifile dan harici diskinizin konumunu girebilirsiniz)
    5-incomplete download folder ın yerini de SD kartınız için var/mnt/mount1 olarak değiştirin (yoksa itransmission kapanıp açılınca tekrar eski yerine yüklemeye devm ediyor)
    6-use incomplete download folder değerini true yapın (normalde false yazıyor)
    7-kayıt edin ve bitti deyin
    8-ipadi restart edin

böylece indirme klasörümüzün yerini değiştirdik.Aslında bu aşamada indirme klasörünün yerini hemen SD kart seçmeyip küçük boyutlu bir torrent indirerek deneseniz iyi olur, örneğin indirme klasörünün yerini var/mobile/Documents seçin bakalım bu klasöre indiriyor mu.Yada denemek istemeyip direk SD kart için olan yolu = var/mnt/mount1 yazarsınız, siz bilirsiniz..

Bunu yaptıktan sonra da torrentlerimizin devamlı olarak, yani ipadin kapağını kapatsak veya tuşları kilitlesek de arka planda indirmeye devam etmesini sağlamamız gerekiyor.Bunu da backgrounder programı ile yapacağız.

1-cydiadan backgroung manager yükleyin
    2-ipad in kendii ayarlarına gelin
    3-backgroung manager ayarlarına gelin
    4-ekle kısmından iransmission 3 ü ekleyin
    5-global ayarı forced, itransmission ayarı forced
    6-ayrıca autolaunch >> launch when boot or install (yani ipadi tekrar başlatınca program otomatik başlasın)
    7-ve auto relaunch >> relaunch when app exited (programdan çıkınca program otomatik tekrar başlasın)
    8-ipadi tekrar başlatın

böylece torrentler hiç durmadan inecek.Şimdi de hard disk veya SD kartımızı bağlayalım:
    1-camera connection kiti takın
    2-SD kart / hard diskinizi takın (SD kart takınca zaten otomatik olarak kart içindeki resimleri açar)
    3-SBSettings de, yüklemiş olduğunuz USB Mount SBSettings Toggle ı çalıştırın (SBSettings i çalıştırın, orda zaten USB Mount SBSettings Toggleı görmeniz lazım)
    4-Hard diskinizi bu aşamada tanıması lazım, tanımazsa 1-3 arası işlemleri tekrarlayın, yine tanımazsa ipadi tekrar başlatıp 1-3 arası işlemleri tekrarlayın

hard diskinizi veya SD kartınızı tanıdıysa itransmission programına girip torrentinizi indirebilirsiniz.hayırlı olsun :)

bu anlatım herhangi bir yerden çeviri değildir, denedim denedim, Allah yardım etti valla , buldum.konu bir şekilde şurda da filizlendi :

http://forum.donanimhaber.com/m_84254402/f_//tm.htm#84254402

istediğiniz gibi kopyalayıp yapıştırabilirsiniz. şarj kullanımına çok dikkat etmedim , ancak aşırı bir kullanım da görmedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakan1581 -- 4 Aralık 2013; 11:32:42 >

• teşekkürler anlatım için jailbreak çıkınca denerim :))
  • Bu konu çok çabuk güme gitti. Artık jb de olduğuna göre yukarılara bir çıksa iyi olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: turuncum

Bu konu çok çabuk güme gitti. Artık jb de olduğuna göre yukarılara bir çıksa iyi olur.

ben de şaşırdım pek ilgilenen çıkmadı
  • quote:

Orijinalden alıntı: turuncum

Bu konu çok çabuk güme gitti. Artık jb de olduğuna göre yukarılara bir çıksa iyi olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Direk cihazınıza torrent indirmeyi videolu olarak anlattım, buyurun...https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=87692077&p=1#87692077

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokceonur

Direk cihazınıza torrent indirmeyi videolu olarak anlattım, buyurun...https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=87692077&p=1#87692077

hocam direk cihaza torrent indirmekte sıkıntı yok zaten

8-16 gb gibi az hafızası olan cihazlar için dışarıdan bağlanan hard disklere torrent indirmek için bu anlatım.

ios 7 ile background manager henüz çalışmadığı için ben de insomnia işle sıkıntısız kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakan1581 -- 10 Şubat 2014; 15:47:00 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kardes sana zit soylemisim gibi olduysa kusura bakma hazir konusu acilmisken insanlar faydalansin istedim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokceonur

Kardes sana zit soylemisim gibi olduysa kusura bakma hazir konusu acilmisken insanlar faydalansin istedim

yok hocam ne demek, insanlar faydalansın.
  • Aynen kardesim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bi ipod touchım var boşta cameraconnection kiti tanıtamadım başaran var mı?

• Uygulamada çok güzel birşey konuyu açan arkadaşa teşekkürler,ancak bana yada benim gibi düşünenlere hitap etmiyor neden diye sorarsanız,bende eskiden sırf bu iş için ufak dandik kasa toplayıp torrent pc uzaktan erişimli vs. ayarlamıştım ama baktım ki gereksiz yer kaplıyor,devamlı çalışıyor fan sesi elektrik sarfiyatı vs. derken,mobil cihazdada pek mantıklı gelmedi o an torrent için bıraktığın cihazın şarjı ne alemde olacak ? devamlı birde şarja takılı olması lazım,haliyle cihazın pili biryandan bitecek diğer yandan dolacak pilin ömrünü tüketen birşey bu ilk 3-5 ay yada atıyorum 1 sene pek anlaşılmasada ilerde ''ipad pili şişti kasa açıldı'' '' ipadimin pili aşırı derecede hızlı bitiyor'' '' yüzde ... altına geldiğinde alet direk kapanıyor'' gibi konular mutlaka açılacak,o yüzden bende kasa işini bırakıp adam gibi bir modem aldım,üzerinde usb girişi olan torrent yöneticisi olan bir cihaz,modem zaten 7/24 açık usb hdd takıyorum torrenti ayarlıyorum arayüzünden işlem tamam.

• quote:

Orijinalden alıntı: Python

Uygulamada çok güzel birşey konuyu açan arkadaşa teşekkürler,ancak bana yada benim gibi düşünenlere hitap etmiyor neden diye sorarsanız,bende eskiden sırf bu iş için ufak dandik kasa toplayıp torrent pc uzaktan erişimli vs. ayarlamıştım ama baktım ki gereksiz yer kaplıyor,devamlı çalışıyor fan sesi elektrik sarfiyatı vs. derken,mobil cihazdada pek mantıklı gelmedi o an torrent için bıraktığın cihazın şarjı ne alemde olacak ? devamlı birde şarja takılı olması lazım,haliyle cihazın pili biryandan bitecek diğer yandan dolacak pilin ömrünü tüketen birşey bu ilk 3-5 ay yada atıyorum 1 sene pek anlaşılmasada ilerde ''ipad pili şişti kasa açıldı'' '' ipadimin pili aşırı derecede hızlı bitiyor'' '' yüzde ... altına geldiğinde alet direk kapanıyor'' gibi konular mutlaka açılacak,o yüzden bende kasa işini bırakıp adam gibi bir modem aldım,üzerinde usb girişi olan torrent yöneticisi olan bir cihaz,modem zaten 7/24 açık usb hdd takıyorum torrenti ayarlıyorum arayüzünden işlem tamam.

Benim de ilk aklıma gelen konular bunlar olmuştu. Şu anda ben torrent+media center için eski bir eee pc kullanmaktayım. Modeminizin markası ve modeli nedir ben de inceleyim

• quote:

Orijinalden alıntı: dreampowder

quote:

Orijinalden alıntı: Python

Uygulamada çok güzel birşey konuyu açan arkadaşa teşekkürler,ancak bana yada benim gibi düşünenlere hitap etmiyor neden diye sorarsanız,bende eskiden sırf bu iş için ufak dandik kasa toplayıp torrent pc uzaktan erişimli vs. ayarlamıştım ama baktım ki gereksiz yer kaplıyor,devamlı çalışıyor fan sesi elektrik sarfiyatı vs. derken,mobil cihazdada pek mantıklı gelmedi o an torrent için bıraktığın cihazın şarjı ne alemde olacak ? devamlı birde şarja takılı olması lazım,haliyle cihazın pili biryandan bitecek diğer yandan dolacak pilin ömrünü tüketen birşey bu ilk 3-5 ay yada atıyorum 1 sene pek anlaşılmasada ilerde ''ipad pili şişti kasa açıldı'' '' ipadimin pili aşırı derecede hızlı bitiyor'' '' yüzde ... altına geldiğinde alet direk kapanıyor'' gibi konular mutlaka açılacak,o yüzden bende kasa işini bırakıp adam gibi bir modem aldım,üzerinde usb girişi olan torrent yöneticisi olan bir cihaz,modem zaten 7/24 açık usb hdd takıyorum torrenti ayarlıyorum arayüzünden işlem tamam.

Benim de ilk aklıma gelen konular bunlar olmuştu. Şu anda ben torrent+media center için eski bir eee pc kullanmaktayım. Modeminizin markası ve modeli nedir ben de inceleyim

Asus DSL-N55U modeli dostum,biraz pahallı bir modem 250 liralarda falan geziyor,ben sırf bu iş için aldım diyebilirim,takıyorsun usb diskini hdd bellek farketmiyor bilgisayardan torrenti göstert listeni yap kapat bilgisayarı o indirsin diske atsın.

• söylediklerinize katılıyorum

ben de şu an film izlerken egreat media player ile torrent indiriyorum..bu aşamaya gelene kadar geçtiğim yolardan birisi aslında yukarıda yazdığım

ipad-iphone u sabaha kadar şarjda bırakıp torrent indirsin diye kullanmaktansa ipad-iphone'u kullanırken arka planda torrent indirdiğim de oldu.. mesela hergün 30 dk-1 st arka planda indirse 1-2 günde bir film indirilebilir.yine şarj kullanımı artıyor tabiki.sonuçta öyle yada böyle bir elektrik kullanımı olacak

böyle bir modemin olduğunu da öğrendiğim iyi oldu

• Helal olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: jessica albay

Helal olsun

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.