Şimdi Ara

Asus Eee Pc Kapatma Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Asus Eee Pc ( Netbook ) var elimde.pille çalışmıyor.pilini çıkarıp direkt olarak adaptörü takınca da 5 dakika sonra kendini kapatıyor.fan mı çalışmıyor acaba dedim fan çalışıyor.soket mi bozuk dedim soketi değiştirdim.adaptör mü bozuk acaba dedim adaptörü değiştirdim.ama bu sorundan bi türlü kurtulamadım acaba yardımcı olabilecek ve yahutta fikri olan kimse var mı ?

Isınma durumu nasıl?

• quote:

Orijinalden alıntı: low

Isınma durumu nasıl?

fan çalışıyor öncelikle onu söyleyeyim.bilgisayar ısınmıyor.işlemci ısısına baktım.biraz ısınıyor gibi.işe garantiye almak için işlemcinin üzerine yassı bi metal parça yerleştirdim ama banamısın demiyor yine kapanıyor.kafayı yiyeceğim aklıma başka çözüm gelmiyor
    İşlemci ve chipsetler ısındığı için kapatır notebook söküp dağıt chipset cpu bakır soğutucuları temizle anakartı tinerle tozunu al fanı temizle kontakla güzelce yağla sonra makinayı topla tak test et bakalım ne olacak

• quote:

Orijinalden alıntı: Zeusun Babası

Asus Eee Pc ( Netbook ) var elimde.pille çalışmıyor.pilini çıkarıp direkt olarak adaptörü takınca da 5 dakika sonra kendini kapatıyor.fan mı çalışmıyor acaba dedim fan çalışıyor.soket mi bozuk dedim soketi değiştirdim.adaptör mü bozuk acaba dedim adaptörü değiştirdim.ama bu sorundan bi türlü kurtulamadım acaba yardımcı olabilecek ve yahutta fikri olan kimse var mı ?

Merhaba hocam sorun tamamen donanımsal olup chipset bozulmuştur. Anakart değişimi veya onarımı yapılarak sorun giderilebilir.

Geçmiş olsun..

Cihaz garantiliyse macera arama servise ver.
    İşlemci ve chipsetler ısındığı için kapatır notebook söküp dağıt chipset cpu bakır soğutucuları temizle anakartı tinerle tozunu al fanı temizle kontakla güzelce yağla sonra makinayı topla tak test et bakalım ne olacak

cihaz garantili değil.
    tinerle temizledim.lehimleri yeniledim.cpu bakır soğutucuyu temizledim ama chipsete dokunmadım ve de yağlamadım :(

Orijinalden alıntı: PcKolikq

quote:

Orijinalden alıntı: Zeusun Babası

Asus Eee Pc ( Netbook ) var elimde.pille çalışmıyor.pilini çıkarıp direkt olarak adaptörü takınca da 5 dakika sonra kendini kapatıyor.fan mı çalışmıyor acaba dedim fan çalışıyor.soket mi bozuk dedim soketi değiştirdim.adaptör mü bozuk acaba dedim adaptörü değiştirdim.ama bu sorundan bi türlü kurtulamadım acaba yardımcı olabilecek ve yahutta fikri olan kimse var mı ?

Merhaba hocam sorun tamamen donanımsal olup chipset bozulmuştur. Anakart değişimi veya onarımı yapılarak sorun giderilebilir.

Geçmiş olsun..

teşekkür ederim dostum. aslında geriye sadece chipset kalıyor.

• Zeusun Babası kullanıcısına yanıt
    Yapman gerekeni yaptığın halde arıza devam ediyorsa arkadaşın dediği gibi chipset arızası olma ihtimali mümkün.
    Elinde imkan varsa chipset müdaheleleri var ısıtılıyor bu olay geçici çözüm olduğunu söyliyim.
    Ama yinede kesin birşey söylemek doğru değil sadece tahmin yürütebilirim.

• quote:

Yapman gerekeni yaptığın halde arıza devam ediyorsa arkadaşın dediği gibi chipset arızası olma ihtimali mümkün.
    Elinde imkan varsa chipset müdaheleleri var ısıtılıyor bu olay geçici çözüm olduğunu söyliyim.
    Ama yinede kesin birşey söylemek doğru değil sadece tahmin yürütebilirim.

ısıtma olayını da biliyorum.ama makineyi susturma ihtimali var diye o riski göze alamadım.makine hatunun bide birşey olursa beni çamaşır suyunda bekletir.ne yapacağız hiç bilmiyorum.yeni anakart alsam kafam daha da rahatlar gerçi :D
    Bir çivi kayboldu diye bir nal kayboldu,Bir nal kayboldu diye bir at kayboldu,Bir at kayboldu diye bir atlı kayboldu,
    Bir atlı kayboldu diye bir haber kayboldu,Bir haber kayboldu diye bir savaş kaybedildi,Bir savaş kaybedildi diye bir devlet yıkıldı.
    (Timuçin Cengiz Han) 1167-1227

• quote:

Maliyet hesabı yap on göre sıfır notebook yada anakart bir ayar çek

aslında bilgisayarcıyım ucuzdan sıfır ya da 2. el birşeyler çekerim
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.