Şimdi Ara

407 PEUGEOT 2.0 Benzinli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
3.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Haziran 2013 de PEUGEOT 407 2.0 benzinli otomatik + lpg Lİ araç satın aldım. Havaların sıcak olduğu zamanlarda fakretmediğim bir sıkıntı malesef havalar soğuduğunda nüksetmeye ve canımı oldukça sıkmaya başladı. Servise gitmeden ve onca para dökmeden önce başından bu şekilde bir olay geçip sorunu çözen arkadaşlar varsa lütfen benimle bilgilerini paylaşsınlar.

    Arabamı sabahları (soğuk havalarda ) çalıştırmaya başladığımda ( 2 gün çalıştırmadığım zamanlarda daha fazla oluyor ) aracım 5-10 saniye içersinde titremeye başlıyor ve motor yerinden çıkacakmış gibi sallanıyor. Egzosdan da çiğ gaz atıyor. (Arabamı benzinde kullanıyorum ) Bu durum motor 75 -80 dereceye gelinceye kadar devam ediyor. Sonra bu durum hiç yaşanmamış gibi normale dönüyor ve saat gibi gün içersinde kullanıyorum. Bu sadece soğuk havalarda oluyor Arabayı çalıştırdığımda d/d genelde 1000 in altında 700 800 civarında oluyor (motor soğukkende sıcakkende aynı civarlarda) .Acaba sorun ECU dan mı ,bobin den mi yoksa başka bir şeydenmi anlayamadım .Çünkü forumlarda genelde bu arızalarda n bahsediliyor ama tam anlamıyla istediğim bir cevabı bulamadım. Bu konuda gerçekten olayı yaşamış bir arkadaşımız bir abimiz varsa servise götürmeden ucuza çözebilmek istiyorum.
    Şimdiden teşekkür ederim....







  • Bence bakım olsun en azından ondan değilse bile buji ve buji kablolarını kafadan değiştirin. Birde video koyarsanız daha fazla yardımcı olurlar.
  • Emin olmamakla beraber sorunun soğuk havada baş göstermesi sanki LPG kaynaklı gibi geldi, ama aynı aracı bilen biri daha çok yardımcı olabilir
  • Bujilerini değiştirdim. Malesef bundan değil...
  • lpg beynini değiştirip test ettirdim. Gene aynı sonuç Zaten araç benzinde yada lpg de farketmiyor ikisindede yapıyor.
  • Buji kabloları ya da bobin suçlu olabilir mi?
  • Emin olsam değiştirecem ama o da 200 250 tl arası ucuz değil ki ?
  • Merhaba

    2005 Peugeot 407 executive Premium 2.0 Benzin (Otomatik vites) aracım var. Sizinle aynı sorunu bende yaşıyorum. 2 defa özel servise gittim problem halen devam ediyor. Ben bu sorunu çözmeye çalışıyorum. Çözebilirsem sizede buradan yazarım. Daha önce siz çözerseniz siz yazın

    Bujiler ve bobinleri değiştirdim. Tam kışlık bakımını yaptırdım. İlgisi olmamasına (değiştirme zamanı gelmişti) rağmen triger kayışını değiştirdim. Yine aynı hata devam ediyor...

    Hatayı özetlemem gerekirse ;

    Sadece sabah ilk çalıştırdığımda oluyor. Titreme oluyor ve bu titreme 5-10 dakikalık kullanım sonrası kesiliyor. (Titreme sırasında motor arıza lambası yanıyor)

    Not: Bu hata için araç bilgisayarının ürettiği hata kodu P1336 ve P1339
    Bu hata koduda silindirlerde aşırı yanma bozukluğu olarak açıklanıyor.

    Saygılarımla
    Okan TEKİN
  • Aynı durum bende de başgösterdi arkadaşlar sabah ilk çalıştırmada aşırı titriyor sonra gaza basınca düzeliyor arıza lambası yanmıyor. Bir çözüm bulabildiniz mi acaba..
  • arkadaşlar bir gelişme var mı aynı sorunlar bende de var. araç 206 benzinli otomatik P1336 ve P0300 hata kodlarını alıyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.