Şimdi Ara

Üç boyutlu baskıyla hazırlanan protez gözler, önümüzdeki yıl piyasaya sunulabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj





  • Üç boyutlu baskıyla hazırlanan protez gözler, önümüzdeki yıl piyasaya sunulabilir



     

    Üretim sektörüne getirdiği yeni olanaklarla gündemden düşmeyen üç boyutlu yazıcı modelleri ile İngiltere merkezli Fripp Desing firması tarafından hazırlanan protez gözler, her şey yolunda giderse önümüzdeki yıl içerisinde piyasaya sunulacak.

     

    Herhangi bir nedenle görme yeteneğini kaybetmiş kişilerin görsel olarak kendisini rahat hissetmesi için kullanılan protez gözler, şuan için cam ve akrilik malzemelerden üretiliyorlar ve bu nedenle oldukça uzun (İngiltere'de yaklaşık 10 hafta) sürelerde 3000 Pound gibi yüksek fiyat etiketleri ile hazırlanıyorlar. Bu sorunu çözmek için yolan çıkan Fripp Desing ise, Spectrum Z-Corp 510 model isimli üç boyutlu yazıcı ile plastik malzeme kullanarak çok daha ucuza (Her göz için 3000 Pound yerine sadece 100 Pound), renkli ve hızlı protez gözelr üretmeyi başarmış durumda.

     

    Tercih edilen özel renk seçenekleri ile gerçeğine oldukça benzer şekilde hazırlanabildiği belirtilen protez göz modellerinin araştırma geliştirme süreci devam ediyor. Bir sorun olmadığı taktirde önümüzdeki yıl içerisinde satışa sunulabileceği belirtilen üç boyutlu yazıcıyla hazırlanan protez gözler, faydalı bir alanda aktif olarak çok daha yüksek oranda kullanılabilecekler.

     


     



    Kaynak:http://www.t3.com/news/3d-printed-prosthetic-eyes-could-be-available-within-a-year







  • Saçma sapan şeyler bunu üretmek için 3d yazıcıya gerek yokki , bir tane kalıp hazırla , yumuşak plastiği dök donson. Üsütünede göz şekli yap tamamdır.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DALLAMAX

    Saçma sapan şeyler bunu üretmek için 3d yazıcıya gerek yokki , bir tane kalıp hazırla , yumuşak plastiği dök donson. Üsütünede göz şekli yap tamamdır.

    yapıştır
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DALLAMAX

    Saçma sapan şeyler bunu üretmek için 3d yazıcıya gerek yokki , bir tane kalıp hazırla , yumuşak plastiği dök donson. Üsütünede göz şekli yap tamamdır.

    Nick - mesaj uyumu ahenkle dans ediyor derim. :)
  • Protez göz kullanan biri olarak, güzel bir gelişme diyorum. Kalıp halinde üretilen gözler zaten mevcut, göze yerleştirilien bilye boyutuna göre. Yalnız, göz yuvasına ve ameliyata bağlı olarak, genelde yüksek hareket sağlanamamakta.

    Bu yüzden insanlar, kişiye özel proteze yönelebiliyor. Bu biraz zahmetli bir iştir. Doktorun becerisi önemli etken tabiki. Ölçü alınması, renk ayarının tutturulması, yuvaya göre kalıbın hazırlanması vs vs vs.

    Bir diğer konu fiyatlar yukarıda belirtildiği gibi değil, hazır kalıplardan çıkanları geçtim, özel yaptırdığınızda bile o kadarı bulmuyor yarısının yarısı. Yapılma süresi de bir yarısı kadar.

  • @DALLAMAX

    he ya hazir rekabetsiz pazari varken,yonteminle bi niyetlensende talibi ihtiyacini,sende parayi gotursen.DH'de konu basligi olsanda gururlansak

  • Biraz fazla damarlımı olmuş ?
  • şu teknoloji hep böyle faydalı işlerde kullanılsa keşke

  • quote:

    Orijinalden alıntı: DALLAMAX

    Saçma sapan şeyler bunu üretmek için 3d yazıcıya gerek yokki , bir tane kalıp hazırla , yumuşak plastiği dök donson. Üsütünede göz şekli yap tamamdır.

    Adam bayrampaşa sanayiden gelmiş,buraya yazmış.Kalıp,torna,freze falan
  • Dallamax adamsın, gel seninle bu işe girelim, millet taa ingiltereden ithal edeceğine biz çiftini 5 tlden seyyar arabada satarız, şaka bi yana adam haklı beyler, üretimi basit gibi duruyor, 6000 poundluk ne var bunda, elmastan,altından yapsan tutmaz okadar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yabancılar birbiri için kaş göz yaparken burdakiler tam tersini yapıyor.
  • protez göz kullanan arkadaşlar da iyi diyor bu işe arkadaşlar vucudumuzun en hassas bolgesıne plastık takılır ya birde bu iş okadar kolay olaydı bakkallarda yapılırdı bu iş ama her gözun boslugu aynı değilki basmaya gelince herkes basabilir cokta abartmaya gerek yok

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.