Şimdi Ara

Sailfish OS platformu mevcut Android donanımlarına kurulabilecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • Sailfish OS platformu mevcut Android donanımlarına kurulabilecek





    Nokia'nın eski çalışanlarının kurduğu ve Sailfish adlı MeeGo temelli bir mobil işletim sistemi geliştiren Jolla firması, The First One adlı ilk akıllı telefonunu da geçtiğimiz hafta lanse etmişti. Akıllı telefon pazarında yeni bir soluk olmak isteyen Jolla, işletim sistemi ile ilgili önemli bir açıklama yaptı.




    Jolla patronu Tomi Pienimaki tarafından yapılan açıklamaya göre Sailfish işletim sistemi mevcut Android donanımları üzerine de kurulabilecek. Böylece Sailfish platformunu tecrübe etmek isteyenler bir akıllı telefon satın almak zorunda kalmayacak.




    Hali hazırda Sailfish platformu sanal makine üzerinde Android uygulamalarını çalıştırabilmekteydi. Android donanımı üzerine Sailfish OS kurmanın oldukça kolay olacağı belirtiliyor. 




    Jolla şimdilik The First One modelini çok kısıtlı bir bölgede satışa sundu. Platformun yayılabilmesi adına farklı cihazlara port edilebilmesi önem taşıyor. Pienimaki bu sayede platformun büyüyeceğini düşünüyor.

     

    Ayrıca Android platformunun geniş bir geliştirici desteği olduğu için, Sailfish işletim sistemi de farklı özellikler ve modifikasyonlar kazanabilecek. 




    Pienimaki şimdilik The First One üzerinden büyük kar elde etme amacında değil. Daha çok uygulama ve reklam gelirlerinden maliyetlerini karşılamayı planlıyor. 4.5 inçlik 960x540 piksel çözünürlükte ekran, 1.4GHz saat hızında çalışan çift çekirdekli Qualcomm işlemci, 1GB RAM, 16GB depolama kapasitesi gibi özellikler sunan The First One 400 Avro fiyat etiketine sahip ve Finlandiya'da satışa sunuldu.  

     

     



    Kaynak:http://www.phonedog.com/2013/11/30/jolla-planning-to-allow-installation-of-sailfish-os-onto-android-hardware







  • Ahh Nokia ahh firmadan kovduğun adamların potansiyeline bakarmısın.Adamlar firma kurup kendi işletim sistemlerini yapıyorlar ve Android`in uygulamalarını kurabilmeyi sunuyorlar.

    Şu Elop bu adamları göndermeyip Meego projesini devam ettirseydi bu adamlardan Nokia çatısı altında ne fikirler çıkardı siz tahmin edin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi giogo -- 1 Aralık 2013; 23:25:37 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: giogo

    Ahh Nokia ahh firmadan kovduğun adamların potansiyeline bakarmısın.Adamlar firma kurup kendi işletim sistemlerini yapıyorlar ve Android`in uygulamalarını kurabilmeyi sunuyorlar.

    Şu Elop bu adamları göndermeyip Meego projesini devam ettirseydi bu adamlardan Nokia çatısı altında ne fikirler çıkardı siz tahmin edin.

    Sence elop un oradaki amacı neydi ? :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sırf destek olmak için alasım geldi şu telefonu

  • Nexus cihazları için Ubuntu dan sonraki işletim sistemi hazır ...

    Google Galaxy Nexus gibi cihazı gözden çıkardıysa SailFish gibi işletim sistemlerinin yayılması için piyasada bulunan cihazlar büyük umut kapısı ...

  • Android olsun, bu haberdeki sailfish olsun, donanimi algılayıp ona göre kurulum yapabilen bir sürüm geliştirebilseler, bu rom derleme işleri ile uğraşmaya gerek kalmaz.

  • Android cihazlara kurulabilmesi gerçekten çok harika bi karar olmuş, ben olsam şahsen android telefonum olsa çıktığında meraktan yüklerdim işletim sistemini
  • quote:

    Orijinalden alıntı: giogo

    Ahh Nokia ahh firmadan kovduğun adamların potansiyeline bakarmısın.Adamlar firma kurup kendi işletim sistemlerini yapıyorlar ve Android`in uygulamalarını kurabilmeyi sunuyorlar. Şu Elop bu adamları göndermeyip Meego projesini devam ettirseydi bu adamlardan Nokia çatısı altında ne fikirler çıkardı siz tahmin edin.


    Lumia 920 wp degilde sailfish olsaydı(Kamerası,tasarımı ve diger özellikleri ile)
    wp'de bu kadar cok tutulduguna göre kim bilir neler neler olurdu...

  • Dünyada en az kullanılan akıllı işletim sisteminin yüzbinlerce uygulama desteği var
  • Cihaz çok güzel duruyor renk olarak beğendiğim nadir cihazlardan zaten meego ikonlarıda oldukça tatlı görünüyor.Asıl android in karşısına sıkı bir rakip çıksaydı o zaman güzel olurdu.Telefondan çok işletim sistemleri daha önemli buna yoğunlaşsa firmalar özellikle Samsung daha farklı olurdu.
  • Bu jollaya acayip sempati duymaya başladım

  • yeni işletim sistemi yapılmaya başlandı haberleri duyduğumda diyordum ne gerek var zaten prtada benimsenmiş mantıklı 3 işletim sistemi var diye yeni birisini çıkarıp insanları bölmeye gerek diye düşünürdüm ama bu androidli cihazlara kurulması ve uygulama desteğinin olmamasıyla beraber çok iyi bir seçim olabilir birde ios gibi stabil bir şey olursa varsın gerisini windows android ve apple düşünsün

  • Xperia Sola telefonum için beklemekteyim

  • Ne zaman cikar bu olay bir tarih var mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oh be htc one'da android windows phone windows rt ubuntu ve sırada sailfish
  • En azindan Tizen gibi Android çakmasi degil. Umarim basarili olurlar.

  • umarım güçlü donanımı olmayan android tellerde akıcı bir kullanım sunar

  • Sailfish işletim sistemini android telefonlara kurmak için beklemekteyiz reyizzz :D :D

  • Harika bir özellik

  • O donanıma 400 Euro çok değil mi? LG G2 fiyatında...

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.