BurakGuvercin kardeş öncelikle bana yardım etmeye çalışmandan dolayı sana teşekkür etmek istiyorum ram in markası kigston fakat mhz si kaç bulamadım dediğin gibi artık winamp kullanıyorum ve cd kayıt yaparken cd den müzik dinlemiyorum fakat her hangi bir cd yi hardiske atarken bilgisayarın içindeki müziği dinlerken yine kasıyo alet tam bu kasma anında görev yöneticisi CPU kullanım oranı %45-55 lerde ayrıca CPU kullanım grafiğinde birinci çekirdek full e yakın kullanılırken ikinci çekirdeğin kullanım grafiği çok fazla yükselmiyor ve dinlediğim müzik burnumdan geliyor çevremdeki bazı arkadaşlarım bunun olabileceğini söylüyor ama ben mevcut dell imle böyle bi sorun yaşayacağımı hiç ummazdın bu normal bir durum mu acaba çok mu mükemmeliyteçiyim yoksa teknik bi durum mu var veya laptop ayarlarıyla alakalı bir durumumu atlıyorum YARDIM ETMEYE DEVAM EDERSEN ÇOK SEVINIRIM
bu açılmama her zaman olmuyor. ama bir başladımı açılmamaya aç açabilirsen. Sorunu ıspatlamak icin servise gönderdim ama adamların orada açılırsa ne olacak nasıl anlatacam bilmiyorum. Hem gel sen notebook al hemde sevincin içinde kalsın .
Buradaki yetkili bir servisden arızalıdır diye belge aldım.Su an bilgisayar teknik servise gitti gelişmeleri buraya yazacam görecez bakalım kont güvencesi nasıl birşeymiş.
bu açılmama her zaman olmuyor. ama bir başladımı açılmamaya aç açabilirsen. Sorunu ıspatlamak icin servise gönderdim ama adamların orada açılırsa ne olacak nasıl anlatacam bilmiyorum. Hem gel sen notebook al hemde sevincin içinde kalsın .
Buradaki yetkili bir servisden arızalıdır diye belge aldım.Su an bilgisayar teknik servise gitti gelişmeleri buraya yazacam görecez bakalım kont güvencesi nasıl birşeymiş.
dostum aynı şey bana da oldu 1-2 kez arka arkaya.. umarım kronik bir sorun değildir
teknik servisten gelince sonucu buraya yazabilirsen sevinirim..
bir de catalyst sürücüyü yükleyen var mı atinin ? çektim sitesinden fakat laptopunuz desteklemiyor dedi. orada bir liste vardı orada dell yoktu.. nasıl güncelleyeceğiz ekran kartı sürücüsünü ?
bu arada bu haliyle f.e.a.r ı kurdum denemek için.. en ufak bir takılma yok.. gayet akıcı.
benim makineden çok tiz bir ses geliyo. ekranı kapattığım zaman ses kesiliyo. bir kaç arkadaşım sesi duymuyorum dedi ama beni çok rahatsız ediyor. nedeni ne olabilir ? yoksa benim kulaklar mı aşırı hassas :)
slm arkadaslar ya bu laptop un ekran kartı ati x1400 PAYLASIMSIZ demi?tereddüt yasıyorumm hep acaba paylasımlı mı diye kesin bir sey soyleyebilirmisiniz?
Moralini bozmak gibi olmasın ama bu notebook hiç de abartılan kadar olmayabilir. Ben Bekliyorum hala
notebooktan performans olarak çok memnunum.. ses artık çıkmıyor. açılıp kapanma sorunu da yok şu an.. ekran kartı performansına hayran kaldım. oblivion, fear gibi yüksek sistem gereksinimi olan oyunları rahat çalıştırıyor.
Benim laptop hala serviste. Açılmadığı için götürmüştüm hatırlarsanız. daha gelmedi adamlar bana gıcık olmuştu ram olayında. şimdi işimi ağırdan alıyolar galiba. perşembe günü yurtdışına çıkıcam pişman oldum aldııma bu laptopu. yetişmezse kalıcak. 5 ay yokum. aradım yok kullanıcı hatası olabilrmiş bilmem ne deyip saçmaladı. gidip kafasını gözünü yaracam o olacak. zaten sinirim tepemde. paranla rezil ol diye buna diyolar. yapamazlarsa alıcam gittiğim yerde parayla yaptırıcam artık. ben elektrik şebekesinden şüpheleniyorum. o bozmuş olabilir. bilgisayarı açmaya çalıştım açılmadı. bu kullanıcı hatası olur mu? hiçbir overclock yapmadım. sadece sürücüleri güncelledim dell'den.
Network Card Adapters Broadcom 440x 10/100 Integrated Controller - Paket Zamanlayıcısı Mini Bağlantı Noktası Dell Kablosuz 1390 WLAN Mini-Card - Paket Zamanlayıcısı Mini Bağlantı Noktası Bluetooth Personal Area Network from TOSHIBA - Paket Zamanlayıcısı Mini Bağlantı Noktası Askey DSL Router USB Remote NDIS Device - Paket Zamanlayıcısı Mini Bağlantı Noktası
Storage Drive Type Drive Size Total Available Space Used Space C: NTFS 70.03Gb 60.40Gb 9.627Gb
Storage
Hardware Type Description DVD/CD-ROM Drives SONY DVD+-RW DW-Q58A Disk Drives TOSHIBA MK8032GSX 73.12Gb Display Adapters ATI Mobility Radeon X1400 256Mb IDE ATA/ATAPI Controllers Ricoh MMC Host Controller Ricoh Memory Stick Host Controller Ricoh xD-Picture Card Host Controller Intel(R) 82801GBM/GHM (ICH7-M Family) Serial ATA Storage Controller - 27C4 Birincil IDE Kanalı İkincil IDE Kanalı Keyboards Standard 101/102 Tuşlu ya da Microsoft Natural PS/2 Klavye Mice and Other Pointing Devices USB İnsan Arayüz Aygıtları Synaptics PS/2 Port Pointing Device Monitors Varsayılan Monitör - (Standart monitör türleri) Sound Devices SigmaTel High Definition Audio CODEC USB Controllers Intel(R) 82801G (ICH7 Family) USB Universal Host Controller - 27C8 Intel(R) 82801G (ICH7 Family) USB Universal Host Controller - 27C9 Intel(R) 82801G (ICH7 Family) USB Universal Host Controller - 27CA Intel(R) 82801G (ICH7 Family) USB Universal Host Controller - 27CB Intel(R) 82801G (ICH7 Family) USB2 Enhanced Host Controller - 27CC
Software Name Version Dell Media Experience 3.00 Broadcom Management Programs 8.65.05 Sonic DLA 4.95 Windows Live Messenger 8.0.0792.00 OLYMPUS Master 1.41.3000 Sonic MyDVD LE 6.1.1 Bluetooth HID Switch Service 1.0.0.24 Sonic RecordNow Copy 2.0.0 Sonic RecordNow Data 2.0.0 Adobe Acrobat - Reader 6.0.2 Update 6.0.2 Adobe Reader 6.0.1 006.000.001 ATI Catalyst Control Center 1.2.2238.25568 Java 2 Runtime Environment, SE v1.4.2_03 1.4.2_03 J2SE Runtime Environment 5.0 Update 3 1.5.0.30 Windows Defender Signatures 1.20.0.0 Windows Defender 1.1.1347.6 Microsoft .NET Framework 1.1 Turkish Language Pack 1.1.4322 Sonic RecordNow Audio 2.0.0 Bluetooth Stack for Windows by Toshiba 4.00.00 Dell System Restore 2.00.0000 Sonic Update Manager 3.0.0 Microsoft .NET Framework 1.1 1.1.4322 Microsoft Office XP Professional 10.0.2627.15 WebFldrs XP 9.50.7523
Software ABİLER SLOT 1 SLOT 2 DİYOR DEMKKİ BU BENİM MAİNE 2*256 İMİŞ BEN İNTİHAR MI EDEYİM MAKİNEYİ Mİ KIRAYIM YOKSA KULLANMAYA DEVAM MI EDEYİM ALIRKEN HİÇ BUNA BAKMAK AKLIMA GELMEDİ AKLIMA TÜKÜREYİM.ŞİMDİ BU 2*256 OLUNCA NE GİBİ BİR SORUN OLUR BEN ZATEN 2 YIL A KADAR YÜKSELTMEM ONUN HARİCİNDE Bİ SORUN OLUR MU?
tek 512 olmasından daha iyidir dual chanel olarak kullanır ve ramlerim hızı artar.Ama yukseltme işine gelince zaten makinanda 2 tane ram slotu olduğu için sözgelimi 1024 yapacaksan 2 tane 512 ram alacaksın ve içindeki 2 tane 256 yı satacaksın ve bu sana normalden biraz daha pahalıya patlayacak onun dışında sorun yok.
oktay çok teşekkür ederim beni şu mübarek gecede intiharın eşğinden çevirdin onun dışında özellikleri tam gözüküyor zaten yalnız bi harddisk 80 gb gözükmüyor ama everest adlı programda 80 gb gözüküyor.BU arada tüm arkadaşların kandilini tebrik ederim.