Cevap: değerli dell ci kardeşler (Tüm Sürüm)

Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Notebook / Netbook Diz üstü

apoptozisis -> Cevap: değerli dell ci kardeşler (18 Ağustos 2006; 21:23:32)

BurakGuvercin kardeş öncelikle bana yardım etmeye çalışmandan dolayı sana teşekkür etmek istiyorum ram in markası kigston fakat mhz si kaç bulamadım dediğin gibi artık winamp kullanıyorum ve cd kayıt yaparken cd den müzik dinlemiyorum fakat her hangi bir cd yi hardiske atarken bilgisayarın içindeki müziği dinlerken yine kasıyo alet tam bu kasma anında görev yöneticisi CPU kullanım oranı %45-55 lerde ayrıca CPU kullanım grafiğinde birinci çekirdek full e yakın kullanılırken ikinci çekirdeğin kullanım grafiği çok fazla yükselmiyor ve dinlediğim müzik burnumdan geliyor çevremdeki bazı arkadaşlarım bunun olabileceğini söylüyor ama ben mevcut dell imle böyle bi sorun yaşayacağımı hiç ummazdın bu normal bir durum mu acaba çok mu mükemmeliyteçiyim yoksa teknik bi durum mu var veya laptop ayarlarıyla alakalı bir durumumu atlıyorum YARDIM ETMEYE DEVAM EDERSEN ÇOK SEVINIRIM[:'(][:'(][:'(][:'(][:'(][:'(][:'(]

rox_ -> Cevap: değerli dell ci kardeşler (18 Ağustos 2006; 22:13:23)

bu açılmama her zaman olmuyor. ama bir başladımı açılmamaya aç açabilirsen.
Sorunu ıspatlamak icin servise gönderdim ama adamların orada açılırsa ne olacak nasıl anlatacam bilmiyorum. Hem gel sen notebook al hemde sevincin içinde kalsın .

Buradaki yetkili bir servisden arızalıdır diye belge aldım.Su an bilgisayar teknik servise gitti gelişmeleri buraya yazacam görecez bakalım kont güvencesi nasıl birşeymiş.

orkunkaan -> Cevap: değerli dell ci kardeşler (18 Ağustos 2006; 22:38:42)

quote:

Orjinalden alıntı: rox_

bu açılmama her zaman olmuyor. ama bir başladımı açılmamaya aç açabilirsen.
Sorunu ıspatlamak icin servise gönderdim ama adamların orada açılırsa ne olacak nasıl anlatacam bilmiyorum. Hem gel sen notebook al hemde sevincin içinde kalsın .

Buradaki yetkili bir servisden arızalıdır diye belge aldım.Su an bilgisayar teknik servise gitti gelişmeleri buraya yazacam görecez bakalım kont güvencesi nasıl birşeymiş.

dostum aynı şey bana da oldu 1-2 kez arka arkaya.. umarım kronik bir sorun değildir [X(]

teknik servisten gelince sonucu buraya yazabilirsen sevinirim..

orkunkaan -> Cevap: değerli dell ci kardeşler (18 Ağustos 2006; 22:40:53)

bir de catalyst sürücüyü yükleyen var mı atinin ? çektim sitesinden fakat laptopunuz desteklemiyor dedi. orada bir liste vardı orada dell yoktu.. nasıl güncelleyeceğiz ekran kartı sürücüsünü ?

bu arada bu haliyle f.e.a.r ı kurdum denemek için.. en ufak bir takılma yok.. gayet akıcı.

orkunkaan -> Cevap: değerli dell ci kardeşler (19 Ağustos 2006; 11:58:47)

benim makineden çok tiz bir ses geliyo. ekranı kapattığım zaman ses kesiliyo. bir kaç arkadaşım sesi duymuyorum dedi ama beni çok rahatsız ediyor. nedeni ne olabilir ? yoksa benim kulaklar mı aşırı hassas :)

rox_ -> Cevap: değerli dell ci kardeşler (19 Ağustos 2006; 13:45:42)

Moralini bozmak gibi olmasın ama bu notebook hiç de abartılan kadar olmayabilir.
Ben Bekliyorum hala

nyamure -> Cevap: değerli dell ci kardeşler (19 Ağustos 2006; 14:31:39)

slm arkadaslar
ya bu laptop un ekran kartı ati x1400 PAYLASIMSIZ demi?tereddüt yasıyorumm hep acaba paylasımlı mı diye kesin bir sey soyleyebilirmisiniz?

orkunkaan -> Cevap: değerli dell ci kardeşler (19 Ağustos 2006; 19:49:54)

quote:

Orjinalden alıntı: rox_

Moralini bozmak gibi olmasın ama bu notebook hiç de abartılan kadar olmayabilir.
Ben Bekliyorum hala

notebooktan performans olarak çok memnunum.. ses artık çıkmıyor. açılıp kapanma sorunu da yok şu an.. ekran kartı performansına hayran kaldım. oblivion, fear gibi yüksek sistem gereksinimi olan oyunları rahat çalıştırıyor.

buzzer -> Cevap: değerli dell ci kardeşler (20 Ağustos 2006; 0:35:02)

10 gundur kullanıyorum, acaip sessiz çalışıyor makine. Şu ana kadar herşey mükemmel, çok memnunum. Aman nazar değmesin. [:)]

orkunkaan -> Cevap: değerli dell ci kardeşler (20 Ağustos 2006; 2:06:52)

quote:

Orjinalden alıntı: buzzer

10 gundur kullanıyorum, acaip sessiz çalışıyor makine. Şu ana kadar herşey mükemmel, çok memnunum. Aman nazar değmesin. [:)]

nazar boncuğu yapıştırması lazım makinelere bi tane :)

gazi1015 -> Cevap: değerli dell ci kardeşler (20 Ağustos 2006; 13:53:51)

Benim laptop hala serviste. Açılmadığı için götürmüştüm hatırlarsanız. daha gelmedi adamlar bana gıcık olmuştu ram olayında. şimdi işimi ağırdan alıyolar galiba. perşembe günü yurtdışına çıkıcam pişman oldum aldııma bu laptopu. yetişmezse kalıcak. 5 ay yokum.
aradım yok kullanıcı hatası olabilrmiş bilmem ne deyip saçmaladı. gidip kafasını gözünü yaracam o olacak. zaten sinirim tepemde. paranla rezil ol diye buna diyolar. yapamazlarsa alıcam gittiğim yerde parayla yaptırıcam artık. ben elektrik şebekesinden şüpheleniyorum. o bozmuş olabilir. bilgisayarı açmaya çalıştım açılmadı. bu kullanıcı hatası olur mu? hiçbir overclock yapmadım. sadece sürücüleri güncelledim dell'den.

okttay -> Cevap: değerli dell ci kardeşler (20 Ağustos 2006; 20:44:51)

arkadaşlar birde performanslarını yazarmısınız ? 3dmark 2005 ve pcmark2005 kullanarak?Bende merak ediyorum bu makinayı

mehmetfatih -> Cevap: değerli dell ci kardeşler (20 Ağustos 2006; 21:59:40)

Memory
Available Memory 25.83 %
Page File Size 1537.5Mb
Available Page File 54.08 %
Virtual Memory 2047.8Mb
Available Virtual Memory 98.00 %
Memory Slot 1 [DIMM_A] 256Mb
Memory Slot 2 [DIMM_B] 256Mb

Memory
Memory Slot 1 [DIMM_A] 256Mb
Memory Slot 2 [DIMM_B] 256Mb

Memory

Memory

Network Card
Adapters Broadcom 440x 10/100 Integrated Controller - Paket Zamanlayıcısı Mini Bağlantı Noktası
Dell Kablosuz 1390 WLAN Mini-Card - Paket Zamanlayıcısı Mini Bağlantı Noktası
Bluetooth Personal Area Network from TOSHIBA - Paket Zamanlayıcısı Mini Bağlantı Noktası
Askey DSL Router USB Remote NDIS Device - Paket Zamanlayıcısı Mini Bağlantı Noktası

Storage
Drive Type Drive Size Total Available Space Used Space
C: NTFS 70.03Gb 60.40Gb 9.627Gb

Storage

Hardware
Type Description
DVD/CD-ROM Drives SONY DVD+-RW DW-Q58A
Disk Drives TOSHIBA MK8032GSX 73.12Gb
Display Adapters ATI Mobility Radeon X1400 256Mb
IDE ATA/ATAPI Controllers Ricoh MMC Host Controller
Ricoh Memory Stick Host Controller
Ricoh xD-Picture Card Host Controller
Intel(R) 82801GBM/GHM (ICH7-M Family) Serial ATA Storage Controller - 27C4
Birincil IDE Kanalı
İkincil IDE Kanalı
Keyboards Standard 101/102 Tuşlu ya da Microsoft Natural PS/2 Klavye
Mice and Other Pointing Devices USB İnsan Arayüz Aygıtları
Synaptics PS/2 Port Pointing Device
Monitors Varsayılan Monitör - (Standart monitör türleri)
Sound Devices SigmaTel High Definition Audio CODEC
USB Controllers Intel(R) 82801G (ICH7 Family) USB Universal Host Controller - 27C8
Intel(R) 82801G (ICH7 Family) USB Universal Host Controller - 27C9
Intel(R) 82801G (ICH7 Family) USB Universal Host Controller - 27CA
Intel(R) 82801G (ICH7 Family) USB Universal Host Controller - 27CB
Intel(R) 82801G (ICH7 Family) USB2 Enhanced Host Controller - 27CC

Software
Name Version
Dell Media Experience 3.00
Broadcom Management Programs 8.65.05
Sonic DLA 4.95
Windows Live Messenger 8.0.0792.00
OLYMPUS Master 1.41.3000
Sonic MyDVD LE 6.1.1
Bluetooth HID Switch Service 1.0.0.24
Sonic RecordNow Copy 2.0.0
Sonic RecordNow Data 2.0.0
Adobe Acrobat - Reader 6.0.2 Update 6.0.2
Adobe Reader 6.0.1 006.000.001
ATI Catalyst Control Center 1.2.2238.25568
Java 2 Runtime Environment, SE v1.4.2_03 1.4.2_03
J2SE Runtime Environment 5.0 Update 3 1.5.0.30
Windows Defender Signatures 1.20.0.0
Windows Defender 1.1.1347.6
Microsoft .NET Framework 1.1 Turkish Language Pack 1.1.4322
Sonic RecordNow Audio 2.0.0
Bluetooth Stack for Windows by Toshiba 4.00.00
Dell System Restore 2.00.0000
Sonic Update Manager 3.0.0
Microsoft .NET Framework 1.1 1.1.4322
Microsoft Office XP Professional 10.0.2627.15
WebFldrs XP 9.50.7523

Software
ABİLER SLOT 1 SLOT 2 DİYOR DEMKKİ BU BENİM MAİNE 2*256 İMİŞ BEN İNTİHAR MI EDEYİM MAKİNEYİ Mİ KIRAYIM YOKSA KULLANMAYA DEVAM MI EDEYİM ALIRKEN HİÇ BUNA BAKMAK AKLIMA GELMEDİ AKLIMA TÜKÜREYİM.ŞİMDİ BU 2*256 OLUNCA NE GİBİ BİR SORUN OLUR BEN ZATEN 2 YIL A KADAR YÜKSELTMEM ONUN HARİCİNDE Bİ SORUN OLUR MU?[sm=s20.gif][sm=s20.gif][sm=s20.gif][X(][X(][X(]

okttay -> Cevap: değerli dell ci kardeşler (20 Ağustos 2006; 22:07:22)

tek 512 olmasından daha iyidir dual chanel olarak kullanır ve ramlerim hızı artar.Ama yukseltme işine gelince zaten makinanda 2 tane ram slotu olduğu için sözgelimi 1024 yapacaksan 2 tane 512 ram alacaksın ve içindeki 2 tane 256 yı satacaksın ve bu sana normalden biraz daha pahalıya patlayacak onun dışında sorun yok.

mehmetfatih -> Cevap: değerli dell ci kardeşler (20 Ağustos 2006; 22:11:52)

oktay çok teşekkür ederim beni şu mübarek gecede intiharın eşğinden çevirdin[:)]onun dışında özellikleri tam gözüküyor zaten yalnız bi harddisk 80 gb gözükmüyor ama everest adlı programda 80 gb gözüküyor.BU arada tüm arkadaşların kandilini tebrik ederim.

okttay -> Cevap: değerli dell ci kardeşler (20 Ağustos 2006; 22:33:06)

Önemli değil ne demek biraz faydamız olabildiyse ne mutlu bize.Bu arada bende tüm arkadaşlarım kandilini kutluyorum.
quote:

Orjinalden alıntı: mehmetfatih

oktay çok teşekkür ederim beni şu mübarek gecede intiharın eşğinden çevirdin[:)]onun dışında özellikleri tam gözüküyor zaten yalnız bi harddisk 80 gb gözükmüyor ama everest adlı programda 80 gb gözüküyor.BU arada tüm arkadaşların kandilini tebrik ederim.

Ekonomici -> Cevap: değerli dell ci kardeşler (20 Ağustos 2006; 23:19:59)

arkadaşlar inşallah kısa bir süre sonra ben de aranıza katılacağım, yalnız muğlada bulunduğumdan dolayı ürünü inceleme şansım yok maalesef, sipariş ile getirteceğim ürünü. bu yüzden (belki saçma bulabilirsiniz ama) sizden ricam; ürünün değişik açılardan çekilmiş fotoğrafları varsa yollayabilirmisiniz. şimdiden çok teşekkürler.

gazi1015 -> Cevap: değerli dell ci kardeşler (21 Ağustos 2006; 0:41:00)

quote:

Orjinalden alıntı: mehmetfatih

ben de 1x512 bekliyodum. 2x256 çıkınca 65 dolara 2x512 ye çevirttim aldıım yerden. hdd 80 gb gözükmez. toshiba 1 gb tı 1000 mb sayıyo. o yüzden. yine pek emin konuşmayım tamamen bu yüzden olmayabilir ama toshibanın bu yaptığı kesin doğru. gerçekte 1 gb 1024 mb tır.

mhmtpkr -> Cevap: değerli dell ci kardeşler (21 Ağustos 2006; 2:22:08)

Arkadaşalar Dell 6400'üme 1gb ram takmak istiyorum.667mhz ramlerden olacak ama.ne tavsiye edersiniz?

orkunkaan -> Cevap: değerli dell ci kardeşler (21 Ağustos 2006; 3:08:26)

quote:

Orjinalden alıntı: theSINNER

arkadaşlar inşallah kısa bir süre sonra ben de aranıza katılacağım, yalnız muğlada bulunduğumdan dolayı ürünü inceleme şansım yok maalesef, sipariş ile getirteceğim ürünü. bu yüzden (belki saçma bulabilirsiniz ama) sizden ricam; ürünün değişik açılardan çekilmiş fotoğrafları varsa yollayabilirmisiniz. şimdiden çok teşekkürler.

bir kaç gün içinde çekebilirim.. şimdilik aşağıdaki link ile idare ediver [:'(]

GOOGLE search sonuçları

Ekonomici -> Cevap: değerli dell ci kardeşler (21 Ağustos 2006; 11:06:56)

quote:

Orjinalden alıntı: orkunkaan

quote:

bir kaç gün içinde çekebilirim.. şimdilik aşağıdaki link ile idare ediver [:'(]

GOOGLE search sonuçları

dostum teşekkür ederim[:'(] resimleri bekliyorum[&:]

apoptozisis -> Cevap: DELL INSPIRON 6400 KULLANICILARI DERNEĞİ;;))HADİ YAAA NERDESİNİZ:[[[ (21 Ağustos 2006; 20:31:47)

DEGERLI KARDESLER ŞU LAPTOPA Bİ EL ATINDA ŞUNU YÜRÜTELİM
ben 10 gün önce dell 6400 aldım (ati x1400 olanından) sonra ram ini 1 gb yaptırdım makinadan gayet memnundum hatta yatağa yatarken tebessüm ederek uyuyordum taki programlar yuklemeye başlayana kadar bi çok program yükledim netlimiter ofice winamp kaspersky.. vs şimdi kıl kaptığım konu mesala cd den harddiske bir şey yükleyeceğim zaman media player dan dinlediğim müzik kasmaya başlıyo müzik kesik kesik geliyo yükleme bitince bu kasma durumu ortadan kalkıyo bu nasıl olur anlamıyorum acaba bir teknik arıza veya yetersizlik mi var oysa ki duo işlemci 1gb ram 256 ekran kartı m var ben bunları hakediyormuyum diye laptop uma sarılıp ağlayasım geliyor :-( bir dellciyi en iyi ancak bir dell ci anlar diyerek sizinle dertleşmek istedim kardeşler bana bi yol gösterirseniz beni mesut edersiniz(ayrıca ben fazla bilgisayar işlerinden çakan bi insan değilim benim anlayabilecegim bi seviyede bana yardım ederseniz çok sevinirim) ramin markası kingston müzik dinlerken de cd den dinlemiyorum normal hardiskten dinliyorum(dinlemeye çalışıyorum)

mehmetfatih -> Cevap: DELL INSPIRON 6400 KULLANICILARI DERNEĞİ;;))HADİ YAAA NERDESİNİZ:[[[ (21 Ağustos 2006; 23:37:50)

quote:

Orjinalden alıntı: apoptozisis

ben 10 gün önce dell 6400 aldım (ati x1400 olanından) sonra ram ini 1 gb yaptırdım makinadan gayet memnundum hatta yatağa yatarken tebessüm ederek uyuyordum taki programlar yuklemeye başlayana kadar bi çok program yükledim netlimiter ofice winamp kaspersky.. vs şimdi kıl kaptığım konu mesala cd den harddiske bir şey yükleyeceğim zaman media player dan dinlediğim müzik kasmaya başlıyo müzik kesik kesik geliyo yükleme bitince bu kasma durumu ortadan kalkıyo bu nasıl olur anlamıyorum acaba bir teknik arıza veya yetersizlik mi var oysa ki duo işlemci 1gb ram 256 ekran kartı m var ben bunları hakediyormuyum diye laptop uma sarılıp ağlayasım geliyor :-( bir dellciyi en iyi ancak bir dell ci anlar diyerek sizinle dertleşmek istedim kardeşler bana bi yol gösterirseniz beni mesut edersiniz(ayrıca ben fazla bilgisayar işlerinden çakan bi insan değilim benim anlayabilecegim bi seviyede bana yardım ederseniz çok sevinirim) ramin markası kingston müzik dinlerken de cd den dinlemiyorum normal hardiskten dinliyorum(dinlemeye çalışıyorum)

aabi bende de oluyor bu sorun ama sadece cd den işlem yaptığımda yani dvd writer aktifken oluyor acaba diyorum bunun sebebi dvd writer mı neticede sony ve iyi değil diye biliyorum tabi seninkinin modeli ne bilemem.yanılıyorsam düzeltin çünkü neticede ramlerden kaynaklansa daha başka şekilde başka sorunlar da ortaya çıkar diye düşünüyorum.[sm=icon_smile_screwy.gif]

orkunkaan -> Cevap: DELL INSPIRON 6400 KULLANICILARI DERNEĞİ;;))HADİ YAAA NERDESİNİZ:[[[ (21 Ağustos 2006; 23:40:27)

benim writer nec.. öyle bir sorun olmuyor..

gazi1015 -> Cevap: DELL INSPIRON 6400 KULLANICILARI DERNEĞİ;;))HADİ YAAA NERDESİNİZ:[[[ (21 Ağustos 2006; 23:42:10)

quote:

Orjinalden alıntı: apoptozisis

Kardeş ben böyle cd yazma hızını değiştiricek bişey okumuştum forumda. aha da burda;

"cd -dvd writer yazma hizlari
CD ICIN EN COK 24X
DVD ICIN EN COK 8X HIZINDADIR
CD/DVD Burning time : (Yaklaşık değerler)
DVD 4 GB 4X ILE YAZARSANIZ 15 DAKIKA
DVD 4 GB 8X LE YAZARSANIZ 8 DAKIKA
CD 24X ILE YAZARSANIZ 700 MB YAKLASIK 4-5 DAKIKA
DVDleri geç yazan arkadaşlar
AYGIT YÖNETİCİSİ'ndeki IDE ATA/ATAPI DENETLEYİCİLER'in altındaki 2.IDE KANALI na sağ tıklayıp KALDIR dedikleri ve bilgisayarı kapatıp açtıkları takdirde sorunları çözülecektir.
Firmware update yapmaya gerek yoktur.
Bizzat 2 bilgisayarda (ikiside DELL Inspiron 6000) deneyip sorunu çözdüm. Artık 4GB veriyi 14-15dakikada yazıyolar. "

ben yapmaya çalıştım olmamıştı. dvdrw yi silmiştim. bu konuyu bilen arkadaşlar açsalar bize birazcık... Belki bu senin yanında müzik dinlemeni de etkiler. Benim 6400 değişime gittiği için (açılmama sorunu vardı) şu anda hiçbişey deneyemiyorum.

hazanfer -> Cevap: DELL INSPIRON 6400 KULLANICILARI DERNEĞİ-TÜM SORU VE İSTEKLERİNİZ İÇİN! (22 Ağustos 2006; 14:35:58)

arkadaşlar bu gün açtıgım bi form sayfasında çıkan sonuç beni dell 6400'e yönlendirdi ama sonra duydugum bi konu var dell 40 milyon pc'yi sorunlu diye geri toplamış bu konuda bilginiz varmı acaba hangi model neden toplanmış sorun ne imiş hangi ülkede imiş falan sizde böle bi sorun varmı memnunmusunuz..? gerçekmi yoksa rakip saldırımı... ne dersiniz? ilgili forum

http://forum.donanimhaber.com/m_8841634/mpage_1/key_//tm.htm

orkunkaan -> Cevap: DELL INSPIRON 6400 KULLANICILARI DERNEĞİ-TÜM SORU VE İSTEKLERİNİZ İÇİN! (22 Ağustos 2006; 16:44:40)

quote:

Orjinalden alıntı: hazanfer

arkadaşlar bu gün açtıgım bi form sayfasında çıkan sonuç beni dell 6400'e yönlendirdi ama sonra duydugum bi konu var dell 40 milyon pc'yi sorunlu diye geri toplamış bu konuda bilginiz varmı acaba hangi model neden toplanmış sorun ne imiş hangi ülkede imiş falan sizde böle bi sorun varmı memnunmusunuz..? gerçekmi yoksa rakip saldırımı... ne dersiniz? ilgili forum

http://forum.donanimhaber.com/m_8841634/mpage_1/key_//tm.htm

40 milyon değil 4 milyon.. türkiyedeki makinelerde hatalı pil duymadım şu ana kadar. zaten 4 milyonun 3 milyonu amerikada satılmış olan notebooklar.. model olarak belli bir model yok.. sony nin ürettiği pili kullanan bazı modellerin bazıları. yine de almadan önce internetten kontrol edebilirsin pilini.. online olarak kontrol edebilme şansın var. kolay gelsin..

tokus -> Cevap: DELL INSPIRON 6400 KULLANICILARI DERNEĞİ-TÜM SORU VE İSTEKLERİNİZ İÇİN! (23 Ağustos 2006; 1:37:03)

Arkadaşlar dell inspiron 6400 bilgisayarı dün vatan bilgisayardan cardfinansla 8 taksit 1890 ytlye aldım.Tek slot 512 ram var ama pili 6 cell. Ayrıca dvd writerı da nec.Herhangi bi güncelleme yapmadım henüz.Fişe takılıyken kingkongu ve pes5i çok rahat oynatıyo.Ama fişe takılı olmayınca oyunlar yavaşlıyo oynanmıyo bunun sebebi nedir??Düzeltebilirmiyim?Bundan önce bende dell lattitude d600 model leptop vardı.O da aynı şeyi yapıyodu.Ama ekran kartı 32 mb olduğu için pek önemsememiştim[:D] Dell lattitude la birlikte winxp sp2 cdsi vermişlerdi.Sürücü cdlerini falan da vermişlerdi ama bunda çıkmadı.lattitude un windows cdsiyle format çeksem bi problem olur mu??Sürücüleri zaten netten indiricem.Cevaplarınızı heyecanla bekliyorum şimdiden teşekkürler.Bu arada bilgisayar çok sessiz calışıyo.

tuncay altuntoprak -> Cevap: DELL INSPIRON 6400 KULLANICILARI DERNEĞİ-TÜM SORU VE İSTEKLERİNİZ İÇİN! (23 Ağustos 2006; 4:14:29)

hdd yi böleceksen eski cd ile formatlayablirsim ama bölmeyeceksen cd ye gerek kalmadan recovery yapabilirsin.Çünkü hdd de zaten windowsun ilk hali kayıtlı.O yüzden cd gelmiyor yeni modelllerde.
quote:

Orjinalden alıntı: tokus

Arkadaşlar dell inspiron 6400 bilgisayarı dün vatan bilgisayardan cardfinansla 8 taksit 1890 ytlye aldım.Tek slot 512 ram var ama pili 6 cell. Ayrıca dvd writerı da nec.Herhangi bi güncelleme yapmadım henüz.Fişe takılıyken kingkongu ve pes5i çok rahat oynatıyo.Ama fişe takılı olmayınca oyunlar yavaşlıyo oynanmıyo bunun sebebi nedir??Düzeltebilirmiyim?Bundan önce bende dell lattitude d600 model leptop vardı.O da aynı şeyi yapıyodu.Ama ekran kartı 32 mb olduğu için pek önemsememiştim[:D] Dell lattitude la birlikte winxp sp2 cdsi vermişlerdi.Sürücü cdlerini falan da vermişlerdi ama bunda çıkmadı.lattitude un windows cdsiyle format çeksem bi problem olur mu??Sürücüleri zaten netten indiricem.Cevaplarınızı heyecanla bekliyorum şimdiden teşekkürler.Bu arada bilgisayar çok sessiz calışıyo.

hazanfer -> Cevap: DELL INSPIRON 6400 KULLANICILARI DERNEĞİ-TÜM SORU VE İSTEKLERİNİZ İÇİN! (23 Ağustos 2006; 8:41:40)

cevabın için teşekkür ederim orkun bey acaba bu online kontrol için gerekli linki verebilirmisin hangi site ve nasıl yapılıyo...? bütün sony pillermi bozuk yoksa bir seri mi belli bir kodlama varmı şu seri numaralı piller sorunlu olabilir gibi.

orkunkaan -> Cevap: DELL INSPIRON 6400 KULLANICILARI DERNEĞİ-TÜM SORU VE İSTEKLERİNİZ İÇİN! (23 Ağustos 2006; 12:34:20)

quote:

Orjinalden alıntı: hazanfer

cevabın için teşekkür ederim orkun bey acaba bu online kontrol için gerekli linki verebilirmisin hangi site ve nasıl yapılıyo...? bütün sony pillermi bozuk yoksa bir seri mi belli bir kodlama varmı şu seri numaralı piller sorunlu olabilir gibi.

rica ederim.. http://www.dellbatteryprogram.com/

tokus -> Cevap: DELL INSPIRON 6400 KULLANICILARI DERNEĞİ-TÜM SORU VE İSTEKLERİNİZ İÇİN! (23 Ağustos 2006; 12:52:42)

teşekkür ederim tuncayaltuntoprak.Bi de fiş takılı olmayınca neden oyunları yavaş oynadığını ve bunu nasıl düzeltebileceğimi yazarsınız çok yardımcı olmuş olursunuz
quote:

quote:

Arkadaşlar dell inspiron 6400 bilgisayarı dün vatan bilgisayardan cardfinansla 8 taksit 1890 ytlye aldım.Tek slot 512 ram var ama pili 6 cell. Ayrıca dvd writerı da nec.Herhangi bi güncelleme yapmadım henüz.Fişe takılıyken kingkongu ve pes5i çok rahat oynatıyo.Ama fişe takılı olmayınca oyunlar yavaşlıyo oynanmıyo bunun sebebi nedir??Düzeltebilirmiyim?Bundan önce bende dell lattitude d600 model leptop vardı.O da aynı şeyi yapıyodu.Ama ekran kartı 32 mb olduğu için pek önemsememiştim Dell lattitude la birlikte winxp sp2 cdsi vermişlerdi.Sürücü cdlerini falan da vermişlerdi ama bunda çıkmadı.lattitude un windows cdsiyle format çeksem bi problem olur mu??Sürücüleri zaten netten indiricem.Cevaplarınızı heyecanla bekliyorum şimdiden teşekkürler.Bu arada bilgisayar çok sessiz calışıyo.

mehmetfatih -> Cevap: değerli dell ci kardeşler (23 Ağustos 2006; 13:21:20)

arkadaşlar bu bataryayı kontrol ederken ikinci kısma bakıyoruz demi seri numarasının benimde orda 0rd857 yazıyor orda da bu numara var yani benimki sıkıntılı batarya mı ya ne şanssız bahtsız adamım ben ya napıcam ben şimdi bi bilen varsa yardım etsin:([[sm=s20.gif][sm=s20.gif][sm=s20.gif]X(][X(][X(]

mehmetfatih -> Cevap: değerli dell ci kardeşler (23 Ağustos 2006; 14:20:15)

yok sadece o numaradan değilmiş diğer numaralarıda kontrol ediyormuşuz ne bileyim bi anda seri numarasını görünce korkuyor insan[:)]

tokus -> Cevap: DELL INSPIRON 6400 KULLANICILARI DERNEĞİ-TÜM SORU VE İSTEKLERİNİZ İÇİN! (23 Ağustos 2006; 16:35:20)

Arkadaşlar bana yardıme dicek kimse yok mu??Bu soruna bi tek ben mi denk geliyorum lütfen yardım edin [sm=s20.gif]
quote:

teşekkür ederim tuncayaltuntoprak.Bi de fiş takılı olmayınca neden oyunları yavaş oynadığını ve bunu nasıl düzeltebileceğimi yazarsınız çok yardımcı olmuş olursunuz
quote:

quote:

Arkadaşlar dell inspiron 6400 bilgisayarı dün vatan bilgisayardan cardfinansla 8 taksit 1890 ytlye aldım.Tek slot 512 ram var ama pili 6 cell. Ayrıca dvd writerı da nec.Herhangi bi güncelleme yapmadım henüz.Fişe takılıyken kingkongu ve pes5i çok rahat oynatıyo.Ama fişe takılı olmayınca oyunlar yavaşlıyo oynanmıyo bunun sebebi nedir??Düzeltebilirmiyim?Bundan önce bende dell lattitude d600 model leptop vardı.O da aynı şeyi yapıyodu.Ama ekran kartı 32 mb olduğu için pek önemsememiştim Dell lattitude la birlikte winxp sp2 cdsi vermişlerdi.Sürücü cdlerini falan da vermişlerdi ama bunda çıkmadı.lattitude un windows cdsiyle format çeksem bi problem olur mu??Sürücüleri zaten netten indiricem.Cevaplarınızı heyecanla bekliyorum şimdiden teşekkürler.Bu arada bilgisayar çok sessiz calışıyo.

tuncay altuntoprak -> Cevap: DELL INSPIRON 6400 KULLANICILARI DERNEĞİ-TÜM SORU VE İSTEKLERİNİZ İÇİN! (23 Ağustos 2006; 17:04:19)

bu bir sorun değil herkesin makinasında olur.Makinayı fişden çıkarırsan pil tarafu çin işlemci hızında düşme olur bundan dolayı oyunlarda yavaşlamalar olabilir.Mutlaka bunun için ayrı bi ayarı vardır ya denetim masasında güç seçeneklerindedir veya ayrıca yükleniyordur.Ama programdan tam emin değilim olmayabilirde.Yani bilgisayarında sorun yoktur merak etme
quote:

Arkadaşlar bana yardıme dicek kimse yok mu??Bu soruna bi tek ben mi denk geliyorum lütfen yardım edin [sm=s20.gif]
quote:

quote:

quote:

tokus -> Cevap: DELL INSPIRON 6400 KULLANICILARI DERNEĞİ-TÜM SORU VE İSTEKLERİNİZ İÇİN! (23 Ağustos 2006; 17:31:05)

Saol tuncay kardeş.Eğer bunun bi yolunu bulabilirsen veya bulabilen varsa lütfen bana msj yazsın.Bu arada bilgisayarı yeni alıcak arkadaşlar istedikleri soruyu sorabilirler ben hazırım[&:]
quote:

Orjinalden alıntı: tuncayaltuntoprak

bu bir sorun değil herkesin makinasında olur.Makinayı fişden çıkarırsan pil tarafu çin işlemci hızında düşme olur bundan dolayı oyunlarda yavaşlamalar olabilir.Mutlaka bunun için ayrı bi ayarı vardır ya denetim masasında güç seçeneklerindedir veya ayrıca yükleniyordur.Ama programdan tam emin değilim olmayabilirde.Yani bilgisayarında sorun yoktur merak etme

fethikaval -> Cevap: değerli dell ci kardeşler (24 Ağustos 2006; 11:12:55)

Merhaba arkadaslar,

bu basliktaki mesajlari okudum ancak benimkine benzer bir problemle karsilasan yok sanirim. x1400 icin 256 MB ram yaziyor ancak baslangicta F2 ile BIOS a girdigimde 128 Mb yazdigini gordum. bu konu hakkinda bir fikri olan var mi? lutfen siz de BIOS a girip bakmayi dener misiniz?

x1600 lerde falan 128 + 128 seklinde bi kismini sistem belleginden kullanma gibi bir durum varmis bu olay x1400 de de mi var acaba?

Katil olcam, lutfen yardim...

fethikaval -> Cevap: değerli dell ci kardeşler (24 Ağustos 2006; 11:48:57)

quote:

Orjinalden alıntı: fethikaval

Merhaba arkadaslar,

bu basliktaki mesajlari okudum ancak benimkine benzer bir problemle karsilasan yok sanirim. x1400 icin 256 MB ram yaziyor ancak baslangicta F2 ile BIOS a girdigimde 128 Mb yazdigini gordum. bu konu hakkinda bir fikri olan var mi? lutfen siz de BIOS a girip bakmayi dener misiniz?

x1600 lerde falan 128 + 128 seklinde bi kismini sistem belleginden kullanma gibi bir durum varmis bu olay x1400 de de mi var acaba?

Katil olcam, lutfen yardim...

Bu da Vatan bilgisayardan gelen cevap arkadaslar:

Merhabalar Öncellikle Vatan Bilgisayarı tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Dell Inspiron 6400 notebooklarda Ekran kartı 128MB paylaşımlı, 256MB olarak belirtilmektedir. Saygılarımla

Dedigim gibi 128 + 128 seklindeymis ancak bu gerek Vatan bilgisayar olsun gerek Gold, Ideefixe gibi yerlerin hic birinde bu sekilde olduguna dair bir bilgi yok.

Infronicde de su sekilde bi ibare var biraz killandiriyo insani: ATI Mobility Radeon X1400 256MB GDDR2(maks. 256MB) PCI Express VGA. Buradaki maks ifadesi bir kisminin sistem belleginden kullanildigina delalet sanirim.

Sikayetvar.com a yazicam ben bu olayi gicik oldum....

BIOS una bakan arkadaslardan cevap bekliyorum bu arada, kolay gelsin

nyamure -> Cevap: değerli dell ci kardeşler (24 Ağustos 2006; 13:03:43)

ben de baktımm ati x1400 128 yazıoo dediğiniz dogru 128+128 seklinde

tuncay altuntoprak -> Cevap: değerli dell ci kardeşler (24 Ağustos 2006; 15:01:23)

hyper memory faln yazıyorza bi yeri,nde yarısı paylaşımlı düğer yarısı kendi hafızası oluyor.ama bu bence sorun değil.

fethikaval -> Cevap: değerli dell ci kardeşler (24 Ağustos 2006; 16:42:12)

quote:

hyper memory faln yazıyorza bi yeri,nde yarısı paylaşımlı düğer yarısı kendi hafızası oluyor.ama bu bence sorun değil.

Ama yine de sitelerinde bu olayin belirtilmesi gerekir diye dusunuyorum. 256 MB paylasimsizmis gibi satiyor adamlar laptoplari..

mcroses -> Cevap: değerli dell ci kardeşler (24 Ağustos 2006; 16:44:30)

bir sorum var benim makinada guest te oturum acilinca ekran kartinda bir problem mesajı cikiyor. Bunu nasil duzeltebilirim.

eagle26 -> Cevap: değerli dell ci kardeşler (24 Ağustos 2006; 18:08:44)

Uzun zaman düşünüp, araştırdıktan sonra, nur topu gibi bir 6400cü daha bugün itibariyle aranızdadır...Selamlar & Saygılar..

tuncay altuntoprak -> Cevap: değerli dell ci kardeşler (24 Ağustos 2006; 18:13:21)

nvidia da turbo cache yar ati de hyper memory ikisinde de paylaşım olur
quote:

Orjinalden alıntı: fethikaval

quote:

Ama yine de sitelerinde bu olayin belirtilmesi gerekir diye dusunuyorum. 256 MB paylasimsizmis gibi satiyor adamlar laptoplari..

Ekonomici -> Cevap: değerli dell ci kardeşler (24 Ağustos 2006; 19:26:54)

arkadaşlar muglada 1024 mb ram ile 2160 ytl dediler ve bonuscard'a 12 ay %0 faizle taksit yapıyorlar. 180 x 12 olmuş oluyor. bu fiyat sizce nasıl? bir de bu ekran kartı paylaşım olayı nerden çıktı şimdi[8|] 256 mb paylaşımsız yazıyor heryerde?

erdeminal -> Cevap: değerli dell ci kardeşler (24 Ağustos 2006; 21:58:39)

abi herkese ii gunler yazılarinizi teker teker okudum .bende bugun 6400 almaya gittim ..ama 2 hafta daha beklemeye karar verdim ..bu gold daki 6400 modeli kafami kariştirdi şu 2.0 ghz olan :D:D
valla 50 tane yere sortdum herkes bana 256 paylasımsız ati1400 diodu sizden ogrendim paylasimli oldugunu....bilerek yalan soluyolar demek ki...bilmioyrum ..universite acilmadan laptop alacam..ve bugune kadar dell olacakti bu..ama surekli bi sorun cikio.yok 6 cell yok 2 slot da dolu.yok dvd writer..yok paylaşımlı ufff ..kafam bozuldu biraz.yardimci olan arkadaşlara tesekkur ederim şimdiden...[sm=s18.gif]

apoptozisis -> Cevap: DELL INSPIRON 6400 KULLANICILARI DERNEĞİ;;))HADİ YAAA NERDESİNİZ:[[[ (25 Ağustos 2006; 14:59:05)

*****GAZI1015*****
kardeş benim problem dvd yazma ile alakalı değil dvd yazmadan geçtim normal cd yi (içinde görüntü film müzik filan varken) harddiske atarken onu kopyalarken winamp kastırıyo müzik kesik kesik geliyo ayrıca bazen kopyalama işleminde hata veriyo mesela bi cd de 100 müzik varsa 60 ını yukluyo tabi winampı kastırarak 61. müzik dosyasında hata oluştu işlem durduruldu diye mesaj geliyo böylelikle 100 şarkının 60 ını yükleyebiliyorum bu bütün cd lerde olmuyo hadi diyelim ki cd dandik alet tam okuyamadı o zaman niye yükleme işinde kasıyo bu alet çıldıracağım[sm=s20.gif] [sm=s20.gif][sm=s20.gif][sm=s20.gif]

apoptozisis -> dell 6400 (25 Ağustos 2006; 15:06:30)

quote:

Orjinalden alıntı: eagle26

Uzun zaman düşünüp, araştırdıktan sonra, nur topu gibi bir 6400cü daha bugün itibariyle aranızdadır...Selamlar & Saygılar..

kardeş hayırlı uğurlu olsun güle güle kullan inşallah sorunsuz problemsiz memnuniyetin zirvesinde kullanırsın

apoptozisis -> Cevap: değerli dell ci kardeşler (25 Ağustos 2006; 15:09:48)

quote:

Orjinalden alıntı: eagle26

kardeş hayırlı uğurlu olsun güle güle kullan

apoptozisis -> Cevap: değerli dell ci kardeşler (25 Ağustos 2006; 15:24:51)

quote:

arkadaşlar muglada 1024 mb ram ile 2160 ytl dediler ve bonuscard'a 12 ay %0 faizle taksit yapıyorlar. 180 x 12 olmuş oluyor. bu fiyat sizce nasıl? bir de bu ekran kartı paylaşım olayı nerden çıktı şimdi[8|] 256 mb paylaşımsız yazıyor heryerde?

kardeş ben bu 6400 ü yaklaşık 15 gün önce aldım benimki x 1400 olanından araştırmalarımda 256 paylaşımsız dediler çok yerden böyle dediler satıcıyla net konuştum o da 256 paylaşımsız dedi ram ini 1 gb yaptırdım büyük bi çingene pazarlığı neticesinde 2080 ytl 9 taksite aldım elemandan bir de optik mouse isteyince adam nerdeyse bana sovecekti yani fiyatı biraz daha kırabilirsin ekran kartı konusunda ise infronic in getirdiği dell ler 256 paylaşımsız diye biliyorum ve oyle aldım ama sen istersen daha çok araştır ve için rahat etsin

apoptozisis -> Cevap: değerli dell ci kardeşler (25 Ağustos 2006; 15:27:27)

quote]Orjinalden alıntı: theSINNER

[/quote]

kardeş ben bu 6400 ü yaklaşık 15 gün önce aldım benimki x 1400 olanından araştırmalarımda 256 paylaşımsız dediler çok yerden böyle dediler satıcıyla net konuştum o da 256 paylaşımsız dedi ram ini 1 gb yaptırdım büyük bi çingene pazarlığı neticesinde 2080 ytl 9 taksite aldım elemandan bir de optik mouse isteyince adam nerdeyse bana sovecekti yani fiyatı biraz daha kırabilirsin ekran kartı konusunda ise infronic in getirdiği dell ler 256 paylaşımsız diye biliyorum ve oyle aldım ama sen istersen daha çok araştır ve için rahat etsin

eagle26 -> Cevap: değerli dell ci kardeşler (25 Ağustos 2006; 18:51:49)

Teşekkürler apoptozisis...Deniyoruz bakalım...Şimdilik bir sorun yok gibi ama çok yüklenmedim henüz :)

haksar -> Cevap: değerli dell ci kardeşler (25 Ağustos 2006; 19:01:12)

arkadaşlar bilen varmı bu 6400 ün ekranı kaç ms.?

nohackmove -> Cevap: değerli dell ci kardeşler (26 Ağustos 2006; 11:22:53)

quote:

Orjinalden alıntı: gazi1015

Benim laptop hala serviste. Açılmadığı için götürmüştüm hatırlarsanız. daha gelmedi adamlar bana gıcık olmuştu ram olayında. şimdi işimi ağırdan alıyolar galiba. perşembe günü yurtdışına çıkıcam pişman oldum aldııma bu laptopu. yetişmezse kalıcak. 5 ay yokum.
aradım yok kullanıcı hatası olabilrmiş bilmem ne deyip saçmaladı. gidip kafasını gözünü yaracam o olacak. zaten sinirim tepemde. paranla rezil ol diye buna diyolar. yapamazlarsa alıcam gittiğim yerde parayla yaptırıcam artık. ben elektrik şebekesinden şüpheleniyorum. o bozmuş olabilir. bilgisayarı açmaya çalıştım açılmadı. bu kullanıcı hatası olur mu? hiçbir overclock yapmadım. sadece sürücüleri güncelledim dell'den.

abi keşke telefonda servisle falan konuşurken müdürünüzle konuşmak istiyorum falan deseydin veya tüketici hakları derneğine falan müracat edeceğini söyleseydin?

nohackmove -> Cevap: değerli dell ci kardeşler (26 Ağustos 2006; 11:29:58)

Arkadaşlar bende 6400 alıcam paylaşımsız x1400 256mb ekran kartlı
2ghz core duo 100gb hdd ve 1024mb ram li modelini 2600ytl ye alıcam.
almışken 3-4 yıl kullanmak niyetindeyim .
çünkü bir arkadaşımda COMPAQ marka p733mhz işlemcili 5-6 yıllık bir laptop vgar hala çalışıyor.
ve arkadaş cs falan oynuyor hala.
bende almışken uzun süreli kullanmak istiyorum.
ne dersiniz. bi arkadaşım da pazartesi salı gibi alıcak onda bi bakcaz .
bende 2 hafta içinde alıcam.

kadirhasın yanındaki bilgisayarcıdan GOLLD dan

nohackmove -> Cevap: değerli dell ci kardeşler (26 Ağustos 2006; 11:33:46)

Golld dan dedim çünkü tek L olunca sansür çıkıo nedense

ducati -> Cevap: DELL INSPIRON 6400 UFAK SIKINTILARI (26 Ağustos 2006; 12:10:56)

Selam arkadaşım, bendede dell insp. 6000 var 4 saatten fazla bir süre internetten world of warcraft oynuyorum. Dediğin gibi bende de hdd sıcaklığı fena hallere bürünüyor ama bir problem yartmıyor. Benimkinde kalvyenin sağ alt tarafında kalıyor dokununcada sıcaklığı hissedebiliyorsun zaten havalanmadan dolayı olabilir sonuçta laptop kullanıyoruz ve kastırıyoruz baya, içinde desktoptaki gibi kocaman 5 tane fan yok. Bana normal geliyor, daha ekran kartı cabası.

ducati -> Cevap: DELL INSPIRON 6400 UFAK SIKINTILARI (26 Ağustos 2006; 12:28:13)

Bu modelin 1,199 $ a satıldığı veya sizin satın aldığınız firmaları da yazarsanız sevinirim arkadaşlar bende almayı düşünüyorum. Ayrıca ram ekleten var mı?

mhmtpkr -> Cevap: DELL INSPIRON 6400 UFAK SIKINTILARI (26 Ağustos 2006; 21:39:50)

Arkadaşlar bugün DELL 6400üme 1gb 667mhz ram taktım.Diğer çıkan 256lık ramlerden bir tanesinide boş olan slota taksam bi sorun olur mu? yani 1gb(667mhz)+256mb(533mhz) ram kullanmak sorun yaratır mı?cevaplarsanız sevinirim
Bu arada benim ekran kartı ati x1400 256mb. Teknosadakiler ve diğer sorudğum yerler paylaşımlı demişti ama diğer dell topicinde paylaşımsız dediler :) bi orta nokta bulmak gerekirse 128ekran kartı+128 sistem belleği kullanıyordur.:)herhangi bir oyunda bir problem yaşamadım.zaten oyun hastası değilim. :)

Sayfa: <<   < önceki  2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11   sonraki >   >>

Valid CSS!

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET
1.437988