hocam valla bendede gelmedi bazı pc lerde yüklü değilmidir nedir anlamış değilim direk format attım ben,açıkcası orj. korumak istiyosan orj hom edition cd si bul pc nin altında key var zaten,he bide hdd yi 2 ye bölmeyi unutma
evet galiba yüklü değil. komşumda aynı bilgisayar var.dell 6400 ins. geçen elime geçmişti çaktırmadan bir ctrl+f11 taptım tek seferde geldi inanamadım.
talihsizlik ... şimdi tetk tek okadar driverleri yüklemek gerelkecek
dell ınspron larda XP home gömülü olarak geliyor. yani herhangi XP home sp2 cd si ile formatatabilirsin. ayrıca tek bölüm olan hdd 2ye böldüm. C ve D olarak. ACRONİS TRUE İMAGE ile C nin yedegini alıyorsun D bölümüne. Format atmak istediğinde D bölümünde bulunan yedek ile 5dakika gibi bir sürede dizüstün eski haline geliyo
aksamları torrent acık sekılde dızı fılm ındırmek ıcın acık bırakıyorum pc yı ama sabah bı bakıorum pc kendılıgıdnen kapanmıs ve bıdaha acılmıs msn den kopmus dıger butun prog lar kendılıgınden kapanmıs sekılde duruyo denetım masamısndan da guc seceneklerınden ayarları yaptm 3 dk sonra monıtoru kapat secengı dısındakıler hıcbırzaman kapatma da duruyo sızce pc nıye kendılındıgınden kapanıp acılıyo
hocam sorunun yazılımdan kaynaklanma olayı yüksek,bi format atman sorunu çözebilir..Düzelmezse donanımdan kaynaklanıyodur o zamanda garantiye vermekten başka çare kalmıyo sanırım..
verildimi bilmiorum ama tekrar sölemiş olayım. dell inspiron 6400 E1505 kullanıcısıyım. cihazımdan çok çok memnunum bende. vista kuruluydu xp kurduktan sonra bellek kullanımı %50 rahatladı ben de de monitör sallantısı vardı. bunun dışında herşeyinden memnunum cihazın. servise götürmeyi düşünüodum cihazı ama baktım ki arkada birisi sağda dieri solda iki vida var onları sıkınca monitörün sallantısı kesildi. vidaların yerlerini de resim ile gösteriorum. vidaların üzeri küçük tıpalarla kapatılmış. kolayca görebilinecek bi yerde. belki verilmiş olabilir verildiyse özür diliorum.
Ben de bu markayi kullanıyorum, fakat kısa sürede laptop Everest ölçumlerine göre 80-82 Derece sıcaklıga vuruyor,Ve sistem kasılmaya başlıyor 1 GB ramin %70 i kullanılıyor ama sadece ie açık nasıl bu kadar oluyor anlamıyorm? bu konuda yardım edecek var mı
hocam aşağıda arkadaşın verdiği programdan bak bide istersen 80 derece çok fazla,ben en fazla 60 gördüm altında soğutucu var ancak pasif çalıştırıyorum fanlar çalışmadan,ramin %70 i kullanılıyo demişsin oda vistadan kaynaklanıyo olabilir
quote:
Orjinalden alıntı: muzurix
slm arkadaşlar bende dell kullanicisiyım 1.5 yıl oldu garantisi bitecek dell ad11.benim bi sorum var
fan devir hızlarınız kac rpm arkadaslar ben dell fun programı kullanıyorum ordakı deger ılk aldıgım zamankine gore cok dustu sanırım fun ı bozdum garantısı bıtmeden gondereyım bozuksa sızden sıtegım sızınde bu programı kurup bana full force secenegınde max hızı soylemenız ben programın lınkı vereyım sızınde ısınıze yarar arkadaslar yararlı bı program tskler...
http://rapid share.com/files/121764248/dell_fan.exe.html (linkdeki boslugu siz duzeltin link vermek yasaktı benım zamanımda yine yasaktır sanırım:D)
hocam markayla uyumun bi çelişkisi yoktur,senin bakıcağın nokta ram belleğin ddr2 1 gb 533 mhz notebook ram i olması yada diğer ram in mhz iyle eşit olması gibi,hangi marka dersen,en çok bilinen markaları alman daha iyi olur tabikide,kingston,corsair,twinmos,hi-level,bigboy gibi,zaten notebook ramlerinin fiyatı düştü,kingston çok tercih ediliyo ve fiyatıda uygun
benim cihazın ram 2 gb(2ghz de işlemcisi var ) 80 derce sıcaklığı görmesine imkan yok maximum 55 dereceye çıkıyor. oda 2 oyun winamp, mediaplayer ve birkaç programla birlikte. dediğim gibi vista kurulu iken bellek kullanımı minimum 900 mb idi, xp den sonra minimumu 200 mb lerde seyrediyor. vşsta gereksiz yere ram kullanıyor arkadaşlar. imkanınız varsa kurun xp yi çok rahatlar cihazınız.
arkadaki kapaklar yapıştırıcı ile hafif tutturulmuş vaziyette mustyy. bıçak tarzı bi aletle hafifçe kaldır çıkar zaten. vidalar görünür altında. vidalar gevşediği için monitör sallanıomuş. sıkınca taş gibi oldu monitör. ama fazla sıkarsan kapamada güçlük çekiosun monitörü az sık ; sık-sık sık yani
dediğin fan programını kurdum hocam. dediğim gibi 60 dereceyi göremedim. maximum 58 derece oldu bu arada güzel bi programmış teşekkürler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mavisakal06 -- 23 Haziran 2008; 5:03:00 >
daha önce Fanını hiç temizlemedigim 6400 laptop u arkadan vidalari soktum ve yarı yarıyı açılıyor, tam olarak açamadım, inspiron 6400 ü tam olarak açan var mı nasıl açacağım ? Fani temizleyemedim haliyle, Klavye ve mouse de çalışmıyor, sanırım onlarında sök tak yerleri çıktı elim sığmıyor,tam açamadıgım ici yardımcı olursanız sevinirim..
hocam bence böle bi işe hiç kalkışmasaydın ,garanti dışı kalabilir..Nasıl açıcağın hakkında fazla fikrim yok ama kullanım klavuzunda bazı parçaların montajı hakkında biraz bilgi verilmiş istersen bi göz at derim.