Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: DELL INSPIRON 6400 KULLANICILARI DERNEĞİ-TÜM SORU VE İSTEKLERİNİZ İÇİN!

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Notebook - Diz üstü >> Cevap: DELL INSPIRON 6400 KULLANICILARI DERNEĞİ-TÜM SORU VE İSTEKLERİNİZ İÇİN! Sayfa: <<   < önceki  113 114 115 116 117 118 119 [120] 121 122   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
kürek

13 Haziran 2008; 17:32:02 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

quote:

Orjinalden alıntı: karaefe009

quote:

Orjinalden alıntı: musty_77_07

hocam valla bendede gelmedi bazı pc lerde yüklü değilmidir nedir anlamış değilim direk format attım ben,açıkcası orj. korumak istiyosan orj hom edition cd si bul pc nin altında key var zaten,he bide hdd yi 2 ye bölmeyi unutma

evet galiba yüklü değil.
komşumda aynı bilgisayar var.dell 6400 ins. geçen elime geçmişti çaktırmadan bir ctrl+f11 taptım tek seferde geldi inanamadım.

talihsizlik ... şimdi tetk tek okadar driverleri yüklemek gerelkecek

dell ınspron larda XP home gömülü olarak geliyor. yani herhangi XP home sp2 cd si ile formatatabilirsin.
ayrıca tek bölüm olan hdd 2ye böldüm. C ve D olarak. ACRONİS TRUE İMAGE ile C nin yedegini alıyorsun D bölümüne. Format atmak istediğinde D bölümünde bulunan yedek ile 5dakika gibi bir sürede dizüstün eski haline geliyo

inspayrın

16 Haziran 2008; 19:20:45 

Bende Dell 6400 A12 var. Battlefield Vietnam' ı çalıştırır mı acaba? ekran kartı ATI X1400 paylaşımlı

musty_77_07

16 Haziran 2008; 20:22:41 

X1400 paylaşımsız değilmiydi kurmadım ama büyük ihtimal kaldırır..

Logitech z4i/Creative x-fi xmod

cemark

20 Haziran 2008; 10:11:28 

aksamları torrent acık sekılde dızı fılm ındırmek ıcın acık bırakıyorum pc yı ama sabah bı bakıorum pc kendılıgıdnen kapanmıs ve bıdaha acılmıs
msn den kopmus dıger butun prog lar kendılıgınden kapanmıs sekılde duruyo
denetım masamısndan da guc seceneklerınden ayarları yaptm
3 dk sonra monıtoru kapat secengı dısındakıler hıcbırzaman kapatma da duruyo
sızce pc nıye kendılındıgınden kapanıp acılıyo

musty_77_07

20 Haziran 2008; 14:14:03 

hocam sorunun yazılımdan kaynaklanma olayı yüksek,bi format atman sorunu çözebilir..Düzelmezse donanımdan kaynaklanıyodur o zamanda garantiye vermekten başka çare kalmıyo sanırım..

dell6400/782

21 Haziran 2008; 11:36:38 

quote:

Orjinalden alıntı: inspayrın

Bende Dell 6400 A12 var. Battlefield Vietnam' ı çalıştırır mı acaba? ekran kartı ATI X1400 paylaşımlı

benimki bile 224 paylaşımlı intel çok rahat full çözünürlükte oynanıyo seninki mi oynanmıyacak :D bf2 bile oynarsın

mavisakal06

22 Haziran 2008; 1:55:07 

...................MONİTÖRÜM SALLANIO DİEN ARKADAŞLAR...........................

verildimi bilmiorum ama tekrar sölemiş olayım.
dell inspiron 6400 E1505 kullanıcısıyım. cihazımdan çok çok memnunum bende. vista kuruluydu xp kurduktan sonra bellek kullanımı %50 rahatladı
ben de de monitör sallantısı vardı. bunun dışında herşeyinden memnunum cihazın.
servise götürmeyi düşünüodum cihazı ama baktım ki arkada birisi sağda dieri solda iki vida var onları sıkınca monitörün sallantısı kesildi.
vidaların yerlerini de resim ile gösteriorum. vidaların üzeri küçük tıpalarla kapatılmış. kolayca görebilinecek bi yerde.
belki verilmiş olabilir verildiyse özür diliorum.

isooooo
musty_77_07

22 Haziran 2008; 12:28:00 

hocam vidaların üzerindeki kısmı nası açtın

cimbomemre

22 Haziran 2008; 12:48:16 

Ben de bu markayi kullanıyorum, fakat kısa sürede laptop Everest ölçumlerine göre 80-82 Derece sıcaklıga vuruyor,Ve sistem kasılmaya başlıyor 1 GB ramin %70 i kullanılıyor ama sadece ie açık nasıl bu kadar oluyor anlamıyorm? bu konuda yardım edecek var mı

musty_77_07

22 Haziran 2008; 13:19:12 

hocam aşağıda arkadaşın verdiği programdan bak bide istersen 80 derece çok fazla,ben en fazla 60 gördüm altında soğutucu var ancak pasif çalıştırıyorum fanlar çalışmadan,ramin %70 i kullanılıyo demişsin oda vistadan kaynaklanıyo olabilir

quote:

Orjinalden alıntı: muzurix

slm arkadaşlar bende dell kullanicisiyım 1.5 yıl oldu garantisi bitecek dell ad11.benim bi sorum var

fan devir hızlarınız kac rpm arkadaslar ben dell fun programı kullanıyorum ordakı deger ılk aldıgım zamankine gore cok dustu sanırım fun ı bozdum garantısı bıtmeden gondereyım bozuksa sızden sıtegım sızınde bu programı kurup bana full force secenegınde max hızı soylemenız ben programın lınkı vereyım sızınde ısınıze yarar arkadaslar yararlı bı program tskler...

http://rapid share.com/files/121764248/dell_fan.exe.html (linkdeki boslugu siz duzeltin link vermek yasaktı benım zamanımda yine yasaktır sanırım:D)

cimbomemre

23 Haziran 2008; 0:12:28 

Arkadaşlar peki 1 GB daha ram taktırmam lazım, acaba hangi marka uyumlu tavsiye edecek var mı uygun fiyata ?

musty_77_07

23 Haziran 2008; 0:36:13 

hocam markayla uyumun bi çelişkisi yoktur,senin bakıcağın nokta ram belleğin ddr2 1 gb 533 mhz notebook ram i olması yada diğer ram in mhz iyle eşit olması gibi,hangi marka dersen,en çok bilinen markaları alman daha iyi olur tabikide,kingston,corsair,twinmos,hi-level,bigboy gibi,zaten notebook ramlerinin fiyatı düştü,kingston çok tercih ediliyo ve fiyatıda uygun

mavisakal06

23 Haziran 2008; 4:30:38 

benim cihazın ram 2 gb(2ghz de işlemcisi var )
80 derce sıcaklığı görmesine imkan yok
maximum 55 dereceye çıkıyor. oda 2 oyun winamp, mediaplayer ve birkaç programla birlikte.
dediğim gibi vista kurulu iken bellek kullanımı minimum 900 mb idi, xp den sonra minimumu 200 mb lerde seyrediyor. vşsta gereksiz yere ram kullanıyor arkadaşlar. imkanınız varsa kurun xp yi çok rahatlar cihazınız.

arkadaki kapaklar yapıştırıcı ile hafif tutturulmuş vaziyette mustyy. bıçak tarzı bi aletle hafifçe kaldır çıkar zaten. vidalar görünür altında. vidalar gevşediği için monitör sallanıomuş. sıkınca taş gibi oldu monitör. ama fazla sıkarsan kapamada güçlük çekiosun monitörü
az sık ; sık-sık sık yani

dediğin fan programını kurdum hocam. dediğim gibi 60 dereceyi göremedim. maximum 58 derece oldu
bu arada güzel bi programmış teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mavisakal06 -- 23 Haziran 2008; 5:03:00 >

isooooo
musty_77_07

23 Haziran 2008; 9:05:35 

ayrıntı için teşekkür ederim hocam bu arada program benimde çok hoşuma gitti

cimbomemre

24 Haziran 2008; 12:28:07 

--------------------------------------------------------------------------------

daha önce Fanını hiç temizlemedigim 6400 laptop u arkadan vidalari soktum ve yarı yarıyı açılıyor, tam olarak açamadım, inspiron 6400 ü tam olarak açan var mı nasıl açacağım ? Fani temizleyemedim haliyle, Klavye ve mouse de çalışmıyor, sanırım onlarında sök tak yerleri çıktı elim sığmıyor,tam açamadıgım ici yardımcı olursanız sevinirim..

musty_77_07

24 Haziran 2008; 14:04:10 

hocam bence böle bi işe hiç kalkışmasaydın ,garanti dışı kalabilir..Nasıl açıcağın hakkında fazla fikrim yok ama kullanım klavuzunda bazı parçaların montajı hakkında biraz bilgi verilmiş istersen bi göz at derim.

burak.34