Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorilerim | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri | Reklam ver
[DELL INSPIRON 6400] DERNEĞİ | Tüm Soru Ve İstekleriniz İçin...

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Notebook / Netbook Diz üstü >> [DELL INSPIRON 6400] DERNEĞİ | Tüm Soru Ve İstekleriniz İçin... Sayfa: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
burakguvercin

2 Ağustos 2006, 24:55:46  
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

evet dell 6000 lerin bir derneği var bizde kendimize bir dernek açtık:)))DELL 6400 lüler Burda Buluşalım:))))
evet konuyu açmamın yanında birde bişey sorjam dell 6400 lerin dwd rw ları herkesin deişik neden acaba bilgisi olan varmı???benimki sony

Konumuz 100. Sayfasını Bulmuştur....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakguvercin -- 16 Ağustos 2007; 13:16:45 >

Beni Yalnız Allah Yargılar....
OTTO VON BISMARCK

2 Ağustos 2006, 13:01:11  

Sonunda konu başlığını açtın yani Hayırlı olsun 6400cülere.

1) LG X110
2) ACER 4315
burakguvercin

2 Ağustos 2006, 13:03:13  

hade hade

burakguvercin

2 Ağustos 2006, 13:18:42  

e hadi ama 6400 cüler gelinde laflayalım

nanick

2 Ağustos 2006, 15:26:10  

Merhaba Benim bi kaç tane sorum olacak

1-Benim öğrenmek istediğim şey kaç değişik 6400 modeli var ve karşılaştırdığımızda artı ve eksileri neler?

2-Benim gördüğüm 1099$+kdv ve 1199$+kdv lik iki model ver. Ben 1099$ olanı almaya karar verdim önce ama şimdi kararsızım çünkü 1199$ olan modelde ATİ x1400 ekran kartı, 9 cell pil avantajı gördüm. Sizin görüşünüz nedir?

3-Bir de Core Duo 1.66 GHz mi yoksa Centrino M 1.86 GHz mi daha yüksek performans verir? Bunu sorarken de Dell 6000 ile Dell 6400 arasındaki farkı anlamaya çalışıyorum

burakguvercin

2 Ağustos 2006, 15:56:13  

quote:

Orjinalden alıntı: nanick

Merhaba Benim bi kaç tane sorum olacak

1-Benim öğrenmek istediğim şey kaç değişik 6400 modeli var ve karşılaştırdığımızda artı ve eksileri neler?

2-Benim gördüğüm 1099$+kdv ve 1199$+kdv lik iki model ver. Ben 1099$ olanı almaya karar verdim önce ama şimdi kararsızım çünkü 1199$ olan modelde ATİ x1400 ekran kartı, 9 cell pil avantajı gördüm. Sizin görüşünüz nedir?

3-Bir de Core Duo 1.66 GHz mi yoksa Centrino M 1.86 GHz mi daha yüksek performans verir? Bunu sorarken de Dell 6000 ile Dell 6400 arasındaki farkı anlamaya çalışıyorum

1-Ben kont bilişimi aradım ve bana dedilerki(rw ların deişik olması nedeniyle)onu dell firması yapıyo karışık kullanıyo dediler(kafasına göre) bazen toshiba dediler bazen nec bazende sony rw kullanıyo dediler
şimdi bu makinanın artısı çok fazla eksisi hiç yok(yani şimdiye kadar bir sorunla karşılaşmadım)makina çalışırken o kadar sessizki valla inanamadım fan sesi bile yok sadce cd taktıım zaman az bişi ses çıkardı ama ondan sora hiç çıkarmadı

2-şimdi eğer imkanın varsa 1199 artı KDV lik modelini al eğer alırsan laptopunu orada açtır ve denettir(nolur nolmaz)şimdi 1199 olan gayet ii bi modeli pili 9 hücreli yani sana 4 saat gider.

3-Core Duo 1.66 olan çift çekirdektir ve bu hızı 2 yle çarptıın zaman gerçek hız çıkar...centrino 1.86 da aynen öle kalıyo(yamuluyorsam düzeltin)
umarım yardımcı olabilmişimdir

yamaha077

2 Ağustos 2006, 20:44:20  

arkadaşlar ben bu notebook u almayıo düşünüyorum ekran kartı nasıl performans olarak... birde 64 bit diyorlar ekran kartına...dvd writer ı sadece - gözüküyor bu ne demek????
packert-bell ile v7413 modeli arasında 70 dolarlık bi fark var siz ne dersiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yamaha077 -- 2 Ağustos 2006; 20:46:26 >

burakguvercin

2 Ağustos 2006, 20:52:34  

bence hiç durma al ben gayet memnunum walla kullanmaya kıyamıyorum ekran kartı gayet güzel cam gibi gösteriyor ekran kartının kaç bit olduğundan hiç bi bilgim yok ama gayet güzel bi ekran kartı diğer sorunu anlayamadım:(:(

burakguvercin

2 Ağustos 2006, 20:55:12  

packerd bell in ekran kartı paylaşımsız 128 ve x1400(6400 ünki) x1600'den daha iyidir bensana dell inspiron 6400 ü tercih ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakguvercin -- 2 Ağustos 2006; 20:55:40 >

mahmuteren

2 Ağustos 2006, 21:23:23  

quote:

Orjinalden alıntı: burakguvercin

1-Ben kont bilişimi aradım ve bana dedilerki(rw ların deişik olması nedeniyle)onu dell firması yapıyo karışık kullanıyo dediler(kafasına göre) bazen toshiba dediler bazen nec bazende sony rw kullanıyo dediler
şimdi bu makinanın artısı çok fazla eksisi hiç yok(yani şimdiye kadar bir sorunla karşılaşmadım)makina çalışırken o kadar sessizki valla inanamadım fan sesi bile yok sadce cd taktıım zaman az bişi ses çıkardı ama ondan sora hiç çıkarmadı

2-şimdi eğer imkanın varsa 1199 artı KDV lik modelini al eğer alırsan laptopunu orada açtır ve denettir(nolur nolmaz)şimdi 1199 olan gayet ii bi modeli pili 9 hücreli yani sana 4 saat gider.

3-Core Duo 1.66 olan çift çekirdektir ve bu hızı 2 yle çarptıın zaman gerçek hız çıkar...centrino 1.86 da aynen öle kalıyo(yamuluyorsam düzeltin)

çift çekirdekli işlemciler HİÇBİR ZAMAN tek çekirdeklere oranla iki kat hızlı çalışmazlar. en fazla %20 lik bir performans artışı sağlar. Burada asıl önemli olan çift çekirdekle birlikte kullanılan yongaseti:945 hem veri yolu hızı 533 den 667 ye çıkıyor hem de 4GB a kadar RAM destekliyor. ayrıca DDR2 destekli. Bunlar işlemciye nazaran daha fazla performans artışı sağlıyor.

Çİft çekirdekli olanın her zaman tercih et derim eğer çok fazla fiyat farkı yoksa. 1199$ lık Dell senin için daha iyi olacaktır çünkü mobil olan tüm cihazlarda pil çok önemlidir.

Tercihinde koolaylıklar...

frzbjk

2 Ağustos 2006, 21:48:43  

quote:

packerd bell in ekran kartı paylaşımsız 128 ve x1400(6400 ünki) x1600'den daha iyidir bensana dell inspiron 6400 ü tercih ederim

x1400'ün x1600'den iyi oldugunu soyleyebilmek için önce bi araştırma yapıp istatistiklere bakman lasimm

Bi incele kendin gör..

http://kettya.com/notebook2/gpu_ranking.htm

tsk

Sisteme Gözat

2 Ağustos 2006, 22:21:22  

Öncelikle bölümünüz hayırlı olsun.
1-x1400 nasıl x1600den iyi oluyor?
2-Ekran kartının monitör ekranını cam gibi gösterme gibi bir yetkisiyok yani onboar ekran kartı ile x1400lü iki bilgisayar ekranlarına bakılarak farkedilemez

Bende Dell6400 öneririm.Nedenini Dell kullandığınız zaman anlarsınız

OTTO VON BISMARCK

2 Ağustos 2006, 23:11:38  

quote:

Orjinalden alıntı: frzbjk

quote:

x1400'ün x1600'den iyi oldugunu soyleyebilmek için önce bi araştırma yapıp istatistiklere bakman lasimm

Bi incele kendin gör..

@burakguvercin

Sen şuraya benchmarkları bir koy.Bir değerlendirme yapalım biz de.

1) LG X110
2) ACER 4315
burakguvercin

2 Ağustos 2006, 23:29:06  

quote:

Orjinalden alıntı: mahmuteren

quote:

çift çekirdekli işlemciler HİÇBİR ZAMAN tek çekirdeklere oranla iki kat hızlı çalışmazlar. en fazla %20 lik bir performans artışı sağlar. Burada asıl önemli olan çift çekirdekle birlikte kullanılan yongaseti:945 hem veri yolu hızı 533 den 667 ye çıkıyor hem de 4GB a kadar RAM destekliyor. ayrıca DDR2 destekli. Bunlar işlemciye nazaran daha fazla performans artışı sağlıyor.

Çİft çekirdekli olanın her zaman tercih et derim eğer çok fazla fiyat farkı yoksa. 1199$ lık Dell senin için daha iyi olacaktır çünkü mobil olan tüm cihazlarda pil çok önemlidir.

Tercihinde koolaylıklar...

ben iki kat hızlı çalışır da demek istediim %70 lik performans artışıdır %20 deil..diğer dediklerine katılıyorum

burakguvercin

2 Ağustos 2006, 23:32:33  

quote:

Orjinalden alıntı: tsk

2-Ekran kartının monitör ekranını cam gibi gösterme gibi bir yetkisiyok yani onboar ekran kartı ile x1400lü iki bilgisayar ekranlarına bakılarak farkedilemez

1- ben bi siteden okuduğumda x1400 ekran kartı x 1600 den daha iyidir die okumuştum(link falan bulunca weririm)
2-dediimi yanlış anlamışın cam gibi gösteriyor derken web cam deil normal cam.....

ak_onair

2 Ağustos 2006, 23:34:03  

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: tsk

1- ben bi siteden okuduğumda x1400 ekran kartı x 1600 den daha iyidir die okumuştum(link falan bulunca weririm)
2-dediimi yanlış anlamışın cam gibi gösteriyor derken web cam deil normal cam.....

Kardeş ne yaptın ya

X1400 X 1600'den iyi olabilir mi?????

TOYOTASINI SEVEN NATAŞ'A SERVİSE GİTMESİN!!!
Burada Oturuyorum: İstanbul - Üsküdar / Memleket : Rize - Çayeli / Takımım : Fenerbahçe /
MSI PR320 - 2007 Toyota Corolla HB 1.4 D4D M/M Gümüş
Mitsubishi Electric MSZ-GE42VA

burakguvercin

2 Ağustos 2006, 23:35:09  

hehe tmm yamulmuşum

edaokten

3 Ağustos 2006, 12:24:48  

merhaba arkadalar ben bugun dell inspiron 6000 aldim aslinda 6400 alma niyetiyle gitmistim ama mavi bilgisayardaki adam baya bi beynimi yikadi sanirim beni ikna etti 6000 konusunda bu senin ihtiyaclarini gorur diye acaba dogru kararmi verdim bilmiyorum ama sonra teknosada ayni fiyata canta webcam hoporlor ve mouse hediyeli oldugunu gordum bu bilgisayarin ve yaklasik 100 150 milyonluk bi zarar ettik hoporlor disindakilerin hepsinii aldim zaten mecburen.. ayrica satici cift cekirdegin 2 kati hiz degil ayni anda iki tane programi calistirabilmesi oldugunu soledi yani 1.66 lik cift cekrdekli iki tane 1.66 lik programi ayni anda calistirir ama 1.86 ligi calistiramaz gibi bi ornek verdii ekran karti da paylasimli oysaki oda sana yeter dedi bilmiyorum butcemde uygundu acaba eller'nde olmadigi icinmi satmak istemedi suan pisman oldum sanki yanlismi karar verdim die ama artik yapcak bisey yok cok aceleci davrandim sanirim

burakguvercin

3 Ağustos 2006, 12:33:03  

bence sen yanına birini al git adamı iice benzet

edaokten

3 Ağustos 2006, 1:02:37  

bilgisayarı actım suan kullanıyorum artık değistirme sansımda kalmadıı degilmi

okansa

3 Ağustos 2006, 1:04:13  

Hello everybody..

5 gündür 6400 cüyüm..İnanılmaz..İnanılmazzzzzzzzzzz...

Dünyanın en güzel noktası,benim her an bulunduğum nokta...
oguzaza

3 Ağustos 2006, 14:45:15  

piyasayı araştırdım. fiyat performans oranı açısından bu makine gayet mantıklı gözüküyor. bu makineyi almayı düşünüyorum. fakat bir kaç sorum olacak;

1. bu makineyle oyun oynayan varmı performans nasıl?
2. makine özellikle fan taraflarında ısınma yapıyormu?
3. makineden farklı markalarda dvd wr çıkıyormuş. Bu markalarda tercih önceliği varmı?
4. makinenin ses çıkışı nasıl? yüksek basta ses cızırtıları oluyormu?
5. wireless üzerinden makinenin bağlantı problemi (driver eksikliği gibi) oluyormu?
6. makinenin görünüşünün kaba olduğunu söyleyenler var. estetik açıdan makine nasıl gözüküyor?

bu sorulara cevap verin, tatmin olursam ben de bu derneğe katılıcam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzaza -- 3 Ağustos 2006; 15:46:59 >
burakguvercin

3 Ağustos 2006, 15:42:34  

1- ben sadece most wanted attım denemek için gayet güzel sonuçlar verdi hiçbir takılma,donam...vs şeyler olmadı
2-fan tarafındaki ısınma tüm laptoplarda vardır(yamulyorsam düzeltin:))ama çok şiddetli bir ısınma ben görmedim
3-farklı dvd wr çıkmasının nedeni(kont bilişimi arayıp sordum)dellin kafasına göre takılmasından kaynaklanıyormuş ama yani farklı dvd wr nin olması sorun deil çünkü tüm deişik dvd wr lerin performansı falan aynıymışş(öle dediler)tercih önceliği yoktur sanırsam şansına ne çıkarsa hepsinin performansı aynı zaten.
4-makine açıldıı zaman ufacık bi ses bile gelmiyor..yani makinanın çalışıp çalışmadıı belli deil o kadar sessiz çalışıyor yani
5-olmuyor wirelles ı kendi içindedahil zaten kart almana gerek yok..zaten windowsun dışında dell in kendi wirelles yazılımıda var(dell inkini tercih ederim)bağlantı problemi falan olmuyor ayarlar sağlam yapılınca
6-makina kaba falan deil walla ben gayet memnunum gayet güzel bi makine estetik açısından
(((( yamuluyorsam düzeltin))))
bence sen eğer bu makinayı almnayı düşünüyorsan bence almadan önce git bi bak nasıl dış görünüşü falan diye....
inşallah yardımcı olabilmişimdir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakguvercin -- 3 Ağustos 2006; 15:43:09 >

sserci

3 Ağustos 2006, 18:13:16  

Bu forumdaki tüm arkadaşlara burdan selam olsun.
Makinayı alalı 2 hafta oldu.Uzun araştırmadan sonra öncelikle marka tercihimi delden yana kullandım.Piyasad bulunan o kadar marka laptop olmasına ragmen dell hp (compaq la birleştikten sonra) ve toshiba haricinde bu sektörde rakip yok gibi.Performans ve donanımsal yönden son teknolojiyi takip etmek istedim ne kadar yakalamak için uğraşmamıza ragmen yakalayamıyor olsakta.
Yaşadığım sıkıntılara gelince 1-yüksek basta ses cızırtıları oluyor ve dvd okurken makina hafifte olsa (biraz) titreşim meydana geliyor.
Sizlerdede aynı sıkıntılar varmı bilmiyorum paylaşırsanız sevinirim ona göre teknik servise gönderecegim.
Kullanan bütün arkadaşlara hayırlı olsun..

Ölmek Felaket değildir.
Öldükten sonra başına gelecekleri bilmemek felakettir.
okansa

3 Ağustos 2006, 19:01:42  

Arkadaşlar dün gece ilk defa 5 saat makinemi çalıştırdım..Bunun bir saati COD oynadım..2 saati PES5 oynadım..Geriye kalan saati de nette geçirdim..HDD sıcaklığı 51 dereceye kadar çıktı..Sizce bu normal mi yoksa teknik servise götüreyimmi?Çünkü 55 zaten makinenin alarm verdiği sıcaklık..51 dereceye çıkması açıkçası şaşırttı beni.Yorumlarınızı bekliyorum..

tuncay altuntoprak

Sisteme Gözat

3 Ağustos 2006, 19:31:11  

6400 ün onboard ekran kartlısını almayı düşünürkenmi dell 6000 aldın
quote:

Orjinalden alıntı: edaokten

merhaba arkadalar ben bugun dell inspiron 6000 aldim aslinda 6400 alma niyetiyle gitmistim ama mavi bilgisayardaki adam baya bi beynimi yikadi sanirim beni ikna etti 6000 konusunda bu senin ihtiyaclarini gorur diye acaba dogru kararmi verdim bilmiyorum ama sonra teknosada ayni fiyata canta webcam hoporlor ve mouse hediyeli oldugunu gordum bu bilgisayarin ve yaklasik 100 150 milyonluk bi zarar ettik hoporlor disindakilerin hepsinii aldim zaten mecburen.. ayrica satici cift cekirdegin 2 kati hiz degil ayni anda iki tane programi calistirabilmesi oldugunu soledi yani 1.66 lik cift cekrdekli iki tane 1.66 lik programi ayni anda calistirir ama 1.86 ligi calistiramaz gibi bi ornek verdii ekran karti da paylasimli oysaki oda sana yeter dedi bilmiyorum butcemde uygundu acaba eller'nde olmadigi icinmi satmak istemedi suan pisman oldum sanki yanlismi karar verdim die ama artik yapcak bisey yok cok aceleci davrandim sanirim

2001 2.0 rxe lag 1
burakguvercin

3 Ağustos 2006, 23:46:28  

quote:

Orjinalden alıntı: sserci

Bu forumdaki tüm arkadaşlara burdan selam olsun.
Makinayı alalı 2 hafta oldu.Uzun araştırmadan sonra öncelikle marka tercihimi delden yana kullandım.Piyasad bulunan o kadar marka laptop olmasına ragmen dell hp (compaq la birleştikten sonra) ve toshiba haricinde bu sektörde rakip yok gibi.Performans ve donanımsal yönden son teknolojiyi takip etmek istedim ne kadar yakalamak için uğraşmamıza ragmen yakalayamıyor olsakta.
Yaşadığım sıkıntılara gelince 1-yüksek basta ses cızırtıları oluyor ve dvd okurken makina hafifte olsa (biraz) titreşim meydana geliyor.
Sizlerdede aynı sıkıntılar varmı bilmiyorum paylaşırsanız sevinirim ona göre teknik servise gönderecegim.
Kullanan bütün arkadaşlara hayırlı olsun..

walla 6400 ün genelinde bu war hafif biraz titreşim ve ses var ama olsun çünkü makineyi açarken falan ufacık bir ses gelmiyor(çalışıp çalışmadıı belli olmuyor makinanın)bence gndermene gerek yok

burakguvercin

3 Ağustos 2006, 23:48:37  

quote:

Orjinalden alıntı: okansa

Arkadaşlar dün gece ilk defa 5 saat makinemi çalıştırdım..Bunun bir saati COD oynadım..2 saati PES5 oynadım..Geriye kalan saati de nette geçirdim..HDD sıcaklığı 51 dereceye kadar çıktı..Sizce bu normal mi yoksa teknik servise götüreyimmi?Çünkü 55 zaten makinenin alarm verdiği sıcaklık..51 dereceye çıkması açıkçası şaşırttı beni.Yorumlarınızı bekliyorum..

walla ben oyun oynarken falan hiç hdd sıcaklıına bakmadım ama benimkide biraz ısınıyor.nprmaldir bence ama sen gene bir bilene danışş

okansa

4 Ağustos 2006, 2:16:27  

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: okansa

walla ben oyun oynarken falan hiç hdd sıcaklıına bakmadım ama benimkide biraz ısınıyor.nprmaldir bence ama sen gene bir bilene danışş

Teşekkür ediyorum dostum..Kont u aradım bana diyorlar ki hiç sıcaklık sorunu yaşayan olmamış..İyi oke de beyfendi 51 derece ciddi bir rakam diyorum bu konuda bilginiz yokmu diyorum adam yok diyor :)) Uleyn zibidi seni o zaman niye oraya koydular..Nese..Şimdilik 2.plana koydum bu olayı..Nerde ölçtüm ben o sıcaklığı taktım kafama :))

akhenaten

4 Ağustos 2006, 9:28:36  

sıcaklığa nereden bakıyoruz arkadaşlar, bi program mı yüklemek gerekiyor..?

Dell 6400 Duo/Ati 1400
Casio Ex-Z850
C3 HDI 92Hp
Nokia 6630
Mpio
gazi1015

4 Ağustos 2006, 11:22:34  

Evet nerden bakıyoz? Ben de bakayım anormal mi değil mi karşılaştıralım.

Dell 6400 T2300 Core Duo 1.66 - Bios Update A12 - 1GB 533 MHz (2x512 Infeneon-Kingston) - Intel Mobile 945GM - 80GB 5400rpm Toshiba - Philips DVD-RW

SUPER PI 1M: 40 sn 2M: 1 min 33 sn
viocyclone

4 Ağustos 2006, 11:57:14  

MRB DOSTLAR BEN ÇOK FAZLA FORUMLARA KATILAMIYORUM YENİ BİR FORUMDA AÇMAK İSTEMİYORUM İŞ YOĞUNLUĞUNDAN ŞİMDİ BENİM KULLANDIĞIM MAKİNE DELL 630M BU AKILLI KARDEŞİNİZ KURULUM CD KAYBETTİ VE MEDİA CENTER OLAN MAKİNEDE XP HOME YÜKLEDİ. CD BULAMADIĞIM İÇİN ESKİ HALİNE ÇEVİREMİYORUM. ELİNDE MEDİA CENTER 2005 TR YÜKLÜ NOTEBOOK OLAN VARSA GHOST LA ALINMIŞ BİR İMAJ İSTİCEM. ACİL YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM. HA UNUTMADAN BEN ANKARA DAYIM. MAKİNE ÖZELLİKLERİ 630M 2.0GHZ 1GB RAM
okansa

4 Ağustos 2006, 14:51:29  

quote:

Orjinalden alıntı: akhenaten

sıcaklığa nereden bakıyoruz arkadaşlar, bi program mı yüklemek gerekiyor..?

Notebook Hardware Center diye bir program yükledim ben onunla ölçüyorum sıcaklığı..Forumda verilen birçok program var..Herhangi biri ile sıcaklığınızı ölçebilirsiniz..Ben dün akşam recovery yaptım makineye çünkü o sıcaklık normal değildi..SAnırım yazılımsal bir sorun yaşıyordum..Birçok test programı vs falan indirmiştim çünkü..Bu arada sıcaklık programını indirdikten sonra ölçüm işleminiz bittikten sonra programı kapatın..Sürekli kullanmayın..CPU hızını sabitliyor ölçümü düzgün yapabilmek için..

MuttFTS.

4 Ağustos 2006, 15:01:32  

Sadece okurken dikkat edin diye söylüyorum. Öbür topic'in başlığından Dell Kullanıcıları Derneği yazıyor. Dell 6000 değil..

Kolay gelsin size..

Mute.
mehmetfatih

4 Ağustos 2006, 15:12:21  

slm arkadaşlar bende dün aldım 6400 ü.yalnız bir sorum olacak c nin üstüne gelince toplam boyut 70 gb diyor everestte 80 gb gözüküyor acaba bu 10 gb lik yer nerde bu restore bölümü mü acaba bu 10 gb lik yer.

nanick

4 Ağustos 2006, 15:22:43  

Arkadaşlar yardımcı olduğunuz için çok teşşekkür ediyorum.

Dell 6400 inşallah yarın elime geçecek. Şu ana kadar eline geçmiş olanlara bi kaç sorum var

1-Bilgisayarı elimize alınca Windows xp home kurulmuş olarak geliyomuş galiba. Bu doğru mu?

2-Doğruysa bilgisayarı elimize alınca bizim yapmamız gereken bişey var mı? Yoksa hemen kullanmaya başlayabilir miyiz? (İlk defa sıfırdan bi bilgisayarı alıp kullanacağım için soruyorum, tecrübesizlik işte)

3-Bir de internette bilgisayar kullanımı ile ilgili bilgi alabileceğimiz (Hard diski parçalara ayırma,bilgisayarı yönetme vb. gibi) güzel bi site var mı?

Şimdiden teşekkür ediyorum...

okansa

4 Ağustos 2006, 17:53:39  

quote:

Orjinalden alıntı: nanick

Arkadaşlar yardımcı olduğunuz için çok teşşekkür ediyorum.

Dell 6400 inşallah yarın elime geçecek. Şu ana kadar eline geçmiş olanlara bi kaç sorum var

1-Bilgisayarı elimize alınca Windows xp home kurulmuş olarak geliyomuş galiba. Bu doğru mu?

2-Doğruysa bilgisayarı elimize alınca bizim yapmamız gereken bişey var mı? Yoksa hemen kullanmaya başlayabilir miyiz? (İlk defa sıfırdan bi bilgisayarı alıp kullanacağım için soruyorum, tecrübesizlik işte)

3-Bir de internette bilgisayar kullanımı ile ilgili bilgi alabileceğimiz (Hard diski parçalara ayırma,bilgisayarı yönetme vb. gibi) güzel bi site var mı?

Şimdiden teşekkür ediyorum...

1-Ewet kurulu geliyor..
2-Sadece düğmesine basıyorsun açılışta ilk kullanım için hazırmısınız diyor herhangi bir tuşa basıyorsun ve açılıyor..
3-Kesinlikle böyle birşeye gerek yok..Harddisk ayırmaya ne hacet?Zaten DVD writer var..Lazım olanları cd e yazarsın..Çünkü DELL bölünmüş harddiske restore yapamıyor..Bu makinenin en büyük özelliği restore özelliği..Hiç tavsiye etmem bölme işlemini..Bununla beraber DELL Quick Setting programı var makinede..Makineyi yönetebiliyorsun istediğin şekilde..

gazi1015

4 Ağustos 2006, 20:05:16  

Hakkaten ya ben de merak ediyorum nerde bizim 10 GB? Zaten 80 GB pek de tatmin etmiyodu beni. Bak moralim bozuldu

Dell 6400 T2300 Core Duo 1.66 - Bios Update A12 - 1GB 533 MHz (2x512 Infeneon-Kingston) - Intel Mobile 945GM - 80GB 5400rpm Toshiba - Philips DVD-RW

burakguvercin

4 Ağustos 2006, 21:29:38  

quote:

Orjinalden alıntı: hasanyuceer

Sadece okurken dikkat edin diye söylüyorum. Öbür topic'in başlığından Dell Kullanıcıları Derneği yazıyor. Dell 6000 değil..

Kolay gelsin size..

o topic dell kullanıcıları diye geçiyor ama tüm dellliler 6000 kullandığı için(geneli)bu 6000 forumu siz 6400 forumu açın dediler burası kalsa olmazmı??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakguvercin -- 4 Ağustos 2006; 21:30:26 >

majestic23

4 Ağustos 2006, 23:32:01  

benim de DELL INSPIRON 6400 kullanıcısı olmama ramak kaldı.. yarın almayı düşünüyorum.. ama nerden alacagım konusunda kararsızım.. maden hepinizde bu makineden war nerden aldıgınızı da soylerseniz sevinirim.. ben de bi karar vermeliyim artık

İdrâk-ı maâli bu küçük akla gerekmez;
Zîra bu terazi bu kadar sıkleti çekmez.

(Dur, Düşün ve Anla)
sserci

5 Ağustos 2006, 1:41:46  

ses olayına kimse birşey söylemiyor?

Ölmek Felaket değildir.
Öldükten sonra başına gelecekleri bilmemek felakettir.
okansa

5 Ağustos 2006, 2:58:56  

quote:

Orjinalden alıntı: sserci

ses olayına kimse birşey söylemiyor?

Ses mükemmel..Maximum derecede verim alınıyor..

andreas_21

5 Ağustos 2006, 4:53:24  

arkadaslar bu bilgisayarlarin fiyatlari 1 aya kadar dusecek diye bir soylenti var 100-150$ civari dogru mudur bu? 7-8 eylul gibi alacagim da zaman dusmus olur mu bilgisi olan arkadaslar yardimci olursa sevinirim.

iPod nano 1gb black,memorex iHome speakers for iPod
Nokia 3230 black.256mb memory card
gazi1015

5 Ağustos 2006, 8:36:17  

Hiç söylerler mi düşeceğini? Şimdi kimse almaz o zaman, düşünce de yığılma olur. Bence birinin tahmini bu. Doğru diyemez kimse. Olabilir. Bekle istersen sonradan ah vah etme düşerse

andreas_21

5 Ağustos 2006, 9:13:36  

zaten su anda yurt disindayim donus tarihime gore alacagim laptopu umarim o zamana kadar duser

andreas_21

5 Ağustos 2006, 9:49:07  

arkadaslar kont bilgisayarin sitesinde 6400 icin 256 mb paylasimli ekran karti yaziyor ve pilini de 6 hucre gosteriyor anlamadim

andreas_21

5 Ağustos 2006, 9:52:51  

ekran kartini baska bir 6400 ilaninda vermisler fakat pil hala 6 cell gozukuyor

gazi1015

5 Ağustos 2006, 13:09:20  

benim bildiğim kontta iki farklı dell6400 var. 1099 dolar olan 256 paylaşımlı, 6 cell pilli. 1199 olan 256 x1400, 9 cell pilli. kdvsiyle 118 dolar fark var aralarında. ben birinci seçeneği seçip ramini yükselttim.
yüksek kalitede oyun oynamak, çizim yapmak isteyen veya dışarıda çok kullanırım diyen (ve parası olan) ikinciyi alsın.

tengerlek

5 Ağustos 2006, 13:35:29  

maalesef kontta 9 cell yok işte ikinci model için Link
ekran kartı için ben bu modeli alacağım ama 9cell arıyorum

Intel® Core2 Duo T7200(2x2.0 Ghz,667Mhz,4MB Cache, 64 bit)+256 MB nVIDIA Geforce Go 7600
gazi1015

5 Ağustos 2006, 19:05:19  

alla alla harbiden yaw. kim dedi 9 celli diye bana ya? başka yerden alınca mı 9 celli?

tengerlek

5 Ağustos 2006, 19:13:44  

evet sanırım sadece infronic getiro 9cell li pil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tengerlek -- 5 Ağustos 2006; 19:15:33 >

Intel® Core2 Duo T7200(2x2.0 Ghz,667Mhz,4MB Cache, 64 bit)+256 MB nVIDIA Geforce Go 7600
tipocu 16v

5 Ağustos 2006, 20:40:23  

benimki de sony
ama bende dell inspiron 6000 var
6 ay önce aldım.çokta memnunum.

gazi1015

5 Ağustos 2006, 22:39:08  

quote:

Orjinalden alıntı: tipocu 16v

benimki de sony
ama bende dell inspiron 6000 var
6 ay önce aldım.çokta memnunum.

senin ne sony? sanırım dvd rw dan bahsediyosun. herkese farklı farklı marka. pek değişceğini sanmıyorum ama sony iyi değil diyolar. benim writer philips. başka ne markalar var? farklı olanlar yazsa. sorun yaşayan var mı?

ook

5 Ağustos 2006, 22:42:59  

Bütün DELL 6400 kullanıcılarına merhaba.
Bende DELL 6400 X1400 almaya karar verdim Hatta bir bilgisayarcıya gidip makineye baktım. Formlarda ve internet sitelerinde yazan bütün reklamları okudum ve aklıma takılan herşeyi teker teker sordum. Hepsine olumlu bir cevap aldım.
En son biraz aparıp RAM'i 1GB yapmak istedim. DELL (neresi olduğunu hatırlamadığım bir yerde okuduğum kadarıyla) DELL ilave RAM olarak 4 markayı öneriyor bunların dışında takılanlarada garanti vermiyormuş. Bunu üzerine KINGSTON 512 MB DDRII 533 MHz ilave RAM aldım ve aynı bilgisayarcıda taktırmaya karar verdim.
DELL kullanıcıları adı altındaki başlıkta yazan mesajlardan hatırladığım kadarıyla. bir arkadaş alırken ona 1*512 dedikleri halde bilgisayarından 2*256 RAM çıktığını yazıyordu.
Bende (bilincli olmaya çalışan gariban bir alıcı olarak) RAM'larin 1*512 mi yoksa 2*256 mı olduğunu ilave 512 RAM takmaya engel birşey olup olmadığını sordum.
Satıcı ilgili internet sitelerine girip (ben daha önce o sitelere girdiğim için cevapın ne olacağını tahmin ediyordum. lüzümsuzluk yapıp sordum. iyiki sormuşum.) 1*512 diye cevap verdi.
Bende bunun üzerine muhasebeye DELL 6400'ün ve ilave RAM'in parasını ödeyip, malzemeyi teslim aldıktan sonra bir alt katta bulunan teknik servise gittim ve RAM taktırıp evime gidecektim.
İşte bu ana kadar herşey çok güzeldi. Ama,
Aleti harikanın üzerinde 2*256 RAM vardı ve RAM takılacak 2 slot vardı. Yani o haliyle benim makine 1GB olmuyordu. Ne onlar 2*256 RAM'in yerine 512 vermeyi kabul etti, nede ben tekrar 512 RAM almayı kabul ettim. Sonuc olarak parasını ödediğim makineyi 10 dk. sonra iade ettim. Artık benim şartımı kabul eden başka bir yerden alacam.

Kısacası ilave RAM taktırmak isteyenler veya ileride upgrade edecek olanlar bilsinki 2 RAM slot'u ve üzerindede 2*256 RAM var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ook -- 5 Ağustos 2006; 22:45:24 >

casual

5 Ağustos 2006, 23:17:03  

aslında hepsi biliyor da yalan söylüyorlar

quote:

Orjinalden alıntı: ook

Bende DELL 6400 X1400 almaya karar verdim Hatta bir bilgisayarcıya gidip makineye baktım. Formlarda ve internet sitelerinde yazan bütün reklamları okudum ve aklıma takılan herşeyi teker teker sordum. Hepsine olumlu bir cevap aldım.
En son biraz aparıp RAM'i 1GB yapmak istedim. DELL (neresi olduğunu hatırlamadığım bir yerde okuduğum kadarıyla) DELL ilave RAM olarak 4 markayı öneriyor bunların dışında takılanlarada garanti vermiyormuş. Bunu üzerine KINGSTON 512 MB DDRII 533 MHz ilave RAM aldım ve aynı bilgisayarcıda taktırmaya karar verdim.
DELL kullanıcıları adı altındaki başlıkta yazan mesajlardan hatırladığım kadarıyla. bir arkadaş alırken ona 1*512 dedikleri halde bilgisayarından 2*256 RAM çıktığını yazıyordu.
Bende (bilincli olmaya çalışan gariban bir alıcı olarak) RAM'larin 1*512 mi yoksa 2*256 mı olduğunu ilave 512 RAM takmaya engel birşey olup olmadığını sordum.
Satıcı ilgili internet sitelerine girip (ben daha önce o sitelere girdiğim için cevapın ne olacağını tahmin ediyordum. lüzümsuzluk yapıp sordum. iyiki sormuşum.) 1*512 diye cevap verdi.
Bende bunun üzerine muhasebeye DELL 6400'ün ve ilave RAM'in parasını ödeyip, malzemeyi teslim aldıktan sonra bir alt katta bulunan teknik servise gittim ve RAM taktırıp evime gidecektim.
Aleti harikanın üzerinde 2*256 RAM vardı ve RAM takılacak 2 slot vardı. Yani o haliyle benim makine 1GB olmuyordu. Ne onlar 2*256 RAM'in yerine 512 vermeyi kabul etti, nede ben tekrar 512 RAM almayı kabul ettim. Sonuc olarak parasını ödediğim makineyi 10 dk. sonra iade ettim. Artık benim şartımı kabul eden başka bir yerden alacam.

Kısacası ilave RAM taktırmak isteyenler veya ileride upgrade edecek olanlar bilsinki 2 RAM slot'u ve üzerindede 2*256 RAM var.

gazi1015

6 Ağustos 2006, 1:29:46  

quote:

Orjinalden alıntı: ook

Evet o kişi benim. Yani bu yaptıkları çok saçma. Neden sattığın malı doğru tanıtmıyosun sonra da sorun çıkarıyosun. 2*256 desen de vazgeçecek değiliz belki. Adamlar suçu birbirinin üzerine attılar. Biri sana satan kişiye sor diyo, diğeri teknik servise sor diyo. Yanına 512 ram almasaydım fark vermeden değiştirmeyeceklerdi. Gerçi pc yi de 50 dolar indirerek aldım ama sonuçta tanıttıkları gibi çıkmadı mal. Tüketici hakları resmen gasp ediliyo. Yeni alacaklara duyurulur bu arkadaş gibi açıp baktırın. Eğer değişeceklerse alın. Yada memnunsanız ramlerden 2*256 olduğunu öğrenin.

tuncay altuntoprak

Sisteme Gözat

6 Ağustos 2006, 2:29:14  

bu ram olayını kasayı açmadan anlayabilir miyiz?

2001 2.0 rxe lag 1
ak_onair

6 Ağustos 2006, 2:32:53  

Anlayamazsınız. Ancak çok kolay bknz. ram değiştirme http://www.tomshardware.com.tr/howto/20060724/index.html

quote:

Orjinalden alıntı: tuncayaltuntoprak

bu ram olayını kasayı açmadan anlayabilir miyiz?

TOYOTASINI SEVEN NATAŞ'A SERVİSE GİTMESİN!!!
Burada Oturuyorum: İstanbul - Üsküdar / Memleket : Rize - Çayeli / Takımım : Fenerbahçe /
MSI PR320 - 2007 Toyota Corolla HB 1.4 D4D M/M Gümüş
Mitsubishi Electric MSZ-GE42VA

tuncay altuntoprak

Sisteme Gözat

6 Ağustos 2006, 2:36:47  

evet değiştirmek fazla zor değil ama mesela benim dizüstünü teknosada alma ihtimalim var.ondan dolayı sordum teknosa da elemanlarasorsam kesin ram tek parça der.kasayıda açmazlar.biosdan falan anlaşılsa iyi olurdu.biosa girer bakardım almadan önce

2001 2.0 rxe lag 1
buzzer

6 Ağustos 2006, 11:15:16  

Teknosa'da adamlara "batarya kaç cell, 9 mu 6 mı?" diye sordum, eleman bana 4 saat gidiyor dedi. "Tamam da ben cell sayısını soruyorum" dedim, suratıma trene bakar gibi baktı. Türkiye'de bu notebook işi ne zaman rayına oturacak tanrım yaa. Ankara'daki Nova bilgisayar 12 taksitle 1179+kdv'ye veriyor ürünü ama bilgisayarı alacaksanız getirtiriz diyorlarmış. O şekilde oradan asla ürün almam ben.

bu arada infronic sitesinde 6 taksitle 1199+kdv'ye 9 cell'li ve paylaşımsız 256 MB kartlı satıyorlar aleti. Infronic'ten online alışveriş edeniniz oldu mu hiç? Başka bir deyişle problem yaşayan oldu mu?

Sayfa:   [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10   sonraki >   >>
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Notebook / Netbook Diz üstü >> [DELL INSPIRON 6400] DERNEĞİ | Tüm Soru Ve İstekleriniz İçin... Sayfa: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10   sonraki >   >>
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
Truva PhalanX
Truvatek'in Fiyat / Performans odaklı oyuncu kasası mercek altında
Computex 09: Lian Li Standı
Göz alıcı tasarımları ve kullanım kolaylıklarıyla Lian li kasaları ekranlarınıza taşıyoruz.

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajsız kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir

Reklamlar

Videolarımız