Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Zalman ZM-STG1 Super Thermal Grease; termal macunlara oje kıvamında yeni alternatif

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ana Sayfa Haberleri >> Zalman ZM-STG1 Super Thermal Grease; termal macunlara oje kıvamında yeni alternatif Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Speed-Step

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

2 Ağustos 2006; 1:32:14 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Isınan yüzeyle ısı emici arasındaki boşlukları kapatarak ısı iletimini kolaylaştıran termal macunlar, donanım dünyasında işlemcilerden, ekran kartları GPU'larına ve çipsetlere kadar geniş bir alanda kullanılıyorlar. Özellikle son 5 sene içerisinde hızlanan işlemcilerle paralel olarak artan işlemci soğutma ihtiyacı, termal macunların tüketiciler açısından önemini daha da arttırdı. Talebin arttığı her konuda olduğu gibi termal macunlarda da işinde uzmanlaşmış ve ürünleriyle rakiplerinden önde yer alan firmalar ortaya çıktılar, özellikle Artic Silver ve son zamanlarda MX1 isimli ürünüyle Arctic Cooling, termal macun üreticileri arasından kullanıcıların yakından tanıdığı firmalar arasındalar.

Fakat kaliteli termal macunlarıyla aklınızda yer eden bu firmalara bir yenisini daha eklemeye hazır olun. Bu güne kadar beğeni toplayan soğutucularıyla yakından tanınan bir firma olan Zalman, "ZM-STG1 Super Thermal Grease" isimli yeni ürünüyle termal macun pazarına merhaba dedi.

Zalman, ZM-STG1 Super Thermal Grease ile termal macun kavramına yeni bir boyut getiriyor. ZM-STG1, diş macunu kıvamında olan ve sürüleceği yüzeye ince bir kağıt parçası veya jilet benzeri bir metal parçası yardımıyla yayılan standart termal macunların aksine, oje kıvamında bir ürün. Uygulanacağı yüzeye beraberinde gelen ince fırçasıyla kolaylıkla sürülebilen ZM-STG1, hem saklama şekli hem de uygulanma kolaylığıyla rakiplerinden bir adım önde yer alıyor. Katılaşmayan bir yapıya sahip ZM-STG1, -45°C ile 150°C arasındaki sıcaklıklarda yapısı bozulmadan görevine devam edebiliyor. 3.5 gramlık paketler halinde satılan ürünün teknik bilgilerini verdikten sonra biraz da performansına göz atalım.

Yurtdışı kaynaklı bir çok ZM-STG1 termal macun incelemesi bulunuyor. Bazı testlerde ZM-STG1, standart termal macunla karşılaştırılırken bazılarında da piyasanın önde gelen termal macunlarından Artic Silver 5 ile karşılaştırılmış. Termal macun testleri, kullanılan soğutma sistemi, işlemci, ortam sıcaklığı ve termal macunun uygulama şeklinin doğruluğu gibi kriterlerden oldukça fazla etkilenir. Bu yüzden her sitede ürünün farklı test sonuçlarıyla karşılaşmak mümkün. Zira ürün, bazı testlerde Zalman'ın işlemci soğutucuları ile birlikte verdiği termal macunla yakın sonuçlar alırken bazılarında ise Artic Silver 5'e yük altında 4 dereceden fazla fark atmış.

Obengware.com'un Intel P4 3.4Ghz Presler ve Corsair Nautilus 500 kullanarak gerçekleştirdiği testin sonuçlarına dayanarak yaklaşık değerlerle oluşturduğumuz tabloda, Zalman'ın termal macun cözümü Artic Silver 5'i hem yük altında hem de boştayken belirgin farklarla geride bırakmış. Boştayken 1 dereceden biraz fazla olan fark, işlemci yük altındayken 3 derecenin üzerine çıkmış.

Bcchardware.com'un Zalman ZM-STG1'i Artic Silver'ın Ceranique termal macunu ile karşılaştırdığı testte Pentium D805 işlemci 1.525v verilerek 3.68GHz hızına çıkartılmış (standart 2.66GHz 1.4v). Soğutma çözümü olarak Zalman CNPS9500 kullanan ekip boşta 4 derece yük altında ise 8 derece fark ölçmüş. Zalman ZM-STG1, rakibine yük altında tam 8 derece fark atmış. Gerçekten inanılmaz bir fark zira hava soğutmada soğutucu değişiklikleri bile bazen bu kadar yüksek kazanç sağlayamıyor, sadece termal macunla 8 derece kazanç oldukça iyi. Zalman daha ilk ürünüyle termal macun pazarında dengeleri değiştirecek gibi görünüyor.

Ülkemize Fireball'ın itahal ettiği Zalman ZM-STG1, 12 Avro+KDV fiyat etiketiyle www.aybey.com.tr online satış mağazasından sipariş verilebilir durumda. Diğer incelemeler için aşağıdaki linkleri ziyaret edebilirsiniz.

Sayfanın Linki : http://www.aybey.com.tr/asp/show_stock.asp?product=ZMSTG1

posıtıve

2 Ağustos 2006; 1:42:20 

edinmek lazım 1 tane hem oje gibi fırçalı v.b. ziyan olmaz ehehhhe

Referanslar: bulent35220/ilhanathema/psy_dreams/brtana/Brabus/CMteria/feyt180/yug2980(kadim dostum**)/
suzgec/Orcay/meroboy/vals/yalnızkral/hakan1018/bruiser_xx/mon_ami/SCREAM_ERDINC/
tyrael99/kartal2339/Manyackt/eko35/5/shopar45/BUCALI/guven35/magunes117/quix/Brutalboy/Hysteria35/HasCengawer/keleminabi/alitopal/Neo59/ahmettu/HaTeFuLL/Cose Turche/Quartamin/tbc/FaTeeH/Ufocu/levent35 .. ...
rabbitweed

2 Ağustos 2006; 1:57:51 

abartmaya gerek yok hicbir macun 4-8 saniye farketmez

Asus rampage,e8500@4.5ghz 1.38V,4x1gb ddr2 1000 cellshock(ddr1000 4-4-4-3 2.3V),gecube 4870x2(820/1060),3xraid0,hp w2207h,tagan 700w bz,razer tarantula&lachesis&steelseries 5h v2 ve tt xaser VI gumus.
PSN=Jincx
EstrEmO

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

2 Ağustos 2006; 2:13:30 

hediye almayı unuttun oje aldım diye kakalarsın şaka bi yana şaşırtıcı bir düşünce özellikle şişesi

Bilgisayar Sanatı
DH Game Grup
losthell

Sisteme Gözat

2 Ağustos 2006; 3:57:48 

bu aralar ihtiyacım vardı güzel bi macun skorlara bakılırsa..

sendorm

2 Ağustos 2006; 9:56:21 

Yabancı sitelerde yapılan incelemelerde fiyatı da bir avantaj olarak sunulmuş, 10$ dan az deniyor. 9.95$ imiş.

9.95 dolar diyelim = 15 ytl. Burada satış fiyatı 12€ = 23ytl. (bu arada donanım haberin incelemesinde 12€ + kdv denilmiş, lakin aybey.com.tr de verilen fiyat kdv dahil fiyatı.)

Aslında böyle bakınca çok da fark yok. Ama incelemedeki gibi KDV hariç fiyatı olsaydı, pahalı olacaktı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sendorm -- 2 Ağustos 2006; 10:06:20 >

emir_
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

2 Ağustos 2006; 10:15:36 

valla ben çektim altıma canavar gibi as5i, bunlara bakmam
DjiNN

2 Ağustos 2006; 10:31:06 

quote:

Orjinalden alıntı: emir_

valla ben çektim altıma canavar gibi as5i, bunlara bakmam

emir yerinde olsam böyle demezdim nedenine gelince ürünü kendi sistemimde deneme fırsatım oldu ve sonuçlar gayet iyi birincisi kesinlikle yüzeye uygularken mx1 deki gibi işkence çekmiyorsun ve biyere az biyere çok geldi derdi yok. sadece bikaç fırca darbesiyle kullanıma hazır

ikinci ve önemli kısma gelince kullanmakta olduğum opteron 170 işlemcim üzerinde xp120 ve antec devir ayarlı 12cm lik fan var... as5 sürülü iken çift primede 40 dakka kaldığın da cpu sıcaklığı 60 dereceyi buluyodu tabiki kasa kapalı cpu 2700mhz @ 1,25v .... ancak bu ürünü uyguladığımda bende açıkcası çok şaşırdım ama 40 dakikanın sonunda cpu 56 dereceydi bazen 57 olup hemen 56-55 e düşüyordu vede idle sıcaklığı 43 den 41 e indi bakalım 2-3 gün geçince ne sonuçlar alacaz

a64 3000+venice@3270mhz - 3000+winchester@3105mhz - Spi 26 sn...+3000+venice@2960mhz on air+
QX6850 + WD 74 gb Raptor 10k rpm 16mb cache + seagate 250-samsung 320gb backup drives + gskill gbz 606 + Dfi p35t2r + creative XFi + asus x1900cf + Thermaltake Tusunami Dream BlackPearl + Silverstone Zeus 750 watt psu + Razer Copperhead + logitech g15 falan filan

Speed-Step

Sisteme Gözat

2 Ağustos 2006; 10:58:42 

quote:

Orjinalden alıntı: sendorm

Yabancı sitelerde yapılan incelemelerde fiyatı da bir avantaj olarak sunulmuş, 10$ dan az deniyor. 9.95$ imiş.

9.95 dolar diyelim = 15 ytl. Burada satış fiyatı 12€ = 23ytl. (bu arada donanım haberin incelemesinde 12€ + kdv denilmiş, lakin aybey.com.tr de verilen fiyat kdv dahil fiyatı.)

Aslında böyle bakınca çok da fark yok. Ama incelemedeki gibi KDV hariç fiyatı olsaydı, pahalı olacaktı.

Uyarınız için teşekkürler gerekli değişikliği yaptım. Haberi yazarken gözümden kaçmış.

@Jincx

Testleri kendim yapmadığım için ve sonuçlar bana da abartı geldiğinden bir çok test sitesinin incelemelerine link vermek daha uygun geldi. Fakat DjiNN deneme şansını bulmuş ve okuyabileceğin gibi test sonuçlarından pek farklı bir gözlemde bulunmamış. Yük altında 5 dereyece varan düşüşler ölçmüş...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Speed-Step -- 2 Ağustos 2006; 10:59:12 >

sρєєď-ѕτэр
cemalefendi

2 Ağustos 2006; 11:21:00 

jincx orada zaten saniye değil derece demiş ve bence olabilecek bişey bu.
quote:

Orjinalden alıntı: Jincx

abartmaya gerek yok hicbir macun 4-8 saniye farketmez

IMZANIZ KURAL DIŞIDIR | | Uymanız gereken imza kurallarını okumak icin tıklayınız.
Firestone

2 Ağustos 2006; 11:59:45 

İşin içine Zalman markası girdimi gözüm kapalı bile alırım.Zalman her ürünün hakkını veriyor

SEAL4EVER

Sisteme Gözat

2 Ağustos 2006; 12:26:56 

Kullanım açısından kolaylıklar sunduğu ve performans olarakta daha kaliteli olduğu anlaşılıyor..AS5 kullanıyorum şu anda ama belki bende denerim bir ara..Güzel haber biz kullanıcılar için...

PohPohPerisi

Sisteme Gözat

2 Ağustos 2006; 17:41:07 

Sanırım AS5'e iyi bir alternatif sonunda doğdu. AS5'im de bitivermişti zaten.

alper1391

2 Ağustos 2006; 17:57:30 

mx1 i sürerken işkence yaşıyordum..hatta son sürmemde neden daksil gibi fırçası yok demiştim...duymuşlar da yapmışlar hemen..

nokiaman

2 Ağustos 2006; 21:34:33 

as5 den daha iyi olduğu belli zaten ama alıp sağlam bir test yapmalı conroe yada dual core opteronla