Şimdi Ara

Samsung : Tizen ve Firefox ittifakı gelecekte Android ve iOS'un en büyük rakibi olabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • Samsung : Tizen ve Firefox ittifakı gelecekte Android ve iOS'un en büyük rakibi olabilir





    Nokia'nın ayrılmasıyla sona eren MeeGo açık kaynak mobil işletim sistemi projesine dahil olan ve Tizen adıyla bugüne kadar getiren Samsung, henüz resmi bir cihaz piyasaya sürmese de gelecek için çok önemli bir proje olduğunu sık sık dile getiriyor. Bu açıklamalara bugün bir yenisi daha eklendi.




    Samsung genel sekreteri Wonsuk Lee, HTML5 konulu bir konferansta yaptığı konuşmada, Firefox işleitm sistemi ile daha yakın olmak için Mozilla ile görüşmeler yaptıklarını ve bu iki platformun gelecekte Android ve iOS'a kafa tutacağına inandığını belirtti.




    İlk etapta orta seviye cihazlarla karşımıza gelmesi beklenen Tizen işletim sisteminin en büyük rakiplerinden birisi şimdiden pek çok modele sahip Mozilla'nın Firefox işletim sistemi. Android, iOS, Windows Phone ve BlackBerry platformlarının neredeyse tüm pazara hakim olduğu bir dönemde Tizen, Firefox, Sailfish gibi platformlar da varolma mücadelesi verecek. Bu bakımdan küçük bir alanda büyük bir rekabet yaşanabilir.




    Hem Tizen hem de Firefox işletim sistemleri HTML5 standardını temel alıyor. Bu bakımdan ikisi için de ortak bir yazılım geliştirme platformu kullanmak mümkün. Lee ortak hareket etmenin her iki platforma da faydalı olacağını ifade ediyor.




    Firefox işletim sistemi henüz yaygın bir kullanım alanı bulabilmiş değil. Ancak Samsung gücünü ve popülaritesini kullanarak geniş bir ağda Tizen cihazlarının dağıtımını yapabilir. Sözü edilen bir ortaklığın platformlara ne kadar fayda sağlayacağını şimdiden kestirmek mümkün değil.  

     

     



    Kaynak:http://www.sammobile.com/2013/11/29/samsung-tizen-and-firefox-could-be-powerful-allies-against-android-and-ios/







  • Eger Samsung Sistemi kaldiran tum cihazlara Tizeni dagitirsa Android Cokuse dogru gider. Tizen, IOS ile kapisir, Tizen cikana kadar Windows Phone da gelisir sonra yansin ortalik. Firefoxla anlasmaya gidilirse daha iyi olur ama benim anlamadigim nokta Samsung hem Microsoft ile Hem Google ile Firefox ile isbirligi yapiyor, Cok garip



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EmreTheBand -- 29 Kasım 2013; 23:55:51 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Eğer Samsung radikal bir karar alıp 2015 de tüm cihazları tizenli çıkartır ve eski cihazlarada tizen desteğini sunarsa kesinlikle sonunda istediği o işletim sistemine ve google ile olan bağlılığından kurtulmaya merhaba diyebilir. Başka türlü kimse gidipte orta halli bi telefonda tizen işletim sistemini alıp kobay faresi durumuna düşmek istemez die düşünüyorum. (bkz: bada mağdurları)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: S_NM_Z

    Eğer Samsung radikal bir karar alıp 2015 de tüm cihazları tizenli çıkartır ve eski cihazlarada tizen desteğini sunarsa kesinlikle sonunda istediği o işletim sistemine ve google ile olan bağlılığından kurtulmaya merhaba diyebilir. Başka türlü kimse gidipte orta halli bi telefonda tizen işletim sistemini alıp kobay faresi durumuna düşmek istemez die düşünüyorum. (bkz: bada mağdurları)


    lider olduğu bir platformu bırakıp neden risk alsın ki her yıl milyonlarca android telefon satan bir firma tizenli modellerini de piyasaya çıkarır zaten tizen geniş bir firma işbirliği ile yapıldığı güncelleme,destek ve uygulama sıkıntısı çekeceğini düşünmüyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • o tamam da bada vardı o noldu :)

  • Hele bi de tizen,firefox,jolla,"vestel" birleşirse gerisini siz düşünün :))

  • şu kafa tutma rakip olma lafını buradan bir üye söylese eksi yağmuru altında boğulurdu

  • Vay be. O zamanlar nokia başı çekiyor ve meego oluşumuna yön veriyor samsung da sadece buna dahil oluyordu .

  • İnşallah Bada gibi olmaz. Ben Tizen den umutluyum. Bildiğim kadarı ile uygulamaları native olarak çalıştırdığı için Android gibi hantal değil.
    Ayrıca çalışan örneğinin videosunu izledim. Gayet de iyi olmuş. Hızlı ve her şeyi, tüm ayarları falan olmuştu yani.

    Haydi hayırlısı.

  • Bir gelistirici olarak soylemek istiyorum ki HTML 5 javascript yada java olmaksizin pek bir ise yaramiyor su anda. Ajax yada php yada javascript yada python gibi script diller kullanmadan tek basina html cok fonksiyonel degil malesef. Eger umutlari HTML 5 e bagli ise isleri cok cok zor.

  • bada gibi rezalet ötesi bi sistemden sonra tizenle umutlarını yeşertmeye çalışan samsung en sonunda yeşerecek ama tizende belki fizende bu mümkün. belki azara kadar değil mezara kadarda olabilir :) çünkü samsung işletim sistemi geliştirmekte çok ama çok başarısız bir şirket. malesef durum böyle. sonuçta telefon üretmek ayrı o telefonla ilgilenebilmek ayrı. samsung çil yavrusu gibi saldı tüm telefonlarını piyasaya bak bakayım hangisine destek çıkıyor S4 emi. ? 4.3 güncellemesindeki önce hataları kapasında sonra yoluna baksın. badada kullandım güzelim sistemin içine eden tek kusuru vardı oda ram temizleme olayının olmayışı. yani bi uygulama açıyorsun ve uygulamayı telefonu tekrar başlatmadan kapatamıyorsun. Bunu dahi düşünemeyen samsungun ileriki sistemlerindende çok birşey beklemiyorum ben şahsen.

  • samsung önce bada'ya destek versin
    milyonlarca bada kullanıcı ortalıkta kaldı !
    şimdi ise Teyzen meyzen diyor,
    google android sözleşme politikaları yüzünden
    neredeyse tüm müşteri profilinin bir kopyasa
    google arşivlerinde dahası yeni nexusun özellikleri
    samsung kullanıcılarının beklentisine göre yapar ise
    samsung ticari açıdan çok büyük zararlara uğrar
    zaten samsung bu kişisel olmayan genel kullanıcı geri bildirimlerini (ç)alan google yüzünden
    android ten ayrılmayı seçti ama hem işletim sistemi güncelliği açısından hemde
    adam gibi güvenilir lisans açısında tek tercihi eninde sonunda
    FireFox OS :)

  • Lider olduğu androidi birakip cihazlarin hepsini tizen yaparsa buyuk risk

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçtiğimiz günlerde Tizen'in bir videosu çıkmıştı. Aşırı bir Android çakması havası vardı. Yeni bir şeyler getirmek yerine taklit yapmayı tercih etmişler. Tizen tutar mı tutmaz mı bilmem ama ben Ubuntu Touch'ı tercih ederim kesinlikle.

  • androide kafa tutun tamamda. ios ve phone 8 e nasıl kafa tutatcaksınız merak ettim. 40 yıllık 2 yazılım devi karşınızdaki.küllerinizden doğacaksanız desek oda yok:) sizin geçmişinizde ne var badaa var firefox var onuda kullanan kalmadı.microsoft ve apple yine en öde gider yüzde 1 2 ilede sizin ittifak tamamdır işte:)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: şakirdayı


    quote:

    Orijinalden alıntı: S_NM_Z

    Eğer Samsung radikal bir karar alıp 2015 de tüm cihazları tizenli çıkartır ve eski cihazlarada tizen desteğini sunarsa kesinlikle sonunda istediği o işletim sistemine ve google ile olan bağlılığından kurtulmaya merhaba diyebilir. Başka türlü kimse gidipte orta halli bi telefonda tizen işletim sistemini alıp kobay faresi durumuna düşmek istemez die düşünüyorum. (bkz: bada mağdurları)


    lider olduğu bir platformu bırakıp neden risk alsın ki her yıl milyonlarca android telefon satan bir firma tizenli modellerini de piyasaya çıkarır zaten tizen geniş bir firma işbirliği ile yapıldığı güncelleme,destek ve uygulama sıkıntısı çekeceğini düşünmüyorum.

    Hocam ben açıkcası "güvenilir" android varken yeni çıkan tizenli bi cihazı almam. Bada durumu hep gözümün önüne gelio yapicak bisey yok. Samsung radikal bi karar almadigi surece tizenin tutmasi zor gozukuo. Yani en azindan tizenden bekledigini bulamaz Samsung ama olurda amiral gemi modellerine soyle bi ozellik eklerse "android yerine tizen isletim sistemini kur" gibi, iste o zaman tizenin tutma ihtimali artar cunku insanlar tizenden korksa bile (ayni ozelligin tizene de kondugunu varsayarsak) istedigi gibi telefonlarini tekar androide dondurebilirler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bence bu platforma bada da destek vermeli, guc katmali :))

  • Kendini tatmin etme çabaları vol.1212378123712


  • < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Samsung resmen wp yi hiçe saymış. Android ve İOS a rakip olacak diyor, e tamamda 5 sene sonra bu iki büyük işletim sistemi suanki popülaritesini devam ettirebilecekler mı? Ben zannetmiyorum. Tizen, firefox OS ikilisinden birinin iyi yerlere gelecegini düşünmüyorum.Wp bu hızla devam ederse android ve iOS la aynı seviyeye kısa sürede gelecek gibi duruyor. Rekabet bize yarar yinede.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.