Bildirim
3V led ile en hesaplı Vu Metre [RESİMLİ]
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
Giriş
-
bence hazır balık almaktansa balık tutmayı öğrenmelisin. o kadar da zor değil. sadece googleye "transistor" yazıp arayacaksın. kolektör-baz-emiter bacaklarının şemada nasıl gösterildiğine bakacaksın. sonra bide kullanacağın transistorun (şemada belirtmemişsin) adını googleye yazıp hangi bacağın ne olduguna bakacaksın. dirençtede zaten alamayacak birşey yok. direncin iki ucu var. şematik gösterimdede gayet anlaşılıyor. ters baglama yanlış baglama olayı falan zaten dirençte fark etmez. direncin yönü önemli ddeğil -
quote:
Orijinalden alıntı: linyit43
şema benim olsaydı sormazdım kardeş şemayı farklı bir konudan aldım ordan cevap gelmeyince buraya yeni konu açtım ve şemayı anlamadığım için yardım istedim sen şemada belirtmemişsin diyorsun şemayı ben çizmedimki zaten orda kullanacağım transistörler dirençler değeleri ve isimleri nasıl olmalı D1 D2 çıkışları nedir ? nerelere bağlanmalı bunlar hakkında yardım istyiyorum
transistor falan söylenir ama o uçların nereye gideceği ezbere söylenmez -
Eğer 5 kanalsa, en ideali 1 17 15 13 11 olur. -
Hiçbir farkı yok hocam, bundan bir tane daha yapacaksın 12v'ları birleştireceksin. D1 D2 vs. onları da 1 18 17 16 15 14 13 12 11 10 nolu pinlere vereceksin. -
lm3915 demek istedin sanırım hocam. Bu arada o bacaklar olmadan entegre hiçbir işe yaramaz,http://resim.donanimhaber.com/upfiles/1210981/50FC92D9806A4A5B90B61F0982335513.gif bunu kurman lazım. -
Hocam yaparım sorun değil de, resmin aynısı çıkar ortaya. Bunu anlamadıysan onu da anlamazsın. Audio input dediğimiz yer senin müziği vereceğin yer, 5 artı 4 eksi uç. Stereo olur genelde, yani 3 kablo çıkar. Siyahı 4'e tak öbür ikisini birleştirip 5'e. Tırtık direnç,
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/b9/Resistors_color_code.jpg
Böyle bir şey. 1,2k yani 1200 ohm. Altındaki de potansiyometre,
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/b/b5/Potentiometer.jpg/225px-Potentiometer.jpg
Bu da böyle bir şey. 10k yani 10 ohmluk.
-
yiyebileceğin maksimum kazığa göre yazıyorum,
lm3915 5 lira
30 direnç 2,5 lira
10 transistör 10-15 lira. adamın insafına göre 20 liraya bile çıkabilir.
potansiyometre 2 lira
jack 1 lira
kablo da sanırım 2,5 lira
internetten alırsan toplamda 15 lirayı bulmaz. ama kargo parası biner, aynı kapıya çıkar. -
Bakın boyle paint felan derseniz kendinize zorluk cıkarırsınız. En iyisi bilmediklerinizi araştırın internetten, bütün ayak bacak bağlantıları var.
Öğrenirseniz eger daha kolay olur sizin için. Çünkü bir profesyonel devre için bu şekilde çizim yapmak imkansız. -
tüm mesajlarınızı silermisiniz yaralı bir konu haline getirelim :D -
Benim devreyi kullanmışsın :)
Video gönderde izleyelim. -
nasip olursa haftaya kardşim :D devrenin altındaki dış görünüş nasıl :D
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi linyit43 -- 4 Aralık 2013; 19:31:03 >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X