Şimdi Ara

Şarjdayken iPhone 4s kullanan kişi, elektrik çarpması sonucu hayatını kaybetti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
178
Cevap
1
Favori
5.394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Şarjdayken iPhone 4s kullanan kişi, elektrik çarpması sonucu hayatını kaybetti

     


    Yine 3.parti aksesuar, yine üzücü bir olay. Son dönemde sıkça duyduğumuz 3.parti şarj cihazlarıyla şarj edilen akıllı telefonların şarjdayken kullanılması halinde meydana gelen elektrik kaçağı, şimdi de Tayvan’da can aldı.


    Yerel gazetelerin haberine göre Tayvan’da, iPhone 4s telefonunu şarj olurken telefon görüşmesi yapan bir kişi, elektrik çarpması sonucu hayatını kaybetti. Polis, olay yeri incelemesinde iPhone 4s’in orijinal şarj adaptörü ile değil 3.parti şarj adaptörü ile şarj edildiğini tespit ettiklerini söyledi.


    Son dönemde sıkça yaşanmaya başlanan bu kazalardan sonra başta Apple olmak üzere birçok üretici cihazların, resmi olmayan şarj adaptörleriyle kesinlikle şarj edilmemesi gerektiğine vurgu yapıyor. Hatta Apple, bu duruma karşı olarak dünyanın birçok ülkesinde (başta Asya ülkeleri) 3.parti şarj cihazlarını getiren kullanıcılara 10 dolar karşılığında orijinal şarj cihazı verdiği “Geri Alım Programı”’nı hayata geçirmişti.


     








  • Hep iphone lar patlıyor. Tesadüf olamaz. Niye 3310lar da 3.parti şarj cihazı ile şarj oluyor ama patlamıyor. Yemezler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5AF373BF5 -- 29 Kasım 2013; 17:23:01 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bazen bu haberleri firmaların çıkardığını düşünmeye başladım insanları orjinal şarj aleti alması için baksanıza resimdeki şarj aleti çakma ...
  • Abi marka/model farketmeksizin, yok Apple yok Samsung bilmemne, bir cihaz şarj oluyorsa, özellikle iletken kaplaması varsa dokunmayacaksın. Bırak şarj olsun, ha acil mi, şarjdan çek konuş/mesaj at veya herneyse. Ama şarjdayken kullanma, kullanmayın.
  • Öldüren cazibe
  • ALLAH rahmet eylesin
  • Şarj aleti büyük ihtimal üretim hatası.

    Çünkü iphone şarjları 5V`tur ve bu durumda insanı çarpsa bile öldüremez.Birde ipad`in 10V şarjıyla iphone şarj edenler var ve cihaz 10V`u çok rahat bir şekilde kaldırıyor ve daha hızlı şarj oluyor.

    Bu şarj aletinde büyük ihtimal volt dengeliyicisi yoktu veya bozuktu. cihaza 30 volt`un üzerinde bir elektrik gönderdi.Böyle bir durumda cihazın ya kısa devre yapması ya yanması yada patlaması gerekir.Ama adam çok talihsizmiş iphone`u fazla gelen elektriği devrelere yaymış ve sonuç ortada.Birde adam büyük ihtimal cihazı şarja takar takmaz çarpıldı.Diğer türlü insanı öldürecek kadar elektrik veren şarj aleti telefonu en fazla 5 dakika içinde ya yakardı yada patlatırdı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi giogo -- 29 Kasım 2013; 17:34:46 >
  • Şimdi teknik konuda bir fikrim yok.Tahmini olarak yazıyorum.Yüksek akım yüksek ısıda verir.Voltaj yüksek gelirse bu ısı ile beraber pilin patlaması lazım.Çünkü topraklama yok cep telefonunda bildiğim kadarı ile yanlışım varsa düzeltin.Mesela bizim bulunduğumuz evde topraklama yok buz dolabı fırın tost makinesine dokununca hafiften elektrik çarpıyor.Cebinde bile patlıyorsa telefon şarjda iken havaya uçması lazım.Sonuçta hangi firma olursa olsun pek mantıklı gelmiyor bu şarjda elektrik çarpma olayı.
  • Şarj aleti büyük ihtimal üretim hatası.

    Çünkü iphone şarjları 5V`tur ve bu durumda insanı çarpsa bile öldüremez.Birde ipad`in 10V şarjıyla iphone şarj edenler var ve cihaz 10V`u çok rahat bir şekilde kaldırıyor ve daha hızlı şarj oluyor.

    Bu şarj aletinde büyük ihtimal volt dengeliyicisi yoktu ve cihaza 30 volt`un üzerinde bir elektrik gönderdi.Böyle bir durumda cihazın ya kısa devre yapması ya yanması yada patlaması gerekir.Ama adam çok talihsizmiş iphone`u fazla gelen elektriği devrelere yaymış ve sonuç ortada.Birde adam büyük ihtimal cihazı şarja takar takmaz çarpıldı.Diğer türlü telefon en fazla 5 dakika içinde yanması,patlaması gerekirdi.

  • yeterki çerçeveler metal olsun çarpılmaya razıyız reis :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasinadin -- 29 Kasım 2013; 17:37:29 >
  • Toprağı bol olsun Allah rahmet eylesin. Ne diyelim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tango-1

    Abi marka/model farketmeksizin, yok Apple yok Samsung bilmemne, bir cihaz şarj oluyorsa, özellikle iletken kaplaması varsa dokunmayacaksın. Bırak şarj olsun, ha acil mi, şarjdan çek konuş/mesaj at veya herneyse. Ama şarjdayken kullanma, kullanmayın.


    Bunun telefonla alaksı yok tamamen sarj aletiyle alaksı var sonucta telde 4v luk batarya var batarya patlasaydı sana haklısın derdim ama tamamen sıkıntı sarj aletinde kalıyo.

  • hah işte her hafta çıkan aynı haberlerden biri bu sefer iphone denk gelmiş
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TurboCore

    Hep iphone lar patlıyor. Tesadüf olamaz. Niye 3310lar da 3.parti şarj cihazı ile şarj oluyor ama patlamıyor. Yemezler


    Apple uyumsuz aksesuarlarda carparim diyor. Uyumsuz aksesuarlarda ozellikle sarj aletlerinde telefona akim koruyucu koymayan tek firma yillardir neden Apple diye fazla kafa yormaya gerek yok.

  • Akım koruyucu kullanan tek firma Nokiadır.

  • Apple artik iphone kutularina " Dikkat ölüm tehlikesi " ibaresi koyar

  • apple kendi aksesuarlarını kullandırtmaya zorlamasıyla bilinir. hatta bluetoothunu bile başka markayla paylaşmaz. paylaşcam diyenlerin başına neler geliyor görüyoruz bu haberlerle.

    ya jaile ya ölüme mahkum ediyolar kendinden olmayanları.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZEUS__ -- 29 Kasım 2013; 18:09:20 >
  • samsung olsa patlamazdı
  • Samsungu sevmem ama pintiliği sayesinde hiçte olsa insanlar ölmüyorCidden yıl olmuş 2013 hâla telefonlarda yüksek gerilime,akıma karşı bir koruma yok.Yapsın bir yenilik telefonlarda 3.parti şarj aleti kullanılamasın.
  • Geri alım programı demişsin iyi güzel de bu sadece Amerika'ya özel değil mi?

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.