arkadaşlar herkez kendi bilgilerine göre en begenilen en kaliteli monitörü buraya yazsın benim bu konuda bilgim philips ten yana çünkü philips gerçekten görüntüleme cihazlarında 1 numara ve şu plazma tv ler çıktıgından beride philips avrupada senlerdeir birinci yani philip ayrıca 107e4 monitörümü sorunsuz 4 yıldır kullanıyorum...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chazy -- 1 Ağustos 2006; 21:52:22 >
hepsi aynı. benq, lg, samsung, dell, sony vs vs. markası kapansa sadece ekranı gösterseler bu şu markadır diyemeceğine göre. Ki bence kimse diyemez. Demek ki fark da yoktur. Markaya takılmamak lazım.
geçmemek lazım tabi de, marka sadece adlandırma. Ekranın özellikleri önemlidir. Sen philips iyi marka demişsin ama philipsden düşük fiyattan sattığı kötü ürünleri var. Kötü bir markanın da pahalı sattığı iyi ürünü olabiliyor. Buradaki asıl önemli nokta ederi misal 400 dolar olduğu halde sırf markası var diye 500 dolar vermemektir.
Misal ülkemizde dikilen, edilen kot pantolanlar, yurt dışına ihraç edilir, üzerine marka yapıştırılır, 2 ay sonra 10 kat fiyatla ülkemizde satılır. Burada ödenen para kaliteye değil markanın isminedir.
Markasına hiç bakmadan ekranı incelediğinde (tabi güvenilir markalar olacak bunlar yukarda saydıklarım gibi) özellikleri ihtiyaçlarını en çok karşılayan ve cebine en uygun olanını almakta fayda var. Sırf şu marka alınmalı, o marka kötüdür demek bu yüzden yanlış. Hepsi aynı diyorum hala.
Artık bazı standartları sağlamadan üretim izni alamıyorlar. Bunun dışında rekabete bağlı ekstra özellikler devreye giriyor. Bu yüzden marka ismi vermek pek doğru olmaz. Herkezin takdirini kazanan model ve buna bağlı markalar var.
philisp hem güzel hemde bazı modellerinde sıfır piksel garantisi veriyor viewsonic te güzel ama onda sıfır piksel garantisi yok
Viewsonic'te ö.p. garantisi olsa Dadından yinmez valla Napalım felek böyleymiş Bizede Philips almak nasipmiş
"Biz cahil dediğimiz zaman mektepte okumamış olanları kasdetmiyoruz. Kastettiğimiz ilim, hakikati bilmektir. Yoksa okumuş olanlardan en büyük cahiller çıktığı gibi, hiç okumak bilmeyenlerden de hakikati gören hakiki âlimler çıkabilir." Mustafa Kemal Atatürk
Aşağıdaki linkte 2005 yılında Dünyanın en iyi 100 ürünü (bilişim) yazılmış. Lcd kategorisinde LG Flatron L1981Q 19-Inch LCD 1.gelmiş. Bakalım 2006 yılında kim 1.olacak.
Marka çılgınlığı yapmamak lazım. İsmini daha az duyduğumuz markaların bile bazı modelleri çok iyi olabiliyor. LCD'de panel üreten fazla üretici olmadığından (LG-Philips, Samsung, AU, vs) pek çok marka aslında aynı paneli alıp diğer elektronik, ergonomik kısımları ile oynuyor farkta oralarda ortaya çıkıyor. O yüzden gidip çok tanınmış bir markanın TN paneline dünyanın parasını dökmektense biraz daha az tanınmış bir üreticinin MVA panelli bir ürünü alınabilir diye düşünüyorum. Bence markadan önce kullanılan panelleri araştırmak lazım.