Şimdi Ara

İlk Jolla akıllı telefonu The First One resmen duyuruldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
1
Favori
856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • İlk Jolla akıllı telefonu The First One resmen duyuruldu





    Nokia'dan ayrılan bir grup mühendisin kurduğu Jolla firması MeeGo projesinden arta kalanlarla Sailfish adlı bir işletim sistemi geliştirmiş ve ilk akıllı telefonu üzerinde de çalışmaya başlamıştı. Firma dün bir lansman ile akıllı telefonunu resmi olarak duyurdu.




    Finlandiyalı Jolla'nın ilk akıllı telefonu The First One ismini taşıyor. Ancak ilk olmasının haricinde bir amiral gemi donanımına sahip değil. Daha çok orta seviyeye hitap eden bir pilot model görüntüsü arz ediyor. 




    Modelde 4.5 inçlik 960x540 piksel çözünürlükte bir ekran, 1.4GHz saat hızında çalışan çift çekirdekli bir Qualcomm işlemci ve 1GB RAM yer alıyor. 16GB depolama kapasitesi, microSD yuvası, 8MP çözünürlükte arka kamera, 1.3MP çöünürlükte ön kamera, Bluetooth 4.0, WiFi, 4G şeklinde diğer özellikleri mevcut.




    Modelin üzerinde gelen Sailfish işletim sistemi ile ilgili bilinenler şimdilik fazla değil. Ancak platform Android uygulamalarını bir emülatör yoluyla çalıştırabiliyor ve bu bakımdan uygulama eksikliği gibi bir durum sözkonusu olmayacak. Sailfish platformuna geliştirici katkısının artırılması için de çalışmalar sürüyor. Cihazın arka kapağı değiştirilebiliyor ve cihaz sanki iki farklı parçaya sahipmiş hissi veriyor. 




    The First One akıllı telefonu 400 Avro fiyat etiketi ile satışa sunuldu ve firma 130 ülkeden ön sipariş aldığını belirtiyor. Nokia'nın satılmasıyla önemli bir silahını kaybeden Finlandiya'nın Jolla gibi akıllı telefon üreticilerine destek vermesi bekleniyor. 

     

     



    Kaynak:http://www.phonearena.com/news/Jolla-launches-first-gesture-based-Sailfish-OS-phone-customizable-halves-Android-app-compatibility_id49808







  • tutmaz.

  • Tutar

  • inşallah tutar, nokia n9 a sahip çıksaydı şimdi her şey daha güzel olurdu...

  • Giriş seviyesi donanıma 400 avro yurtdışı fiyatı , gelirse Türkiye fiyatı 1500 TL'yi geçer. Kim alır ki? bu fiyat grubunun iki tip alıcısı olur ki, prestiji olan bir marka değil , hava atmayı seven tayfa almaz, donanımı zayıf , teknoloji meraklıları da almaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Public_Enemy -- 28 Kasım 2013; 23:31:22 >
  • Değişik, ama güzel tasarımı var.

  • 2 telle ancak bir tel yapabilmişler ayrıca çok da pahalı bu adamlarda nokia kafasında

  • Nedendir bilmiyorum ama kanım çok ısındı hiç N9 sahibi olmadım ama onuda görür görmez böyle hissetmiştim :) Lumia 920 sahibi olarak Nokia'nın WP8 li cihazları yanı sıra Meego ya da yeni adıyla Sailfish li cihazlar çıkarmasını çok isterdim. Windows Phone 8 den çok memnunum ama çok farklı bir hava getirirdi Nokia cihazlarına diye düşünüyorum.

    Cihazın şekline gelince çok farklı kalın ama ilgi çekici ve değişik bir zariflik var. Yuvarlak hatlarla keskin hatları birlikte kullanmışlar ve hoş olmuş. Ayrıca kullanımı daha doğrusu basımı nasıl olur bilmiyorum ama yan tuşlarında şeklini şemalıni beğendim.

    Muhtemelen bu telefona da hiç sahip olmayacam ama piyasa da farklı işletim sistemli ve farklı vizyonlara sahip telefon ğreticilerin olması beni sevindiriyor.

  • telefonu denemek isterdim ama bu fiyatla boyle bir girisim benim icin soz konusu olamaz

  • İnşallah tutar cidden farklı işletim sistemi duyunca heyecanlandım

  • biraz palazlansın patent davaları ile akıllarını başlarından alırlar.

  • Arayüz güzel duruyor. Ayrıca hiç de giriş seviyesi falan değil. Artı bu tür işlerde yazılımın büyük öneminin olduğunu unutmayalım. Stabil çalıştıktan sonra 4 çekirdekmiş, 3 gb ram miş bence hiç önemi yok. Adam akıllı kamera ve ses kalitesi sunarsa neden olmasın. Ama işte bu noktada ilk telefon girişimleri olduğu için soru işaretleri var ve firmadan da bu konuyla ilgili bir açıklama gelmemiş. Son olarak donanım haberin böyle önemli bir haberi daha detaylı olarak sunmasını beklerdim. Sonuçta resmi duyurusu yapılmış bir ürün ve sistem.

  • Sistemi gerçekten çok merak ediyorum.Bence tutacak harika bir fikir ve güzel bir telefon olmuş.Fotoğraflardan gördüğüm kadarıyla sistem güzel görsellik açısından.Stabil olacakmış inş. bakalım ne olacak? Türkiyeye gelirse düşünebilirim.

  • Bu sistem cidden harika bakınhttp://jolla.com/

  • Hafiften iOS 7 kokusu var temasında. Yine de piyasaya çıkmadan bilinemez ama bildiğim kadarıyla Jolla iOS 7'den çok öncedir olan bir oluşum. Acaba hangisi hangisinden ilham(!) aldı?

  • Umarım tutunurlar, Elopia Nokia ABD menşei oldu nasılsa. Artık az ama öz, gerçek efsane Finli telefon üreticisi kendileri sayılır sonuçta..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SkewCurrent

    Hafiften iOS 7 kokusu var temasında. Yine de piyasaya çıkmadan bilinemez ama bildiğim kadarıyla Jolla iOS 7den çok öncedir olan bir oluşum. Acaba hangisi hangisinden ilham(!) aldı?


    bu adamlar 2011'den beri hatta belkide daha öncelerden beridir geliştiriyor ve bahsi geçen iki işletim sisteminin de birbiriyle uzaktan yakından alakası yok.

  • Destekliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Farklı bir işletim sistemi, farklı bir tasarım... Farklı şeyler istiyoruz artık. Bu arada tasarım süper bence.

  • Dediklerine aynen katılıyorum. Tasarım muhteşem

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.