Şimdi Ara

Dell'in iddialı mobil iş istasyonu Precision M3800, Türkiye'de

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Dell gerçekleştirdiği özel bir lansman ile ultrabook sınıfı kasa içerisinde 3200 x 1800 piksel ekran çözünürlüğü, üst seviye işlemci ve ekran kartlarıyla donattığı mobil iş istasyonu Precision M3800, ultrabook sınıfı Latitude serisi yeni bilgisayarları ve Windows 8.1'li tableti Venue Pro'nun Türkiye tanıtımını gerçekleştirdi. Yeni bilgisayarlara ilişkin merak edilen detayları, Dell Kurumsal Ürün Müdürü Burak Ereren ile konuştuk.

     

     



  • Fiyati 10 bin falandir sanirim.dell turkiye apple dan beter 1500 dolarlık model ulkemizde 3000$.bundada vergi var demi.inspiron dayamaya devam



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi curufperlit -- 27 Kasım 2013; 19:46:10 >
  • Dell adamı dell'irtir...

  • Pili degisen tablet guzelmis

  • 11:26-11:38'de amca "ben yaptım"la "biz yaptık" arasında gitmiş gelmiş :-)

  • Türkiye yapısı kurumsal değil ki ürünlerle olmuyor

  • Erdi bey,

    Videoda fokus sorunundan tutun pozlamaya ve sesdeki düzensikliklere kadar sıkıntılar var. Bu kadar sorunun bir arada olmasına şaşırdım. Onun haricinde video ile ilgili Precision M3800 ile XPS serisini kıyaslamak gerekirse neler düşünürsünüz? 15" i7 işlemcili Macbook Pro sahibiyim belkide ilk defa maclere alternatif sayılabilecek bir ürün üretmiş Dell. Tabi zamanında Samsungun Cronos serisi içinde öyle düşünmüştüm ama fos çıktı onlar. Umarım bunlarda öyle olmaz.
  • ekran kartı ney,işlemcisi ney?karadenizli işi olmuş bu video

  • Tüm dünya ile aynı anda Türkiye'de de piyasaya çıkması beklenen bu ürünün geçen hafta tanıtımı yapıldı ve Dell'in Türkiye web sitesinde yayınlanmaya başlandı ama hiç bir bayide ürün yok, kimse fiyatını bilmiyor. Yıl sonu ve bir bilgisayar almam gerekiyor. Gidip başka bir ürün alacağım, daha fazla bekleyemeyeceğim. Bunca yıllık Dell müşterisi olarak ne alacağımı da bilmiyorum ama bu ürün Mac'ten pahalı olursa Dell benim için bitecek gibi görünüyor.

  • ne zaman gelir ülkemize ?

  • gelmiyecek sanırım boşuna konuşmuş

  • bu ğrğnğ kovalıyordum ve baktım geleceği yok bıraktım takibi merak edip geri döndüm ama sanırsam halen gelmemiş

  • Dell M3800 kullanıcısıyım.

    Sorusu olan varsa buradan cevaplarım.

    İlk defa M3800'ün reklamını izlediğimde, bir sonraki bilgisayarım bu olmalı demiştim ancak daha sonra Macbook Pro Retina ile M3800 arasında çok kararsız kaldım. Geliştirdiğim uygulamalar Windows ortamında olduğundan M3800'e karar verdim. QHD olan modelinden aldım.

    Cihaz gerçekten çok şık. Açılma kapanma hızı vb. çok hızlı. Cihazı beklemiyorsunuz, o sizi bekliyor. Ben alırken özellikle mat ekran mı diye sormuştum ve bana yansımasız parlak ekran olduğunu söylediler. Ama ne yazık ki parlıyor. Macbook Pro Retina'da parlak ekran ama bundan daha az palıyor.

    Dell'i tercih etmemdeki bir sebepte 3 yıl boyunca yerinde ve ertesi iş günü garantisi olmasıydı. Ben elektronik cihazlar konusunda şanssızım. Hakikaten de 1 ay geçmeden ekranımda bir ölü piksel oldu ve ertesi günü yeni bir ekran ile değiştirdiler.

    QHD kesinlikle Windows'un başa çıkamadığı bir konu. Bir çok program uyum göstermiyor. Hatta geçen haftaya kadar Photoshop kullanacağım zamanlar ekran çözünürlüğümü 3200x1800'den 1920x1080 e düşürüp kullanmak zorunda kalmıştım. Neyse ki Photoshop CC 2014 sürümü ile bunu düzelttiler.

    Ekran kalitesi bir çok ekrana göre çok çok iyi ama Macbook Pro Retina ile kıyaslayınca arada baya fark olduğunu görüyorsunuz. Özellikle 45 dereceden fazla bir açıdan bakınca beyaz renkler sarı olmaya başlıyor. Bu kadar para verdiğiniz ve Dell'in en üst düzey dizüstü bilgisayarında bu gibi sorunlar canınızı sıkmıyor değil.

    Oyun performansı çok iyi değil. Ben Call Of Duty Ghosts'u denedim. 1920x1080 çözünürlükte takılmadan oynayabildim ancak bilgisayarın fanları deliye döndü ve çok ısındı. Hatta her an kilitlenecek diye korkarak oynadım.

    Photoshop vb. programlarda performans çok iyi. Bu cihaz aslında CAD/CAM için tasarlanmış. Ancak ben daha çok yazılım geliştirmek ve fotoğraf işlemek için kullanıyorum. Bana şimdilik yetiyor.

    Dokunmatik ekran hiç bir işe yaramıyor. Üstelik parmak izi kalıyor. Dolayısı ile alacak olanlara tavsiyem dokunmatik almayın, hatta QHD bile almanıza gerek yok çünkü Windows çok iyi desteklemiyor.

    Bir de notebook'un üst yüzeyi, yani klavyenin yanlarındaki boş alanlar, plastik yada silikon benzeri bir dokusu var. Dışarıdan çok şık görünüyor, hatta Macbook Pro Retina kullanan bir arkadaşım ilk gördüğünde bayıldı ancak koyu renk olduğundan üzerine düşen her toz tanesi görünüyor ve ne yazık ki silikon yapısı nedeniyle kolay temizlenmiyor. Daha sonra ekranı kapadığınızda ise bu tozların bir kısmı ekrana yapışıyor ve bir sonraki açışınızda ekranınızı temizlemek durumunda kalıyorsunuz. Tabi benim kadar titiz birisi değilseniz bunu sorun etmezsiniz. Ben tek bir parmak izine bile tahammül edemiyorum.

    Sormak istediğiniz bir şey olursa cevaplarım..




  • saltug kullanıcısına yanıt
    Saltug bey, bende yaklasik 2 aydir kullaniyorum ama performansi sifir... Autocad, 3DSMax, Sketchup vs... MacBook Air bu bilgisayardan daha hizli diyebilirim.. Veya benim bilgisayarimda bir sorun var...
  • mxfxi, ayarlarını doğru yapmamış olabilir yada bilgisayarında sorun olabilir. Bilgisayar performans açısından gayet iyi.
  • Bu cihaz piyasaya sürüldüğünde Mac ayarında Windowslar geliyor diye sevinmiştim ama Microsoft yine şaşırtmadı.
    Kullanıcılar çok olumlu yorumlar yapmıyor, sebeplerinden biri yine Mac.

    Summary: after 30 years using a PC, I am switching to a Mac. largely thanks to this M3800 and Windows 8.1 experience.

    M3800 is supposedly to be a high end laptop which I bought for my development purposes. Right off the box, it was configured to have its HDD as the primary drive and SSD as the 2ndary drive: It took mins to get Windows 8 to boot up till I repartition the system. Then the nightmare came: first the 4K display sounds great but OMG, it looks HORRIBLE on Windows 8.1, and nearly unusable: the display text is so small I have to change the fonts to 200%, then Windows 8.1 just can't seem to cope with it by completely messing up the alignment of several key GUI areas such as columns in Outlook. The 2nd worst part of this laptop is its touchpad: as I travel a lot and I don't like to carry an additional pointing device if I don't have to: it has been 15 years since I carry a mouse in my laptop bags (maybe I should've stayed with Lenovo X1...). This touchpad confuses Windows half the time by either being too sensitive (moves around or jitters) or just down out no response.

    I reluctantly walked into an Apple store and put my trembling hands and teary eyes on a Macbook pro 15, and I started to yell (inside of my head): WTH... and after 15 mins to try out a few key tasks like text editing, I made up my mind, I am switching, at least as my prim. web development platform.




  • Saltuğ bey ben de bu bilgisayardan almayı düşünüyorum. Siz 2014 den beri kullanıyorsanız şimdiki yorumunuzu da paylaşırmısınız. CAD işleri için almayı düşünüyorum ve kalan zamanlarda COD mw3 gibi oyunları oynamak istiyorum. Tavsiyeleriniz nelerdir. SSD ye sahip olması da tercih sebeplerimizden biri. Bizleri bilgilendirirseniz çok seviniriz.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.