Şimdi Ara

Mesut Çevik ile Canlı 'Konsol mu PC mi?' ve fazlası 21:30'da sizlerle (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
517
Cevap
5
Favori
14.510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Fps oyunları dışında konsolda oyun oynamanın tadı bi başka...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu giriş müziğine de hastayım ha. Sanki Benny Hill show.
  • Ya ne zaman gelecek ps4 incelemesi sayfa yenilemekten bıktık 22 oldu saat :@

  • mesut çeviğe ben şu soruyu soramadım ya ona yanıyorum

    DDR4-2666, 128-bit
    =42.7GB/s

    -----------------------------------



    Memory: 8GB GDDR5
    Frequency: 5500 MHz [7]
    System Memory Bus: 256-bit [8]
    System Memory Bandwidth: 176.0 GB/s [9]
    Mesut Çevik ile Canlı 'Konsol mu PC mi?' ve fazlası 21:30'da sizlerle

    4 kat doldur boşat




  • 16:20 +100000 aynısını bende yapıyorum ya :D

  • Arkadaşlar düşünün oyun geliştiren bir firmanın sahibisiniz. Oyununuzu hemen hemen her pc sahibinin kırarak ücretsiz oyun çalıştırdığı pc platformu için mi daha iyi sunardınız yoksa bu oranın çok daha düşük olduğu konsol segmenti için mi? PC'lerin çok daha işlevsel olması kaçınılmazsa da sorunun cevabı maalesef ortada.
  • Ya aslında disüztü bilgisayarda oynayan biriyim. Konsol almak için makul bir neden bulmam gerek. Peki beni neler engelliyor?

    Elimdeki bilgisayar neredeyse bütün oyunları oynatıyor. 1600 lira para verdim halbuki. Henüz piyasaya çıkmamış oyunlar için ise bir süre sonra zaten çıkıyor. Diyelim GTA4. Uygun grafik ayarları ile oynayınca o kadar da pullarım dökülmüyor olmaz ise olmaz oyunlar vardır elbet ama PC'de de olmaz ise olmaz dediğim oyunlarım var yani vazgeçmem zor.

    İkincisi TV'ye bağlayıp gamepade ile kablosuz uzaktan rahatlıkla konsol tadında oynarken gerçekten gerek var mı TV yanına bir konsol kurmaya. Çoğu oyunum ilaç atarak DVD tak çıkar derdinden uzak oynuyorum. Hani **** diyor ya koltuğumdan kalkmadan oynuyorum deyü, yalan aslında her oyun için koltuğundan kalkıp DVD veya Blueray oyunu değiştirmek zornuda değiller mi, işte benim onu yapmama gerek yok, en sevdiğim 15 oyun bilgisayarda açık uzaktan kablosuz mouse ile girip çıkıp yerimden kalkmadan bütün oyunlarımı oynayabilirim ki ben... Hele nefret ediyorum DVD derdinden, çiziliyor, takılıyor filan, PC'de orijinal oyunlarıma bile ilaç atıyorum sırf bu tak çıkar derdini sevmemekten.

    Öte yandan bunca parayı vermeme gerek var mı dediğimde beni elimdeki Laptopu bertaraf edecek öyle ahım şahım bir şey gelmiyor önüme. 700 kağıda bir konsol, oyun başına 100+200 lira. TV bağlantısı olmadan asla oynanmıyor. Dev ekran bir TV gerekiyor hali ile Konsolda yüksek çözünürlük deniyor da bunu da karşılayacak bir ekrana ihtiyacın var, 24 ekran bir mutfak televizyonunda mı oyanacaksın liseliler gibi? Ki ev ahalisi salona dizi izlemeye geldiğinde çoğu insan küçük ekran TV'de oyununu oynuyor ya bak ona gülüyorum ben.

    Yani neden bulamıyorum kardeşim neden yok... Yıllık 5000 lira ayrı bir masraf kalemi açmamı gerektirecek eve bir konsol almamı gerektirecek neden yok. Laptopun kapağını kapatıp oynarken bile en küçük konsoldan daha da küçük oluyor ki bu meret.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 30 Kasım 2013; 9:16:04 >




  • bilgisayarsız ev olmaz çeşiştli ihtiyaçlar programlar vs. ı yüzden PC.2. el garantili parçalarla daha da ucuza toplanabilir...ama ikiide olursa kombo olur daha güzel olur yanyana , bütçe meselesi

  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    Konsol hertürlü akar. PC eski doom döneminden çok uzaklarda. Konsollar hiç olmadığı kadar büyük darbe vuruyor yüksek satışlarda ortada. Cımbızla hata ayıklayacağınıza aşağıya bakın esas farkı görün. NBA 2K14 PS4 Next gen, pc LOWEST. Aynı şekilde Exc oyunlar, multiplayer kalitesinde de konsolların ciddi üstünlüğü bulunuyor. şu an pc toplasam hl düzgün oyun çıkana kadar eskir. PC'de optimizasyona önem verilmediğini firmalar bile söylüyor

    http://i4.minus.com/iUo8P18ErEA7B.jpg

    Tüm düşüncelerini baştan bir daha düşün derim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: soralalp

    Arkadaşlar düşünün oyun geliştiren bir firmanın sahibisiniz. Oyununuzu hemen hemen her pc sahibinin kırarak ücretsiz oyun çalıştırdığı pc platformu için mi daha iyi sunardınız yoksa bu oranın çok daha düşük olduğu konsol segmenti için mi? PC'lerin çok daha işlevsel olması kaçınılmazsa da sorunun cevabı maalesef ortada.

    Hemen her PC sahibinin oyun kırdığı yok bu bir. İkincisi Xbox 360 ve PS3 te de korsan gayet mevcut.

    Ayrıca hem konsol hem PC oyuncusu olarak Konsolda PCden daha iyi çalışan bir oyun görmedim diyebilirim. Optimizasyon özürlü GTA4 hariç.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iARDAs -- 30 Kasım 2013; 13:04:13 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: iARDAs

    Aslında cevap çok belli.

    Ben PC parçaları toplamakla uğraşmam. Kafam rahat olsun. Evet biliyorum PC yi de salonda TVye bağlayabilirim ama keyboard klavye ile uğraşmak istemiyorum diyenlerin adresi konsol.

    En iyi görüntü kalitesine ulaşmak istiyorum, teknoloji ilerledikçe upgrade etmek istiyorum, 1080p 60hz artık eskidi, daha yüksek çözünürlük istiyorum diyenlerin adresi de PC.

    Bir PC ve konsol asla karşılaştırılamaz. PS4ün tek rakibi Xbox One dır. PC nin de rakibi herkesin bütçesidir.

    Forum Silinebir.
  • Merhaba ben bu canlı yayınlarda hangi programı kullandığınızı merak ediyorum.Arkadaşımızla xbox 360 ve pc yayınları yapıyoruz.Farklı programlara acaba kullandığınız programın adı nedir?Bu programıda görüp değerlendirmek istiyoum.Teşekkürler

  • Playstation avantajları şu

    1.Kasma derdi yok yani her şey stabilite.
    2.Yeni oyun çıktığında ilk konsollara geliyor.Benim gördüğüm tek evantajları bunlar.
    Peki pc avantajları
    1.Oyunları ucuz
    2.Hatalar güncellemeler ile kapatılıyor
    3.İster internet üzerinden ister offline oynayabiliyorsun,oyunun serverleri kapansa bile hamachi fln bi şekilde yüzeye çıkıyorsun.
    4.Oyun oynamak haricinde Film,müzik,web de sörf,web tasarımı vs vs
    5.Klavye ile oynamadığımızı sevmediğimiz fifa vb oyunlarda Logitech Rumlepad II al tak pc ye al sana playstation :D

    Oyunlar da ekran ayarlarını tam full yaparım dersen sen zaten zararla başlarsın.Ekran çözünürlüğünü sona dayarsın tmm güzel ama fx,msaa bilmem neye yaradığı bilinmeyen ayarları açarsan gtx 690 ların titanların crysis 3 de çakıldığını hepimiz gördük,Hayır grafiklere çok etki de etmiyor etse tmm ama sırf sistem ve para tuzağı.

    Playstation 4 ün gerisinde kalan i5-2500k lı oyun kasaları sadece sadece 1000 tl ekran kartı takviyesi 300 lira da h100 soğutucu ile ps4 ü 2 ye katlama imkanı sunuyor.

    Bence en mantıklı haala pc.





  • 1 saat boyunca hiç takılmadan konusma yapmak kolay değil, teşekkür ederiz herşey için...
  • Yayında kullanılan programı bilen yokmu arkadaşlar ?
  • Adı üstünde 'oyun konsolu'. Konsol oyun için yapılmış, oyun da o konsol için optimize edilmiş. Kısaca perfect match. Bir de 55" full hd ekrana bağladın mı kablosuz gamepad ile müthiş zevkli oluyor.



    PC iş, internet, download için daha uygun.

  • Video açılmıyorrrr
  • Vatan Bilgisayar için söylediğiniz çok doğru. Ben son bilgisayarımı Eksen'den topladım. Sadece işlemciyi 100 TL ucuza aldım. Vatan indirim yapacakta fiyatlar normale dönecekte. Oooo ölme eşşeğim ölmeee.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: KaDigitaL

    quote:

    Orijinalden alıntı: tansusus

    quote:

    Orijinalden alıntı: KaDigitaL

    Canlı yayına katılamadım fakat tekrarını izlediğimde, toplanan siteme işletim sistemi eklenmediğini farkettim! Oyunları Dos veya Linux ortamında mı oynamayı planlıyorsunuz? Ya da illegal sistem kurulacak şekilde mi düşündünüz? Amacınız konsol fiyatına PC toplamak ise monitör haricinde toplayacağınız bilgisayarın power tuşuna bastığınızda sorunsuz bir şekilde açılıp oyunları oynayabilir olmanız gerekir. Konsolların kendi işletim sistemi var ve bu fiyatına da dahil. Topladığınız bilgisayarda olmayan işletim sistemini de düşündüğümüzde 2.000 TL gibi bir fiyat çıkıyor ki 1.400 ile 2.000 arasında baya bir fark var.


    200-250 tl arasındakı konsol oyun fşyatlarını katmıyorsun ama.konsol exc ıcın alıınır yınede daha degıl oyun fıyatlarından dolayı genelde6-7 saatte bıtcek oyunlar ıcın 200 cok fazla.ılk cıktıgında 200 tl aldıgın oyunu 1 gunde dahı bıtrebılırsın o heyecanla.ama pcde ındırım cok evet kendıne has problemlerıde oluyor ama genede oyun fıyatlarını ve yenı nesıl konsolların nerdeyse pcden gerıde baslaması dezavantaj.max payne 3 ten tut bıoshock tomb raıdera bunun gıbı en az 15 oyunu ındırımden yazın 300 tl ye aldımkı konsolda almaya kalksan 15*200 sen hesap et artık.herkes zevk aldıgı cıhazda oynar sonunda



    Sanırım yanlış anlaşıldım. Ben konsol savunucusu değilim ve hatta oyunların çoğunu PC de oynarım. Mesaj yazmamdaki amacım sadece sürekli Korsan almayın şeklinde uyarı yapan bir yönetimin bu karşılaştırmasında olmazsa olmaz olan bir işletim sistemini eklememisine şaşırmamdır. Sanırım konsolun içindeki işletim sisteminin maliyetini de çıkartırsak adil bir karşılaştırma olur. Tabiki bunun sonucunda konsol ve PC de hiçbir işe yaramaz :)

    :) doğru ısletım sıstemı katmak lazım ama ps4 tekı cok basıt bır ısletım sıstemı parayla satılsa.20 dolar gıbı olurdu herhalde fıyatı:)




  • mest çevik 1600 liraya pc topladi ama ne bluray koydu nede isletim sistemi, onlari koyuncada fiyat dahada yukseliyor.kaldı ki uzun vadede topladigi pcnin konsol performansini yakalayamayacagini kesin gibi ,oyun firmalari optimizasyon yapcakti yaparsa vs cok mantikli degil , biraz piyasayi on gormek lazim adamlar yilda kac kart cikartiyorlar bunlarin hepsine optimizasyon ne kadar mumkun olacak kaldı ki sen simdi aldigin bir karti 3 sene sonra cikacak bir oyuna optimizasyon yaparsan bu adamlar yeni cikarttigi kartlari satamazlar , onun icin pcde optimizasyon isi hikayedir bu kadar soyleyeyim.Bu adamlar biraz taraftara oynuyorlar.
    Konsolda oyunlar daha pahali olabilir ama psn gibi bir sitemden hic bahsedilmemis videoda , yilda 100 liraya bir suru bedava oyun dagitiyor.
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.