Şimdi Ara

Foxconn, ABD'ye 40 milyon dolarlık yatırım yapacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Foxconn, ABD'ye 40 milyon dolarlık yatırım yapacak


    Teknoloji dünyasının önemli isimlerinin yakın iş ortağı ve ürünlerinin montajını gerçekleştiren Foxconn, son yıllardaki başarısıyla birlikte Çin sınırları dışındaki yatırımlarını sıklaştırıyor.


    Yakın zamanda HP ile birlikte ülkemizde, Apple ile de Brezilya'da yeni fabrika kuran Foxconn, şimdi de gözünü ABD'ye dikti. Firmanın başkanı Terry Guo'nun açıklamasına göre Foxconn, Pensilvanya'ya 40 milyon dolarlık yatırım yapacak. Firmanın ABD'deki iştiraki olan Foxconn East America ile gerçekleştirelecek olan yatırımla mevcut araştırma geliştirme merkezi, otomobil, sağlık ve çevresel ürünler gibi yüksek katma değerli ürünlerin geliştirilebilmesi için büyütülecek.


    Guo'nun ifadesine göre 500 kişiye istihdam sağlayacak bu yatırımın Foxconn'un ABD'ye yapacağı yatırımların ilk ayağını oluşturduğu düşünülüyor.


    Benzer şekilde Foxconn, robotik otomasyon sistemleri üzerine çalışmalar yapan Pittsburgh'daki Carnegie Melon Üniversitesi'ndeki araştırma geliştirme laboratuarı için 10 milyon dolarlık ek bütçe ayırdığını açıkladı.








  • dunya nasilda tersine donuyor. daha dun cin amerikadan yatirim cekme derdindeydi.

  • yıl olmuş 2013 ( gerçekte 1,002,013 yılındayız zaten : ) ama hala bunun farkında değiliz !

    insanlar hala temel yemek ihtiyaçı için ve barınma için çalışıyor
    dahası işine daha rahat gitmek içinde araba alıyor !
    biz üretim robotu değiliz üretimi robotlar yapsın !

    insanlar üretim için değil bilimi geliştirmek için çalışsın !



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 25 Kasım 2013; 10:40:57 >
  • Bazılarımız beğenmediği çin malı bu adi olur dediği zamanları hatırlıyoruz. Gerçi hala da var bunları söyleyenler ama kendi ülkemize baktığımız zaman,bu yönden acınacak durumdayız. Tüketim çılgınlığı hat safhada, üretim yok. Destek verilmeyen projeler, öldürülen mühendisler ve gelişim sağlamaya çalıştığımız her alan da kıstlanmalarımız devam ediyor. Üniversitede okuyan bir kişi projesine destek istese acaba ne alabilir?. Tabi ki bunun endişesinden dolayı adam ABD yada AB' den yana kullanır şansını. Sonrası malum bizim ülkemiz neden gelişmiyor...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: playstyle

    yıl olmuş 2013 ( gerçekte 1,002,013 yılındayız zaten : ) ama hala bunun farkında değiliz ! insanlar hala temel yemek ihtiyaçı için ve barınma için çalışıyor dahası işine daha rahat gitmek içinde araba alıyor ! biz üretim robotu değiliz üretimi robotlar yapsın ! insanlar üretim için değil bilimi geliştirmek için çalışsın !

    Güzel diyosun da her insan o kapasite de değil...Yani herkes bilim adamı,doktor,mühendis olamaz...Bunlar için alın terinden ziyade zeka gerekiyor...Hem bilim karın doyurmaz...Yaptığın bilimi gıda vs ye çevirmen lazım...Diyelim ki ışınlanmayı buldun...aç kalırsın...birinin ışınlanmak işin sana gıda veya para vermesi lazım...Ha diyosan tarımı robotlar yapsın...dünyada ki 7 milyar insanın hepsi ışınlanmayı bulacak zeka da değil...başa döndük yani...





  • Rizeli55 kullanıcısına yanıt
    arkadas insanligin karin doyurma derdini cokdan asmis olmasi gerekliydi, kendini daha ulvi islere verip bilimde ilerlemeye odaklanmasi gerekliydi diyor, siz hala karin doyurmayan bilimden bahsediyorsunuz.

    karin doyurmayan bilim demissiniz ama gozden kacirdiginiz nokta; tum bilim dallari, sanat, toplumsal yapilanma yani medeniyet olarak gelisimin bir butun halinde gerceklesir. bilimde bu karin doyurur, burda is olmaz, bize sanat gerekmez derseniz butun olarak ilerliyemezsiniz. isinlanma o an karninizi doyurmayabilir ama orda yetisen vasifli elemanlar, o iste olusturulan bilgi birikimi, know how bir butun olarak medeniyetinizi ileri tasir, baska is alanlarinda daha verimli calisip daha uretken olmaniza imkan saglar. bati dunyasinin bu kadar ilerlemesinin nedenide budur.

    herkez bilim yapcak zekada olmaya bilir ama bilim ancak bir toplumun tamami onu benimserse, o yonde ilerlemek isterse gelisir. orneklemek gerekirse galileo nun tam cagdasi osmanlida takiyuddin bin manif di. ilk rasathaneyi kurup yildizlari modern matematik ile inceledi. tipki galileonun yaptigi gibi. ne varki o zamanin anlayisindan ikiside ayni kaderi paylastilar. galileo engisizyon mahkemesinde yargilandi. takiyuddin in rasathaneside, istanbuldaki veba salgininin nedeni yildizlarin izlenmesidir denerek yikildi. batinin farki o devirden sonra ronesansla dunyaya bakis acilarinin temelinden degismesi oldu. biz ayni yolda devam ederken, batida galileonun calismalarinin devami geldi. newton ayni matematik yontemleriyle yildiz ve gezegen hareketlerini acikladi. size kalsa bunlar karin doyurmayan isler olurdu. ama newtonun bu isleri yaparken gelistirdigi matematik, bugunku muhendisligin temelidir. muhendislik matematigi yani kalkulus newton ve onun calismasini devam ettirenlerin eseridir. bilim ve medeniyet bir butundur derken kasdettigim iste bu. toplumun benimsemesine gelirsek, osmanlida takuyiddin in pesinden gelen oldu mu? ama ingiltere calismalari icin newton a sir unvani verdi. bizim tarihimizde benzeri bir onurlandirma soyliyebilirmisiniz. toplum sahip ciktigi icin calismalarinin devami getirildi, arkasindan ilerliyenler oldu ve boylece bugunku modern teknolojiyi ortaya cikarabildi.

    bilimi gectim, medeniyeti su kismi faydalidir, bu kismi gereksizdir diye ayiramazsiniz.




  • Çalışanları köle gibi çalıştirıp intahara sürükleyen firma değil mi bu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • para var huzur var
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Deníz

    Çalışanları köle gibi çalıştirıp intahara sürükleyen firma değil mi bu

    "Apple zoru ile"

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiyedeki fabrikası gayet güzel ama ücretler düşük, onun haricinde gayet güzel fabrika
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.