Şimdi Ara

Kültür ve Bilim Forumları Genel Kuralları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
7.476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bildiğiniz üzere Kültür ve Bilim bölümü yeni alt forumlarıyla beraber Konu Dışı'ndan ayrıldı. Bu demek oluyor ki yeni arkadaşlar, yeni konular, yeni güncellemeler ve yeni kurallar

    Kurallara geçmeden önce, önceki kuralların yazarı olan @M'ye bölümdeki emekleri ve hazırladığı kural metni için teşekkür ediyorum. Her ne kadar önceki kurallar desek de yeni kuralların temelinde ondan çokça alıntılar olacak...


    Kültür Bilim bölümünü, @M'nin de dediği gibi, forumun çıkış noktası olan donanım bölümlerini saymazsak tartışmasız en seçkin bölüm. Haliyle bu durum bizlere diğer bölümlerde olmayan bazı özgürlükler kazandıracağı gibi bu özgürlükleri korumak adına bazı sert kurallar da kazandıracak. Bu kurallar genel olarak aşağıdaki maddelerde dile getirilmiştir.


    Güncel konular dışında tarihi, felsefi, bilimsel, edebi vb. bir sürü başlığı da burada tartışıp konuşabileceğiz. Ekim 2015 itibariyle dini konuları da Felsefe bölümünde konuşabileceğiz. Ancak Felsefe bölüme özel iç kurallar dahilinde.


    Ek olarak, ciddi konular konuşulurken gereğinden fazla ve anlamsız gülücük kullanılması, veya herkes normal yazarken birinin tüm yazıyı kalın fontta yazması da hoş değildir takdir edersiniz ki.


    Şimdi gelelim tüm Kültür Bilim alt forumları için geçerli olan kurallarımıza:

    1- Kişilerin/kurumların isimlerinin hoş olmayan şekilde değiştirilerek kullanılması, bölümün seviyesine yakışmayan düzeyde; ayrımcı, ırkçı, nefret ve tehdit dolu, huzursuzluk çıkarmaya yönelik mesajlar atılması durumunda mesajlar silinecek ve gerekiyorsa forum kurallarınca işlem yapılacaktır. (Bu madde Forum Genel Kuralları Madde 2'nin özetidir)

    2- Foruma gönderilen her mesaj sahibinin sorumluluğundadır. Forum yetkilileri atılan mesajların içeriğinden sorumlu tutulamaz.(FGK Madde 1'in özetidir)

    3- Amacının dışına çıkmış konular kilitlenir ve mesajlar temizlendikten sonra tekrar açılır(ya da duruma göre sadece kilitlenir).

    4- Yukarıdaki paragrafta yazanlar bu maddelerde yazmasa dahi kurallara dahildir.

    5- Yetkililerin talep ettiği uyarılar üst yönetimin onayına gittiğinden şikayetinizle ilgili işlem zaman alabilir. Ayrıca şikayet ettiğiniz üyeye ne ceza verildiği, ne kadar verildiği ya da verilip verilmediği özel durumlar* hariç diğer üyelerle paylaşılmaz.

    *Uyarı alan üye forum üzerinden açıklama istediğinde şeffaflık açısından gerekli bilgiler paylaşılabilir.

    6- Dini tartışmalar Kültür, Güncel, Tarih, Bilim ve Teknoloji bölümlerinde tamamıyla yasaklanmıştır. Felsefe bölümünde ise iç kurallar dahilinde serbestlik vardır(bkz. Felsefe bölümü kuralları).

    7- Benzer kural ihlali tekrarlarında yetkililer uzun süreli bölüm kısıtlamaları kullanabilir.

    8 - Manevi değeri olan şahıslar adına yazılan yazılar hakkında forum yönetimi olarak daha hassas ve caydırıcı davranacağız. Bu ihlal hesabınızı uzun süre kullanamamanıza sebebiyet verebilir.

    9- Kültür Bilim bölümlerinin seviyesine ve saygınlığına yakışmayan, propoganda veya reklam içerikli, diğer üyelere veya görüşlere-inanışlara saygı duymayan mesajlara ısrar ile kural ihlali beklenmeksizin üst sınırlardan kısıtlama talep edilme hakkı vardır.

    Burada yazmayan ve Forum Genel Kuralları'nda bulunan tüm kuralları üyeler kabul etmiş sayılır.

    ---------------------------------------------

    1 Ekim 2017 güncelleme: Alıntı sistemindeki değişiklik üzerine, gereksiz/uzun alıntılarla ilgili kural kaldırıldı.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.