Şimdi Ara

Yoklama kaçağı olan bir kişi son çıkan yasaya göre yurtdışına çıkabilir mi? (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
223
Cevap
8
Favori
129.602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 9/10/1987 doğumluyum
    lisans mezunuyum ve lisans tecilimi kullandım
    daha sonra devlet memuru 657tabii atandım ve atanma sonrası 2 yıllık tecilim de 11/06/2015 tarihinde sona erdi.
    sorum şu;
    - ben bakaya yani Yoklama kaçağı durumundayım sanırım?
    - GBT, otel kaydı ve yurtdışı çıkış pasaport kontrolunde yakalanırsam "meşhur 15 gün" tebligatını mı imzalıyorum sadece?
    bu işlem askerlik şubesinde mi yoksa polis karakolunda mı oluyor?
    - tebligat edildikten sonra yine askerlik işlemleri yaptırmazsam ne olur?
    - bakaya iken Yüksek Lisans kazanırsam tekrar tecil edebilme hakkım varmı? en merak ettiğim bu. 2016 Ocak dönemi belki Yüksek Lisans kazanabilirim.



    not: askerlik şubesini aradım ama ulaşmak zor net bilgi almak için.
    netten araştırdığıma göre tebligatı alsak bile hiçbişey olmuyor sanırım.. ama yine de emin olamıyorum
  • vay arkadaş 29 yaşındayım öğrenciyim, bizimde çıktı yoklama kaçağı. pasaport alıyordum ekip çağırdılar sen yoklama kaçağısın dediler, yapmayın etmeyin dedim yok dinlemiyorlar, zaten dediler biz bıraksakta yurtdışına çıkmıycaksın dediler. Karakola götürdüler 15 günlük kağıdı imzalattılar. Gitmezsen para cezası var dediler. Kağıdı imzalatmadan sordular, bak dediler gidecekmisin gitmiycekmisin ? Bunu niye sordular anlamadım. Gitmiycem deseydim şubeye kendilerimi götürecekti acaba. Şimdi arkadaşlar buralarda bulgaristana bilet satılan yerler var, gidip birtanesine danıştım, dedim benim durumum böyle böyle, ben bu durumda vize alabiliyormuyum ? Alamazsın dediler, vermezler vize. alsan bile geçemezsin sınırdan dediler. Ben şu an yoklama kaçağıymışım. Arkadaşlar bu adamlar doğrumu söylüyor yalan mı ? Yani yukarıda yazılıp çizilenlere bakıyorumda, okudukça sanki millet beni korkutmak istiyor, aslında korkulacak bir durum olmadığı kanaatine varıyorum. Nedir bu sınır meselesi, karadanmı gitmek lazım, uçaklamı gitmek lazım ? nedir yani ? mesai saatleri dışında gidin diyorlar, nedenki mesai saatleri dışında kontrol olmuyor mu ?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mhtalbayrak

    vay arkadaş 29 yaşındayım öğrenciyim, bizimde çıktı yoklama kaçağı. pasaport alıyordum ekip çağırdılar sen yoklama kaçağısın dediler, yapmayın etmeyin dedim yok dinlemiyorlar, zaten dediler biz bıraksakta yurtdışına çıkmıycaksın dediler. Karakola götürdüler 15 günlük kağıdı imzalattılar. Gitmezsen para cezası var dediler. Kağıdı imzalatmadan sordular, bak dediler gidecekmisin gitmiycekmisin ? Bunu niye sordular anlamadım. Gitmiycem deseydim şubeye kendilerimi götürecekti acaba. Şimdi arkadaşlar buralarda bulgaristana bilet satılan yerler var, gidip birtanesine danıştım, dedim benim durumum böyle böyle, ben bu durumda vize alabiliyormuyum ? Alamazsın dediler, vermezler vize. alsan bile geçemezsin sınırdan dediler. Ben şu an yoklama kaçağıymışım. Arkadaşlar bu adamlar doğrumu söylüyor yalan mı ? Yani yukarıda yazılıp çizilenlere bakıyorumda, okudukça sanki millet beni korkutmak istiyor, aslında korkulacak bir durum olmadığı kanaatine varıyorum. Nedir bu sınır meselesi, karadanmı gitmek lazım, uçaklamı gitmek lazım ? nedir yani ? mesai saatleri dışında gidin diyorlar, nedenki mesai saatleri dışında kontrol olmuyor mu ?

    Hocam selamlar
    Hiçbir şekilde sorun olmaz merak etme
    Ama para cezası gelir tabiki.

    O kağıdı imzaladın şimdi zaten hiçbir gbt de çıkmayacak yoklama kaçağı olduğun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • öncelikle herkese merhaba.

    yaklasık 6-7 ay önce girdigim gbt de yoklama kaçağı oldugum ortaya çıktı ve 15 günlük tutanak imzalatıldı. o tarıhtan bu yana hala subeye gitmedim. aralık ayında kıbrıs a gıtmem lazım ama herkesın yasadıgı tedırgınlıgı sımdıden yasamaya basladım. benım durumumda olup bu konuda bılgısı tecrubesi olan arkadaslar bilgi verebilirlerse gerçekten çok sevinirim. alıp gotururler mı benı havaalanında yoksa yıne aynı kagıttan mı ımzalatırlar. alıp goturmelerı demek tum duzenımın hayatımın alt ust olması demek. lutfen yardımcı olun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: huseyin190707

    öncelikle herkese merhaba.

    yaklasık 6-7 ay önce girdigim gbt de yoklama kaçağı oldugum ortaya çıktı ve 15 günlük tutanak imzalatıldı. o tarıhtan bu yana hala subeye gitmedim. aralık ayında kıbrıs a gıtmem lazım ama herkesın yasadıgı tedırgınlıgı sımdıden yasamaya basladım. benım durumumda olup bu konuda bılgısı tecrubesi olan arkadaslar bilgi verebilirlerse gerçekten çok sevinirim. alıp gotururler mı benı havaalanında yoksa yıne aynı kagıttan mı ımzalatırlar. alıp goturmelerı demek tum duzenımın hayatımın alt ust olması demek. lutfen yardımcı olun.

    E devlet ten mahkemen olup olmadığına bak hocam.
    Çok büyük ihtimal de Yoktur zaten.
    Hiç sıkıntı olmaz merak etmeyin apar topar askere alınma dönemi bitti.

    Ama ilerde yüklü cezaya hazır olun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Unzerstörbar kullanıcısına yanıt
    tesekkürler cevabın için kardesim. e devlette bu konuyla ilgili görünen bi mahkeme yok henüz. ben yine her ihtimale karsı uçak biletini hafta sonuna alcam. umarım dedigin gibi olur bi sıkıntı çıkmadan gider gelirim. ceza mevzusuna gelincede alıstık soyulmaya napalım, güç bela onuda veririz artık ilerde. :) gidecegim güne kadar takipteyim yine bu formu
  • 91 doğumluyum ve açık lise 1 e gidiyorum şimdi. hiç muayene olmadım. bi kere tatildeyken jandarmalar yakalamıştı askere gitmen gerek 15 gün içinde en yakın şubeye git dediler gitmedim. tabi aradan yıllar geçti.

    şimdi hiç gitmedim askerlik şubesine ve açık lise 1 okuyorum acaba ilerde sorun olur mu? şu bedelli bize bi tutsa da ödeyip kurtulsak arkadaş!
  • Benim de bir sorum olacaktı.

    1988 doğumluyum, 2010 Temmuz'da lisans mezunu oldum ve birkaç ay sonra 2 yıllık tecilimi yaptırdım. 2012 geldi o aralar yüksek lisans planım vardı zaten ve başladım. Benimki tezsiz yüksek lisans ve onun süresi sanıyorum 3 yıl. İlk tecil kağıdımda Eylül'de askerlik şubesine gitmem söyleniyordu, gittim konuştum dedim böyle böyle ben 3.5 yılın sonunda mezun olucam Ocak 2016 gibi. Onlar 2015 Aralık ortası gibi bir tarihte gelip yoklamamı yaptırmamı söylediler, Şubat'ta da askersin dediler. Ocak sonu mezun olduğumda 1 yıllık tecilimi yine yaptırabilirmişim.
    Ben şimdi Ocak sonunda mezun oluyorum diyelim, Aralık ortasından sonra yoklama kaçağına mı bakayaya mı düşüyorum, pek farkını anlayamadım. Düştüğümde ne oluyor tam olarak, yılbaşı gibi yurt dışına çıkma planım vardı, gitmem sıkıntı yaratacak mıdır?
    Şimdiden çok teşekkür ederim arkadaşlar, umarım bu durumlar kimsenin canını sıkmadan planladığı şekilde ve tarihlerde gider.




  • huseyin190707 H kullanıcısına yanıt
    herkese selam. aralık 18 aksamı ankara esenboga'dan kıbrıs uçagına sorunsuz bi şekilde bindim. ocak 18 akşamı kıbrıs'tan sorunsuz bı sekılde bınıp yıne sorunsuz bı sekılde esenboga'dan çıktım. buraya kasım ortası attıgım mesajdan sonra eve yoklama kaçagı olduguma dair kagıt bıle gelmisti ama havaalanındakı polıs noktalarından sorunsuz bi sekilde geçtim. ne kagıt imzalatma oldu ne baska bı sorun. sizlerle paylasıyım dedim.
  • Selamlar 86 eylulluyum,acikogretim yok eve kagit gelmis 1 hafta icinde gelin felan diye,gitmesem sorun olur mu? Ssk li calisiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese selamlar ;
    Benim doğum 87'Mart ve yoklama kaçağıyım.. Bu sene ortası tecil etme şansım var mı diye şubeye gittim. Ama Aöf'ye geçen senenin ara dönem harcını yatırmadığım için bna yakalanmadan okulunu bitir dendi. Şimdi bi'haftalığına yurtdışına çıkmak zorundayım sizce havaalanı GBT kontrolünde sorun yaşar mıyım?! (Pasaportumu geçen sene sorun yaşamadan çıkarmış hatta yurtdışına çıkış yapmıştım)
    Vaktinizi ayırıp görüşlerinizi yazarsanız sevinirim.. Saygılar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Slm arkadaşlar bugun sms geldi yoklama kaçağı olarak yarin subeye gidecem nasil bi yok izlerim direk askeremi aliyolar yoksa zamanmi taniyolar yardimci olursaniz sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gençler selam, bu konuda sadece tecrübe edenlerden yorum almak istiyorum. Fikirleriniz elbette değerli ancak kulaktan dolma bilgiler ve kanunlar şu anda çok işime yaramıyor. 1975 doğumluyum askere gitmek istemedim hala da istemiyorum. 2013 nisan 2015 mart arası 9 kez yurtdışına çıktım. Hiç bşrmsorun yasamadım. Ancak 1 mart 2016 günü otel konaklaması sırasında tebligat imzaladım, yine de subeye gitmedim ben para cezası filan umurunda olan biri değilim, öder devam ederim, sıkıntım bu gibi bişeyden sonra yurt dışına çıkan arkadaşımız var mı neler yaşadı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tiran1975

    Gençler selam, bu konuda sadece tecrübe edenlerden yorum almak istiyorum. Fikirleriniz elbette değerli ancak kulaktan dolma bilgiler ve kanunlar şu anda çok işime yaramıyor. 1975 doğumluyum askere gitmek istemedim hala da istemiyorum. 2013 nisan 2015 mart arası 9 kez yurtdışına çıktım. Hiç bşrmsorun yasamadım. Ancak 1 mart 2016 günü otel konaklaması sırasında tebligat imzaladım, yine de subeye gitmedim ben para cezası filan umurunda olan biri değilim, öder devam ederim, sıkıntım bu gibi bişeyden sonra yurt dışına çıkan arkadaşımız var mı neler yaşadı.

    Selamlar

    Para cezası katlanarak devam eder her yakalandığınız da.
    Tabi imza attığınız da genellikle 1 ay gbt de çıkmıyorsunuz. Sonra tekrar gbt ye girince ortaya çıkıyor.
    Yurtdışı çıkışınızı engelleyecek hiçbir durum yok.

    Yalnız uyarayım çok ciddi para cezası gelecektir size yaşınız ve durumunuzdan dolayı.

    Selamlar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Unzerstörbar katlanacak her cikista ceza onu farkindayim, biraz pahalliya mal olacak bana. 😁 insallah gbt ye isleme yeniden uzun surer bir aydan. Bedelli icin imza toplamayi dusunuyorum bana destek olacak arkadaslar olursa temasa gecsin. Benim tek derdim kapida tutulmakti ama öyle bir durum yoksa iyi. Cunku senede en az 3 kere gitmem gerek yurtdisina.. Allah hepimizin yardimcisi olsun . selamlar herkese

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birde tutanaktan sonra hic sorunsuz cikanlari okudum, onlar nasil cikti meraklandigim konu o..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tiran1975

    Birde tutanaktan sonra hic sorunsuz cikanlari okudum, onlar nasil cikti meraklandigim konu o..

    Bende onu yazdım size Aslı'nda
    Sorunsuz şekilde çıkış giriş yapabilirsiniz kimse engelleyemez. En fazla yine imza atarsınız o kadar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Unzerstörbar kullanıcısına yanıt
    Dostum tesekkurler vakit ayirip yardimci oldugun icin

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba arkadaslar, mart 1977 dogumluyum ve bu seneye kadar viyana baskonsoloslugundan tecilimi yaptirdim, bundan 2 hafta önce MSB´dan yazi geldi :

    1- Askerlik çağınıza girmenize rağmen, 1111 Sayılı Askerlik Kanunu Gereği 04.02.2016 tarihine kadar son yoklamanızı yaptırmamanız nedeniyle yoklama kaçağı durumunda bulunmaktasınız

    2- 1111 Sayılı Askerlik Kanunu'na göre, son yoklama işlemlerine ait tebliğ mahiyetindeki duyurular Türkiye Televizyon Kurumu (TRT) aracılığı ile yapılmaktadır. Yapılan tebligata rağmen son yoklamasını zamanında yaptırmayanlar hakkında idari ve adli yaptırımlar uygulanmaktadır.

    3- İleride üzücü ve olumsuz durumlarla karşılaşmamanız için; öğrenci, hapis veya sağlık nedeniyle hastanede bulunuyor iseniz, yurt dışında işçi/işveren/meslek veya sanat mensubu/gemi adamı statüsünde bulunuyorsanız, durumunuza ait belgeyi en yakın askerlik şubesine göndermeniz veya son yoklamanızı yaptırmak üzere en yakın askerlik şubesine/yurt dışı temsilciliklerine aşağıdaki belgelerle birlikte müracaat etmeniz gerekmektedir.Bilgilerinize rica ederim.


    1 hafta icinde türkiyeye seyehat etmem gerekiyor, sorum su olucak, TRye giriste veya cikista bir sorun yasarmiyim ?




  • ben gbt ye henüz işlendiğini tahmin etmiyorum. işlenmiş olsan bile tutanak imzalatacaklar sana işte 15 günde şubeye gideceğim yoklamamı yaptıracağım diye filan. imzala gir , çıkışında da sorun olmaz yine imzala çık. para cezası var ona katlanmak zorundayız ama dostum. ben de mayısta çıkacağım korkma , korkulacak tek şey para cezası. ha bu aarada askere gitmeye niyetin varsa git şubeye yoksa niyetin böyle devam et ben de seninle aynı durumdayım.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.