Şimdi Ara

Akıllı tıbbi gözlük Eye-On, sağlık personeline damar bulma noktasında yardımcı oluyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj





  • Akıllı tıbbi gözlük Eye-On, sağlık personeline damar bulma noktasında yardımcı oluyor



     

    Kan vermek ya da herhangi bir sorun nedeniyle damardan ilaç alınması gereken durumlarda, sağlık görevlilerine cilt altında bulunan damarların yerlerini göstermek için Google Glass benzeri bir yapıda Evena firması tarafından hazırlanan Eye-On akıllı gözlük, özellikle portatif kullanım imkanıyla dikkatleri üzerine çekiyor.

     

    Epson tarafında sağlanan özel altyapı sayesinde "X-Ray" benzeri bir yapıyla kişilerin damarlarını ve hatta içerisinde akan kanı gerçek zamanlı olarak gösterebilen Eye-On akıllı gözlük modeli, bu işlemi sabit cihazlara oranla çok daha portatif bir formda sunabiliyor. Ayrıca dahili Wi-Fi kablosuz bağlantı teknolojisiyle istenilen görüntüleri diğer sağlık görevlileriyle paylaşılmasına da imkan tanıyan gözlük, damaların kolay bulunabilmesi sayesinde hastaların psikolojik olarak kötü etkilenmesini önlüyor ve genel olarak sağlık görevlilerine zaman kazandırabiliyor.

     

    2014'ün ilk çeyreğinde satışına başlanacağı belirtilen akıllı gözlük modeli Eye-On'un yapabildiklerini aşağıda yer alan video yardımıyla rahatlıkla görebilirsiniz. Özellikle gözlük ile çekilen görüntüler teknolojinin getirdiği kolaylığı gözler önüne seriyor.






    Kaynak:http://www.digitaltrends.com/mobile/think-google-glass-cool-x-ray-specs-can-see-skin/







  • bizim memlekette görünür damarı bile patlatıyorlar ! :(

  • Sivri sinekler bizim birçok hemşireden daha iyi damar buluyor. Damarı defalarca deneyip tutturamayan hemşireler var



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Firaristt -- 21 Kasım 2013; 19:46:18 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: playstyle

    bizim memlekette görünür damarı bile patlatıyorlar ! :(

    Görünür damar daha kolay patlar zaten; bilmediğiniz konular hakkında yorum yapmaya ne kadar meraklısınız...

  • Güzel bi gelişme...Normal pratiklerde değilde...Damarı bulunamayan kronik hastalarda anestezi-yoğun bakımda kullanılabilir...Fakat X-Ray işi biraz sakat...kimse bunu kafasına takmak istemez...

  • İnanılmaz faydalı bir cihaz.Geçen doktor arkadaşımın yanında nöbette takıldım.İnsalardan 1 günler 8-9 tüp kan aldıkları bile oluyor.Yeminle insanlar kan vermemek için artık yalvarıyor.Bu cihazı görünce direk o insanların hali aklıma geldi.Artık kan ala ala insanlarda delmedik damar kalmamış,damar bulamıyordu arkadaşım ve hemşireleri.İnşallah bu gibi hastalara faydası olur.Tabii öncelikle Allah kimseye hastalık vermesin.

  • Hastane personellerine lazım özellikle dart oynamayı sevenlere.İşini iyi yapanlarda kullansın tabiki.Hemen gelmez.Bazı sağlık kurumları resmen kobay olarak kullanıyor insanları.10 yıl sonra bu cihazı hastanede görürsenizde şaşırmayın.
  • İnsanın içini gösteriyor diye yasaklanır Türkiye'de.Kolu sıyırmadan kan alma teknolojisi çıksın bak nasıl geliyor hemen.

  • Fotoğraftaki hemşire benden iğne ile değil çivi ile kan alsa sesimi çıkarmam. Kan bağışı bile yaparım.
  • Merak etmeyin bir erkek hemşire olarak her türlü damarı bulabilirim.

  • bence harika ben de bir profesor olarak begendim bunun birde tumor bulmaya yarayan gozluk yapacagim bravo helal olsun bulandan da Allah razi olsun

  • Benim çok hastane maceram oldu. Devlet hastanesindeki hemşileri tek geçerim. Damar bulma ve anjiocut takma konusunda uzmanlar. Bu da yoğunluktan ve tecrübeden kaynaklanıyor. Özel hastaneye gittiğimde gelen hasta az zaten, tecrübe de az. Tam özel hastanelik cihaz yani kısaca.
  • Kan alma değil ancak,özellikle bebek acil vakalarda devrimdir. Özellikle dehidre bir bebeğin kendine gelmesini sağlayacak sıvı ları vermek oldukça zordur. Pratikte yogun kullanımı ile hayat kurtarır arkadaşlar bu cihaz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.