Şimdi Ara

Qualcomm'dan akıllı telefon ve tabletler için en hızlı işlemci: Snapdragon 805

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
122
Cevap
3
Favori
1.954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Qualcomm'dan akıllı telefon ve tabletler için en hızlı işlemci: Snapdragon 805


     

     

    Qualcomm gelecek yıl piyasada olacak üst seviye akıllı telefonlar için geliştirdiği en hızlı işlemci modelini tanıttı. Snapdragon 805 adını taşıyan dört çekirdekli yeni işlemci, pek çok noktada revize edilerek genel başarımı arttırılan Krait 450 çekirdek mimarisini kullanıyor. 2.5GHz'e kadar farklı saat hızlarında çalışmak üzere tasarlanan işlemci, en yüksek frekans ölçeği olan 2.5GHz ile aynı zamanda sınıfındaki en hızlı işlemci olmayı başarıyor. Daha öncesinde ST-Ericsson firması 3GHz'de çalışan mobil işlemciler hazırlamış ancak bu işlemciler hem ticari anlamda piyasaya girememiş hem de 3GHz hızına sadece belli süreler için uygulama başlatma durumlarında ulaşabiliyordu.

     

    En yüksek mobil video, görüntüleme ve oyun performansı için geliştirilenj Snapdragon 805 işlemcisi, beraberinde gelen Adreno 420 GPU'su ile yerini alacağı Adreno 330 grafik birimine kıyasla %40 daha fazla performans ve 4K çözünürlüğündeki içerikleri için daha iyi optimizasyonlar içeriyor.  Yüksek çalışma frekansı sayesinde 25.6GB/saniye gibi oldukça yüksek bellek bantgenişliğine erişebilen yeni işelmci, Adreno 420'nin sahip olduğu donanımsal tessellation ve geometri shader desteği ile daha gerçekçi oyun grafikleri vaad ediyor.

     

    Hollywood Quality Video (HQV) ve 4K HEVC (H.265) gibi yeni nesil video kodeklerine tam destek getiren Snapdragon 805 işlemcisi, 20nm üretim geometresine ölçeklendirilen, yine Qualcomm tasarımı Gobi MDM9x25 ve  Gobi MDM9x35 iletişim yongaları ile LTE Category 4 altyapısı üzerinde 150Mbps hızında internet erişimini mümkün kılıyor. Çift akışlı çift bant  VIVE 802.11ac teknolojisi ile 4K video akışında daha etkin performans sunan işlemci,  QCA6174 yongasının PCIe arayüzü üzerinden tabletler ve akıllı telefonlar için 600Mbps'nin üzerine çıkan daha hızlı mobil WiFi erişimini de mümkün kılıyor.

     

    Son gelen bilgilere göre ilk olarak bazı Çinli üreticiler tarafından kullanılması beklenen Snapdragon 805 işlemcisi, Android ekosisteminde önümüzdeki yıla damgasını vuracak pek çok telefonda karşımıza çıkacak gibi görünüyor. Tabi GDR3 güncellemesi ile dört çekirdekli işlemci desteğine kavuşan ve bu sayede Nokia Lumia 1520'nin Snapdragon 800 platformu ile çıkmasının önünü açan Windows Phone ekosistemi de gelecek yıl Snapdragon 805'den istifade edebilir. 4K için geliştirilen Snapdragon 805 gösteriyor ki Ultra HD çözünürlük akıllı telefonların genel yetenekleri arasına hızlı bir giriş yapacak. Bu çözünürlükte ekrana sahip akıllı telefonların ise en azından Samsung'a göre 2015 yılında piyasaya girmesi bekleniyor. 

     







  • 4K çözünürlüğündeki içerikleri için daha iyi optimizasyonlar içeriyor

    inşallah böyle bir cpu yu 4K ile öldürmez firmalar. Pixel bağımlısı olduk.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu çekirdek vs. işi rüzgara karşı ... yarışına döndü! :-) Pili güçlendirin, daha stabil hâle getirin yeter aslında.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kucukyenici -- 20 Kasım 2013; 17:52:51 >
  • şu cep telefonu firmalarının son dönemlerde yaptığı gelişimi biz Türkiye olarak yapsaydık abd yi sollamıştık çoktan :D

  • Ekranı 4kya dayayacaklar, adreno 420 falan kalmayacak merak etmeyin.
  • Performans olarak tartışmasız on numara olmuş ama haberde hiç güç tüketiminden bahsedilmemiş sonuçta günümüzde taşınabilir cihazlarda en önemli şeylerden biri kullanım süresi.

  • Bende telefonda nasıl Battlefield 4 oynarız diyordum iyi oldu Snapdragon 805...

  • adam snapdragon 805 li, 720 p çözünürlüklü, 2 gb ramli veya 3 gb ram, 13 mp kameralı 32 gb hafızalı,5 inçlk home tuşlu düzgün bir telefon çıkartsalar keşke. 20 720 p de çatır çatır oynarsın tüm oyunları

  • donanım ne olursa olsun bütün iş yazılımda bitiyor
  • HTC One 2 nin işlemcisi belli oldu :)

  • Firmaların çıkardığı ekran büyüklüğüne göre 320 - 350 ppi standart haline gelse sanırım herkes mutlu olacak...



    Fazlasının faydası ne gerçekten ben anlayamıyorum (Cep telefonu için söylüyorum bunu)



    Tablette kullansınlar bu işlemciyi yüksek çözünürlüğü anlarım, rekabetin suyu çıktı mobilde...



    Ondan sonra batarya neden 1 gün gidiyor... Bu yüzden olabilir mi... Pil teknolojisi de gelişiyor ama bunlara nazaran daha az olduğu için her akşam şarja takıyoruz cihazları

  • Seneye telefonlar da ozellestirme de gelirse sahane olur.

  • Pil ömrü uzasın istedik qualcomm gelmiş 20 nm fabrikasyonu başlatmış 2.5 ghz çıkarmış bi yerde fitliycekler
  • Pil ömürlerinde ne gibi gelişmeler getirmiş acaba?

  • Anlaşılan Qualcomm bu işi götürecek.. İntele rakip çıktı artık .. hiç bir şey eskisi gibi olmayacak

  • İşlemci aynı işletim sistemi aynı rekabet kızışacak görünüyor. Samsung işlemcide qualcommu geçemezse karı gitgide azalacak.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Garavel_Usta

    donanım ne olursa olsun bütün iş yazılımda bitiyor

    Qualcomm'dan akıllı telefon ve tabletler için en hızlı işlemci: Snapdragon 805
  • aldığın en iyi donanıma sahip telefon 1 yıl sonra ezik oluyor. çıkan iyi bir telefon için biraz bekleyerek fiyatı düşünce alayım dersen, aldıktan sonra en fazla 6 ay içerisinde çoluk çocuğun elinde gezmeye başlıyor. işin kötü tarafı bu süreler git gide kısalıyor.

  • sanirim 64Bit değil ?

  • fdh ve retina çözünürlük zaten işimi görmüyordu. telefonda autocad de menuler sıgmıyor. photoshopta yüksek çöznürlüklü resimlerimi göremiyorum. 8k desteklesin lütfen :) aman sakın ha firmalar pillerle ilğili birgeliştirme yapmasınlar. şarj aletleriyle yapışık yaşamayı seviyoruz artık. günde en az bir kere şarjla buluşmazsam darılıyor.

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.