Şimdi Ara

16GB Orjinal Stock ROM CWM - v6378

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
132
Cevap
10
Favori
35.156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar uzun süredir 16GB el değmemiş orijinal Stock sorunumuz vardı; özellikle piyasada 16gb uyulmu diye gezinen romlar 4GB romlardan EBR ve preloader dosyaları çevrilmiş ve verilmiş romlardı. VE bu romlar 16GB romları ile orjinal farklılıklar içermekteydi. Fakat bir çok kişi aynı rom diye bunlar yükledi malumunuz. Biz de ben ve @androidmeda bugun gm 16gb' isimli arkadaşımızdan el değmemiş root yapılmamış ve güncellenmiş tertemiz bir stock rom aldık. Sözü uzatmadan bu cwm rom' u nasıl yükleyeceğimizi anlatımına geçelim

İşlemler öncesi kişisel verilerinizi ve İMEİ numarısı yedeğinizi almayı ihmaletmeyin.

İşlemler Ağacı;

1- Rom' u yüklemek için CWM Recovery' yi Yükleme;

Yöntem 1; SP FLASH ile YÜkleme
    Yöntem 2; UncleMobiletools ile yükleme;

2- CWM Recovery' sonrası Rom' u Yükleme

3- Paylaşım Linkindenki bazı dosyaların ne işe yaradığına dair bilgiler

Tüm Dosyalar; http://yadi.sk/d/knD7nw3SNWLJt

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1- Rom' u yüklemek için CWM Recovery' yi Yükleme;

Yöntem 1- SP FLASH' la Recovery Menu Yükleme

[SP FLASH TOOL İLE CMW RECOVERY KURULUMU:
    Telefonunuzun pilini ve çıkarın ve USB kablosunu takmadan hazır bulundurun.
    İndirdiğiniz iki dosyayı (scatter_emmc_PMT ve recovery) aynı klasöre atın (örnek: d:\discovery16gbrecovery) ve gm_discovery16GB_cmw-6.0.4.4-recovery.img dosyasının adını recovery.img olarak değiştirin.
    SP Flash Tool (Flash_tool.exe) programını açın.
    Scatter-loading butonuna tıklayarak MT6589_Android_scatter_emmc_PMT.txt dosyasını gösterin. Sadece RECOVERY bölümü seçili olmalıdır.
    Download butonuna basın.
    "Not ALL images are correctly loaded, which may cause boot up issue! Do you still want to go on downloading anyway" uyarısına Evet diyerek cevap verin. Bu uyarı bütün bölümlerin seçili olmadığından çıkmaktadır ve sadece RECOVERY bölümünü yazacağımız için Evet diyoruz.
    Telefonunuz pili çıkmış şekilde ve kapalı konumdayken usb kablosu ile telefonunuzu bilgisayara bağlayın ve bekleyin. Telefonu power tuşuyla açmayı denemeyin.
    5-10 saniye içinde recovery kurulacaktır ve programda Yeşil bir daire görünecektir.
    Pili takın, ses arttırma ve güç tuşuna 10 saniye basılı tutun.
    Ekranda CWM-MTK Recovery, AndroidMeda@github yazısı göründüğünde kurulum başarıyla tamamlanmıştır.
    Ses Arttırma ve Azaltma tuşlarıyla menülerde gezinebilir, Güç tuşuyla seçim yapabilirsiniz.
    Hemen Backup bölümüne girerek sisteminizin bir yedeğini almanızı şiddetle öneririm.

İlgili Dosyalar Linki;
    http://yadi.sk/d/KhMmycuoCyg7w
    Gösterim Video' su; https://www.dropbox.com/s/ee44wtz2984san2/sp-flash.mp4

Yöntem 2 - UncleMobile Tools' ile kurulum;

- İndirdiğimiz Recovery Dosyasını SD kartımıza atıyoruz; ve telefonumuza aşağıda linkini verdiğim UncleMobileTools' u kuruyoruz (Root yetkisi gerektirir, onun için de ayrıca framaroot' u verdim).

- Uncle MobileTools' u acıyoruz; Recovery Update Diyoruz ve En üstte bizim Recoveryi mizi gorüp tıklıyoruz cihazı recovery' de başlatabilirsiniz.

Video Anlatım;
    https://www.dropbox.com/s/g9j5x83feelh0xi/MobileUncle-Recovery.mp4

Yukarıdaki 1 ve 2 Nolu yontemler aynı amaca hizmet eden farklı yontemlerdir. İstediğinizi Yapabilirsiniz.

2- CWM Recovery' sonrası Rom' u Yükleme

CWM ROM Yedeğimiz; http://yadi.sk/d/ROxWBwRkNWPfA
    Yukarıdan indirdiğimiz klasoru rar' dan cıkartıp SD karta clockworkmod/backup/ klasörü altına atıyoruz.

Şimd recovery' mizi yükledikten sonra telefomuzu kapatıyoruz ve SES AÇMA TUŞUNA Basılıyken AÇMA DÜŞMESİNE BASILI TUTuyouz 4-5 Saniye kadar ve karşımızda Recovery Menusu Geliyor; İndirdiğimiz CWM Recovery Dosyasını SD kartımıza aynı cıkarttığımız klasör agacında atıyoruz yani SD kartta bulunacağı yer; clockworkmod/backup klasöründe olacaktır.

NOT; iki kişi mesaj atmış boyle bir klasör yok diye; arkadaşalr bu klasörleri siz oluşturacaksınız.

Recovery Menuden; Temiz bir sistemimiz olması için evvela şu işlemleri yapıyoruz;

Wipe data / factory reset
    Wipe Cache partition
    Advanced :> wipe Dalvik Cache
    Mount and Storage :> Format System

Ayrıca da bu temizlemeyi de yapmanız yararınıza olacaktır tertemiz bir orjinal sisteminiz olacaktır.

Akabinde geliyoruz CWM Romumuzun kurulumuna;
    -Backup and restore :> restore from external_sd :> oradan clockworkmod/backup' klasörü içerisindeki yedeğimizi gösterip Restore ediyoruz. Ve işlemimiz bu kadar :)

Not; verdiğim recovery' de SD kart external_sd olarak algılanmaktadır. Farklı bir CWM recovery kullanacaksanız da SD Kartı hangisi olarak görüyorsa onu seçin. Bu recovery ile yüklemeniz tavsiye olunur zira yedekleme de bununla yapıldı ve fayet sağlam sorunsuz bir recovery.

İşlem bititğinde otomatik orjinal recovery de kurulacaktır gelecektir. El değmemiş yeni güncellenmiş tertemiz bir sistemdir. Backup işlemi bittikten sonra recovery moddan çıkarken her şey orijinale döndüğü için 'reboot system now' dan sonra 2 soru soruyor: bunlar

- Delete recovery-from-boot: Bu dosyayı sileyim mi diye soruyor. No diyeceksiniz. Yes derseniz telefonu yeniden başlattığınızda orijinal recovery kurulmaz.
    - Fix su: Hayır diyeceksiniz. Evet derseniz xbin/su dosyasını kuruyor ve 'adb shell' ile bağlanırsanız direkt root'a düşüyor. Dolayısıyla tel rootlu olmuş oluyor.

Kısaca, telefonunuzun %100 orijinal kalmasını istiyorsanız 2 soruya da Hayır diyeceksiniz.

Ya da bu iki mesaja hayır demek yerine restore işlemi bittikten sonra direk bataryayı çıkartın ve tekrar recovery' ye gelin ve karsımızda bu sefer orjinal recoveryimiz olacak; Wipe data and cache ve wipe partition yapmanızı öneririm. Neden ? Çünkü sistem içerisinde bulunan Facebook; Wechat; Twitter ve Offive uygulaması sadece kendi recovery' si ile wipe data ve cache yapılınca acılısta otomatik yükleniyor aksi takdirde marketten siz yüklemeniz gerekmektedir.

3 - Paylaşım Linkindenki bazı dosyaların ne işe yaradığına dair bilgiler

Downlad Linki içerisinde;
    framaroot :> cihazı rootlamanızı sağlar; gerek duyarsanız ya da daha sonra isterseniz yapmanız için, unclemobiletoolsla recovery yükleyecekseniz de mecbur kullanacaksınız
    USB Drivers' cihazımıza ait Universal USB driverları olur da spk flash ya da diğer bir program cihazımızı debug modda algılamazsa kurunuz.
    Mobileuncletools; yukarıda anlatığımız üzere recovery yüklemek için kullanabileceğimiz bir sistem düzenleme uygulaması.
    SP Flash tool malum rom flashlamak için kullanılan en sağlam ugyulama; ve biz recovery için kullanacağız.

16GB Orjinal Stock ROM CWM - v6378  16GB Orjinal Stock ROM CWM - v6378

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skamber -- 28 Nisan 2014; 14:53:42 >

• Gün boyu bakiyodum yatmadan önce de bi bakiyim nolur noolmaz dedim hic ümidimyoktu ama bi bvaktimkonu acilmis hocam size ve bu iste emeği gecen kim varsa ona sonsuz teşekkürler. Gerçekten müthiş bi paylaşım çok saolun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eline sağlık hocam çok güzel anlatmışsın herşeyi
  • 16 GB kullananlarında ilacı geldi

anlatıma bi eklemede benden gelsin temizlik için Mount and Storage Bölümünden Format System Yapmaları daha iyi olur System tamamen temizlenmiş olur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .::Orochi::. -- 20 Kasım 2013; 2:43:07 >
  • iniyor hemen bakıyorum tekrar emeğinize sağlık arkadaşlar
  • .::Orochi::. kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ettim hocam.
  • Kamera da Fotoraf çekiminde flashın açılmaması tamamdır onuda çözdüm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .::Orochi::. -- 20 Kasım 2013; 2:53:44 >
    ben kitkat' ınkini kullanıyorum; aman hocam burada verme :) el değmemiş rom sonra sorun olmasın :)
  • WoLWeX kullanıcısına yanıt
    eywallah hocam. Tşk ederim.
    önceki romun kamera apksının ismini değiştirebilsem cihaz onu faklı bir uygulama olaak tanıyacak ve flaslı bir kameramız olacak ama birtürlü beceremedim :S
  • WoLWeX kullanıcısına yanıt
    onla ugrasmayın direk kitkat' ın kamerasını kurun;

http://www.mediafire.com/download/g3i3i9skdh8s6xl/GoogleCamera.apk
  • indirdim ve kurdum arkadaşlar hiç bir sorun yok kısa yoldan pili falan sökmeden sd karta cwm recovery i atıp mobiluncle ile değiştirdim sonra cihazı recovery mod ile baştat dedim oradan tüm temizleme işlemlerini yapıp backup-restoreden sdcard üzerinden yükledim son sürüm ve sorunsuz olarak kullanıyorum saat bu saat bekledim ama sonuç harika tekrar ellerine sağlık vesile olanların
  • quote:

Orijinalden alıntı: WoLWeX

önceki romun kamera apksının ismini değiştirebilsem cihaz onu faklı bir uygulama olaak tanıyacak ve flaslı bir kameramız olacak ama birtürlü beceremedim :S

Kamera tamamdır Sen Uğraşma öle isim değiştirmeyle olmaz Bu telpanın Yazılımlarnı Kim Düzenliyorsa Artık Ne diyecemi Bilemiyorum kendilerine Bu Kadar aptallık olmaz
  • Emeğinize sağlık.
    En başta backup almanın talihsizliğinden kurtulmuş olduk böylece.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk android telefonum, Root, Rom işine hiç girmedim, telefonu orjinal haliyle kullanıyorum, güncelleme dahi hiç yüklemedim. Şimdi son çıkan güncellemeyi kurmak istiyorum, videolarda kırpma problemi var, belki düzelir. ama öncesinde nasıl yedek alırım? memnun kalmazsam şuanki haline dönmem lazım ve kendi yedeğimi kullanmak istiyorum. telefona ilk önce tam bir format atmalı, nasıl atmalı ve yedeklemeli görsel anlatım vs. varsa rica edeceğim. teşekkürler.
  • Ebrar21 E kullanıcısına yanıt
    1- Rom' u yüklemek için CWM Recovery' yi Yükleme :> Yöntem 1; SP FLASH ile Yükleme
    2 - CWM Recovery' den rom yükleme alanında restore değil BACKUP' ı seçin otomatik olarka SD karta backup alacaktır.

Akabinde tekrar orjinal halinize dönebilmek için orjinal Recovery' yi yüklemeniz gerekecektir. Yoksa güncelleme yapamazsınız.

Onu da 1 Nolu adımı orjinal recovery dosyasını flashlayarak yapacaksınz.

Bence bunlarla uğraşmak yerine güncelleyin.
  • Bakire romunuz hayırlı olsun herkese :) Bundan sonra yeni telefon alırsam ilk işim saf ve el değmemiş haliyle recoveryden yedeğini almak olcak..
  • soruyordun ya sp flash diye; onu da salı ya da çarçamba günü atarım. işi uzun biraz sp flashta 1-1,5 saat kadar hesaplama işlermleri vs var. müsait olduğumda da onu ayarlayacğaım.
  • Denedim sorunsuz restore etti. Ama recovery moddan çıkarken her şey orijinale döndüğü için 'reboot system now' dan sonra 2 soru soruyor:

- Delete recovery-from-boot: Bu dosyayı sileyim mi diye soruyor. No diyeceksiniz. Yes derseniz telefonu yeniden başlattığınızda orijinal recovery kurulmaz.
    - Fix su: Hayır diyeceksiniz. Evet derseniz xbin/su dosyasını kuruyor ve 'adb shell' ile bağlanırsanız direkt root'a düşüyor. Dolayısıyla tel rootlu olmuş oluyor.

Kısaca, telefonunuzun %100 orijinal kalmasını istiyorsanız 2 soruya da Hayır diyeceksiniz. Bu bilgi ilk mesaja eklenirse iyi olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ebrar21

İlk android telefonum, Root, Rom işine hiç girmedim, telefonu orjinal haliyle kullanıyorum, güncelleme dahi hiç yüklemedim. Şimdi son çıkan güncellemeyi kurmak istiyorum, videolarda kırpma problemi var, belki düzelir. ama öncesinde nasıl yedek alırım? memnun kalmazsam şuanki haline dönmem lazım ve kendi yedeğimi kullanmak istiyorum. telefona ilk önce tam bir format atmalı, nasıl atmalı ve yedeklemeli görsel anlatım vs. varsa rica edeceğim. teşekkürler.

arkadaşın ki 16 gblik hiç güncelleme almamış hali ise telini 0 layıp yedek aldırıp o yedeği upload etsede daha önceki sürümlerinde bu şekil düzenlense iyi olmazmı. hadi şunuda yapın beya :)

bu arada allah razı olsun daha denemedim ama atacam iyi oluyor böyle türk geliştiricileri görmek....

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.