Şimdi Ara

Nlite programı ile sata driver eklenmiş XP cd'si oluşturmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
17.317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar umarım işinize yarar özellikle sata harddiskli notebookları olanlar için
    gerekli malzemeler:
    1-winXp cd si
    2-harddiskimize ait sata driver
    3-nlite programı :http://rapidshare.de/files/27543003/nlite1.0fi.exe.html
    yadawww.nliteos.com 'dan çekebilirsiniz ücretsizdir ve virüssüzdür.(Türkçe işte)
    sisteminizde .net framework 2.0 yüklü olması gerekli :http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=0856eacb-4362-4b0d-8edd-aab15c5e04f5&DisplayLang=en

boot dosyasına gerek yok nlite bizim için boot lu cd oluşturacak zaten
    adımlar:resim eklemeyi beceremedim
    1-winxp cdsini bilgisayarımızın içine kopyalıyoruz mesela c:\winxp diye bir klasör açıp içine kopyalıyoruz( winxp cdsini takın cd(dvd) sürüsünü sağ tıklayın-aç'ı tıklayın içindekileri ctrl+a deyip hepsini seçin sonra ctrl+c deyip kopyalayın,sonra c:\winxp klasörünü açıp crtl+v diyerek yapıştırın)
    2-disketten sata xp driver bulunduğu klasörü masaüstüne kopyalayın içinde genelde 3 tane dosya olur,a-güvenlik kataloğu, b- dll dosyası ,c -sistem dosyası
    3-nlite programını kurun kurulum bittikten sonra çalıştırın,ilk ekranda english olan dil seçeneğini türkçe yapın
    ileri tıklayın
    4-şimdi gözattan xp kopyaladığımız klasörü seçiyoruz yani c:\winxp klasörünü seçiyoruz biraz bekliyoruz devam basıyoruz,çıkna ekran daha önceki işlerimizi gösteriyor buraya dokunmadan devam diyoruz
    5-şimdiişin güzel yanı burdan sp2 li cd oluşturabilirz,günceleme paketleri ekleyebiliriz,istemediğimiz windows bileşenleri ekleyip çıkarabilirz,otomatik kurulum yapabilirz (yani xp şifresini girebilir,kulanıcı adı,ağ ayarları kısaca xp kurarken karşımıza çıkan bütün adımları otomatik yapabilirz) vs,
    6-biz sürücü entegre et tıklıyoruz ve açılabilir iso dosyası oluştur u tıklıyoruz (iso dosyası oluştursunki boot dosyasıyla uğraşmayalım onu nlite oluşturacak sonra nero ile cd ye yazacağız)devam diyoruz çıkan ekranda sağ altta ekle var tıklayın ,tek sürüc veya çok sürücü diyor isterseniz çok sürücüyle ekran kartı,ses kartı,ağ kartı, sata bütün sürücüleri ekleyebilirz,ben tek sürücü tıklıyorum ve ekrana belgelerim çıkacak biz masaüstünü seçiyoruz,masaüstüne kopyaladığımız sata driverın bulunduğu klasörü açıyoruz sonu .inf ile biten sürücümüzü seçiyoruz tama diyoruz,eğer birden çok seçenke çıkarsa tabiki xp için olan driver seçiyoruz,devam basıyoruz
    7-işlemi şimdi başlatmak istiyormusunuz diye seçenek geliyor evet deyip bekliyoruz,devam tıklıyoruz
    8-iso dosyası oluştur tıklayıp bilgisayarımıza iso dosyası oluşturuyoruz
    9-nero express açıp altta disk kalıbı vey kaydedilmiş projeyi tıklayıp,oluşturduğumuz iso dosyasını seçip cd yi yazdırıyoruz
    ilk denemelerde cdniz çalışmayabilir yeniden aynı işlmelerle cd oluşturabilirsiniz,extra boot ekleme olayına gerek yok oluşturduğumuz iso dosyası bootlu,normal xp kurar gibi kuruyoruz,extra hiç bir tuşa basmıyoruz
    ,resim ekleme olayını becerebilseydim ekleyecektim gerçi kendi resmimi bile değiştiremiyorum fx57 haber editörüyle aynı avatarımız var beni karıştıryorlar,kolay gelsin iyi eğlenceler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgatelli -- 30 Temmuz 2006; 16:21:02 >

• devam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgatelli -- 30 Temmuz 2006; 16:13:01 >

• devam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgatelli -- 30 Temmuz 2006; 16:15:07 >

• son

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgatelli -- 30 Temmuz 2006; 16:17:43 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Win7 Cd'si Yapma..
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.