Şimdi Ara

Fotoğrafçılık dünyasında günün öne çıkan gelişmeleri, '18 Kasım 2013'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj







  • Fotoğrafçılık dünyasında günün öne çıkan gelişmeleri, '18 Kasım 2013'



     

    Fotoğraf makineleri, objektifler, yeni yazılım güncellemeleri, dedikodular ve yeni donanımlar ile beraber fotoğrafçılık dünyasında günün öne çıkan gelişmeleri.    

     

    Sony

     

    DpReview, Sony A7 ve A7R ile yüksek ISO değerlerinde çekilmiş fotoğraflar yayınladı

     

    Fotoğrafçılık dünyasında günün öne çıkan gelişmeleri, '18 Kasım 2013'

     

    Sony’nin FF (Tam Kare) sensörlü fotoğraf makineleri A7 ve A7r hakkında farklı açılardan incelemeler yapılmaya devam ediyor. Bunun son örneklerinden DpReview, Sony A7 ve A7R ile yüksek ISO değerlerinde çekilmiş örnek fotoğraflar yayınladı. Makinelerin Nikon D800 ve Canon 5D Mark 2 gibi modeller ile karşılaştırıldığı bu yeni sayfaya direkt olarak buradan ulaşabilirsiniz.

     




    Canon




    Reviewed isimli internet sitesi, Canon 70D incelemesini yayınladı

     

    Fotoğrafçılık dünyasında günün öne çıkan gelişmeleri, '18 Kasım 2013'

     

    Canon’un Dual Pixel Af teknolojisiyle öne çıkan DSLR fotoğraf makinesi 70D, bu sefer Reviewed isimli internet sitesinin masasına konuk oldu. Genel olarak oldukça beğenilen ve bu sayede 10 üzerinden 9.1 puan elde eden makine, ayrıca editörün seçimi ve yılın en iyisi ödüllerini de almaya hak kazandı. Yayınlanan bu ayrıntılı incelemeye buradan ulaşabilirsiniz.

     







  • 70D de 550D deki sensör mü var hala? Yoksa değişti mi?
  • önemli olan iso 1600 e kadar olan test değerleridir. çok yukarısı ile çekim yapmak anlamsız, fotoğrafcıların %95 i de bilerek o yüksek isolarda fotoğraf çekmezler. o değerlerde renk piksellerinin bozulmaması imkansız. cihazlar yüksek iso değerlerinde müdahale ediyor fotoğraflara. bu müdahale canonda bariz gözüküyor.

    size tavsiyem 1600 isoya kadar değerlendirme yapın cihaz alırken. yüksek isodaki başarımından çok düşük iso bandındaki başırımı önemlidir fotoğraf makinelerinin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: a.f.y.

    önemli olan iso 1600 e kadar olan test değerleridir. çok yukarısı ile çekim yapmak anlamsız, fotoğrafcıların %95 i de bilerek o yüksek isolarda fotoğraf çekmezler. o değerlerde renk piksellerinin bozulmaması imkansız. cihazlar yüksek iso değerlerinde müdahale ediyor fotoğraflara. bu müdahale canonda bariz gözüküyor.

    size tavsiyem 1600 isoya kadar değerlendirme yapın cihaz alırken. yüksek isodaki başarımından çok düşük iso bandındaki başırımı önemlidir fotoğraf makinelerinin.

    Bence doğru değil, neden derseniz, fiyatlarının ucuzlamış olması ve günlük hayatta AUTO modda kullanılıyor olmaları DSLR kameraların profesyonel kullanım için üretildiği gerçeğini değiştirmez.

    "Because all pixels collect some noise, every digital camera runs processing on every image (although with a NEF, or RAW, file that can be changed later) to minimize that noise. Newer cameras use newer technology to reduce that noise, with the result being less noise at similar ISOs than what earlier cameras could achieve."

    Yukarıdaki ingilizce metinde anlatılmak istenen; her pikselin öyle ya da böyle ışık gürültüsü topladığıdır ve ISO değeri kaç olursa olsun, kullanılan format ne olursa olsun, tüm dijital kameralar çekilen fotoğraflar üzerinde işlem yaparak bu gürültüyü azaltmaya çalışmaktadır. Işık gürültüsünü azaltmak için yeni kameralar yeni teknolojileri kullanır ve böylece benzer ISO değerlerinde daha az gürültü elde edilir. Bunu test etmek için de yüksek ISO değerinde çekim yaparak karşılaştırma yapılması gerekir.




  • Biraz küçük boyutlu olsada ene iyisi Mark3

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.